tmarek 03.12.2008 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 My podbitkę robiliśmy drewnianą. drewno - 1750 zł (po 25 zł/m2) robocizna - 35zł/mb z impregnacją od wewnętrznej strony i podwójne malowanie z zewnętrznej strony (2450zł) plus ok 500zł na impregnaty i lakierobejce straszne dzieki koszt desek juz znamy może ktoś robił z innego materiału . koledzy i koleżanki wysilcie się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 03.12.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 niebardzo wiem, o co Ci chodzi, a narysowac to się tu chyba nie da. U mnie zarówno ten kawałek prosty nad garażem od skosu jak i ściana łazienki zostały ocieplone 15 wełny od zewnątrz czyli pod dachem tego spadu. nie wiem czy zrozumiesz o co mi chodzi, ale prościej nie umiem Czyli na sufit garażu,ktory juz nie jest w lazience tylko za ta scianka pod dachem tez masz wełne,dobrze rozumiem? no właśnie!! A jednak nie zagmatwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 03.12.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 swimmer, dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudziak.jm 06.12.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 tmarek!!!prosimy o zdjęcia na Twojej stronce internetowej!!!!Czekamy i pozdrawiamy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuiviasto 07.12.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Witam, Zastanawiam się właśnie nad budową domu< jednym z poważniejszych kandydatów jest Libra w wersji z jednym garażem. Nie mam żadnego doświadczenia związanego z budową domów i zwracam się z pytaniami: * Jaki może byc na dzień dzisiejszy szacowany koszt tego domu w stanie "pod klucz"? - tylko taka wersja mnie interesuje. * Jaki jest szacowany czas budowy wersji "pod klucz"? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.12.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 około 1 roku i około 400 tys. zależnie od regionu polski i materiałów użytych do budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 08.12.2008 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 tmarek!!!prosimy o zdjęcia na Twojej stronce internetowej!!!!Czekamy i pozdrawiamy!!!! wiem że troszeczke sie zaniedbałem w wklejaniu zdjęć w tym tygodniu powklejam zdjecia gółwnie środek i ogrodzenie . po mału kończe budowe i siebie też przy okazjii pozdrawiam i zapraszam po nowym roku na oględziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 08.12.2008 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 Witam, Zastanawiam się właśnie nad budową domu< jednym z poważniejszych kandydatów jest Libra w wersji z jednym garażem. Nie mam żadnego doświadczenia związanego z budową domów i zwracam się z pytaniami: * Jaki może byc na dzień dzisiejszy szacowany koszt tego domu w stanie "pod klucz"? - tylko taka wersja mnie interesuje. * Jaki jest szacowany czas budowy wersji "pod klucz"? Z góry dziękuję za odpowiedzi. 1 rok i jakieś 450 tys tak jak powiedział kolega wszystko zalezy jak wykończysz koszty budowy w stanie surowym różnią sie bardzo nie wiele ale wykończeniówka tylko i wyłącznie zależy od grubości portfela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia1118 14.12.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam. Czy ktoś z Was powiększał grzejniki? Czy wystarczy je zostawić tak jak w projekcie? Napiszcie, jak zrobiliście u siebie. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 18.12.2008 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 450 tys. to chyba ze złotymi klamkami 300 może osiągnąć. 450 Chyba że wliczacie działkę za 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 19.12.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 450 tys. to chyba ze złotymi klamkami 300 może osiągnąć. 450 Chyba że wliczacie działkę za 150 ok pożyjemy zobaczymy tylko prosze nie planujcie 300 tys bo to jest naprawdę śmieszna kwota ,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek0204 19.12.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 Popieram. Właśnie zamknąłem stan surowy zamknięty i jestem lżejszy o 200 tyś.A gdzie cała reszta???Nie wliczam w to żadnych przyłączy ,tym bardziej zakupu działki.Orientacyjny koszt do wprowadzenia się przewiduję na około 500tyś.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 20.12.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 Potwierdzam koszty, mnie w Gnieźnie ten domek wyniesie 400-420 tys do tego 30tys otoczenie czyli płoty, bramy , kostka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 21.12.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 u mnie już ponad 500 a płotów brak i brak wykończonej częściowo góry oraz tarasów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 22.12.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Ja wydałem grubo ponad 500 i nie tylko zlotych ale nawet mosiężnych klamek nie mam ale tutaj raczej nie popularnie jest sie przyznawać do tak wielkich kosztów bo można wyjsc na cięzkiego frajera.Pozdrawiam wszystkich budujących i życzę zdrowych i spokojnych świąt oraz szczęsliwego Nowego Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 22.12.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 W 100 % się z Tobą zgadzam, a Wam drodzy przyjaciele z kółka różańcowego życzę...zdrowia. Wszystko inne można kupić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 23.12.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 W 100 % się z Tobą zgadzam, a Wam drodzy przyjaciele z kółka różańcowego życzę...zdrowia. Wszystko inne można kupić! ja jestem na etapie gipsowania ścian w lutym maja zrobić parkiet ,przywieść meble do kuchni sypialni , do 2 pokoi dziecięcych i zamontować schody z firmy Włodarczyk polecam ( cholernie drogie ale piękne ) już wydałem 450 tys nie myślę już o kostce przed domem i o tarasach . jak słyszę czy czytam jak ktoś wymyśla kwoty rzędu 300 tys i strasznie wierzy że mu to wystarczy to człowiekowi się krew gotuje. a na koniec dziewczyny i chłopaki wszystkiego najlepszego zdrowia szczęścia pomyślności i przede wszystkim dużo kasiorki na wykończenie naszych wspaniałych domków, które sa warte każdych pieniędzy a dlaczego bo są śliczne , przymilne, cieplutkie i co najważniejsze sa nasze....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 24.12.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 ja jestem na etapie gipsowania ścian w lutym maja zrobić parkiet ,przywieść meble do kuchni sypialni , do 2 pokoi dziecięcych i zamontować schody z firmy Włodarczyk polecam ( cholernie drogie ale piękne ) już wydałem 450 tys nie myślę już o kostce przed domem i o tarasach . jak słyszę czy czytam jak ktoś wymyśla kwoty rzędu 300 tys i strasznie wierzy że mu to wystarczy to człowiekowi się krew gotuje. Jestem na etapie montowania żyrandoli i mycia podłóg Maksimum naszej budowy przypadło na okres znacznego skoku cenowego. Myślę, że spokojnie wyrobiliśmy się w 250 tys. (bez mebli). I duża w tym zasługa oczywiście we wszechstronności i umiejętnościach budowlanych poszczególnych członków naszej rodziny. Tak czy owak życzę Państwu zdrowych, ciepłych i rodzinnych Świąt oraz wszelkiej pomyślności osobistej i zawodowej a także (mimo wszystko) zimnej krwi przy podejmowaniu trafnych decyzji w Nowym Roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 24.12.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 ja jestem na etapie gipsowania ścian w lutym maja zrobić parkiet ,przywieść meble do kuchni sypialni , do 2 pokoi dziecięcych i zamontować schody z firmy Włodarczyk polecam ( cholernie drogie ale piękne ) już wydałem 450 tys nie myślę już o kostce przed domem i o tarasach . jak słyszę czy czytam jak ktoś wymyśla kwoty rzędu 300 tys i strasznie wierzy że mu to wystarczy to człowiekowi się krew gotuje. Jestem na etapie montowania żyrandoli i mycia podłóg Maksimum naszej budowy przypadło na okres znacznego skoku cenowego. Myślę, że spokojnie wyrobiliśmy się w 250 tys. (bez mebli). I duża w tym zasługa oczywiście we wszechstronności i umiejętnościach budowlanych poszczególnych członków naszej rodziny. Tak czy owak życzę Państwu zdrowych, ciepłych i rodzinnych Świąt oraz wszelkiej pomyślności osobistej i zawodowej a także (mimo wszystko) zimnej krwi przy podejmowaniu trafnych decyzji w Nowym Roku. Pozdrawiam no to tylko pozostaje mi pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PROAT1 24.12.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Witam Światecznie Librowiczów To i ja sie podziele w kwestii kosztów naszych cacuszek. Miejsce Otwock. Stan surowy otwarty + dach dachówka 140tys. Okna instalacje, tynki 40tys. Do tej pory wydałem ok. 180 + działka. Mając te doświadczenie w budowaniu jakie mam teraz mysle że ok 20tys mogłem zejść niżej. Rozumiem ludzi którzy wydali juz 500tys. ,nie zakończyli budowy i sie irytują że można libre postawić za 250tys, po prostu krew ich zalewa że sporo przepłacili. Wg mnie za 250tys. byłoby mi ciężko, musiałbym duzo rzeczy robic sam, ale ja wole zarabiać i dac zarobić. Myśle że wyrobie sie w kwocie rzędu 350tys. Po prostu trzeba sie dobze orientowac w cenach materiałów, cenach wykonawców i miec troche szczęścia. Np. ja murarzowi w 2007r zapłaciłem za postawienie 22tys. a mój szef za budynek bardzo podobny do Libry, Ariel 56tys. Całość budowy kosztowała go ponad 800tys bez działki. Tylko jego nie interesowały stemple, piach, cegła, beton, umawianie ekip. Miał jednego majstra, płacił mu kase i sie nie targował. Była to już sprawdzona ekipa, solidna ale niestety bardzo droga. Koszty są różne, to tak jak z kupowaniem używanego samochodu, mozna ten sam model trafic za 50tys, ale mozna i za 35tys. wszystko zalezy od inwencji i farta. ps. okna Oknoplast Kraków, profil orion plus, nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts