Daniell0 24.04.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Jestem tu nowy. Mam dylemat. Bardzo podoba mi się projekt Libra. Jetseśmy u progu decyzji kupna. Jednak dobrze byłoby najpierw zobaczyć dom na żywo. Chcemy budować na malutkiej działce w Kwirynowie gm St Babice. Może jest ktoś kto wybudował taki domek w okolicach W-wy. Chętnie byśmy na niego zerknęli. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 27.04.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 Witam serdecznie Wszystkich Librowiczow I my niedlugo zabieramy sie do budowy na 95% bedzie to Libra tak wiec czeka nas szukanie ekipy w okolicach wawy-bialoleki z checia poprosilbym o namiary . Budowe najwczesniej zaczniemy na jesieni ale planujemy przyszly rok. Zapraszam do dyskusji wszystkich ktorzy teraz tez zaczynaja. Pozdrowionka Swietnie że bedzie go ktoś budował w Wawie, bo juz myślałam że bedę tu sama:) domek widziałam w realu jest świetny, tylko ten dach troche drogi, mam zamiar zaczynac budowę na jesieni lub na wiosne 2007, musze wykopac studnię i zrobić mostek do wjazdu na działkę, pozdrawiam i czekam na relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniell0 28.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 domek widziałam w realu jest świetny, tylko ten dach troche drogi, mam zamiar zaczynac budowę na jesieni lub na wiosne 2007, musze wykopac studnię i zrobić mostek do wjazdu na działkę, pozdrawiam i czekam na relacje Ankieterze zdradź tajemnicę gdzie widziałaś Librę w realu?? Jestem mocno zainteresowany kupnem projektu i to właściwie na dniach, ale mamy wątpliwości co powierzchni użytkowej na poddaszu. W rzutach wygląda to nieźle, obawiamy się jednak , że skosy zabierają sporo przestrzeni. Ja do niskich nie należę i nie wiem np cz zdołam się zbilzyć do miski sedesowaej nie wyginając się do tyłu. Tu na forum przeczytałem , że ściana kolankowa w projekcie na wys 1m - nie wiem jak to się ma do kąta skosów w Librze. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 28.04.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 domek widziałam w realu jest świetny, tylko ten dach troche drogi, mam zamiar zaczynac budowę na jesieni lub na wiosne 2007, musze wykopac studnię i zrobić mostek do wjazdu na działkę, pozdrawiam i czekam na relacje Ankieterze zdradź tajemnicę gdzie widziałaś Librę w realu?? Jestem mocno zainteresowany kupnem projektu i to właściwie na dniach, ale mamy wątpliwości co powierzchni użytkowej na poddaszu. W rzutach wygląda to nieźle, obawiamy się jednak , że skosy zabierają sporo przestrzeni. Ja do niskich nie należę i nie wiem np cz zdołam się zbilzyć do miski sedesowaej nie wyginając się do tyłu. Tu na forum przeczytałem , że ściana kolankowa w projekcie na wys 1m - nie wiem jak to się ma do kąta skosów w Librze. pzdr Dzien dobry wszystkim Librowcom . U mnie wlasnie wczoraj okna zamontowali i brame garazowa. Roboty ida pelna para. Od poniedzialku wpuszczam hydraulika i elektryka. Jesli chodzi o skosy, to my podwyzszylismy scianke kolankowa o jeden pustak. Skosy sa w lazience, garderobie, pokoju z przodu i u nas w tym pokoju z boku czesciowo bo zrezygnowalismy z drugiej garderoby. W lazience przez skosy trzeba sprzety niestety przesunac do "srodka", czyli ubikacja, czy wanna musza byc odpowiednio przesuniete. Skosy w pozostalych pomieszczeniach mi jak narazie nie przeszkadzaja . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 28.04.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Witam, własnie zamówiłam projekt w Domusie i dołączam do grona Librowców domek widziałm u jednego z forumowiczów, który był tak uprzejmy i zgodził się na wizje lokalną Violka, czy Twoja Libra ma podniesioną ściankę kolankowa i co za tym idzie przedłużone krokwie i zmianę kąta dachu? Czy tylko podniesona ścianka bez dodatkowych zmian. Jeśli mogę prosic Cie o kosztorys stanu surowego otwartego wraz z nazwami uzytych materiałów bedę wdzięczna. Pozwoli mi przeanalizować jakie zmiany wprowadzić żeby zoptymalizować koszty. Pozdrawiam wszystkich librowców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joania 06.05.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Hej! Witam ponownie. My też zamówiliśmy projekt Libry. Teraz brniemy w papierkach i urzędach. Chcemy zacząć w lipcu lub sierpniu. Pytanie i prośba do tych, którzy już wiedzą ile kosztuje ta przyjemność, bo jak widzę niektórzy szczęśliwcy już są na finishu. Mam nadzieję , że 300 tys. wystarczy??! Pozdrawiam też tych, którzy tak ja my zaczynają trochę z przerażeniem ale i z radościa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 06.05.2006 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Joaniu a gdzie bedziesz budowała jesli mozna zapytac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joania 06.05.2006 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 Zawsze chętnie odpowiem na wszelkie pytania. Niestety nie buduję w okolicach Warszawy, ale na południu Polski, w małej miejscowości, 60 km na południe od Opola. Z ciekawostek co do zmian, chcę (oprócz standardowych zmian, jak likwidacja małego tarasu, okna w garażu i 1 garderobie itp.) w miejscu dużego okna w salonie, zrobić wykusz pod balkonem. Co sądzicie? Chetnie wysłucham uwag, bo czesto pokazują to, czego "pomysłodawca" nie dostrzega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 11.05.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam ponownie, już mylałem że Libra podzieli los dinozaurów i wyginie. Na wstępie- włanie kończę swojš Librę i przestrzegam przed zmianami. Po pierwsze nie ma sensu podnoszenie ciany kolankowej /chyba, że robicie salę do koszykówki na górze/, nie likwidujcie małego tarasu sam to zrobiłem, a póniej wracałem do pierwotnej wersji. Po trzecie nie kombinujcie z odchudzeniem dachu i przekrojów stali - posadowienie dachu na rogach budynku niestety wymusza takie rozwišzanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 11.05.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Witam ponownie, już mylałem że Libra podzieli los dinozaurów i wyginie. Na wstępie- włanie kończę swojš Librę i przestrzegam przed zmianami. Po pierwsze nie ma sensu podnoszenie ciany kolankowej /chyba, że robicie salę do koszykówki na górze/, nie likwidujcie małego tarasu sam to zrobiłem, a póniej wracałem do pierwotnej wersji. Po trzecie nie kombinujcie z odchudzeniem dachu i przekrojów stali - posadowienie dachu na rogach budynku niestety wymusza takie rozwišzanie. Dzien dobry, nie zgadzam sie z tym, ze podnoszenie scianki nie ma sensu. Ja podnioslam o jeden pustak i jestem ogromnie zadowolona. Porownanie pokoikow Libry z sala do koszykowki jest moim zdaniem mocno przesadzone i wprowadzajace ludzi w blad. Przy jednym pustaku jest po prostu dosyc miejca. Mysle, ze taka zmiana jest konieczna ze wzgledu na ustawienie mebli pozniej pod sciana, a roznica na zewnatrz nie jest wcale zauwazalna golym okiem. A jesli ktos by sie cudem dopatrzyl to moze po prostu przedluzyc troche krokwie. U mnie na budowie wlasnie zamonotowali wczoraj okna i rolety do konca. Zrobiona mam czesciowo hydraulike. Od poniedzialku wchodzi elektryk a za dwa tygodnie tynkarze. Pozdrawiam wszystkich Librowcow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 12.05.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Violu zrobiła dużo zmian w projekcie, ciekawy jestem efektu końcowego więc czy mogłaby podrzucić fotki. W załšczeniu moje zaawansowanie. http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303[http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 12.05.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Violu zrobiła dużo zmian w projekcie, ciekawy jestem efektu końcowego więc czy mogłaby podrzucić fotki. W załšczeniu moje zaawansowanie. http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303[http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303][/img] Czesc , link niestety nie dziala . Swojego albumu nie posiadam jeszcze w sieci. Zamierzam zrobic, ale ciagle brak czasu. Fotki moge przeslac na maila. Ktore Cie interesuja? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 12.05.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 bardzo chętnie obejrzę Wasze zdjęcia,jeśli moge prosić Violu to prześlij mi także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 14.05.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Dziwaczne te albumy na onet sprawdzałem zaraz po wklejeniu i chodziły, może jeszcze raz, jeżeli nie pójdzie podam Ci hasło e-mailem. http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 14.05.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Może tym razem się uda http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=50303&zid=599822&r=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 15.05.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Może tym razem się uda http://foto.onet.pl/mojalbum/zdjecie.html?no=1&id=50303&zid=599822&r=0 Dzien dobry strona niestety nie chodzi . Zdjecia z ktorego etapu budowy Was interesuja, bo mam ponad 400 zdjec i nie wiem ktore przeslac . Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 16.05.2006 04:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 http://foto.onet.pl/albumy/szukaj.html?q=libra&tytul=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 16.05.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 mnie interesują z każdego etapu ale jak ich jest taka ilośc to poprosze z ze stanu surowego i 1 zdjątko jak juz wyglada teraz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 17.05.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Zapraszam zainteresowanych do obejrzenia mojego albumu http://my.opera.com/violka/albums/ Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 17.05.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Anetko, dom piękny, dziękuję za zdjęcia i kosztorysZapytam czy podnosiłas scianę kolankową i czy dużo kosztowały rolety zewnętrzne? Doczytałam także, że ogrzewac bedziesz ekogroszkiem, czy powiększyłas do tego celu pom.gospodarcze, której w projekcjie jest bardzo małe bo ma zaledwie 4 m2?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts