Gregor Zielona Góra 20.09.2009 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Pytanko Wiatrołap ma niewielką szerokość, czy ktoś z Was wstawił po lewej stronie na całej długości szafę? Rozważam takie rozwiązanie, ale wówczas konieczne będzie chyba zawężenie drzwi wejściowych. Witaj ! My właśnie tak zrobiliśmy, tzn. Drzwi wejściowe zmniejszyliśmy do 110 stwierdziliśmy iż ich wersja "projektowa" 140 cm ma tylko i wyłącznie aspekt ozdobny, ponieważ jeśli kolejny otwór w wiatrołapie ma szerokość 90 cm i tak nie da się przez niego nic "przecisnąć" większego niż to co przez drzwi w wiatrołapie. Zrobiliśmy więc lekko powiększone jedno duże skrzydło (dużo na tym oszczędziliśmy). Tym samym zyskaliśmy w wiatrołapie miejsce na szafę, lub inny mebel po lewej jego stronie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 20.09.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Moje pytanie dotyczy dachu.Ile płaciliście za ceramikę (jaki kolor?,producent?),interesuje mnie też cena drewna.Przymierzam się do zamówienia dachu a dzięki waszym wycenom mogę mieć punkt odniesieniaWiem,że dach w naszej Librze jest skomplikowany więc może jakieś rady na co powinniśmy zwrócić uwagę? Pozdrawiam! Ja kupowałem materiały na dach już przeszło rok temu i być może ceny obecne są inne, ale jeśli chodzi o drzewo na więźbę to płaciliśmy po 780 za kubik. Dachówkę mamy CREATON-a angobowana kol. grafit. Nie pamiętam dokładnie ceny za mt, a całość (kompletna z folią, vacalfex-em, schodkami, wykończeniami itp......) kosztowała około 25 tys. Szczerze polecam tą dachówkę to rewelacyjny produkt, choć jest dużo droższy od standardowych "polecanych" przez sprzedawców. Polecam przed zakupem porozmawiać także z dekarzami, oni najlepiej znają się na jakości dachówek. Nie wiem jaką wersję libry budujesz, ale my stawiamy II + dodatkowo z tyłu za garażem dobudowaliśmy dach, więc zużycie materiałów było o wiele większe niż wg. projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczekl84 11.10.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2009 A to nasz domeczek jeszcze kończony ale już większość za nami http://img205.imageshack.us/img205/294/img0794j.th.jpg http://img205.imageshack.us/img205/2006/img0796c.th.jpg Więcej zdjęc wkrótce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 12.10.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Gosiu!!! gratuluję pięknej Libry i zazdroszczę takiego stanu!!! U mnie aktualnie stan surowy. bardzi bym Cię prosiła o wklejenie zdjęć, może ze srodka ..szczególnie kuchni!!!! Będę wdzięczna.Pozdrawiam. A i .......zdjęcie tarasu , jeśli możesz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczekl84 12.10.2009 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Zdjęcia kuchni mam jak an razie nieco stare i nie wiem czy jest sens je teraz wrzucać postarma się w środe ( bo mam trochę czasu) zrobić aktualne i z chęcią się podzielę moimi wnętrzami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 15.10.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Zdjęcia kuchni mam jak an razie nieco stare i nie wiem czy jest sens je teraz wrzucać postarma się w środe ( bo mam trochę czasu) zrobić aktualne i z chęcią się podzielę moimi wnętrzami. Pozdrawiam GRATULACJE !!! Wasz "domek" prezentuje się rewelacyjnie ! My obecnie ocieplamy poddasze i zaczynamy kłaść glazurę, ale kominek już chula . Z ciekawością czekam na zdjęcia wnętrz, bo koncepcji na wykończnie mamy aż za dużo i nie wiemy, którą wybrać. Może zainspirujesz nas swiomi pomysłami, aby wreszcie na coś się zdecydować. Ciao ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Caterina V 15.10.2009 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Czy możecie mi powiedzieć, jak wychodzą wasze schody na piętrze? Na front domu? (tak że po lewej stronie są zaraz drzwi do łazienki?), czy na prawo? (na ścianę, tam gdzie jest pokój nad kuchnią?). Bo wydaje nam się, że na stropie właśnie w tej drugiej opcji jest przewidziane wyjście ze schodów, ale czy to jest w ogóle wykonalne? Nie ma chyba tyle miejsca na wykręcenie schodów. Mam nadzieję, że w miarę jasno się wyraziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expressis 16.10.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 U nas schody lane wychodza na gore w tej pierwszej opcji(problem z zakretem) ,mysle ze drewniane schody da rade wykrecic bez problemu w ten sposob jak sa w projekcie .pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczekl84 18.10.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2009 W odpowiedzi na pierwsza prośbę zamieszczam zdjęcia kuchni.... Ściany sa na razie biale ale jest już pomysł (będą w odcieniach pomarańczu). No i nie do końca udana firanka ale wszystko da się jeszcze zmienić http://img188.imageshack.us/img188/8508/mg1994z.th.jpg Z kuchni jest wyjście na taras oraz wejście do pomieszczenia gospodarczego bez którego nie wyobrażam sobie tej kuchni- polecam. http://img188.imageshack.us/img188/1497/mg1998.th.jpg http://img27.imageshack.us/img27/3200/mg1996.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 20.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Dzięki za zdjęcia!!!!! Miło popatrzeć.....Też nie wyobrażam sobie kuchni bez wyjścia na taras i bez spiżarki. Coprawda ja jej kosztem powiększyłam łazienkę (chciałam żeby zmieścił się prysznic) a ją wsadziłam między kotłownię a schody (schody odwróciłam). Czekam na dalsze zdjęcia...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 21.10.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 Ile wyszło Wam m3 drewna na więźbę do LIBRY?Mi wstępnie wyliczyli ok 12,5 kubika bez łat i kontrłat zakładając, że każdy element zostanie wydłużony o 40cm.Gdzieś na forum wyczytałem, że wychodzi aż 18m3, ale coś nie chcę mi się wierzyć że łaty i kontrłaty to aż 5,5 kubika.Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacherek 21.10.2009 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 W przyszłym tygondiu kupuje materiały. Ile weszło wam cegieł MAX?? Ile weszło bloczka fundamentowego razem z piwnicą pod całym domem?? Robił ktoś scianki działowe z suporexu?? ile weszło??[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 23.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam. Przeczytałam całe forum, obejrzałam zdjęcia i decyzja zapadła. Libra w wersji podstawowej powstanie w Łodzi. Bez Waszych komentarzy na pewno bym się nie zdecydowała tak szybko. Super, że jesteście Librowicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacherek 26.10.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Budował ktos z MAXA?? Jakiego? Ile sztuk wyszło?? Ile bloczka fundamentowego na piwnice pod calym budynkiem?? Jak zamówie transport maxa 2500szt. to starczy i transport bloczka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
expressis 26.10.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Bez piwnicy poszlo nam 1000 szt bloczka ,2500 maxa wystarczy mi jeszcze zostalo z tej ilosci i zamow jeszcze ze 2 palety polowki maxa na scianki dzialowe.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacherek 27.10.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2009 dzieki za info. Mysle ze z piwnica to wejdzie okolo 2000 - 2500 bloczka. Szukam teraz w swojej okolicy tanich materiałow i zamawiam. A na wiosne ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 30.10.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Hej Mam pytanie dotyczące ocieplenia domku.Ile m3 styropianu kupowaliście?Ile m2 ma elewacja naszej Libry?I ile płaciliście za metr ocieplenia z tynkiem i malowaniem? Pozdawiam budujących:)Oby pogoda dopisała![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaKrzysiek 14.11.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam wszystkich librowiczów. Projekt libra jest mi bardzo bliski, już miałem ją budować ale w ostatniej chwili zminiełem zdanie i kupiłem projekt tego domu: http://www.z500.pl/projekt/z27.html Prawie jak libra wiem, że PRAWIE robi wielką różnicę Ale tak poważnie to mam pytanie do osób które mają deskowanie pełne z papą (np. Donwojto). Otóż idąc od dołu, powietrze wlatuje poprzez podbitkę, potem 2-3 cm szczeliną pomiędzy wełną a deskowaniem dochodzi do góry do krokwi narożnej. I tu właśnie powstaje moje pytanie: jak wydostaje się powietrze spod deskowania pod gosiąry ułożone na krokwi narożnej? Jeżeli możecie opisać jak to jest u Was rozwiązane będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivanakrzys 19.11.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Witam, ile was kosztowala blacha, wyciece oraz spawanie konstrukcji stalowej wedlug projektu ?Prosze o pilna odpowiedz.Bardzo dziekuje, Ivana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 19.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 WitamSam materiał musisz liczyć jakieś 2 tyś zł (ok 850 kg), za robociznę (nacięcie+wycięcie otworów) jakieś 2-3 tyś. Osobiście wycofałem się z łączenia drewna za pomocą profili stalowych, chociaż byłem bliski ich zamówienia.Konstruktor przeliczył mi dach z zastosowaniem słupów i krótkich mieczy, jętki będą teraz bardziej pełnić funkcję kleszczy.Udało się znaleźć miejsca na stropie żeby je ustawić a na górze schowają się w ściankach działowych. Zaoszczędziłem na tym parę złotych.Jutro zalewam wieniec pod więźbę, jak reszta forumowiczów? dzieje się coś na Waszych budowach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts