Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Dachówka to creaton cerapfane kolor łupka,

Ryny Siba szare

Tynk silikonowy baranek 1,5mm Baumit 3035 i 3037

Pozdrawiam

Grzegorz

A możesz wkleić fotkę przodu Twojej Libry???? Jestem przed zakupem drzwi wejściowych ....nie możemy się zdecydować ..............Gore możesz coś napisać na temat pieca ....totalnie nie jesteśmy z mężem w temacie! Jaki kupić, jakiej ffirmy???Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Wszystkich Librowiczów

Przymierzamy się do budowy budowy Libry

jednak wcześniej chcemy zrobić wstępną kalkulację kosztów

Potrzebujemy zestawienia materiałów z projektu

Jeśli ktoś takowe posiada prosimy o wysłanie na [email protected]

z góry dziękujemy i pozdrawiamy

Asia i Marek

dziechu

dziękuje za Twoje informacje :)

co do kosztów ogrzewania , mieskzam 2 rok - a wiec idzie 2 sezon grzewczy GAZ- rachunki :

temp. dzien 21c - noc 19.5c

- pażd-listopad 2010- rachunek 590zł

- grudzien 2010 -styczeń2011 - 990zł

zeszły rok nieco wiecej -ale tez zima sroższa była

tylko koszty ogzrewania to jedno a CWU to drugie - latem gdy piec nie ogzrewa i tak mamy rachunki za CWU w granicach 280zł /2mce

łatwo policzyc w zwiazku z tym iż koszty samego ogrzewania jesli chodzi akurat o moj dom to tylko odpowiednio 310zł za X-XI i 700zł za XII - I / 2 mce

i nie dogzrewam kominkiem bo go nie mam ;)

w blokach - zanim sie w yprowadzilsmy za samo ogrzewanie juz kasowali prawie 200zł na mc

cegła silka 25cm + 15cm styro szarego

piec Dedietrich atmosferyczny + zasob. 110l

Edytowane przez ar_com

A może mógłby ktoś wkleić zdjęcia górnej łazienki...byłabym bardzo wdzięczna....

Witam nie umiem wklejać zdjęć, ale zapraszam do obejrzenia zdjęć mojej wykończonej Libry na http://matysek.extradom.pl/

Może komuś się przydadzą, sama szukałam pomysłów i inspiracji podczas budowy.

Witam, coś ucichło na tym forum, a ja mam za to pytanie do osób którzy mają okna URZĘDOWSKI, proszę o opinię na temat tych okien, wycenili mi te okna na 29tyś.

Ups..

w 2006 r sprzedawałem merani Galux za nieco ponad 23 tys.. zmieniło się trochę :)

Ale.. jest dąb droższy od meranti o 20% i jest też tańszy o 20% - czyli na mikrozłączach.

Byłem przekonany, że ceny są teraz atrakcyjniejsze.. a jak widać - nie są :( chociaż jak pamiętam boom z lat 2007-2008 to teraz na pewno nie jest drożej.

? Chciałbym poznać Twoje konkretne zarzuty.

Niby nic, wygląda mi na niekonserwowane okna (SMAROWANIE!) do tego zamontowane przed tynkami.

Aha, jeśli masz łuki RU to faktycznie mogą stwarzać problemy egulacyjne mniej doświadczonym montażystom.

Dzięki swimmer za odpowiedź, bo właśnie nie dokońca bylismy przekonani do tych okien ale już teraz wiem że wybierzemy inne, a jak z drzwiami też masz jakieś uwagi do nich? U nas w kwietniu są targi "dom i ogród" to chyba poczekamy na nie i zobaczymy ca tam oferuja. Ale jakbyś mógł mi odpowiedzić jeszcze na temat drzwi.

• 2 weeks później...
Witam

Czy ktos z was robil ogrzewanie podlogowe w Librze, jak sie sprawuje?moze wiecie na ktorej stronie byla na ten temat dyskusja bo juz jest114stron i sporo czasu zajeloby znow czytanie wszystkiego:))z gory dziekuje za odpowiedzi

ja mam, ale obsługuje je pompa ciepła - czyli źródło niskotemperaturowe. Ja sobie chwalę, a tu gdzie mieszkam nie jest przecież ciepło.