idkam 11.07.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 Witamy! 52 tys. to bardzo dużo !!!! My zapłaciliśmy 16 tys. za mury + 10 za cały dach z orynnowaniem. Zapraszamy do abumu!!! Są nowe zdjęcia... link poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 12.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Witamy! 52 tys. to bardzo dużo !!!! My zapłaciliśmy 16 tys. za mury + 10 za cały dach z orynnowaniem. Zapraszamy do abumu!!! Są nowe zdjęcia... link poniżej Czesc U nas ma wynieść za mury ok 12tys(wraz z piwnicami) i dach gdzies ok 10tys -to oczywiscie robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Czesc U nas ma wynieść za mury ok 12tys(wraz z piwnicami) i dach gdzies ok 10tys -to oczywiscie robocizna. Cześć, faktycznie dobra cena... dach czym kryty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 12.07.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2005 Cześć, faktycznie dobra cena... dach czym kryty? Czescna 80%dachówka ale jeszcze musimy to przeliczyc Firma ktora robi dach ma wlasny tartak i upust z firmy KoramicŁadnie to wyglada ale w sumie to sie uzbiera tych kosztów w tym roku prawdopodobnie i tak sie nie wyrobimy wiec chyba decyzje odłozymy na pozniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEROLEK 13.07.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Witam jestem na etapie budowy domu przeszukałem juz tysiace projektow ale żaden nie podoba mi się tak jak Libra. Oczywiście małe zmiany bym w niej wprowadził ale tylko kosmetyczne. Najbardziej jednak interesuja mnie koszty tego cudeńka. Czy ktoś z was już to skonczył ile to kosztowało?. Jakie oszczedności gdyby pokryć to blachodachówką. Może mi podpowiecie gdzie szukać w tym projekcie oszczedności żeby nie powstał kompletny bubel lecz Cudo zbliżone do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 13.07.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2005 Zgadzam się z Toba ze ten dom-to cudenko:) my tez duzo projektow przewertowalismy i ten zdecydowanie jest najlepszy Fajnie by bylo gdyby ktoś umiał podpowiedziec gdzie zaoszczedzic na tym domku wiec przyłaczam sie do Twojej prosby i zniecierpliwoscia czekam na jakies wiadomosci pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 14.07.2005 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2005 Zgadzam się z Toba ze ten dom-to cudenko:) my tez duzo projektow przewertowalismy i ten zdecydowanie jest najlepszy Fajnie by bylo gdyby ktoś umiał podpowiedziec gdzie zaoszczedzic na tym domku wiec przyłaczam sie do Twojej prosby i zniecierpliwoscia czekam na jakies wiadomosci pozdrawiam Witamy tak myślę nad Waszymi pytaniami i chyba nie znajdę konkretnej odpowiedzi ... Gdybym budował drugą z kolei Librę w innej technologi to być może coś bym mógł powiedzieć ... Ale tak na szybko... - oczywiście ekipy ... różnice są wielkie, szukajcie, aż znajdziecie solidną i w rozsądnej cenie - fundamenty ... bloczek betonowy, - stop - Teriva - ściany - tu też można zaoszczędzić, ja nie wybrałem ceramiki lecz beton komórkowy, ale nie tylko ze względów finansowych... wg mnie lepszy plastycznie materiał, sprawdzony, ciepły i można go obłożyć styropianem (wełna droższa) - parametry przenikania cieplnego bardzo dobre - dach to głowny element kosztów stanu surowego otwartego ... my będziemy mieli dachówkę ceramiczną Creaton .. można oczywiście blachą, koszty są porównywalne z dachówką cementową ... bardzo dużo odpadów blachy Jak ktoś chce mogę wysłać na PRIV nasze wydatki (prawa autorskie zastrzeżone ) Zapraszamy również do naszego albumu... link poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 15.07.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam Bardzo Chetnie skorzystamy z waszej "ksiegi wydatkow" Zawsze jest to jakas podkładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEROLEK 15.07.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witamy tak myślę nad Waszymi pytaniami i chyba nie znajdę konkretnej odpowiedzi ... Gdybym budował drugą z kolei Librę w innej technologi to być może coś bym mógł powiedzieć ... Ale tak na szybko... - oczywiście ekipy ... różnice są wielkie, szukajcie, aż znajdziecie solidną i w rozsądnej cenie - fundamenty ... bloczek betonowy, - stop - Teriva - ściany - tu też można zaoszczędzić, ja nie wybrałem ceramiki lecz beton komórkowy, ale nie tylko ze względów finansowych... wg mnie lepszy plastycznie materiał, sprawdzony, ciepły i można go obłożyć styropianem (wełna droższa) - parametry przenikania cieplnego bardzo dobre - dach to głowny element kosztów stanu surowego otwartego ... my będziemy mieli dachówkę ceramiczną Creaton .. można oczywiście blachą, koszty są porównywalne z dachówką cementową ... bardzo dużo odpadów blachy Jak ktoś chce mogę wysłać na PRIV nasze wydatki (prawa autorskie zastrzeżone ) Dzieki z góry fajo gdy można przedyskutować na temat tego co by tu ulepszyć Byłbym wdzięczny za udostępnienie wydatków zawsze to coś pomoże a odnośnie stropu nie bedzie lepszy monolityczny ? zawsze by to bylo taniej sciany 2w tez nie sa złe i troche oszczedności. Na oknach by też można przyoszczedzic min nad garażem i dachowe garderoba. Pod blache więźba tańsza niz na dachowke. i co by tu jeszcze żeby librunia nie straciła na wygładzie????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEROLEK 15.07.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam może mi jeszcze ktoś podesłać wymiary dachu i cały jego szkic czy nie da się wykorzystać tej blachy z odpadów. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 15.07.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam, IDKAM - jeśli można to ja też po proszę o zestawienie wydatków. My w tej chwili mamy wylane fundametny. Next poziom za jakis miesiąc więc bardzo by nam sie przydało małe zestawionko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 15.07.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2005 Witam może mi jeszcze ktoś podesłać wymiary dachu i cały jego szkic czy nie da się wykorzystać tej blachy z odpadów. ? czesc Syszałam ze sa firmy które przyjezdzaja pobieraja wymiar i tna blachy wiec wtedy nie masz odpadów u nas w oklicy to wiem ze w sandomierzu tak robia musisz sie popytac pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 17.07.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2005 Byłbym wdzięczny za fotkę z podniesioną ścianą kolankową, z widokiem w środku i na zewnątrz budynku . Boję się, że taki zabieg zniszczy piękny wygląd tego domu. _________________seba2710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEROLEK 18.07.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 CHyba kicha z blachodachowki wstepnie oszacowane odpady to 40% mysle ze to duzo. Mam jeszcze jedna prośbe IDKAM - jeśli można to ja też po proszę o zestawienie wydatków. [email protected]. Z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 18.07.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam idkam mam pytanie ile placiliscie za beton komorkowy?ile sztuk wchodzi na m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 18.07.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2005 Witam idkam mam pytanie ile placiliscie za beton komorkowy? ile sztuk wchodzi na m2? Witam, BLOCZEK 24/24/59 na paletach Belix Lubartów ko klejenia 4,30 netto Ile na metr??? Trzeba policzyć M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 19.07.2005 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2005 WitamFajna cene dostales na ten beton komorkowy sprawdzalam teraz ceny i sa powyzej 6zl wiec mysle ze az takeigo duzego upustu nie dostane.juz wkrotce ruszamy z budowa a nie wiemy wciaz z czego budowac ostatnio znajomi kupili max220 z Wienerberger i zapłacili 1,5zl za sztuke (szczerze mowiac nie wiedzialm nawet ze oni robia Maxa)mysle ze to dobra cena tylko ze mowia ze steropian na Maxa musi byc inny a to pociaga za soba koszty no i tynk akrylowy wiec trzeba przeliczyc co taniej wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witoldmix 22.07.2005 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Co myslicie o tym projekcie jakie ma zalety i wady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.07.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Witam Fajna cene dostales na ten beton komorkowy sprawdzalam teraz ceny i sa powyzej 6zl wiec mysle ze az takeigo duzego upustu nie dostane. Witam, to faktycznie wysoka cena, u nas Belix bez rabatów 4,3 - 4,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 25.07.2005 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2005 Halo !!! mam nadzieję, że Was moje kalkulacje nie wystraszyły ?????? Bo coś cicho w temacie Libry Może wzięliście się do roboty, bo uwierzyliście w możliwości ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts