Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam zalam strop do libry poszukuje wykonawce ktory zrobi wieszak do trzymania krokwi i te metalowe okucia. pomocy gdzie to kupiliscie lub dostaliście prosze o namiary bo bardzo tego potrzebuje a jak juz znajde wykonawce to krzyczą 6000zł masakra:(

Witam, ja mam pytanie z innej kategorii, proszę napiszcie którzy mają to za sobą, w jaki sposób zabezpieczyliście się przed nawiewem zimna w mroźne noce przez wlot powietrza przez ścianę, który stanowi napowietrzenie do kominka, czy stosowaliście jakieś specjalne rozwiązania? przecież dziura w ścianie jest na wylot w jednym poziomie... podobnie w kotłowni.

Z góry dziekuję za odpowiedź

Budujący

Edytowane przez HubertWiki

• 3 weeks później...

Witam wszystkich:)

Ale macie piękne domki.

Jestem tu nowa:-D

Budujemy Librę I ( napiszę potem jak ten etap, na którym jesteśmy, się nazywa-muszę spytać męża- o profesjonalną nazwę , co by gafy na początku nie strzelić)

Mam takie pytanie: czy za kominem w górnej łazience zmieści się pralka? może ktoś wie ile tam jest szerokości?

:confused:

Dziękiuję z góry za odp:)

Witam serdecznie!

Mam pytanie do szanownych forowiczów, otóż, czy jest wśród was ktoś, kto buduje Librę w województwie dolnośląskim? Najlepiej w okolicach Wrocławia, choć inne zakątki województwa też są mile widziane ;)

Sam osobiście jestem bardzo zainteresowany budową tego domu i chętnie porozmawiałbym ze szczęśliwym właścicielem i obejrzał domek niezależnie od stopnia wykończenia :)

Bardzo proszę o odpowiedzi na PW lub tutaj :)

Pozdrawiam!

witam

Mam pytanie odnośnie kominka.

Czy zastosował ktoś z Was kominek dwustronny wbudowany w komin tak aby rozpalanie i podkładanie drewna odbywało się z garażu?? jeżeli tak to prosiłbym o odpowiedź na forum lub na e-maila: [email protected]

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
ja mam, ale obsługuje je pompa ciepła - czyli źródło niskotemperaturowe. Ja sobie chwalę, a tu gdzie mieszkam nie jest przecież ciepło.

Witam. Ma moze ktos uwagi do podlogowki w domu libra 1? Jakie rozstawy rurek sie kladzie z jakich systemow (producentow) korzystaliscie ?Moze ma ktos projekt takiej podlogowki.Na co zwrocic uwage? Prosze jesli ktos ma prosze podzielic sie uwagami [email protected] Dziekuje

• 2 weeks później...

Dzięki Pablo 114 i Edzia za odwiedzi dotyczące miejsca za kominem w górnej łazience:)

A mieści się Wam tam też suszarka do suszenia ubrań, czy jakieś sznurki? bo nie wiem czy powiększać tę część kosztem garderoby, tak by powstała tam taka mała pralnia, aby w łazience nie mieć porozwieszanego prania.

I mam jeszcze jedno pytanie: jeżeli ściankę kolankową podniosę o jeden pustak , to ile ona będzie miała wysokości po wykończeniu (tzn. wylaniu podług itp) ?????

Mój majster mówi, że około 90 cm , ale z tego co tu wyczytałam , to każdy pisze, że 70 cm:bash:

Szefo mówi, że to będzie 25cm jeden pustak + 25 cm drugi dołożony pustak + 20coś cm wieniec + 20coś jakaś belka (?????????) - posadzka 10 cm = 90

:bash:

Może mnie ktoś uświadomić , jak to naprawdę jest :bash:

Mój majster jest z tych, co "aby szybciej" bo ma 20 budów rocznie "na głowie" hmmmmmmmmm;-((((((

Dzięki z góry za odpowiedź:)

PS

Mamy wylany już stropik:)

Witam

mieliśmy zamiar budować libre, ale każdy nam odradza ze względu na duży koszt dachu, czy jest ktoś na forum kto budował ten dom kończył w tym roku i ile go wyniósł dach kompletny i czym kryty?? i cały dom może ktoś ma rozpisane wszytkie ceny co ile wyniosło do stanu surowego?? czy faktycznie jest taki drogi?

Pozdrawiam

Romanek 84 - ja co prawda nie mam jeszcze dachu, ale niedługo powinni do mnie przyjść fachowcy - tylko, że my będziemy kryć blachodachówką :( to nie wiem czy Cię to będzie interesować , w tym tygodniu mamy mieć wycenę. Z tego co pamiętam , to za robotę to około 10 tyś mamy płacić

Podejrzewam, że jest tu na forum, ktoś kto Ci może bardziej pomóc (bo my to dopiero raczkujący librowicze)

Kufle - ale interesuje mnie właśnie najbardziej blachodachówka niestety na dachówke nas nie będzie stać.

Więc czekam na wiadomośc jakby co to można pisac na meila [email protected]. A jeszcze pytanko do tej pory ile wszystko wyniosło?? i za tą robocizne 10 tyś to łącznie z całą wieźbą czy tylko pokrycie blachą?

Edytowane przez romanek84

Witam, Nareszcie mogę zamieścić obiecane zdjecia. Niestety nie są najlepszej jakości bo są robione telefonem. Łazienka na górzxe narazie nie jest wykończona (czeka na przypływ gotówki ::rolleyes:)

Wejście do schowka

http://images50.fotosik.pl/1025/23cdc4d8a6f6ae13med.jpg

Schowek za kominem

http://images39.fotosik.pl/997/eaa1a5c43e82f9c6med.jpg