Bluszczowcy 28.08.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Dziś byłem własnie podpisać umowę w MOZG (gaz juz mam dociągnięty kwestia licznika). A w piątek powinni mi założyc licznik i gaz sobie popłynie. Na zimię będe mógł ogrzewać gazem lub kominkiem zobacze co bedzie taniej wychodziło. A wy na jaki rodzaj ogrzewania się nastawiliście. Ps Ktoś z was juz mieszka w swoim wymarzonym domku? My niestety jeszcze nie mieszkamy Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, którego jeszcze nie mamy - są widoki, że w przyszłym roku nam podłączą. Do tego czasu będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i dogrzewać się elektrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.08.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 [My niestety jeszcze nie mieszkamy Zdecydowaliśmy się na ogrzewanie gazem, którego jeszcze nie mamy - są widoki, że w przyszłym roku nam podłączą. Do tego czasu będziemy ogrzewać kominkiem z płaszczem wodnym i dogrzewać się elektrycznie. My też jeszcze nie mieszkamy, w końcu bez okien... za duże przeciągi... nastawiamy się z przeprowadzką na drugie urodziny córuni, czyli marzec 2008. Z tego co widzę to chyba utworzymy Wołomiński Oddział Klubu Płaszcza i Pogrzebacza :D:D - my też gaz i kominek z płaszczem. Bluszczowcy, jaki wkład wybraliście? U nas (znaczy na razie u teścia w garażu) czeka już Makroterm 24kW. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Brzuzens My zamówiliśmy Lechme 19 kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 28.08.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 My niestety jeszcze nie mieszkamy To gdzie masz główną linie gazu daleko od budynku?? Jakiej mocy macie kominki i na jaka powierzchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.08.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Jakiej mocy macie kominki i na jaka powierzchnie Moc już podawałem, 24kW. Powierzchnia budynku - całkowita około 280m2, w tym garaż w bryle 36m2. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.08.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Budujemy się w okolicy, gdzie jest jeszcze mało budynków, więc nie ma tez gazu. Gazownia zapewniła nas, że planują dużą inwestycję w naszym rejonie i w pierwszej kolejności są w stanie podłączyć nas i sąsiadów. Główna linia gazu idzie w ulicy oddalonej od naszej dziłaki o ok 150 m. Nasz kominek, jak wspomniałam, bedzie miał 19 kW, bo dom mamy o pow. użytk. 190 m2. Kruz23 - w którym miejscu się budujesz? jeśli to nie tajemnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 28.08.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Turów ul. Sikorskiego A wy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.08.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Turów ul. Sikorskiego A wy ?? My w środku Kobyłki niedaleko starego kościoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.08.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kruz23 oglądałam kiedyś działkę na tej ulicy, ale ktoś kupił - może to jest teraz twoja działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.08.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 A my wiadomo, w Wołominie w stopce są współrzędne. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 28.08.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kruz23 oglądałam kiedyś działkę na tej ulicy, ale ktoś kupił - może to jest teraz twoja działka Może. A jakie rejony ty masz budynek, ja się wychowałem w Kobyłce spędziłem 25 lat w tej miescinie i teraz zapragnełem się pobudować, choć żona nie bardzo widziała tą okolicę jak i kobyłkę, wolała marki. Jak kupowałem 2005r działkę to w markach wtedy kosztowały po 100-150zł za metr, teraz to za tyle w kobyłce nie kupi. Za moją działką ludzie dzielili w kwietniu to koles mówił że będzie krzyczła po 170zł (żadnych mediów nie ma drogi - wyznaczona na mapie) i na tą cene miał kupców. Może pójdziemy na PW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 28.08.2007 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Może pójdziemy na PW? odp na PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 29.08.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj kruz23 My budujemy się za Wołominem, w stronę Tłuszcza W tym roku kończymy stan surowy otwarty, w przyszłym roku reszta, jeśli się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieszkou 29.08.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 My będziemy budować się w Kobyłce i jesteśmy na etapie szukania ekipy budowlanej za rozsądne pieniądze.Najchętniej gdyby budowali od fundamentów po dach, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Czy moglibyście nam kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 30.08.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My będziemy budować się w Kobyłce i jesteśmy na etapie szukania ekipy budowlanej za rozsądne pieniądze. Najchętniej gdyby budowali od fundamentów po dach, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Czy moglibyście nam kogoś polecić? Witaj Mieszkou, ja mogę polecić swojego murarza, ale z tego co słyszałem to z ekipą teraz ciężko. Chyba trudniej znaleźć pomocników niż murarzy Nasz murarz buduje teraz dom mojego kolegi, ale skład pomocników i ich oczekiwania finansowe zmieniły się podobno od początku już kilka razy Jeśli będziesz chciał namiary na murarza, daj znać - wyślę na priv. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluszczowcy 30.08.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My będziemy budować się w Kobyłce i jesteśmy na etapie szukania ekipy budowlanej za rozsądne pieniądze. Najchętniej gdyby budowali od fundamentów po dach, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Czy moglibyście nam kogoś polecić? Ja moge polecić wszelkie ekipy, ale dopiero od chwili budowy dachu, więc moje kontakty mogą przydac ci się później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 03.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 My będziemy budować się w Kobyłce i jesteśmy na etapie szukania ekipy budowlanej za rozsądne pieniądze. Najchętniej gdyby budowali od fundamentów po dach, obecnie czekamy na pozwolenie na budowę. Czy moglibyście nam kogoś polecić? Miło widzieć kolejną osobę która bedzie się budowała w Kobyłce. A w których okolicach się budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruz23 03.09.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witajcie Jak tam u was roboty budowlane idą.U mnie teraz ostro do przodu, w tygodniu połozyłem rurę wody na działce w celu podłączenia do wodociągu który mają zrobic teraz oraz kabel elektryczny (mam przyłacze prądu do budynku robione ziemią).Czekam teraz z niecierpliwością na podłączenie tych dwóch medi, w miedzy czasie ostro idą inne roboty.Juz się nie mogę doczekać elewacji (pogoda trochę nie dopisuje ale może w przyszłym tygodniu się uda).Tynki ekipa już zakończyła teraz wylewki podłóg i na tym pewnie zakończe ten rok, choć w miedzy czasie pewnie jakieś małe robótki sie bedzie kończyć. Kurcze jak bym chciał już mieszkać na swoim, a nie z teściami w bloku ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 03.09.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Witajcie Jak tam u was roboty budowlane idą. U mnie teraz ostro do przodu, w tygodniu połozyłem rurę wody na działce w celu podłączenia do wodociągu który mają zrobic teraz oraz kabel elektryczny (mam przyłacze prądu do budynku robione ziemią). Czekam teraz z niecierpliwością na podłączenie tych dwóch medi, w miedzy czasie ostro idą inne roboty. Juz się nie mogę doczekać elewacji (pogoda trochę nie dopisuje ale może w przyszłym tygodniu się uda). Tynki ekipa już zakończyła teraz wylewki podłóg i na tym pewnie zakończe ten rok, choć w miedzy czasie pewnie jakieś małe robótki sie bedzie kończyć. Kurcze jak bym chciał już mieszkać na swoim, a nie z teściami w bloku ;( Kruz23, nie łam się Tu wszyscy chcieliby już być na swoim, więc witaj w klubie Jak będziesz miał wylewki to już budowa zakończona, widać dom. Zostaje tylko wykończeniówka, ale o niej się nie wypowiadam bo sam dopiero zaczynam ten etap. Pozdrawiam Brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 03.09.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 witam zamierzamy się pobudować w przyszłym roku ale nie w okolicach wołomina tylko halinowa - ale też blisko i szukamy solidnej ekipy budowlanej będe wdzięczna za wszystkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts