Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Byłbym wdzięczny za fotkę z podniesioną ścianą kolankową, z widokiem w środku i na zewnątrz budynku . Boję się, że taki zabieg zniszczy piękny wygląd tego domu.

seba2710

Nasza Manuela do wglądu w albumie. Ścianka podniesiona o 1 cegłę.

Aby dom nie stracił wyglądu należy wydłużyć połać dachu, tak aby dopasować proporcje. My mamy wydłużoną i nie widać, że ścianka kolankowa została podniesiona.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

CHyba kicha z blachodachowki wstepnie oszacowane odpady to 40% mysle ze to duzo. Mam jeszcze jedna prośbe IDKAM - jeśli można to ja też po proszę o zestawienie wydatków. [email protected].

Z góry dzieki.

U Nas na Manueli jest blachodachówka. Odpadów tyle, co kot napłakał - psiej budy się nie pokryje. Wszystko zależy od sprawności i wyobraźni ekipy blacharskiej.

Jeżeli jesteście z województwa mazowieckiego lub łódzkiego, to mogę polecić dobrą ekipę blacharzy.

Jestem w trakcie wyboru wykonawcy, jeden chce za stan surowy 52 tys., drugi za zamknięty + posadzki + tynki zewnętrzne 48 tys. Mało to czy dużo, szukać dalej czy brać tego drugiego. (Śmiało nie jestem ze skarbówki). Pozdrawiam SEBA

U nas stan surowy otwarty ze schodami i tarasem, z więźbą, pełnym deskowaniem i papą wyniósł 20 tysięcy PLN.

Halo !!!

mam nadzieję, że Was moje kalkulacje nie wystraszyły ?????? :o

Bo coś cicho w temacie Libry :(

Może wzięliście się do roboty, bo uwierzyliście w możliwości ??? :roll:

Kalkulacje są ok jeszcze raz dzieki poukładałem to sobie i wychodzi całkiem nieźle ale żeby zamknać LIBRUNIE i wykończyć jeszcze brakuje pare "stówek" Ja i tak nie znalazłem nic ciekawszego tak że decyzja juz zapadła. Jak by dochodziły Ci jakieś inne koszty to chetnie przegladne i ineresuje mnie twoja librunia nabrała już kształtów czy czeka na czapkę.

POZDRAWIAM

Właśnie czegoś podobnego się obawiałam... to znaczy może nie tego, że w domu, ale śladów na elewacji...

Na moje zapytanie odpowiedział też Tomek_ST

"Na tarasie myślę że jest to bardziej kominek niż grill i jeśli jest dobrze zrobiony to nie ma prawa nic dymić. (...) Wszystko zależy od cugu. Myślę że taki kominek to dobra sprawa, Bajer którego zapewne raz do roku się używa ale warto. Można go postawić z szamotówki jedną warstwą i będzie ok."

Jest bardziej spostrzegawczy ode mnie i chyba mu przyznam rację, że to nie jest grill... Może faktycznie to nie jest takie głupie...?

ja miałam zamiar budować ten domek jakiś rok temu ale dzięki Bogu opanowałam się i buduje zwykły domek z dachem dwuspadowym i jedną lukarną. Nawet nie wiecie jak dziękuje naszym rodzicą którzy nas uświadomili o ogromnych kosztach naprzykład dachy :o ale może wy wielbiciele Libry macie dużo kasy więc gratuluje wyboru

Witam widzę, że jesteś najlepiej zorjętowany w te klocki z librtą. Mógłbyś napisać coś na temat kosztów jakie poniosłeś na dzień dzisiejszy i bardzo ciekawi mnie na jakim jesteś teraz etapie.

Ściamy stawiałeś z suporexu (zaprawa czy klej)?

Ile do tego steropianu?

Witam widzę, że jesteś najlepiej zorjętowany w te klocki z librtą. Mógłbyś napisać coś na temat kosztów jakie poniosłeś na dzień dzisiejszy i bardzo ciekawi mnie na jakim jesteś teraz etapie.

Ściamy stawiałeś z suporexu (zaprawa czy klej)?

Ile do tego steropianu?

Fundamenty 17820

Ścciany 47157

Dach 4300

Belix do klejenia

Doprecyzyj pytanie dot. styropianu