Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jestem tu nowy. Mam dylemat. Bardzo podoba mi się projekt Libra. Jetseśmy u progu decyzji kupna. Jednak dobrze byłoby najpierw zobaczyć dom na żywo. Chcemy budować na malutkiej działce w Kwirynowie gm St Babice.

Może jest ktoś kto wybudował taki domek w okolicach W-wy. Chętnie byśmy na niego zerknęli. :oops: :oops:

pzdr

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D Witam serdecznie Wszystkich Librowiczow

I my niedlugo zabieramy sie do budowy na 95% bedzie to Libra tak wiec czeka nas szukanie ekipy w okolicach wawy-bialoleki z checia poprosilbym o namiary . Budowe najwczesniej zaczniemy na jesieni ale planujemy przyszly rok.

Zapraszam do dyskusji wszystkich ktorzy teraz tez zaczynaja.

Pozdrowionka :wink:

Swietnie że bedzie go ktoś budował w Wawie, bo juz myślałam że bedę tu sama:)

domek widziałam w realu jest świetny, tylko ten dach troche drogi, mam zamiar zaczynac budowę na jesieni lub na wiosne 2007, musze wykopac studnię i zrobić mostek do wjazdu na działkę, pozdrawiam i czekam na relacje

domek widziałam w realu jest świetny, tylko ten dach troche drogi, mam zamiar zaczynac budowę na jesieni lub na wiosne 2007, musze wykopac studnię i zrobić mostek do wjazdu na działkę, pozdrawiam i czekam na relacje

Ankieterze zdradź tajemnicę gdzie widziałaś Librę w realu??

Jestem mocno zainteresowany kupnem projektu i to właściwie na dniach, ale mamy wątpliwości co powierzchni użytkowej na poddaszu. W rzutach wygląda to nieźle, obawiamy się jednak , że skosy zabierają sporo przestrzeni. Ja do niskich nie należę i nie wiem np cz zdołam się zbilzyć do miski sedesowaej nie wyginając się do tyłu. Tu na forum przeczytałem , że ściana kolankowa w projekcie na wys 1m - nie wiem jak to się ma do kąta skosów w Librze.

pzdr

Ankieterze zdradź tajemnicę gdzie widziałaś Librę w realu??

Jestem mocno zainteresowany kupnem projektu i to właściwie na dniach, ale mamy wątpliwości co powierzchni użytkowej na poddaszu. W rzutach wygląda to nieźle, obawiamy się jednak , że skosy zabierają sporo przestrzeni. Ja do niskich nie należę i nie wiem np cz zdołam się zbilzyć do miski sedesowaej nie wyginając się do tyłu. Tu na forum przeczytałem , że ściana kolankowa w projekcie na wys 1m - nie wiem jak to się ma do kąta skosów w Librze.

pzdr

Dzien dobry wszystkim Librowcom :).

U mnie wlasnie wczoraj okna zamontowali i brame garazowa. Roboty ida pelna para. Od poniedzialku wpuszczam hydraulika i elektryka. Jesli chodzi o skosy, to my podwyzszylismy scianke kolankowa o jeden pustak. Skosy sa w lazience, garderobie, pokoju z przodu i u nas w tym pokoju z boku czesciowo bo zrezygnowalismy z drugiej garderoby. W lazience przez skosy trzeba sprzety niestety przesunac do "srodka", czyli ubikacja, czy wanna musza byc odpowiednio przesuniete. Skosy w pozostalych pomieszczeniach mi jak narazie nie przeszkadzaja :).

Pozdrawiam

Witam,

własnie zamówiłam projekt w Domusie i dołączam do grona Librowców

domek widziałm u jednego z forumowiczów, który był tak uprzejmy i zgodził się na wizje lokalną:)

Violka, czy Twoja Libra ma podniesioną ściankę kolankowa i co za tym idzie przedłużone krokwie i zmianę kąta dachu?

Czy tylko podniesona ścianka bez dodatkowych zmian.

Jeśli mogę prosic Cie o kosztorys stanu surowego otwartego wraz z nazwami uzytych materiałów bedę wdzięczna.

Pozwoli mi przeanalizować jakie zmiany wprowadzić żeby zoptymalizować koszty.

Pozdrawiam wszystkich librowców:)

Hej! Witam ponownie. My też zamówiliśmy projekt Libry. Teraz brniemy w papierkach i urzędach. Chcemy zacząć w lipcu lub sierpniu. Pytanie i prośba do tych, którzy już wiedzą ile kosztuje ta przyjemność, bo jak widzę niektórzy szczęśliwcy już są na finishu. Mam nadzieję , że 300 tys. wystarczy??! Pozdrawiam też tych, którzy tak ja my zaczynają trochę z przerażeniem ale i z radościa.

Zawsze chętnie odpowiem na wszelkie pytania. :D Niestety nie buduję w okolicach Warszawy, ale na południu Polski, w małej miejscowości, 60 km na południe od Opola. Z ciekawostek co do zmian, chcę (oprócz standardowych zmian, jak likwidacja małego tarasu, okna w garażu i 1 garderobie itp.) w miejscu dużego okna w salonie, zrobić wykusz pod balkonem. Co sądzicie? Chetnie wysłucham uwag, bo czesto pokazują to, czego "pomysłodawca" nie dostrzega.

Witam ponownie, już myœlałem że Libra podzieli los dinozaurów i wyginie. Na wstępie- właœnie kończę swojš Librę i przestrzegam przed zmianami. Po pierwsze nie ma sensu podnoszenie œciany kolankowej /chyba, że robicie salę do koszykówki na górze/, nie likwidujcie małego tarasu sam to zrobiłem, a póŸniej wracałem do pierwotnej wersji. Po trzecie nie kombinujcie z odchudzeniem dachu i przekrojów stali - posadowienie dachu na rogach budynku niestety wymusza takie rozwišzanie.

Witam ponownie, już myœlałem że Libra podzieli los dinozaurów i wyginie. Na wstępie- właœnie kończę swojš Librę i przestrzegam przed zmianami. Po pierwsze nie ma sensu podnoszenie œciany kolankowej /chyba, że robicie salę do koszykówki na górze/, nie likwidujcie małego tarasu sam to zrobiłem, a póŸniej wracałem do pierwotnej wersji. Po trzecie nie kombinujcie z odchudzeniem dachu i przekrojów stali - posadowienie dachu na rogach budynku niestety wymusza takie rozwišzanie.

Dzien dobry,

nie zgadzam sie z tym, ze podnoszenie scianki nie ma sensu. Ja podnioslam o jeden pustak i jestem ogromnie zadowolona. Porownanie pokoikow Libry z sala do koszykowki jest moim zdaniem mocno przesadzone i wprowadzajace ludzi w blad. Przy jednym pustaku jest po prostu dosyc miejca. Mysle, ze taka zmiana jest konieczna ze wzgledu na ustawienie mebli pozniej pod sciana, a roznica na zewnatrz nie jest wcale zauwazalna golym okiem. A jesli ktos by sie cudem dopatrzyl to moze po prostu przedluzyc troche krokwie.

U mnie na budowie wlasnie zamonotowali wczoraj okna i rolety do konca. Zrobiona mam czesciowo hydraulike. Od poniedzialku wchodzi elektryk a za dwa tygodnie tynkarze.

Pozdrawiam wszystkich Librowcow.

Violu zrobiłaœ dużo zmian w projekcie, ciekawy jestem efektu końcowego więc czy mogłabyœ podrzucić fotki. W załšczeniu moje zaawansowanie.

http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303[http://foto.onet.pl/mojalbum/mojalbum.html?r=0&id=50303][/img]

Czesc :),

link niestety nie dziala :(. Swojego albumu nie posiadam jeszcze w sieci. Zamierzam zrobic, ale ciagle brak czasu. Fotki moge przeslac na maila. Ktore Cie interesuja?

Pozdrawiam

Anetko, dom piękny, dziękuję za zdjęcia i kosztorys

Zapytam czy podnosiłas scianę kolankową i czy dużo kosztowały rolety zewnętrzne? Doczytałam także, że ogrzewac bedziesz ekogroszkiem, czy powiększyłas do tego celu pom.gospodarcze, której w projekcjie jest bardzo małe bo ma zaledwie 4 m2?

Pozdrawiam