pablo114 28.10.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Hej pablo114 Prosimy o przesłanie obiecanych fotek z kuchni i łazienek - czekamy. Swimmer - również prośba do Ciebie o fotki. Czekamy z niecierpliwością. jak obiecałem - tak wkleiłem, tylko że do albumu i tylko kuchnie (nie mam fotek łazienek, a zrobić je... leń jestem ale się postaram) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-podkarpackie 28.10.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 jak obiecałem - tak wkleiłem, tylko że do albumu i tylko kuchnie (nie mam fotek łazienek, a zrobić je... leń jestem ale się postaram) Dzięki za odpowiedź-będę Ci naprawdę bardzo wdzięczny za fotki łazienek.A czy mógłbyś na maila wrzucić te dwa pokoiki co są z garderobą? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 28.10.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 (edytowane) Witam Długo się zbierałem ze zdjęciami i opisem naszych działań, ale w końcu się udało.Mieszkamy już 3 tydzień i trzeba przyznać, że dla człowieka który 30 lat mieszkał w bloku z tego 10 lat na wynajmie przestrzeń Libry robi niesamowite wrażenie.Jak widać na zdjęciach nie wszystko jeszcze na 100% gotowe, barierki na schodach, część frontów w kuchni i parę innych spraw będziemy dopinać do końca roku. Sorki za wszechobecny bajzel, ale ciągle jeszcze częściowo żyjemy na kartonach.Styl domu wewnątrz...miał być nowoczesny i chyba takowy jest, dla niektórych będzie zimny innym będzie się podobał, my uwielbiamy naszą Librę i to jest najważniejsze. Nie będę za wiele pisał, zapraszam do mojego albumu : http://www.dziechu.fotosik.pl/ Na razie zdjęcia z wewnątrz i to marnej jakości ale na rozgrzewkę wystarczy. Jarek Edytowane 28 Października 2010 przez dziechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 28.10.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Może teraz uda się podegrać fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek-podkarpackie 29.10.2010 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Może teraz uda się podegrać fotkę. Witaj Jarek Dziękuję Ci za odpowiedź i przesłane fotki. Te z realizacji budowy oglądnąłem,ale te przesłane poniżej z wnętrza nie chcą się otworzyć.Jeśli możesz to proszę prześlij mi na maila [email protected] Bedę Ci bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 10.11.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Ile m elewacji wam wyszło?My podnieśliśmy budynek o 2 pustaki-więc elewacji jest więcej.Ale coś czuję,że wykonawca chce nas oskubać .Proszę o odpowież-PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 11.11.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 dziechu : co to za płytki na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 11.11.2010 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Podłoga: antique stone szare 60x60ściana kominkowa, ściany kuchnia: antique stone czarne 60x60. Kupowane w Leroy Merlin, nigdzie indziej nie udało nam się ich znaleźć. pozdrowienia z różowej kanapy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 12.11.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Ile m elewacji wam wyszło?My podnieśliśmy budynek o 2 pustaki-więc elewacji jest więcej.Ale coś czuję,że wykonawca chce nas oskubać .Proszę o odpowież-PILNE hej, ja nie podnosilem scianki kolankowej i mi wyszlo jak dobrze pamietam 240m2 styropku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 12.11.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ar-com! Dziękuję bardzo za odpowiedz .Innym wyszło podobnie?Bo mi podniesieniu ścienki wykonawca naliczył 280 m2 :wrr Ar-com-najbardziej podoba mi się Twoja stopka-"już po" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 13.11.2010 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 U mnie wyszło znacznie mniej, zapłaciłem za niecałe 230m2 a podniosłem ściankę kolankową o 1 pustak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertWiki 14.11.