ciechan 14.07.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 witam,co do tematu elewacji to niepomoge,interesuje mnie natomiast ile betonu na strop idzie(Libra wersja podstawowa).wlasne kiero mi policzyl ze pojdzie 28,5m3 w tym taras.COS mi sie wydaje ze za duzo,piszcie ile poszlo na sam strop.dziekuje,w czwartekjuz leja strop.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brts 14.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 U mnie poszło 24m3 miało być 26m3 ale w betoniarni coś źle zapisali i przyjechało ile przyjechało. Majster mi mówił ze potem brakowało i musieli zbierać z innych miejsc także 28,5m3 razem z tarasem nie wydaje mi się przesadzone. Dodam jeszcze, że u mnie było zalewane wszystko w całości - filary, nadproża nad oknami, strop. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 15.07.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 strop 21 m, a podloga na gruncie 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 15.07.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 witam,zamowilem 25m3 b-25 jutro napisze czy starczylo.dziekuje wszystkim z tego forum,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 16.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 hej.25m3 betonu starczylo na strop i taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudziak.jm 19.07.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Witam ...Jaka jest u was wysokość od gotowej podłogi do parapetu w kuchni???podeślijcie jakieś zdjęcia wykończonego wnetrza oraz z zewnątrz...Pozdrawiam Marcin. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 21.07.2009 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam ...Jaka jest u was wysokość od gotowej podłogi do parapetu w kuchni???podeślijcie jakieś zdjęcia wykończonego wnetrza oraz z zewnątrz...Pozdrawiam Marcin. [email protected] witam jak sie niemyle to jest to 1.40m zdjec brak.moze ma ktos okucia do libry na sprzedaz?Kierownik sie niepodpisze jesli tych okuc niebedzie.Wybetonowalem 4 slupy na narozach i myslalem ze przejdzie a tu lipa maja byc okucia i d..a zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanakrzys 04.08.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Witam,zaczynam z budową Libry i potrzebowalbym ile użyliście cegły Porotherm 25 cm, cegiel 12 cm do ścian wewnętrznych oraz bloczków na fundamenty M6? Przybliżone ilości tych materiałów by mi pomogło. Ile ton zbrojenia użyliście do budowy ław? Wielkie dzięki za pomoc.Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 04.08.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 hej.pustak unipor 498x238x240 26 palet(caly Tir) bloczkow ,,14,, poszlo mi 1400 w tym obmurowanie tarasu,a w wewnatrz to jeszcze niewiem bo stawiaja scianki dzialowe ale juz 10 palet poszlo 498x115x238 calosc zbrojenia to co jest w projekcie + 300kg za calosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 07.08.2009 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam.w dniu wczorajszym zamontowalem okucia stalowe wg projektu LIbra.Po osadzeniu tych okuc zamowilem dzwig by osadzic 4 najdluzsze i najciezsze belki narozne,problem w tym ze belki narozne oraz krokwie do ktorych sa laczone niewspolgraja z murlata jest za nisko o 6cm i trzeba nabic laty na te krokwie by zniwelowac roznice prosze moze wiecie gdzie jest blad i czy mieliscie podobne problemy.ekipa mowi ze jest blad w projekcie.czytam forum i nikt nic niepisal o tym problemie i czuje ze cos spaprali i sie wykrecaja.Z GORY DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 07.08.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam.w dniu wczorajszym zamontowalem okucia stalowe wg projektu LIbra.Po osadzeniu tych okuc zamowilem dzwig by osadzic 4 najdluzsze i najciezsze belki narozne,problem w tym ze belki narozne oraz krokwie do ktorych sa laczone niewspolgraja z murlata jest za nisko o 6cm i trzeba nabic laty na te krokwie by zniwelowac roznice prosze moze wiecie gdzie jest blad i czy mieliscie podobne problemy.ekipa mowi ze jest blad w projekcie.czytam forum i nikt nic niepisal o tym problemie i czuje ze cos spaprali i sie wykrecaja.Z GORY DZIEKUJE U mnie nie było tego problemu. Przynajmniej kiedy osadzali szkielet nic nie powiedzieli, że coś nie gra. Ale tak naprawdę to musisz kierownika budowy zapytać. Powinien Ci powiedzieć gdzie jest błąd. Chyba, że jest w wersji "wirtualnej". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 07.08.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 ""U mnie nie było tego problemu. Przynajmniej kiedy osadzali szkielet nic nie powiedzieli, że coś nie gra. Ale tak naprawdę to musisz kierownika budowy zapytać. Powinien Ci powiedzieć gdzie jest błąd. Chyba, że jest w wersji "wirtualnej"."" gregor kierownika mam jest na telefon jak cos mi niegra to przyjezdrza kasuje za cala budowe 2500zl wiec to jest sporo jak dla mnie.Kiero mowi ze takie cos moze sie zdarzyc .tylko czemu na mojej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brts 07.08.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 To nie jest błąd projektu. Problem leży prawdopodobnie w szerokości ściany jaką masz na poddaszu. W projekcie jest bodajże ytong grubości 36,5cm. Ja stawiałem dom z porothermu 30 i miałem różnice 6,5cm. Jak okucie było dosunięte maksymalnie krokwie narożne nie współgrały z pozostała częścią dachu, dopiero po odsunięciu o 6,5cm od ścianki kolankowej kąt był ok ale mocowanie tego w taki sposób nie wchodziło w grę bo pręty mocujące okucie przebiły by zbrojenie wieńca. Murłata została podniesiona o 6cm i wszystko jest ok. Raczej nie doszukiwał bym się "spaprania" czegoś przez ekipę. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 08.08.2009 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 To nie jest błąd projektu. Problem leży prawdopodobnie w szerokości ściany jaką masz na poddaszu. W projekcie jest bodajże ytong grubości 36,5cm. Ja stawiałem dom z porothermu 30 i miałem różnice 6,5cm. Jak okucie było dosunięte maksymalnie krokwie narożne nie współgrały z pozostała częścią dachu, dopiero po odsunięciu o 6,5cm od ścianki kolankowej kąt był ok ale mocowanie tego w taki sposób nie wchodziło w grę bo pręty mocujące okucie przebiły by zbrojenie wieńca. Murłata została podniesiona o 6cm i wszystko jest ok. Raczej nie doszukiwał bym się "spaprania" czegoś przez ekipę. Pozdrawiam, b@rt~s W jaki sposob zamocowales ta murlate ?jak nanosiles murlate na murlate to mocowales tylko do belki czy tez do wienca?i jeszcze jakie kolki czy kotwy montowales?dziekuje za odpowiedz wszytkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redi 09.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 posiadam komplet uchwytów do dachu tel 0768785519 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 12.08.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2009 Witam,U nas zastapilismy okucia stalowe takim wynalazkiem:zdjecie zabetonowane nagwintowane prety Dokladniej Kierbud z majstrem sie dogadali. Ale faktycznie przy wezszej scianie u nas z MAXa do konca ta wiezba nie pasuje, ale kierbud z majstrem dogadali jak ma byc. Cenniki i kosztorysy jakie sa podane to w naszym przypadku bardzo zawyzone. Teraz jestesmy na etapie wyboru okien i nie mozemy sie zdecydowac jakiej firmy wybrac ... dzisiaj bedziemy miec pewnie ze 2-3 wyceny ... zobaczymy Pozdrawiamdampel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 13.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam, zaczynam z budową Libry i potrzebowalbym ile użyliście cegły Porotherm 25 cm, cegiel 12 cm do ścian wewnętrznych oraz bloczków na fundamenty M6? Przybliżone ilości tych materiałów by mi pomogło. Ile ton zbrojenia użyliście do budowy ław? Wielkie dzięki za pomoc. Krzysztof porotherm 25 p+w 1740 sztuk, bloczki betonowe 25/25/12 - 1840 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielpio 14.08.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Obenie dostałem wycenę z dwóch firm na ona i rolety do libry. 1. 24500zł brutto z montażem - rolety elektr.+ drzwi+brama w brązie oraz okna PCV w kolorze dębu, Brama Hormann okna dachowe Velux, okna z profili Brugmanna C= 1.02. 29500 brutto z montazem - rolety elektryczne+brama+drzwi+okna ( góra Fakro) PCV wszystko w jednym kolorze mahoniu, te same profile PVC. Przy dopłacie około 2700zł można dostać te okna z trzema szybami.Jezeli macie jakies wyceny chętnie poczytamCzekam na jeszcze jedną oferte.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodka1982 18.08.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 witam,boze ile ja godzisz szukam i nic poszukuje osob ktore buduja dom libra w woj.mazowieckim lub wybudowali,ja bede zaczynac w błoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 18.08.2009 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 dodka1982, nasza Libra w okolicach grodziska maz, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts