andżelka 16.06.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Witam! Czy ktoś mógłby mi udostępnic szczegółowe rzuty Libry? Jeżeli tak byłabym bardzo wdzięczna. Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 17.06.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Grzegorz, dziękuję jeszcze raz za rzuty.Byliśmy dziś z mężem w Manueli, ponieważ domek, który wydawał się byc Librą okazał się Manuelą. Pan budujący ją dodał jeden balkon i wygląda bardzo podobnie do Libry, różni się właściwie tylko od strony tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 18.06.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Witam! Mam małe pytanko do librowców: czy ktoś ma kotłownie na paliwo stałe? Chodzi o miejsce składowania opału i umiejscowienie kotła z podajnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 19.06.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Witam! Mam małe pytanko do librowców: czy ktoś ma kotłownie na paliwo stałe? Chodzi o miejsce składowania opału i umiejscowienie kotła z podajnikiem. Witam, my bedziemy mieli piec na ekogroszek. Powiekszylismy troche kotlownie - przesunelismy sciane w kierunku schodow, a schody odwrocilismy o 90 st. Jesli chodzi o miejsce skladowania groszku, to bedzie to w rogu ogrodu w malym "skladziku". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.06.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Wielkie dzieki! Ja myslałem o zastosowaniu kotła na pellet a to paliwo nie lubi wilgoci więc mam problem. Mam jeszcze jedno pytanko czy moższ mi podać realne koszty wybudowania libry do stanu deweloperskirgo? widze po fotkach że jesteś juz daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 19.06.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Wielkie dzieki! Ja myslałem o zastosowaniu kotła na pellet a to paliwo nie lubi wilgoci więc mam problem. Mam jeszcze jedno pytanko czy moższ mi podać realne koszty wybudowania libry do stanu deweloperskirgo? widze po fotkach że jesteś juz daleko. Witam, ciezko jest napisac realne koszty. Zalezy jaki standard wykonczenia sie zastosuje. My liczymy, ze do zamieszkania na gotowo pojdzie nam jakies 400 tys razem z ogrodzeniem i kostka brukowa przed domem. A mialo byc 350 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.06.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 do zamieszkania to znaczy bez mebli tylko płytki, panele, malowanie, ceramika itp bo z meblami ito troche za tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.06.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 jescze jedno pytanie. Budujecie metoda gospodarcza czy przez firme od poczatku do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 19.06.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 jescze jedno pytanie. Budujecie metoda gospodarcza czy przez firme od poczatku do końca? Oczywiscie, ze bez mebli i naprawde bez zadnych wielkich szalenstw. Budujemy metoda gospodarcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remle 19.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dzieki za pomoc utwierdzeniu się w kosztach budowy. Bardzo chcielibysmy zobaczyć LIBRĘ na żywo. Jeśli to możliwe to będziemy wdzięczni ( z Chorzowa do Wrocławia nie jest daleko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 19.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Dzieki za pomoc utwierdzeniu się w kosztach budowy. Bardzo chcielibysmy zobaczyć LIBRĘ na żywo. Jeśli to możliwe to będziemy wdzięczni ( z Chorzowa do Wrocławia nie jest daleko) Nie ma sprawy, zapraszamy . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 22.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Wielkie dzieki! Ja myslałem o zastosowaniu kotła na pellet a to paliwo nie lubi wilgoci więc mam problem. Mam jeszcze jedno pytanko czy moższ mi podać realne koszty wybudowania libry do stanu deweloperskirgo? widze po fotkach że jesteś juz daleko. Witam, ciezko jest napisac realne koszty. Zalezy jaki standard wykonczenia sie zastosuje. My liczymy, ze do zamieszkania na gotowo pojdzie nam jakies 400 tys razem z ogrodzeniem i kostka brukowa przed domem. A mialo byc 350 . Pozdrawiam Librowcy, na ile wyceniacie stan domu wykończony (podłogi, glazura, armatura) z ogrodzeniem (bez architektury ogrodu) i podłaczeniem mediów, bez mebli Oczywiście bez szaleństw typu wanna z masazami za 10 tys Trochę mnie przeraziło to 400tys Mam działkę i 300tys, kredytu raczej nie dostanę, meble do pokoi posiadam, a szafki kuchenne moge miec tanie. Violka, ze zdjęć widzę ze budujesz raczej tanio bo materiał to bk, dachówka podstawowy kolor i raczej tanie okna bez łuków i rezygnacja z tarasu, okno zamias drzwi balkonowych z kuchni, może ja się porywam z motyka na słońce oczywiście nie mam zamiaru nikogo obrazac, ale wolę miec swiadomość czy mnie stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 22.06.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Jak napisalam w poprzednim swoim poscie - wszystko zalezy od wyposazenia domu i materialow na wykonczenia. To co widac z zewnatrz to naprawde nawet nie polowa kosztow. Jesli chodzi o kuchnie, to my liczylismy raczej meble drewniane i z wyceny wyszlo nam ok 10 tys. Ja napisalam swoje wyliczenia wg. materialow, ktore my chcemy zastosowac. Mysle, ze zadawanie pytan czy iles tam pieniedzy wystarczy na dom mija sie troche z celem, bo kazdy wykancza wnetrza innymi materialami. Natomiast jesli chodzi o okna, to mysle, ze 20 tys razem z roletami to wcale nie jest tak tanio i rzeczywiscie troche mnie urazilas swoim postem, poniewaz poza betonem komorkowym nie wiesz jakich materialow uzylismy. Ale zycze Wam, zebyscie wydali mniej kasy na Libre niz my. O Waszych kosztach porozmawiamy jak juz bedziecie na finiszu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 22.06.2006 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Jak napisalam w poprzednim swoim poscie - wszystko zalezy od wyposazenia domu i materialow na wykonczenia. To co widac z zewnatrz to naprawde nawet nie polowa kosztow. Jesli chodzi o kuchnie, to my liczylismy raczej meble drewniane i z wyceny wyszlo nam ok 10 tys. Ja napisalam swoje wyliczenia wg. materialow, ktore my chcemy zastosowac. Mysle, ze zadawanie pytan czy iles tam pieniedzy wystarczy na dom mija sie troche z celem, bo kazdy wykancza wnetrza innymi materialami. Natomiast jesli chodzi o okna, to mysle, ze 20 tys razem z roletami to wcale nie jest tak tanio i rzeczywiscie troche mnie urazilas swoim postem, poniewaz poza betonem komorkowym nie wiesz jakich materialow uzylismy. Ale zycze Wam, zebyscie wydali mniej kasy na Libre niz my. O Waszych kosztach porozmawiamy jak juz bedziecie na finiszu. Pozdrawiam jeszcze raz podkreślam, że nie miałam zamiaru Cię urazić, każdy buduje z tego na co go stać, moza nawet wydać na Librę i 1mnl miałam na celu skonfrontwanie kosztów z innymi forumowiczami Twoje posty wszyscy traktują poważnie, ponieważ jesteś juz na bardzo zaawansowanym poziomie z budową i jeśli napiszesz 400 tys a we wczesniejszych postach piszesz że budujesz systemem gospodarczym i wykorzystujesz raczej tanie materiały, to ktos kto zaczyna może się przerazić jeszcze raz przepraszam nie gniewaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 23.06.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dlatego jeszcze raz powtorze: wszystko zalezy od standardu wykonczenia. A dla mnie jest to nauczka, zeby wiecej nie pisac na temat swoich kosztow, bo to sprawa indywidualna i kazdy je pozna w trakcie budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenka67 23.06.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam tych którzy budują, tych którzy skończyli i już mieszkają oraz tych którzy dopiero rzucają się na głębokie wody . Od dłuższego czasu "studiuję" fora dot. Libry oczywiście i nie tylko, aż w końcu sama postanowiłam dołączyć do szanownego grona. Czasem jak czytam jakie głupoty wypisują ludziska to ręce mi opadają i sama postanowiłam zabrać głos w niektórych sprawach, o których mam jako takie pojęcie. Na pewno nie będę przedstawiała na forum wszelakich wyliczeń, kosztów szczegółowych, itp. ponieważ każdy dom (Librę) można wybudować w każdej cenie - wystarczy kupić ten sam materiał w dwóch różnych hurtowniach w innych cenach i już wychodzi różnica. Jak skończę to zainteresowanym powiem ile wydałam w sumie. . Póki co możecie podziwiać mój domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenka67 23.06.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 a tutaj moja stronka:http://www.my.opera.com/antenka67/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 25.06.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam po dłuższej przerwie!Byliśmy wczoraj w Librze i postanowiliśmy wprowadzic zmiany, które wprowadził inwestor. Bardzo się cieszę że "wpadliśmy" na tą Librę, ponieważ nawet nie pomyślałabym aby ścianę kolankową podnieśc o 100%, czyli do 1 metra. A wygląda to naprawdę O.K Zaznaczę tylko że w tamtej Librze parter został podniesiony o 15 cm. Zastanawia mnie tylko jakie koszty się z tym wiążą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antenka67 26.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Jeśli mogę to polecam podniesienie ścianki kolankowej - my zrobiliśmy to o 1 pustak (porotherm 25 P+W) i nie wyobrażam sobie żeby ta ścianka mogła być niższa. Teraz ma wysokości ok 1m i łatwiej będzie mebelkować . Póki co, żeby zachować proporcje nasz Wykonawca doradził nam, że pochyli krokwie o 1 stopień (dach troszkę spłaszczy) i o kilka cm wydłuży krokwie. Efekt końcowy widać na fotkach, domek formy nie zmienił, a my zyskaliśmy dużo na powierzchni w sypialniach. Polecam takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek Sebastian 27.06.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Wielkie dzieki! Ja myslałem o zastosowaniu kotła na pellet a to paliwo nie lubi wilgoci więc mam problem. Mam jeszcze jedno pytanko czy moższ mi podać realne koszty wybudowania libry do stanu deweloperskirgo? widze po fotkach że jesteś juz daleko. Witam, ciezko jest napisac realne koszty. Zalezy jaki standard wykonczenia sie zastosuje. My liczymy, ze do zamieszkania na gotowo pojdzie nam jakies 400 tys razem z ogrodzeniem i kostka brukowa przed domem. A mialo byc 350 . Pozdrawiam Librowcy, na ile wyceniacie stan domu wykończony (podłogi, glazura, armatura) z ogrodzeniem (bez architektury ogrodu) i podłaczeniem mediów, bez mebli Oczywiście bez szaleństw typu wanna z masazami za 10 tys Trochę mnie przeraziło to 400tys Mam działkę i 300tys, kredytu raczej nie dostanę, meble do pokoi posiadam, a szafki kuchenne moge miec tanie. Violka, ze zdjęć widzę ze budujesz raczej tanio bo materiał to bk, dachówka podstawowy kolor i raczej tanie okna bez łuków i rezygnacja z tarasu, okno zamias drzwi balkonowych z kuchni, może ja się porywam z motyka na słońce oczywiście nie mam zamiaru nikogo obrazac, ale wolę miec swiadomość czy mnie stać? Skończyłem i od tygodnia mieszkam w swojej LIBRZE. Dla uspokojenia dodam, że budowę prowadziła wynajęta firma - wydałem 280 000. Trzymałem się cile projektu, pomijajšc nieistotne pierdoły. Przypuszczam, że koszty podane przez Viole /400 000/ sš tak wysokie ponieważ obejmujš inne koszty: bruk, nasadzenia, bramy, ogrodzenie itp. Więc głowa do góry bez tego można przez jaki czas żyć lub zrobć to tańszym kosztem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts