RoboRob 09.02.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witam Sebastianie! Jeszcze sporo pracy przed Tobą, ale już na tym etapie domek wygląda fajniutko . Ale ja Ci zazdroszcze Bardzo fajna dachówka możesz napisać jaką wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 10.02.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 W sezonie 2005 była to bodaj najpopularniejsza dachówka, lecz nie ze względu na jej jakość lecz cenę. Jest to ROBEN kasztan, który był w promocji w cenie blachodachówki. Dachówka OK, ale z tego co wiem w tej cenie jej już nie dostaniesz. Dekarze twierdzą, że dachówki WIEKOR KORAMIC są prostsze, a w przypadku ROBENA dla niektórych sztuk trzeba"szukać miejsca". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek1142 10.02.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Witam wszystkich chcących wybudować LIBRE .Ja już mam stan surowy przykryty i wiem coś o kosztach i o tym projekcie.Jeżeli macie jakieś pytania to prosze śmiało pytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 13.02.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 To jest nas dwóch, a może więcej. Podrzuć fotki swojego cuda. Zapraszamy do wštku z Librš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 13.02.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Czy kto jeszcze zamknšł stan surowy LIBRY ? Mile widziane foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 16.02.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Halo Librowcy, żyjecie ? Bo czuję sie niezręcznie piszšc monologi. Czy możecie zdradzić jak zamontowalicie sufit przy drzwiach balkonowych /wykuszach/. Chodzi mi o to czy macie na poddaszu sufity w pokojach na jednym poziomie czy kilku, np. przy wykuszach wyżej, reszta pokoju nieco niżej. Będę zobowišzany za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 16.02.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Halo Librowcy, żyjecie ? Bo czuję sie niezręcznie piszšc monologi. Czy możecie zdradzić jak zamontowalicie sufit przy drzwiach balkonowych /wykuszach/. Chodzi mi o to czy macie na poddaszu sufity w pokojach na jednym poziomie czy kilku, np. przy wykuszach wyżej, reszta pokoju nieco niżej. Będę zobowišzany za fotki. Zyjemy, zyjemy, ale niestety u nas jak narazie tylko wiatr na budowie ... Czekam az zaczna w koncu dach konczyc, wiec o sufitach to nawet nie mysle ). Jestesmy akurat na etapie wyboru ekipy hydrauliczno-instalatorsko-elektrycznej. Jak cos ruszy to fotki jakies na pewno podesle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 17.02.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Cieszę się że kto jeszcze czyta nasz post. Violka - gdzie się budujesz, bo jak blisko mnie to mogę polecić b.dobrych instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 17.02.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Hej, dzieki ale niestety buduje sie baaardzo daleko od Ciebie. Wroclaw. A konkretnie 15 km od Wroclawia. A szkoda, bo elektryka nie moge porzadnego znalezc. Napisz jaki rodzaj ogrzewania wybrales. Masz gaz z sieci? Czy cos innego planujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 17.02.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Te tereny sš mi bliskie ponieważ z żonš pochodzimy z Oławy, ale wracajšc do tematu głównš kotłownię zamierzam wyposarzyć w piec gazowy, ale ponieważ dom stoi na uboczu, to podcišgnięcie nitki trochę potrwa, narazie będę ogrzewał dom kominkiem z rusztem wodnym - CTM POLONIA 18 KW. Znajomy drugi sezon tym grzeje i jest bardzo zadowolony z wydajnoci i niskiej ceny ekspluatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotruś1719500044 20.02.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witaj TadkuL,spotkaliśmy się na forum Virgo II u Mariuchy.Zauważyłem w Twojej galerii zdjęć, że masz już gotowe schody.Czy mógłbyś mi powiedzieć gdzie i w jakiej cenie je zamawiałeś?To jest mniej więcej to czego my z żoną szukamy. PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 21.02.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Faktycznie schody piękne, ciekawe czy to firmowy gotowiec, czy robione na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 21.02.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam wszystkich, piekne schody (podobne do tych co ma TadekL jesli nie te same) widzialam na stronie http://www.mera.pl. Polecam bo maja nawet fajne ceny - w porownaniu do np. rintala. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.03.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 no cześc! no to niedługo będzie nas 3. Tymczasem jeśli mogę skorzystac z waszych doświadczeń to bardzo proszę powiedzcie ile was wyniósł stan surowy. chcę budowac Librę z konstrukcją ścian trójwarstwową z pustaków ceramicznych, ale obawiam się, że porywam się z motyką na słońce. czy budowaliście zgodnie z projektem? jeśli tak to ile was wyniosły ściany? wiem, że zmiany, które chcę nanieśc podniosą koszt budowy o 1/3. Proszę o kontakt. mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 20.03.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Witam wszystkich Librowcow!!! U mnie w koncu panowie wrocili na budowe i klada folie i dachowki . Napiszcie jak u Was postepuja prace? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 11.04.2006 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Powoli zbliżam się do finiszu, jeszcze tylko tynki, kafelki, panele i sufity G/K i możemy mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 11.04.2006 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Powoli zbliżam się do finiszu, jeszcze tylko tynki, kafelki, panele i sufity G/K i możemy mieszkać. No to sie ciesze!!!! . Wyprzedziles mnie totalnie . U mnie dachowke koncza klasc a po swietach okna montuja i mam nadzieje, ze wtedy praca pojdzie juz pelna para. Jaka brame garazowa wybrales? Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joania 11.04.2006 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witajcie Librowcy! My także chcemy kupić projekt Libry ,po pierwsze jest ładnym domkiem, a po drugie jedynym, który pasuje na naszą niezbyt szeroką działkę. Proszę, jeśli możecie, pochwalcie się kosztami, bo one na dzień dzisiejszy trapią nas i jeszcze powstrzymują przed zakupem tegoż projektu. Nadmienię, że chcemy dach kryty dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 13.04.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Witam wszystkich fanów Libry , Bardzo ładny ten domeczek, trochę bym go przerobiła i dostosowała do swoich potrzeb np. denerwuje mnie ta ilosc lukarn i pewnie koszty duże przy trzech? zlikwidowałabym jedna tą z lewej str., nie lubie balkonów z tyłu domu zamias balkonu zrobiłam bym okno w lukarnie, z przodu chyba juz nie da się zrobić i musi być balkon, widzę że nie ma innego zadaszenia drzwi wejsciowych:( oczywiście dach z dachówki, nie wiem czy mi wystarczy na ceramiczną, czytam że koszty dachu sięgaja 50tys ceny cementowej są niższe? ale czy nie trzeba zmnieniac konstrukcji dachu na mocniejszy, wydaje mi się że cementowa jest duzo cięższa środek, brakuje trochę m2 w salonie, przydałby się taki min 40m2 wiem, mozna zlikwidowac gabinet ale jak to zgrabnie poprzestaiwac? i żeby pomieszczenie gospodarcze było wieksze, zalezy mi także na kuchni ze spizarną i żeby był łatwy dostęp do kuchni tzn. zeby była usytułowana blisko wejscia, eh napiszcie prosze jakie sa Wasze opinie co do mich przeróbek, moze coś doradzicie szukam także osoby ktora juz wybudowała ten domeczek w poblizu Warszawy pozdrawiam i mysle że jesli da mi się dostosowac ten domeczek to niedługo dołacze do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cizba 24.04.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Witam serdecznie Wszystkich Librowiczow I my niedlugo zabieramy sie do budowy na 95% bedzie to Libra tak wiec czeka nas szukanie ekipy w okolicach wawy-bialoleki z checia poprosilbym o namiary . Budowe najwczesniej zaczniemy na jesieni ale planujemy przyszly rok. Zapraszam do dyskusji wszystkich ktorzy teraz tez zaczynaja. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts