Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Swimmer wrzuć mi proszę na moją pocztę te fotki, my ciągle zbieramy dokumenty potrzebne na pozwolenie ale murarza już mamy umówionego nie mogę się doczekać kiedy zaczniemy budowę.

Aż miło popatzreć na te wszystkie Wasze fotki z wnętrza jak super są wykończone te LIBRY i tylko pozazdrościć, a przed mani co najmniej 2 latka. :roll:

Witajcie !

U nas na budowie ruch jak w ulu. Jutro kończymy instalować kuchnię - bez blatu bo przyjedzie dopiero w przyszły piątek razem ze schodami.

Dzisiaj zamontowali balustrady, a w przyszłym tygodniu może skończymy płytki na podłogach i schody - bez balustrady niestety :( . Nie mamy koncepcji jaką wybrać a najładniejsza jaką znaleźliśmy jest 500 km od nas......

Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem za 3/4 tygodnie możemy się wprowadzać ! Niestety chyba rozpoczniemy bez drzwi wewnętrznych ponieważ nie zdecydowaliśmy się jeszcze jakie będą.

W każdym razie zaczynamy widzieć koniec :D

A w lecie elewacja, podjazd i ogrodzenie frontowe (będzie kosztować !), no chyba, że braknie kasy ale bez tego można mieszkać.

Może wieczorkiem wrzucę kilka fotek na forum jeśli mi się uda. Jak nie to wkleję na naszą stronkę

Pozdrawiam - Ciao !

Hej!!! U mnie z murarzami był ten sam temat........nie da się zrobić takich schodów!!!! Byłam skłonna też zmienić murarzy i szukać takich co mi zrobią.....Ale ja wydrukowałam zdjęcie schodów swimmera (kiedyś mi przesłał jeszcze bez poręczy) i mordowałam, mordowałam podbierałam że w nich wierzę ...i jak każdy "chop" zmiękł i schody są takie jak chciała. Pozdrawiam.

http://images36.fotosik.pl/154/6e56f67245d50e5am.jpg

to zdjęcie należy pokazać murarzom :wink:

http://images35.fotosik.pl/122/0fcd9511ce2e03c2m.jpg

to też :wink:

i niech nie mówią, że sie nie da!!! mój wykonawca sam zaproponował wylewane i miał rację, ale to fakt kto je widział w stanie surowym robił oczy!!! gość po prostu ma talent, a i praca to jego pasja - niespotykane w dzisiejszych czasach co??? :lol:

nie wiem ile kosztowało wylanie - za cały dom z więźbą i pokryciem zapłaciłem 33 tys. okładzina schodów - lity dąb - 5,5 tys., tyle samo za balustrady od kowala. pochwyt dębowy poręczy 1,5 tys.

Swimmer dzięki za zdjęcia napewno mi sie przydadzą, mnie wyliczyli 33tys za samą murarkę i jeszcze powiedzieli że to bez schodów, schody osobno, do tego dojdzie dach ale jeszcze nie wiem ile bo czekam na wyliczenia. Coś mi się wydaje że to w takim razie duży koszt :-?

Czy ktś z Was zaczyna w tym roku budowę? To może powie jakie ma wyliczenia za murarkę i dach?

Witam. Zaczynamy w wakacje.Wybraliśmy ofertę ekipy poleconej przez znajomych.

-fund.wykop 60mb + stropy + chumus 2 000

-zbrojenie + betonowanie 1 200

-wymurowanie "0" 7 000

-zagęszczenie + chudziak 2 000

-mury zew. + wew. wraz z kominami 9 000

-strop monolityczny 10 400

-schody wew.2 000

-schody wejściowe + taras 1 500

-ścianki kolankowe 2 500

-lukarny 1 800

-ścianki poddasza 4 000

-kominy + klinkier 3 000

-konstrukcja dachu + pokrycie dachówką ceramiczną 20 000

Z 10%rabatem wyszło 60tyś.ale chyba jeszcze coś się da z tego urwać.

Witam. Zaczynamy w wakacje.Wybraliśmy ofertę ekipy poleconej przez znajomych.

-fund.wykop 60mb + stropy + chumus 2 000

-zbrojenie + betonowanie 1 200

-wymurowanie "0" 7 000

-zagęszczenie + chudziak 2 000

-mury zew. + wew. wraz z kominami 9 000

-strop monolityczny 10 400

-schody wew.2 000

-schody wejściowe + taras 1 500

-ścianki kolankowe 2 500

-lukarny 1 800

-ścianki poddasza 4 000

-kominy + klinkier 3 000

-konstrukcja dachu + pokrycie dachówką ceramiczną 20 000

Z 10%rabatem wyszło 60tyś.ale chyba jeszcze coś się da z tego urwać.

Witam!

Niestety o cenie swimmer-a możemy tylko pomarzyć :x .Ja za murarkę płaciłam 24 000,dach-cieśle plus pokrycie dachówką-19 000.A wylanie schodów 3000.

Mi najtańsza ekipa wyceniła całość na 56 tyś (bez tarasów, schodów wew. i ścianek działowych na górze). Najdrożsi byli górale za 80 tyś.

Właśnie zamykam stan surowy i ekipa w sumie zgarnie 60 tysi już ze ściankami działowymi na poddaszu i kilkoma drobnymi robotami dodatkowymi.

Takie ceny, pewnie w niektórych miejscach w Polsce jest taniej, ale LIBRA to naprawdę skomplikowany budynek, kupa roboty z więźbą i dachówką.

pozdrawiam

Ja za robotę - fundament, parter, strop, poddasze + ścianki działowe murowane, bez schodów, bez tarasów dałem ~ 40tyś, dach więźba + dachówka ceramiczna, wstawianie okien, rynny, wszelkie obróbki ~20tyś. Zgadzam się co do skomplikowania projektu pewnie są łatwiejsze - dach to jeden z elementów drugi to cała masa podciągów, które wymagają dobrego i czasochłonnego szalowania. Budowę zaczynałem pod koniec 2008r. i jakoś taniej nikt mi tego zrobić nie chciał a miałem cała masę kosmicznych wycen sięgających nawet 90tyś zł za SSO;)) Odradzałbym sugerowanie się wycenami tylko i wyłącznie z forum, lepiej pozbierać nr. tel. do różnego rodzaju okolicznych wykonawców zrobić sobie x kosztorysów i wybrać taki, który nam najbardziej odpowiada pod względem cenowym jak i ekipy ( czy z polecenia czy z przypadku ).

• 2 weeks później...