Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie wydłużałem krokwi , widziałem zdjęcia innych Libr i nawet przy dwóch pustakach jest to nie zauważalne.

jak przesadzisz ze ścianką kolankową to zrobisz grzyba ;) widziałem takiego, my dołożyliśmy jeden pustak i wydłużyliśmy krokwie aby dach prawie kończył się równo z balkonem, nie całkiem się nam to udało ale grzyb nie wyszedł ...

• 2 weeks później...

u mnie wszystkie puszki obsadzone zostały na etapie instalacji elektrycznej.

puszki mam teraz od ok. 0,5cm w głąb ściany do lica. jeśli po tynkowaniu

będą wystawać poza to będziesz prawdopodobnie musiał je spiłować potem.

nie chciałem żeby były widoczne dekielki od puszek łączeniowych więc

również są schowane pod tynkiem.

brąz ruppceramika

Swimmer, napisz mi jak wypadł u Ciebie koszt dachu? Też rozważam podobny wybór dachówek i zastanawiam się ile będzie trzeba wydać kasy łącznie na dachówki i całą resztę oprócz rynien. Same dachówki na dach do Libry to najczęściej koszt około 10 tyś (w zależności od wybranych dachówek) a reszta?

• 2 weeks później...

Mnie dachówka Euronir kolor grafit, profil "S", rynny Lindab, okna Roto kosztowałą 21 000 zł. (zakupione w gruudniu 2010r)

To tak odnośnie powyższego tematu, ale zajrzałąm tu na forum z prośbą do Was....proszę poradzcie Ci którzy już coś mogą się wypowiedzieć po zakupie pieca do tego metrażu Libry, Ci którzy są zadowoleni z jego użytkowania i mogą poradzić. Będę wdzieczna ........kompletnie nie wiem jaki typ i jakiej firmy. Napiszcie mi w jakiej cenie są te polecane przez Was.Z góry bardzo, bardzo dziękuję Wam.

Ja mam dwufunkcyjny piec Saunier Duval Niedźwiedź KLZ 40 - trochę za duży piec na Librę (kupiłem od sąsiada, wcześniej pracował w większym domu), ale raczej sobie chwalę.

Utrzymuję temp ok 20 stopni i w tym najzimniejszym okresie nie przekraczałem 10 m3 /dzień (czyli niecałe 600 zł miesięcznie). Trochę dogrzewam kominkiem (nadmuchy na górze w pokojach).

Na dole mam prawie na całej powierzchni podłogówkę (poza salonem i garażem), na górze grzejniki.

Pustak porotherm 30 , 10cm styropianu.

• 2 weeks później...