Andzia84 25.06.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Pilnie poszukuję około 60-80 stempli do ogrodzenia działki w rozsądnej cenie. Nie muszą być wysokie. Bardzo proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 25.06.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 jaka to normalna cena :0mam trochę - miałem przeznaczyc na opał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 25.06.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2010 Manieq tak za 3 zł to bym wzięła 60 stempelków W poniedziałek, najpóźniej wtorek, bo bym musiała transport skołować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 02.07.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam budujących forumowiczów z mojego rejonu Kupiliśmy z mężem działkę w Radzyminie w lutym b.r. mamy już prawomocne pozwolenie na budowę, i od wczoraj możemy wchodzić na działkę z budową. I pojawiają się pierwsze problemy... 1. Czy możecie podać mi jakieś namiary na gościa z koparką, który zrobi wykopy pod fundamenty? 2. Gdzie kupujecie materiały budowlane (w okolicy)? Ja nie mam pojęcia... 3. No i jeszcze gdybym mogła prosić o podanie namiarów na jakąś dobrą ekipę budowlaną. Chodzi o wykonanie stanu surowego (bez fundamentów, bo do tego już mam). Byłabym wdzięczna. Jeśli zaś chodzi o czas w Sądzie w Wołominie na założenie KW, to czekaliśmy od lutego b.r. do końcówki maja. Nie wiem czemu tak szybko opracowano nam tą KW, sami byliśmy w szoku bo mówią, że to trwa ok. 7 m-cy. Przypuszczamy, że sprzedający ponaglał lub zrobili to przy okazji bo sprzedający sprzedawał od października do lutego 15 działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakos 02.07.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Witam szukam dobrego i solidnego glazurnika i stolarza od dzrzwi wewnetrznych i schodów:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 04.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Dorotti-jeśli chodzi o materiały to ja wysyłam oferty na adresy mailowe znalezione w internecie lub dzwonię (np na http://www.pf.pl) i tam gdzie mi zaoferują najtaniej ale solidnie to tam się zgłaszam. Np. jeśli chodzi o stal czy bloczki betonowe to różnice cenowe są ogromne przy tej samej jakości/producencie. Przy stali najbardziej konkurencyjny był Stal-Bud (albo stalbud) z Radzymina, tylko z dowozem dla mnie był nieopłacalny. Co do ekipy-mogę Ci jedną polecić, która zaczyna u mnie pracę 5.07 od stanu zerowego do SSO z więźbą (kuzyn mojego męża z dobrą opinią i z Radzymina . Tylko pytanie na kiedy planujesz początek robót-żeby nam się nie zdublowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 05.07.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Dorotti-jeśli chodzi o materiały to ja wysyłam oferty na adresy mailowe znalezione w internecie lub dzwonię (np na http://www.pf.pl) i tam gdzie mi zaoferują najtaniej ale solidnie to tam się zgłaszam. Np. jeśli chodzi o stal czy bloczki betonowe to różnice cenowe są ogromne przy tej samej jakości/producencie. Przy stali najbardziej konkurencyjny był Stal-Bud (albo stalbud) z Radzymina, tylko z dowozem dla mnie był nieopłacalny. Co do ekipy-mogę Ci jedną polecić, która zaczyna u mnie pracę 5.07 od stanu zerowego do SSO z więźbą (kuzyn mojego męża z dobrą opinią i z Radzymina . Tylko pytanie na kiedy planujesz początek robót-żeby nam się nie zdublowały? WOW! to stal mamy pod nosem i to nie za drogo. Super. Cenna informacja. Dzięki. My teraz robimy fundamenty - mam wstępnie ustalonego maistra. Potrzebujemy ekipy po wykonania stanu surowego i planowaliśmy rozpocząć we wrześniu więc jeśli terminy się nie nakładają to proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rozsądek 06.07.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 witam. ostatnio po analizie i wyczerpującym porównywaniu kosztów doszedłem do wniosku że: za przyłącze niskiego ciśnienia tzn od skrzynki do domu, rozgałęzione jedno do kuchni drugie do łazienki gazownia wyceniła na ponad 6,5 tys, ostatnio geodeta który tyczył u mnie gaz polecił mi tego kolesia i zrobił to samo za 3,5 tys + - 300 zł czysta oszczędność a koleś solidny jetem zadowolony:) namiary na niego ==>http://geodetawolomin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9&limitstart=1 powiedzcie że jesteście od geodety to może coś wam opuści:D czyli jak robicie przyłącze gazu to zamawiajcie bez niskiego ciśnienia tylko samo przyłącze będzie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 07.07.2010 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Dorotti poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 07.07.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 witam. ostatnio po analizie i wyczerpującym porównywaniu kosztów doszedłem do wniosku że: za przyłącze niskiego ciśnienia tzn od skrzynki do domu, rozgałęzione jedno do kuchni drugie do łazienki gazownia wyceniła na ponad 6,5 tys, ostatnio geodeta który tyczył u mnie gaz polecił mi tego kolesia i zrobił to samo za 3,5 tys + - 300 zł czysta oszczędność a koleś solidny jetem zadowolony:) namiary na niego ==>http://geodetawolomin.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=8&Itemid=9&limitstart=1 powiedzcie że jesteście od geodety to może coś wam opuści:D czyli jak robicie przyłącze gazu to zamawiajcie bez niskiego ciśnienia tylko samo przyłącze będzie taniej. no proszę znajomy numer polecam również tego pana Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 07.07.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Moi drodzy, czy ktoś może mnie oświcić jak w naszym rejonie i gdzie "załatwia" się beczkowóz z wodą na budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 07.07.2010 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Dorotti a jesteś pewna czy jest to opłacalne dowozić wodę beczkowozem? Ja studnię wywierciłam (a raczej nie ja tylko pan studniarz za 45 zł za metr + 100zł za zawór do pompy. Całość na 42 metrach wyniosła mnie 2000 plus pompa tymczasowa za niecałe 300 zł...i wodę mam-na budowę, a później do domu (niestety wodociągu mogę spodziewać się za kilka ładnych lat. Nie znam cen beczkowozu, ale jakby policzyć czas budowy i może wodę dla wykonawców do kawy, a nawet do umycia się (jeśli będą tam nocować) to może wyjść droga impreza. Możesz też wywiercić studnię na jakichś 10 metrach korzystając z wód gruntowych, wtedy pewnie wyszłoby taniej a i pewniej bo wodę miałabyś cały czas, nie będąc uzależnioną od beczkowozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotti123 08.07.2010 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 No właśnie dlatego, że nie mam pojęcia skąd taki beczkowóz się wypożycza nie wiem też ile kosztuje. Chcę się zoriętować i wybrać najepszą ofertę. Studnię wykopali Ci bardzo tanio. Nie mogę się na dziwić. Słyszałam o zupełnie innych cenach (100zł za m). Namiary więc na studniarza byłyby naprawdę mile widziane. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 08.07.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Witam dołączę się już mieszkam /słupno/ ale dużo jeszcze do zrobienia Dorotti nie słyszałem o beczkowozach w okolicyradzę zrobic studnię od razu w budynku, ja mam tak w garażu służy teraz do podlewania45 za metr to super cena- płaciłem tyle 5 lat temumateriały to kupiłem :bloczki i beton to w betoniarni w Radzyminie -dali dobrą cenę -pustaki i resztę materiałów to naprzeciw targu, przy cmentarzuteż dobre ceny -tylko rozmawiaj z kobietą , jest skłonniejsza do rabatówpozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 08.07.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 ja zgubiłem numer do gościa z Radzymina obrabia całąaaa okolicę i zazwyczaj z góry wie na ile metrów będzie dobra woda to chyba ten koleś ale nie gwarantuję - mam w dzienniku jego fotkę 50 zł za metr z materiałem i minimum 500zł - u mnie 13metrów i woda super Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andzia84 08.07.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 (edytowane) Hmm...Mi robił Pan z Tłuszcza. (Dorotti info zaraz wyślę na priv) Dwa tygodnie temu wziął 45 zł za metr z materiałem. Z tym że jest to studnia do pompy zewnętrznej - otwór 40mm. Co do wody - to niestety u mnie jest taka sobie, ale to nie wina studniarza, tylko okolicy gdzie woda jest generalnie zażelaziona. Pan jest super. Doskonale zna okolice, od razu mniej więcej oszacował mi ilość metrów (i zgadzało się to z tym co mówili sąsiedzi odnośnie głębokości ich studni), miał swoją pompę do sprawdzenia czy wszystko działa, nie potrzebował też prądu bo miał swój agregat Edytowane 14 Lipca 2010 przez Andzia84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.07.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Hejka! Dawno tu nie byłam, czy "starzy stażem" forumowicze to tu jeszcze zaglądają? SZUKAM sprawdzonych i polecanych tynkarzy (za normalne pieniądze) do tynków zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 14.07.2010 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Witam, czy ktoś z forumowiczów miał w ostatnim czasie podłączany gaz przez Gaz Media w Wołominie?? Ja mam problem tego typu, od mojej działki główny gazociąg jest oddalony o jakieś 90 metrów, z warunkami przyłącza nie było żadnych problemów, koszt też nie jest duży ja mam tylko zapłacić 10% wartości inwestycji. Ostatnio przyjechał do mnie Pan z gazowni który będzie wykonywał projekt tego przyłącza i oznajmił, że przyłącze będzie gotowe za 18 miesięcy!!!!!!!!!!!!!! Czy można to jakoś przyspieszyć??? Ktoś miał podobny problem??? Taka sytuacja bardzo namieszała w moich planach budowy. pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tygrys2000.79 14.07.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Piterek, a masz napisane w warunkach te 18 miesięcy?ja też tyle czekałemprojekt to betkaczeka się na mapy, uzgodnienia itd a ciągnie to miesiącamigazownia nie będzie opóźniac bo każdy klient to miesięcznie dla nich min.50 zeta płaci w grupie w-3lepiej tam się udac i dokładnie dopytac powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek_Wołomin 14.07.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Piterek, a masz napisane w warunkach te 18 miesięcy? ja też tyle czekałem projekt to betka czeka się na mapy, uzgodnienia itd a ciągnie to miesiącami gazownia nie będzie opóźniac bo każdy klient to miesięcznie dla nich min.50 zeta płaci w grupie w-3 lepiej tam się udac i dokładnie dopytac powodzenia. Zgadza się mam napisane 18 miesięcy, taki termin mi dali jak podpisywałem z nimi umowę ale wtedy nikt nie wspomniał, że 18 m-cy od kiedy dostarczę PnB, dopiero teraz łaskawie o tym im się przypomniało. A, że urzędy działają tak sprawnie to owo PnB może będę miał za 2,5 m-ca. Z tego co powiedział mi człowiek który będzie wykonywał projekt to papierki mają zająć 6-8 m-cy, a co przez 10 będą kopać 90 metrowy rowek i go zakopywać?? Ja szpadlem to mogę wykopać w jeden dzień a oni raczej mają do tego celu bardziej specjalistyczny sprzęt. Tak mi się gdzieś obiło o uszy, że jak wezmę gościa z gazowni do wykonania przyłącza budynku to może on przyspieszyć resztę. Tygrys mimo to dzięki za info, mam kolejny powód do Szlak mnie już trafia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts