Marepel 02.08.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Witam Zamierzam kupić działkę - już ją wybrałam i mam środki finansowe ale... gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego więc muszę /chyba/ mieć WZiZT ale co mam gdzie złożyć żeby to dostać. POMOCY zaczynam mysleć o budowie i będę Was często o wszystko pytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 05.08.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 zaczynam mysleć o budowie i będę Was często o wszystko pytać tylko pamietaj co masz napisane pod autorem. przeczytaj to.... może Ci pomoże i rozwieje wszelkie watpliwości. http://www.monter.pl/artykul.php?dzial=1&id_artykulu=835 horror w mojej gminie przezylam jak za nie bedacą w planie zagospodarowania przestrzennego działke chcieli 15000 tyś zyla. Chyba czasami trzeba trafić na dobry humor wójta...ale może sie myle. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pencil 03.09.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Oprócz uwarunkowań planistycznych dobrze jest sprawdzić także warunki gruntowe i wodne działki (wywiad u sąsiadów, obserwacja roślinności, w razie wątpliwości wskazane wstępne odwierty). Obędzie sie wtedy bez nieprzyjemnych (i kosztownych) niespodzianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 14.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam Zamierzam kupić działkę - już ją wybrałam i mam środki finansowe ale... gmina nie ma planu zagospodarowania przestrzennego więc muszę /chyba/ mieć WZiZT ale co mam gdzie złożyć żeby to dostać. POMOCY zaczynam mysleć o budowie i będę Was często o wszystko pytać nie dadza warunkow jesli nie ma planu albo bedziesz czekac jak my - rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 14.09.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 MarepelO warunki zabudowy występujesz do wójta/burmistrza/prezydenta. Nie musisz być właścicielem działki. Pamiętaj, że musisz spełnić wszystkie warunki wymienione w art. 61 ustawy o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym. Co musisz dołączyć do wniosku dowiesz się w gminie lub z innych wątków na forum - było to wałkowane wielokrotnie.Wójt/burmistrz/prezydent może zawiesić postepowanie max ma rok, ale potem musi juz wydać WZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marepel 22.01.2007 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 To znowu ja. Dziękuję za odpowiedzi. ALE JAJA )) gmina zdążyła uchwalić plan zagospodarowania przestrzennego i mam już moją działkę !!!!!!! HUUURA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts