Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Zastanawiam sie nad budowa dmu LIBRA. Prawie sie zdecydowalem. Bardzo prosze o przyblizony koszt budowy w stanie surowym i orentacyjny koszt calkowity domu. Prosze o zdjecia i inf czy ktos buduje ten dom w okolicy Dąbrowy Górniczej. Prosze rowniez o inf czy duzym problemem jest przerobienie projektu z podstawowego na odbicie lustrzane poniewaz mam okazje kupic projekt domu w wersji podstaowej okolo 500zł taniej

podrzawima

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Zastanawiam sie nad budowa dmu LIBRA. Prawie sie zdecydowalem. Bardzo prosze o przyblizony koszt budowy w stanie surowym i orentacyjny koszt calkowity domu. Prosze o zdjecia i inf czy ktos buduje ten dom w okolicy Dąbrowy Górniczej. Prosze rowniez o inf czy duzym problemem jest przerobienie projektu z podstawowego na odbicie lustrzane poniewaz mam okazje kupic projekt domu w wersji podstaowej okolo 500zł taniej

podrzawima

Witam. Coś forum zamarło. Wiosna a tu cisza, nie budujecie?

Czy ktoś ma położoną karpiówkę na Librze? Chciałabym brązową zakupić, ale

jeszcze nie widziałam Libry z taką dachówką.

No i oczywiście prośba do posiadających już Librę o zdjęcia. Nawet nie wiecie jakie są pomocne dla początkujących w temacie :) Pozdrawiam serdecznie!!!

Witam Wszystkich!

Poczytalam znaczna czesc waszych ciekawych wpisow, pomyslow na funkcjonalnosc i urode domku. Pare zmian juz zgodnie wprowadzilismy, przewijaly sie w postach. Nasza libra II powstaje w okolicach Siedlec. Obecnie mamy problem z wentylacja czyli jej brakiem w niektorych pomieszczeniach (sypialnia, garderoba). Jak to u Was funkcjonuje? Czy dodawaliście jakies kanaly wentylacyjne, a może niezbedna jest wentylacja wymuszona w takim domu. Malo czasu nam zostalo na decyzje:) pomożcie

Świateczne Pozdrowienia!

Jak na mój gust Libra z podpiwniczeniem bardzo traci na wyglądzie zewnętrznym.Wolałabym już większy dom (jeśli komuś zalezy na powierzchni ) ale bez podpiwniczenia.

niestety nie zgadzam się, uważam że jak się zrobi piwnice z głową to Libra nie traci na wyglądzie, ja wszedłem na ok 1,7 m w ziemię - przedłużyłem krokwie i według mnie wygląda super, a mam pod całym domem (bez garażu) nawet pod częścią tarasu piwnice na różne ...........

Ps mieszkam od trzech tygodni i nie zamieniłbym Libry na żaden inny projekt ( choć co nieco jeszcze brakuje ale co tam )

pablo, przyznaje, ze po obejrzeniu jakis czas temu wlasnie twoich zdjec zdecysowalismy sie juz na 100 %,ze to bedzie libra i to podpiwniczona. Wyglada naprawde super, w ogole na 1 rzut oka nie zauwazylam,ze dom piwnice posiada. poza tym widze, ze gora jest podniesiona i nie traci tez na tym dom. Ciesze sie,ze sie dobrze mieszka, to mnie utwierdza w przekonaniu, ze wybor byl dobry, choc troche boimy sie skosow na gorze i ewentualnej nieustawnosci poddasza. na piwnicy nam zalezy ze wzgledu na prawdopodobny brak gazu w dzialce, wiec kotlownia bedzie na dole, poza tym wszystkie pomieszczenia gospodarcze , tzw.graciarnie i zostaje jeszcze miejsce na jakies hobby, silownie itp. Zapytawalam sie o cene, bo kiedy poszlismy do firmy, ktora byc moze bedzie nam libre bodowala ( dom chcemy budowac w poznaniu), to nas strasznie nastaszyli kosztami budowy takiej piwnicy...

Witam!

Z czego robiliście słup na tarasie i narożniki domu?Podobno robi się to ze styropianu-lecz ja mam wątpliwości czy po latach nic nie będzie się z tym działo.Kto Wam to robił?Ekipa od docieplenia czy murarze?Proszę o odpowiedż i ewentualnie zdjęcia elewacji.

Pozdrawiam!

Witam!

Przymierzam sie do budowy libry z pojedynczym garazem w okolicach czestochowy!!!czy moze ktos z was budował libre w tych okolicach??jezeli tak, bardzo bym była wdzieczna za to bym mogła ja obejrzec?poczyniłam kilka poprawek - m.in. Zrobiłam piwinicę pod polową domu i wejscie do niej wygospodarowałam z pomiesczenia gospodarczego, co wiazac się bedzie z przeniesieniem komina na druga stronę domu, tj. Na sciane łazienki dolnej. Wejscie do piwnicy spowoduje równiez przesuniecie scianki pomieszcenia gospodarczego w strone schodów na poddasze o ok. 50cm. Mam pewne obawy jak to bedzie wygladało po tej zmianie, czy bedzie wystarczajaco miejsca.

• 2 weeks później...
Woda po dach masakra,wlasnie konczyli klasc gladzie,libra ubezpieczona na 300 tys ,co zrobic zeby mnie PZU nie wykolegowalo,czy ktos sie orientuje jak odbywa sie szacowanie strat?Pomocy!

Przykro mi.....Na szczęście nie miałam doświadczenia z ubezpieczycielami.

3-maj się!