Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Swimmer.....choroba ja też nie umiem wklejać zdjęć!!!!! Ale przesłać możesz na meila. Byłabym wdzięczna ...Widziałam w surowym stanie gdzieś Twoje schody....ciekawa jestem efektu końcowego!! Jeszcze jedna prośba o zdjęcie kuchni....To już całkiem byłabym wdzięczna!!!! pozdrawiam i dziękuję.

łazienki super...a co do schodów Edzia - w przyszłym tygodniu będą skończone jak mniemam poręcze więc prześlę Ci te zdjęcia a Ty je wlepisz zgoda?? Ja nie mam zielonego pojęcia jak to sie robi - trochę obciach, nie?? :lol:

Swimmer!

Faktycznie,ciekawe te Twoje łazienki :)Dołączam się do prośby Edzi i również poproszę fotki kuchni i schodów.Chyba ,że ktoś mądry potrafi wkleić fotki na forum :o

Pozdrawiam :D

Za kompletne urowanie libry z podwójnym garażem zapłaciliśmy 22 tyś.Za krycie dachu dachówką 20 tyś.Lublin

To rzeczywiście niska kwota za za tę pracę, czy moższesz podesłać namiary na tę firmę z Lublina? Planuję budowę Libry z pojedynczym garażem i zaczynam się rozglądać za sprawdzoną i polecana ekipą, będę budował w Piasecznie.

Kontakt do brygad przesyłam na priv , lecz z tego co się orientuję może być problem z terminami.

Pozdrawiam!

łazienki super...a co do schodów Edzia - w przyszłym tygodniu będą skończone jak mniemam poręcze więc prześlę Ci te zdjęcia a Ty je wlepisz zgoda?? Ja nie mam zielonego pojęcia jak to sie robi - trochę obciach, nie?? :lol:

Swimmer!

Faktycznie,ciekawe te Twoje łazienki :)Dołączam się do prośby Edzi i również poproszę fotki kuchni i schodów.Chyba ,że ktoś mądry potrafi wkleić fotki na forum :o

Pozdrawiam :D

ok Babki jak tylko stolarze wyjdą ( na razie nawet nie weszli - a jest poniedziałek choroba :evil: ) to Wam podeślę.

Forumowicze mam pytanko, czy ktoś z Was zrobił nad poddaszem strop betonowy razem ze skosami? czy wszyscy robiliście strop jak w projekcie? i jeżeli moze ktos wyjanić to proszę o informację czy nad poddaszem strop i skosy betonowe mają sens? Pozdrawiam

no to hej Babki :lol: wkleiłbym i to już, ale...mam dopiero połowę poręczy, bo moi kochani stolarze zaszczycili mnie dopiero ...wczoraj :evil: Do tego tej od wewnątrz nie założyli, bo...dopiero kombinują jak ją zrobić :evil: część przykręcili - zdjęli wymiary ze środka i pojechali...nie wiem kiedy wrócą :o cierpliwości plisss...w przyszłym tygodniu ma być na gotowo, ale jak znam życie to se poczekam :-?

Uprzejmie proszę o podanie mi wymiarów dolnej łazienki 8)

mam taki sam układ zaplanowany na długości 260 cm, zastanawiam się czy nie za ciasno będzie ................, u Ciebie chyba szerzej jest.

swimmer za kominem oczywiście to co lepiej ukryć

i parter

/250/b5c47c1f7d712e59med.jpg[/img][/url]

Uprzejmie proszę o podanie mi wymiarów dolnej łazienki 8)

mam taki sam układ zaplanowany na długości 260 cm, zastanawiam się czy nie za ciasno będzie ................, u Ciebie chyba szerzej jest.

3,1 x 1,21m i naprawdę nie jest ciasno :D

moja łazienka też jest na forum - na dwudziestej którejś stronie. natrysk mam na srodku półokrągły i też nie ma problemu.

Witajcie

Od kilku dni zauważyłem na forum poruszenie związane z wykańczaniem (się :wink: ) łazienek. Też jesteśmy właśnie w trakcie ich kończenia. Chciałem wkleić kilka fotek na forum ale jakoś mi "nie poszło" więc postaram się wkleić jak najszybciej, kilka na naszej stronce (link poniżej).

A tak z innej beczki - czy ktoś z Was wykonywał jakieś blaty, schody w granicie? Jeśli tak podajcie jakieś ceny, bo w naszej okolicy, kamieniarze cenią się niesamowicie.

A propos pompy ciepła - od dwóch miesięcy ogrzewamy dom, nie mam założonego pod licznika na pompie ale wg. wskazań wyprodukowanego ciepła w kw/h rachunki powinny opiewać na kwotę około 220-250 zł/mc. Tzn. JEST DOBRZE !

Pozdrawiam

Gregor zdjęcia łazienek czysta rewelacja!!! co to zlewy w łazience na górze? są wywalone w kosmos :lol: płytki zresztą też. co do Pc cieszę sie twoim szczęściem!! A co do granitu...nie mam blatów, ale mam kominek pod sufit z pękniętej płyty granitowej. koszt 4700,- z obróbkami, bo to wszysko zalezy od cięcia i frezowania.

Gregor zdjęcia łazienek czysta rewelacja!!! co to zlewy w łazience na górze? są wywalone w kosmos :lol: płytki zresztą też. co do Pc cieszę sie twoim szczęściem!! A co do granitu...nie mam blatów, ale mam kominek pod sufit z pękniętej płyty granitowej. koszt 4700,- z obróbkami, bo to wszysko zalezy od cięcia i frezowania.

Dzięki Swimmer ale będzie mała korekta związana z projektami wkleiłem nie te projekty :-? ups..... na górną łazienkę. Mimo wszystko za kilka dni będą też fotki zrobione w realu tzn. efekt końcowy, bo jak wiesz na projektach to wszystko wygląda rewelka...

No a z tym kamieniem to właśnie o te obróbki i frezowania się rozchodzi. Bo jak z wycen wynika, że 70 % ceny to właśnie obróbka....

Witam

Mieszkamy w okolicach Grodziska Mazowieckiego i prawie zdecydowaliśmy się na wybudowanie libry, ale chyba jak wszyscy chcielibyśmy ten dom obejrzeć najpierw na żywo. Czy ktoś wybudował Libre lub Librę II w okolicach Grodziska Maz? Jeśli tak to czy byłaby możliwość obejrzenia tego domku? Bylibyśmy bardzo wdzięczni.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich,

Właśnie dzisiaj kupiliśmy projekt LIBRY (odbicie lustrzane) i długo się nad nim nie zastanawialiśmy spodobał nam sie od razu. Jeszcze rok temu nawet bym nie pomyślała że możemy postawić dom! Mieszkamy w Kielcach może ktoś buduje gdzieś w okolicy Librę?

Czytając wasze posty można sie dużo dowiedzieć o zmianach jakie mozna zrobić, my też będziemy parę rzeczy zmieniac.

Bardzo proszę o podpowiedzi co warto zrobić i zmienić, napewno co niektórzy już mieszkają w nim to napewno wiadomo co jest funkcjonalne, zmienimy napewno okno w kuchni i zliwidujemy spiżarnię na rzecz łazienki.

Piękne są te wasze łazieneczki, na którejś stronie widziałam u swimmer schody wylewane są tez bardzo fajne ciekawa jestem jak wyglądają wykończone?

Pozdrawiam

Witam Wszystkich,

Właśnie dzisiaj kupiliśmy projekt LIBRY (odbicie lustrzane) i długo się nad nim nie zastanawialiśmy spodobał nam sie od razu. Jeszcze rok temu nawet bym nie pomyślała że możemy postawić dom! Mieszkamy w Kielcach może ktoś buduje gdzieś w okolicy Librę?

Czytając wasze posty można sie dużo dowiedzieć o zmianach jakie mozna zrobić, my też będziemy parę rzeczy zmieniac.

Bardzo proszę o podpowiedzi co warto zrobić i zmienić, napewno co niektórzy już mieszkają w nim to napewno wiadomo co jest funkcjonalne, zmienimy napewno okno w kuchni i zliwidujemy spiżarnię na rzecz łazienki.

Piękne są te wasze łazieneczki, na którejś stronie widziałam u swimmer schody wylewane są tez bardzo fajne ciekawa jestem jak wyglądają wykończone?

Pozdrawiam

Witamy w klubie Librowiczów !!

Szczerze mówiąc my jeszcze nie mieszkamy, ale już (mam nadzieję) niedługo zamieszkamy więc nie mogę się jeszcze podzielić uwagami jeśli chodzi o funkcjonalność Libry. Jest też to kwestia indywidualna każdego z użytkowników. My staraliśmy się aby w budynku było jak najwięcej pomieszczeń tzw. gospodarczych. Z tego też powodu zrobiliśmy schody wylewane aby pod nimi zrobić małą garderobę na kurtki, buty parasole itp.... które nie zawsze się używa, ale tak naprawdę są zawsze "pod ręką" i są schowane, a w wiatrołapie będzie wieszaczek tylko na "bieżące" ubrania. W każdym z pokoi na piętrze zrobiliśmy garderoby kosztem zmniejszenia pokoi. Na parterze nie mamy spiżarni, ale za to łazienkę z prysznicem ...... Zmian można wprowadzić wiele. I większość z Librowiczów je wprowadziła. Jedni więcej inni zaś mniej. Zależy tylko do fantazji budujących.

Proponuję jednak najpierw przeczytać trochę z historii naszego forum. Na pewno znajdziecie dużo ciekawych sugestii oraz pomocnych rad jakie mogą wyniknąć w trakcie budowy. Wielu problemów na pewno nie unikniecie bo zawsze coś wychodzi nie tak jak się zaplanowało

:-? Życzę Powodzenia !!!