Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W sezonie 2005 była to bodaj najpopularniejsza dachówka, lecz nie ze względu na jej jakość lecz cenę. Jest to ROBEN kasztan, który był w promocji w cenie blachodachówki. Dachówka OK, ale z tego co wiem w tej cenie jej już nie dostaniesz. Dekarze twierdzą, że dachówki WIEKOR KORAMIC są prostsze, a w przypadku ROBENA dla niektórych sztuk trzeba"szukać miejsca".

Halo Librowcy, żyjecie ? Bo czuję sie niezręcznie piszšc monologi. Czy możecie zdradzić jak zamontowaliœcie sufit przy drzwiach balkonowych /wykuszach/. Chodzi mi o to czy macie na poddaszu sufity w pokojach na jednym poziomie czy kilku, np. przy wykuszach wyżej, reszta pokoju nieco niżej. Będę zobowišzany za fotki.

Halo Librowcy, żyjecie ? Bo czuję sie niezręcznie piszšc monologi. Czy możecie zdradzić jak zamontowaliœcie sufit przy drzwiach balkonowych /wykuszach/. Chodzi mi o to czy macie na poddaszu sufity w pokojach na jednym poziomie czy kilku, np. przy wykuszach wyżej, reszta pokoju nieco niżej. Będę zobowišzany za fotki.

Zyjemy, zyjemy, ale niestety u nas jak narazie tylko wiatr na budowie ... Czekam az zaczna w koncu dach konczyc, wiec o sufitach to nawet nie mysle :)). Jestesmy akurat na etapie wyboru ekipy hydrauliczno-instalatorsko-elektrycznej. Jak cos ruszy to fotki jakies na pewno podesle.

Pozdrawiam

Te tereny sš mi bliskie ponieważ z żonš pochodzimy z Oławy, ale wracajšc do tematu głównš kotłownię zamierzam wyposarzyć w piec gazowy, ale ponieważ dom stoi na uboczu, to podcišgnięcie nitki trochę potrwa, narazie będę ogrzewał dom kominkiem z rusztem wodnym - CTM POLONIA 18 KW. Znajomy drugi sezon tym grzeje i jest bardzo zadowolony z wydajnoœci i niskiej ceny ekspluatacji.

• 2 weeks później...
no cześc! no to niedługo będzie nas 3. Tymczasem jeśli mogę skorzystac z waszych doświadczeń to bardzo proszę powiedzcie ile was wyniósł stan surowy. chcę budowac Librę z konstrukcją ścian trójwarstwową z pustaków ceramicznych, ale obawiam się, że porywam się z motyką na słońce. czy budowaliście zgodnie z projektem? jeśli tak to ile was wyniosły ściany? wiem, że zmiany, które chcę nanieśc podniosą koszt budowy o 1/3. Proszę o kontakt. mój adres: [email protected]

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
Powoli zbliżam się do finiszu, jeszcze tylko tynki, kafelki, panele i sufity G/K i możemy mieszkać.

No to sie ciesze!!!! :). Wyprzedziles mnie totalnie :). U mnie dachowke koncza klasc a po swietach okna montuja i mam nadzieje, ze wtedy praca pojdzie juz pelna para. Jaka brame garazowa wybrales?

Pozdrawiam

Aneta

Witajcie Librowcy! My także chcemy kupić projekt Libry :D ,po pierwsze jest ładnym domkiem, a po drugie jedynym, który pasuje na naszą niezbyt szeroką działkę. Proszę, jeśli możecie, pochwalcie się kosztami, bo one na dzień dzisiejszy trapią nas :( i jeszcze powstrzymują przed zakupem tegoż projektu. Nadmienię, że chcemy dach kryty dachówką.

Witam wszystkich fanów Libry :) ,

Bardzo ładny ten domeczek, trochę bym go przerobiła i dostosowała do swoich potrzeb

np. denerwuje mnie ta ilosc lukarn i pewnie koszty duże przy trzech?

zlikwidowałabym jedna tą z lewej str., nie lubie balkonów z tyłu domu zamias balkonu zrobiłam bym okno w lukarnie, z przodu chyba juz nie da się zrobić i musi być balkon, widzę że nie ma innego zadaszenia drzwi wejsciowych:(

oczywiście dach z dachówki,

nie wiem czy mi wystarczy na ceramiczną, czytam że koszty dachu sięgaja 50tys

ceny cementowej są niższe? ale czy nie trzeba zmnieniac konstrukcji dachu na mocniejszy, wydaje mi się że cementowa jest duzo cięższa

środek, brakuje trochę m2 w salonie, przydałby się taki min 40m2

wiem, mozna zlikwidowac gabinet ale jak to zgrabnie poprzestaiwac?

i żeby pomieszczenie gospodarcze było wieksze, zalezy mi także na kuchni ze spizarną i żeby był łatwy dostęp do kuchni tzn. zeby była usytułowana blisko wejscia, eh napiszcie prosze jakie sa Wasze opinie co do mich przeróbek, moze coś doradzicie

szukam także osoby ktora juz wybudowała ten domeczek w poblizu Warszawy

pozdrawiam i mysle że jesli da mi się dostosowac ten domeczek to niedługo dołacze do Was

• 2 weeks później...

:D Witam serdecznie Wszystkich Librowiczow

I my niedlugo zabieramy sie do budowy na 95% bedzie to Libra tak wiec czeka nas szukanie ekipy w okolicach wawy-bialoleki z checia poprosilbym o namiary . Budowe najwczesniej zaczniemy na jesieni ale planujemy przyszly rok.

Zapraszam do dyskusji wszystkich ktorzy teraz tez zaczynaja.

Pozdrowionka :wink: