Nina Mirgos 26.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Byłbym wdzięczny za fotkę z podniesioną ścianą kolankową, z widokiem w środku i na zewnątrz budynku . Boję się, że taki zabieg zniszczy piękny wygląd tego domu. _________________ seba2710 Nasza Manuela do wglądu w albumie. Ścianka podniesiona o 1 cegłę. Aby dom nie stracił wyglądu należy wydłużyć połać dachu, tak aby dopasować proporcje. My mamy wydłużoną i nie widać, że ścianka kolankowa została podniesiona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 26.07.2005 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 CHyba kicha z blachodachowki wstepnie oszacowane odpady to 40% mysle ze to duzo. Mam jeszcze jedna prośbe IDKAM - jeśli można to ja też po proszę o zestawienie wydatków. [email protected]. Z góry dzieki. U Nas na Manueli jest blachodachówka. Odpadów tyle, co kot napłakał - psiej budy się nie pokryje. Wszystko zależy od sprawności i wyobraźni ekipy blacharskiej. Jeżeli jesteście z województwa mazowieckiego lub łódzkiego, to mogę polecić dobrą ekipę blacharzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 26.07.2005 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Jestem w trakcie wyboru wykonawcy, jeden chce za stan surowy 52 tys., drugi za zamknięty + posadzki + tynki zewnętrzne 48 tys. Mało to czy dużo, szukać dalej czy brać tego drugiego. (Śmiało nie jestem ze skarbówki). Pozdrawiam SEBA U nas stan surowy otwarty ze schodami i tarasem, z więźbą, pełnym deskowaniem i papą wyniósł 20 tysięcy PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEROLEK 26.07.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2005 Halo !!! mam nadzieję, że Was moje kalkulacje nie wystraszyły ?????? Bo coś cicho w temacie Libry Może wzięliście się do roboty, bo uwierzyliście w możliwości ??? Kalkulacje są ok jeszcze raz dzieki poukładałem to sobie i wychodzi całkiem nieźle ale żeby zamknać LIBRUNIE i wykończyć jeszcze brakuje pare "stówek" Ja i tak nie znalazłem nic ciekawszego tak że decyzja juz zapadła. Jak by dochodziły Ci jakieś inne koszty to chetnie przegladne i ineresuje mnie twoja librunia nabrała już kształtów czy czeka na czapkę. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 03.08.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 sprawdzhttp://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33068tam jest mnostwo wypowiedzi na temat tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 08.08.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 witam czy widzieliście ten projekt? http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=MUZA Muza?wszak przypomina Libre ale wnetrze jest inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betus 12.08.2005 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Witam... podobny jest... a zobaczcie Tytana..., czyż to nie jest bliższy krewny Libry? Librowcy- napiszcie, co o nim sądzicie...? jak Wam się podoba pomysł z grillem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMies 13.08.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Cześć! Czy ktoś buduje bądź zbudował Librę w okolicach Trójmiasta. Mariusz z Gdyni[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betus 13.08.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam ponownie, zobaczcie sobie Perłę... czyż nie przypomina Wam czegoś? PozdrawiamBeata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 13.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witam... podobny jest... a zobaczcie Tytana..., czyż to nie jest bliższy krewny Libry? Librowcy- napiszcie, co o nim sądzicie...? jak Wam się podoba pomysł z grillem? Pozdrawiam Taras i grill (fajny gadżet)... nie, za dużo tłuszczu i dymu w domu ... oczywiscie to moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betus 13.08.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Witaj MMies, zobacz sobie Czy ktoś budował LIBRĘ z firmy Domus. Tam na pewno znajdziesz kogoś, kto się z Tobą podzieli doświadczeniami . Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betus 13.08.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Cześć, zobacz na Perłę, albo Tytana... myślę, że któreś z nich może Ci przypaść do gustu... Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betus 13.08.2005 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2005 Właśnie czegoś podobnego się obawiałam... to znaczy może nie tego, że w domu, ale śladów na elewacji... Na moje zapytanie odpowiedział też Tomek_ST "Na tarasie myślę że jest to bardziej kominek niż grill i jeśli jest dobrze zrobiony to nie ma prawa nic dymić. (...) Wszystko zależy od cugu. Myślę że taki kominek to dobra sprawa, Bajer którego zapewne raz do roku się używa ale warto. Można go postawić z szamotówki jedną warstwą i będzie ok." Jest bardziej spostrzegawczy ode mnie i chyba mu przyznam rację, że to nie jest grill... Może faktycznie to nie jest takie głupie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMies 15.08.2005 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Czy ktoś buduje Librę w okolicach Trójmiasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania221 17.08.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam,Przed chwilka znalazłam to forum.Ja także zastanawiam się nad Librą, ale działkę mam pod Warszawą i zastanawiam się nad kosztami... Czy ktoś już zmagał się z tym projektem w tych okolicach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 23.08.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2005 ja miałam zamiar budować ten domek jakiś rok temu ale dzięki Bogu opanowałam się i buduje zwykły domek z dachem dwuspadowym i jedną lukarną. Nawet nie wiecie jak dziękuje naszym rodzicą którzy nas uświadomili o ogromnych kosztach naprzykład dachy ale może wy wielbiciele Libry macie dużo kasy więc gratuluje wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 24.08.2005 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Fakt, dach nie należy do najtańszych... a jeśli chodzi o pieniądze, to chyba nikt z nas nie ma ich za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucha z Mazur 24.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Witam widzę, że jesteś najlepiej zorjętowany w te klocki z librtą. Mógłbyś napisać coś na temat kosztów jakie poniosłeś na dzień dzisiejszy i bardzo ciekawi mnie na jakim jesteś teraz etapie. Ściamy stawiałeś z suporexu (zaprawa czy klej)? Ile do tego steropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 24.08.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Witam widzę, że jesteś najlepiej zorjętowany w te klocki z librtą. Mógłbyś napisać coś na temat kosztów jakie poniosłeś na dzień dzisiejszy i bardzo ciekawi mnie na jakim jesteś teraz etapie. Ściamy stawiałeś z suporexu (zaprawa czy klej)? Ile do tego steropianu? Fundamenty 17820 Ścciany 47157 Dach 4300 Belix do klejenia Doprecyzyj pytanie dot. styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bucha z Mazur 24.08.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Jestem ciekawy na jakim jesteś teraz etapie?Ile kosztuje taka chatka pod klucz (ok.)?Jak grubego użyłeś steropianu, czy te pustaki, których używałeś to suporex, czy coś innego i na co je kładłeś klej czy zaprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts