Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Muszę się z wami podzielić bo jestem tak zły że .....

Wczoraj miedzy 2:30 a 3:00 jakieś łobuzy przecieły mi siatkę i wlazły na działkę, mało tego wzieli wyrwali bezpieczniki z szafki na słupie (było ich kilka sztuk-bezpieczników), teraz jestem uziemiony a lada moment wchodzą ekipy by robic elewację, wylewki itp..

Jak patrzyłem tylko ukradli bezpieczniki, musze chyba z sąsiadem pogadać by uzyczył mi psa na działkę niech sobie lata przynajmniej bedzie biegał, mampewne podejrzenia kto to mógł zrobić ale co z tego jak nikt nic nie widział.

Moze policja będzie czesciej zaglądac w te okolice!!!

A u was jak to wygląda

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I weź buduj się jak ci mogą ukraść!!!

Kruz23, nie jesteś niestety odosobnionym przypadkiem :( U nas dotychczasowa lista strat wygląda następująco:

- wiadro :)

- ok. 30 worków cementu

- kilka prętów zbrojeniowych

- trochę desek

- taczka

- ścinki z więźby (pewnie na opał)

i pewnie wiele wiele innych drobiazgów o których albo nie wiem, albo nie pamiętam...

A teraz coś optymistycznego, pochwalę Wam się :) Mamy stan "niesurowy" zamknięty :D Wczoraj wstawili nam okna, drzwi i bramy garażowe. Szkoda tylko że tak lało, nie chciało mi się wychodzić na zewnątrz żeby porobić zdjęcia. Ale niebawem coś wkleję.

Pozdrawiam

Brzuzens

brzuzens jak bedziesz miał zdjęcia to od razu wklejaj chętnie zobaczę

U nas jak dobrze pójdzie to jeszcze we wrzesniu zaczniemy ocieplać do z zewnątrz, tak pod klej, a tynk i kolor w przyszłym roku.

Już nie mogę sie doczekać tego jak ładnie będzie z zewnątrz nasza chałupka wyglądała.

Miło widzieć kolejną osobę która bedzie się budowała w Kobyłce.

A w których okolicach się budujesz??

Przy lesie, koło drogi na Nadme. Mieliśmy zacząć w tym roku, ale chyba nam nie wyjdzie. Jeśli jest ktoś rozsądny do budowy , to proponują koniec przyszłego roku na rozpoczęcie :-?

Witam

Nikt się nie odzywa ;(

A ja wm się pochwale hehehe robią już elewację dziś może jutro będą naciągać kolor.

Dziś zakończą układanie Blachodachówki zostanie tylko montaż rynien i połozenie blachy nad wejściem.

Kolejną ekipą która lada moment będzie wchodzić to są panowie od wylewek.

Kurcze musze styropian przywieź ehhhh szykuje się spora robota na sobotę.

Juz i budynek inaczej wygląda w końcu.

A jak u was postępy przy budowie

Juz i budynek inaczej wygląda w końcu.

A jak u was postępy przy budowie

Kruz23, dawaj zdjęcia :D:D:D pochwal się kolorkami itp.

U nas znowu mały zastój, na początku października wchodzi glazurnik i ekipa do ocieplenia poddasza. A ja każdą wolną chwilę spędzam na dachu :) tzn. ocieplam i obudowuję lukarny w pokoju nad garażem, jak skończę zaproszę dekarzy, żeby dokończyli obróbki blacharskie wokół lukarn i dołożyli brakujące dachówki.

Też mam pytanie do grupy - jakie parapety zewnętrzne macie lub planujecie u siebie? My się ciągle zastanawiamy, wybór i rozpiętość cenowa jest spora.

Pozdrawiam

Brzuzens

Ehhhh chciałem wstawić fotkę ale nie umniem może ktoś mi pomóc??

Chciałem wstawić-wkleic bezpośrednio zdjęcie tu

Kruz23, bezpośrednio tutaj się nie da. Na forum wstawianie zdjęć polega na wklejaniu linków do zdjęć dostępnych w Internecie. Tym samym musisz najpierw wrzucić zdjęcie na jakiś serwer (np. fotosik) a następnie skopiować link i umieścić w swoim poście.

Jakbyś miał problemy, służę pomocą :)

Pozdrawiam

Brzuzens