Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
witam wszystkich librowiczow w tym roku planuje zaczac prace nad naszym domem i bedzie to wlasnie libra z checia zobaczylbym jakas libre ktora jest juz gotowa albo w trakcie budowy, takze jak ktos buduje na Slasku to prosze o jakis kontakt moze ktos zgodzi sie na delikatne ogledziny pozdrawiam;)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam

czy ktoś z tego forum kupował okna z oknoplastu ale u ich przedstawicieli w OLKUSZU lub SOSNOWCU. Paru moich znajomych kupowali u nich okna i podobno montarzyści to tragedia jakby żule z pod sklepu i to w sosnowcu i olkuszu to samo na forach innych to samo piszą, jak czytałem to są tylko przedstawiciele i oni sami sobie zatrudniają ekipy tylko tanim kosztem nie wykształconych. Nie wiem jak jest z główną siedzibą w Krakowie czy przyjechaliby zamontować to jest jakieś 70km w jedną strone. Podejrzewam że główna firma dobrze montuje?

Pozdrawiam

• 2 months później...
  • 8 months później...

Witam

czy ktoś może ma fotki stryszku tylko od dołu jak jeszcze są same krokwie? Planuje robić ten stryszek co prawda w innym domku ale bardzo zbliżonym do Libry i nie wiem od czego się zabrać? czy kładliści jakieś krokwie na ściankach działowych? a potem na nich krokwie do jętek mocowane? jak ktoś ma jakies fotki to prosiłbym na meila: [email protected]

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 2 years później...
  • 6 months później...

Witam. To mój pierwszy post i chciabym wszystkim którzy wybudowali lub budują librę pogratulować domu i cierpliwości przy budowie.

U mnie sprawa wygląda trochę inaczej - mam możliwość kupienia domu Libra ( projekt z piwnicą!) , dom jest w stanie surowym zamkniętym, wybudowany w 2012-2013, ma zrobioną elektrykę, hydraulikę bez pieca i grzejników, tynki ręczne, zrobiona podbitka karton-gips, na dachu położona dachówka, dom ocieplony styropianem , otynkowany, bez baranka. W środku brak schodów, gołe ściany i kable. Dzałka 8 arów. I teraz pytanie do Was - ekspertów : ile wg Was jest warty dom w takim stanie? Ile kosztuje budowa takiego domu? Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i informacje. Serdecznie pozdrawiam