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 3111111U mnie wyszło znacznie mniej, zapłaciłem za niecałe 230m2 a podniosłem ściankę kolankową o 1 pustak. Jestem nowym forumowiczem i na początek mam pytanko, podniesienie sc kolankowej o jeden pustak do jakiej wysokości ją podnosi? Czy zrobiłes strop nad parterem molityczny czy terriwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 14.11.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Ja zamieniłam strop na monolityczny. A co do ścianki kolankowej to chyba wysokość zależy od wysokości pustaka. Ja buduję z mega maxa i ścianka ma mieć wysokość około 80 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 14.11.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 W projekcie był jeden pustak i wieniec, ja dorzuciłem pustak (25cm) więc wszystko razem wyszło ~75cm. Na wieniec przychodzi jeszcze murłata.Finalnie na gotowo powinno wyjść ok 75cm (ja mam 72 ale to przez podniesienie wylewek).U mnie strop nad parterem w systemie porotherm (belki i pustaki, wszystko uzupełniane betonem), przy schodach płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertWiki 14.11.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) W projekcie był jeden pustak i wieniec, ja dorzuciłem pustak (25cm) więc wszystko razem wyszło ~75cm. Na wieniec przychodzi jeszcze murłata. Finalnie na gotowo powinno wyjść ok 75cm (ja mam 72 ale to przez podniesienie wylewek). U mnie strop nad parterem w systemie porotherm (belki i pustaki, wszystko uzupełniane betonem), przy schodach płyta. A z jakich pustaków budowałeś? Jezeli ktoś z forumowiczów budował z porothermu 30 to proszę o informację ile zużyliście 30 i 25 i co na sc działowe 12 i ile sztuk. Ja planuję budowę z porothrmu 30 na sc zewnętrze, 25 tam gdzie sc garazu wewnątrz i zastanawiam się nad wyborem pustaków na sc działowe, myślę o jakims gozobetonie. Szczelinowy pustak w sc działowych chyba trochę utrudnia montowanie kołków w scianach. Edytowane 14 Listopada 2010 przez HubertWiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertWiki 14.11.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Ja zamieniłam strop na monolityczny. A co do ścianki kolankowej to chyba wysokość zależy od wysokości pustaka. Ja buduję z mega maxa i ścianka ma mieć wysokość około 80 cm. Czy pamietasz ile jaki rodzaj stali (fi drutów) zostało zuzyte na zbrojenie stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziechu 15.11.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Ja mam ściany właśnie z 30 porothermu, ścianki działowe też mam ceramiczne (częściowo Unipor, częściowo Porotherm). Montowanie kołków nie jest specjalnym problemem, ale rzeczywiście można pomyśleć np o gazobetonie.Co do ilości, niestety już nie pamiętam, ale zliczałem powierzchnie i mniej więcej mi się zgodziło z rzeczywistością. Poza tym gdzieś już w tym wątku o tym dyskutowaliśmy, trzeba pogrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malinka_g 16.11.2010 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 (edytowane) Stali ma starczyć na stop, wieńce i na co tam jeszcze trzeba. Nie wiem ile wyjdzie na sam strop.fi 12 1,670 Tfi 8 0,486 Tfi 6 0,138 T czyli w sumie 2.3 T Wczesnej na fundamenty poszło jeszcze około 400kg.Temat stali jest poruszony na stronie 105. Edytowane 16 Listopada 2010 przez malinka_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 17.11.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 swimmer jaki masz kolr i rodzaj dach? brąz ruppceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HubertWiki 04.12.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 W projekcie był jeden pustak i wieniec, ja dorzuciłem pustak (25cm) więc wszystko razem wyszło ~75cm. Na wieniec przychodzi jeszcze murłata. Finalnie na gotowo powinno wyjść ok 75cm (ja mam 72 ale to przez podniesienie wylewek). U mnie strop nad parterem w systemie porotherm (belki i pustaki, wszystko uzupełniane betonem), przy schodach płyta. Kolego, napisz mi jeszcze jak możesz czy wydłużałeś krokwie? jeżeli tak to ile cm? jeżeli nie to czy jakoś drastycznie nie zmienił się wyglą zewnętrzny domu? podniesienie śc kolankowej o pustak (pototherm 30) spowodowało podniesienie początku dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts