Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

faktycznie dobra cena... dach czym kryty?

Czesc

na 80%dachówka ale jeszcze musimy to przeliczyc

Firma ktora robi dach ma wlasny tartak i upust z firmy Koramic

Ładnie to wyglada ale w sumie to sie uzbiera tych kosztów w tym roku prawdopodobnie i tak sie nie wyrobimy wiec chyba decyzje odłozymy na pozniej.

Witam jestem na etapie budowy domu przeszukałem juz tysiace projektow ale żaden nie podoba mi się tak jak Libra. Oczywiście małe zmiany bym w niej wprowadził ale tylko kosmetyczne. Najbardziej jednak interesuja mnie koszty tego cudeńka. Czy ktoś z was już to skonczył ile to kosztowało?. Jakie oszczedności gdyby pokryć to blachodachówką. Może mi podpowiecie gdzie szukać w tym projekcie oszczedności żeby nie powstał kompletny bubel lecz Cudo zbliżone do oryginału.

Zgadzam się z Toba ze ten dom-to cudenko:) :D

my tez duzo projektow przewertowalismy i ten zdecydowanie jest najlepszy

Fajnie by bylo gdyby ktoś umiał podpowiedziec gdzie zaoszczedzic na tym domku wiec przyłaczam sie do Twojej prosby i zniecierpliwoscia czekam na jakies wiadomosci

pozdrawiam

:o Witamy :o

tak myślę nad Waszymi pytaniami i chyba nie znajdę konkretnej odpowiedzi ... :cry:

Gdybym budował drugą z kolei Librę w innej technologi to być może coś bym mógł powiedzieć ...

Ale tak na szybko...

- oczywiście ekipy ... różnice są wielkie, szukajcie, aż znajdziecie solidną i w rozsądnej cenie

- fundamenty ... bloczek betonowy,

- stop - Teriva

- ściany - tu też można zaoszczędzić, ja nie wybrałem ceramiki lecz beton komórkowy, ale nie tylko ze względów finansowych... wg mnie lepszy plastycznie materiał, sprawdzony, ciepły i można go obłożyć styropianem (wełna droższa) - parametry przenikania cieplnego bardzo dobre

- dach to głowny element kosztów stanu surowego otwartego ... my będziemy mieli dachówkę ceramiczną Creaton .. można oczywiście blachą, koszty są porównywalne z dachówką cementową ... bardzo dużo odpadów blachy

Jak ktoś chce mogę wysłać na PRIV nasze wydatki (prawa autorskie zastrzeżone :wink: )

Zapraszamy również do naszego albumu... link poniżej

:o Witamy :o

tak myślę nad Waszymi pytaniami i chyba nie znajdę konkretnej odpowiedzi ... :cry:

Gdybym budował drugą z kolei Librę w innej technologi to być może coś bym mógł powiedzieć ...

Ale tak na szybko...

- oczywiście ekipy ... różnice są wielkie, szukajcie, aż znajdziecie solidną i w rozsądnej cenie

- fundamenty ... bloczek betonowy,

- stop - Teriva

- ściany - tu też można zaoszczędzić, ja nie wybrałem ceramiki lecz beton komórkowy, ale nie tylko ze względów finansowych... wg mnie lepszy plastycznie materiał, sprawdzony, ciepły i można go obłożyć styropianem (wełna droższa) - parametry przenikania cieplnego bardzo dobre

- dach to głowny element kosztów stanu surowego otwartego ... my będziemy mieli dachówkę ceramiczną Creaton .. można oczywiście blachą, koszty są porównywalne z dachówką cementową ... bardzo dużo odpadów blachy

Jak ktoś chce mogę wysłać na PRIV nasze wydatki (prawa autorskie zastrzeżone :wink: )

Dzieki z góry fajo gdy można przedyskutować na temat tego co by tu ulepszyć

Byłbym wdzięczny za udostępnienie wydatków zawsze to coś pomoże a odnośnie stropu nie bedzie lepszy monolityczny ? zawsze by to bylo taniej sciany 2w tez nie sa złe i troche oszczedności. Na oknach by też można przyoszczedzic min nad garażem i dachowe garderoba. Pod blache więźba tańsza niz na dachowke. i co by tu jeszcze żeby librunia nie straciła na wygładzie?????????????

Witam może mi jeszcze ktoś podesłać wymiary dachu i cały jego szkic czy nie da się wykorzystać tej blachy z odpadów. ?

czesc

Syszałam ze sa firmy które przyjezdzaja pobieraja wymiar i tna blachy wiec wtedy nie masz odpadów

u nas w oklicy to wiem ze w sandomierzu tak robia musisz sie popytac

pozdrawiam

Witam

Fajna cene dostales na ten beton komorkowy sprawdzalam teraz ceny i sa powyzej 6zl wiec mysle ze az takeigo duzego upustu nie dostane.

juz wkrotce ruszamy z budowa a nie wiemy wciaz z czego budowac ostatnio znajomi kupili max220 z Wienerberger i zapłacili 1,5zl za sztuke (szczerze mowiac nie wiedzialm nawet ze oni robia Maxa)mysle ze to dobra cena tylko ze mowia ze steropian na Maxa musi byc inny a to pociaga za soba koszty no i tynk akrylowy wiec trzeba przeliczyc co taniej wychodzi