Maciek0204 09.11.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Witam.Jestem na etapie ocieplania naszej Libry i w związku z tym pytanie:Jakiej grubości styropianem zdobiliście wasze Libry (obwódka dookoła domu,okien,balkony) i jakiej grubości styropian do ocieplenia pod strop nad tarasem oraz łuki nad tarasem.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slban 09.11.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2008 Bardzo proszę o kontakt sosby budujące LIBRĘ w Ś W I Ę T O K R Z Y S K I Mtel: 0 661 310 221. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 10.11.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Kochani Librowicze ....jeśli możecie przekonajcie mnie do tego małego okienka w kuchnii!!! Z zewnątrz bardzo mi się podoba ....w srodku denerwuje .......jest chyba za małe??? Jak urządzić kuchnię aby nabrała extra wyglądu....może moglibyści pokazać zdjęcia!!!!??? Bardzo Was proszę ... ja mam okna dokładnie jak w projekcie, do tego zamknęłam naszą kuchnie na lini salonu do filara, za filarem zostwiłam przejście bez drzwi 100 cm, i przyznam ze w poprzednim m-scu zamieszkania miałam kuchnię na pokój i mam dość utrzymywania jej w idealnym porządku:) więc zapewniam, iż nawet to zamknięciej jej cześciowo nie zaciemniło jej zbytnio, podłoga w kolorze czarnym na całej powierzchni domu łącznie z kuchnią też nie wpłynęła ujemnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 10.11.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Kochani Pytanie dotyczy kominka, niestety moje zapały z budowaniem zbytio się osłabiły własnie mija 2 lata od wbicia łopaty:) wiec i na forum rzadziej zaglądam i może już ktoś poruszał ten temat wczesniej? Zainstalowałam kominek z płaszczem wodnym Ulrich 21kw i teraz mam kilka pytań to osób które już mają i używaja albo się znają. Kominek został podłączony przez hydraulika do obiegu tzn nie wiem jak to fachowo okreslic, kaloryfery na górze ruszyły i grzeją, podłogówka na dole niestety nie:( Przy rozpalaniu powstaje strasznie dużo dymu, pozatym potem tez przy podkładaniu wylatuje/ulatnia się dużo na salon. Ponadto rura na wylocie z kominka ma 200mm a w kominie wkład 180mm. Może tu tkwi problem? Mam przepust powietrza na zewnątrz ale nie został podłączony, może to też ma zanczenie? Drzewo znika w strasznym tępie (narazie resztki po budowie) jak tak ma to działać to wyjdzie drożej niz gazem. Proszę Was o doradzctwo, kto grzeje kominkiem z płaszczem wodnym??? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 10.11.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Dzięki stokrotne Annkier!!! Chciałam zapytać czy mogłabyś wkleić zdjęcia Twojej kuchni???? Libra Wasza jest bardzo zgrabna. Jeśli możesz..a masz już rozeznanie...jakie jest Twoje zdanie odnośnie podnoszenia ścianki kolankowej???/Napisz też ile Cię kosztował cały dach....uff tylko pozazdrościć ..Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 11.11.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2008 Pokażcie swoje tarasy ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 12.11.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam Was mam pytanie, czy w "naszym" projekcie też nie macie zestawienia elementów więźby dachowej i samemu ją trzeba liczyć, czy tylko ja mam sam rzut dachu i tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 12.11.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2008 witam Was mam pytanie, czy w "naszym" projekcie też nie macie zestawienia elementów więźby dachowej i samemu ją trzeba liczyć, czy tylko ja mam sam rzut dachu i tyle. Pozdrawiam Witam, Zestawienie więźby dachowej znajduje się w drugiej części projektu (ta żółta) ”Materiały pomocnicze” strona 3-6. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 14.11.2008 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2008 ok, dzięki zapomniałem o tej żółtej zakładce, dałem ją majstrowi:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 19.11.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 mam pytanko ile płaciliscie za komplet okien do Libry??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 19.11.2008 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 mam pytanko ile płaciliscie za komplet okien do Libry?? pozdrawiam Nie mam teraz aktualnych cen (mam nadzieję, że trochę teraz spadły) ale wycena z czerwca za drewniane sosnowe ze szprosami , szyby "normalne" nie energooszczędne wychodziło około 27.000 ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 19.11.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Gregor Zielona Góra bardzo dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof Podlesny 19.11.2008 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Czy moglby ktos napisac mi wymiary garazu oraz salonu? Interesuje mnie rowniez wasze zdanie na temat ceny stanu surowego zamknietego. Bardzo dziekuje za odpowiedze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 19.11.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Czy moglby ktos napisac mi wymiary garazu oraz salonu? Interesuje mnie rowniez wasze zdanie na temat ceny stanu surowego zamknietego. Bardzo dziekuje za odpowiedze. Ja buduję Librę II więc garaż jest "troszeczkę" większy ma 34 m2, natomiast salon około 34 lub 37 jeśli dobrze pamiętam. Stan surowy zamknięty - nie wiem bo jeszcze nie doszedłem. Otwarty około 190 tys. ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 19.11.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Jak za okna wydaje mi się, ze cena bardzo atrakcyjna. Natomiast stan surowy otwarty za 190tys to już drogo! Chyba, że w tej cenie jest też działka i wszystkie ceny razem z przyłączami etc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anycool 19.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Witam wszystkich Librowiczów! My też zakochaliśmy się w tym projekcie, jesteśmy jeszcze przed jego kupnem, narazie mamy tylko działkę i powoli załatwiamy pozwolenia na przyłącza, ale żeby cokolwiek rozplanować musimy mieć projekt. stąd mam pytanie--- czy przeróbki takie jak obrót schodów i zmiana lokalizacji łazienki trzeba juz zgłaszać przed kupieniem projektu, żeby dokonali w nim zmian? czy można je wpisać w dziennik budowy? Proszę napiszcie jak to u Was było, nie chcielibyśmy niepotrzebnie robić sobie dodatkowych kosztów. chcielibyśmy też przez najblizszy rok zacząć gromadzić materiały, np drzewo mamy zamiar przygotować z wycinki własnego lasu, ale problem w tym, że nie wiemy ile czego potrzeba. Czy w związku z tym mógłby nam ktoś podesłać jakieś dokładne zestawienie ilościowe materiałów? Bylibyśmy bardzo wdzięczni. Mój mail: [email protected] lub [email protected] Pozdrawiamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 20.11.2008 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jak za okna wydaje mi się, ze cena bardzo atrakcyjna. Natomiast stan surowy otwarty za 190tys to już drogo! Chyba, że w tej cenie jest też działka i wszystkie ceny razem z przyłączami etc? Nie przesadzaj z tą działką Nie wiem gdzie mieszkasz ale 10 arowa działka to koszt minimum 120 tys. Jeżeli wydaje Ci się że wybudujesz stan surowy otwarty za 70 tys. to niestety należałoby zejść trochę na ziemię (bez urazy oczywiście). Mój stan surowy to bryła zamknięta z dachem, ściankami działowymi, schodami wylewanymi no i przyłączami (prąd i woda przy działce). Fakt, że zapłaciliśmy dosyć sporo za dachówkę (chcieliśmy aby była naprawdę solidna) no i dodatkowo za garażem przedłużyliśmy dach co "pociągnęło" kilka tys. dodatkowo + powiększyliśmy dość mocno taras. Aha no i schody mamy wylewane, zabudowane + dodatkowe pomieszczenie pod schodami. Można by było oczywiście (jak zawsze) zaoszczędzić trochę grosza na robociźnie i materiałach. Ale doszliśmy do wniosku, że lepiej zapłacić "troszkę" więcej ale mieć pewność, że wykonanie i materiały są OK. I jak na razie tak jest. Obecnie rozpoczynając budowę można by było obniżyć koszty (mat + robocizna) o jakieś 15 - 20%, ponieważ kiedy rozpoczynaliśmy budowę w maju i kończąc w październiku te same materiały spadły właśnie o jakieś 20%. Jak też sami wiecie robocizna spadła więc ................... Ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pichma 20.11.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 mam pytanko ile płaciliscie za komplet okien do Libry?? pozdrawiam za okna z oknoplastu z krakowa z roletami na dole i wszysztkimi sterownikami do rolet zapłaciliśmy 31 000,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hiv 20.11.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 Jak za okna wydaje mi się, ze cena bardzo atrakcyjna. Natomiast stan surowy otwarty za 190tys to już drogo! Chyba, że w tej cenie jest też działka i wszystkie ceny razem z przyłączami etc? Nie przesadzaj z tą działką Nie wiem gdzie mieszkasz ale 10 arowa działka to koszt minimum 120 tys. Jeżeli wydaje Ci się że wybudujesz stan surowy otwarty za 70 tys. to niestety należałoby zejść trochę na ziemię (bez urazy oczywiście). Mój stan surowy to bryła zamknięta z dachem, ściankami działowymi, schodami wylewanymi no i przyłączami (prąd i woda przy działce). Fakt, że zapłaciliśmy dosyć sporo za dachówkę (chcieliśmy aby była naprawdę solidna) no i dodatkowo za garażem przedłużyliśmy dach co "pociągnęło" kilka tys. dodatkowo + powiększyliśmy dość mocno taras. Aha no i schody mamy wylewane, zabudowane + dodatkowe pomieszczenie pod schodami. Można by było oczywiście (jak zawsze) zaoszczędzić trochę grosza na robociźnie i materiałach. Ale doszliśmy do wniosku, że lepiej zapłacić "troszkę" więcej ale mieć pewność, że wykonanie i materiały są OK. I jak na razie tak jest. Obecnie rozpoczynając budowę można by było obniżyć koszty (mat + robocizna) o jakieś 15 - 20%, ponieważ kiedy rozpoczynaliśmy budowę w maju i kończąc w październiku te same materiały spadły właśnie o jakieś 20%. Jak też sami wiecie robocizna spadła więc ................... Ciao Nie wiem gdzie budujecie, jaka działka itd. Pytałem kogoś ostatnio o Emanuelę i postawił stan surowy zamknięty za 200tys ale z działką która kosztowała 40tys. Pod Łodzią cena za metr to min 100zł więc doskonale sprawę rozumiem. Generalnie wszystko obliczyliśmy i podobny stan do waszego będzie nas teraz kosztował 20-30tys mniej. Możliwe, ze to ceny materiałów i robocizny właśnie na to wpływają. Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 21.11.2008 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Gregor Zielona Góra!!! BARDZO cIĘ PROSZĘ .....POKAŻ ZDJĘCIA TARASU!!!!!pISZESZESZ ŻE BARDZO GO POWIĘKSZYŁEŚ ..JA TEŻ MYŚLĘ O POWIĘKSZENIU GO. POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts