annkier 18.01.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wojciki, Czy ten kol łupka to ten jasniejszy czy ciemniejszy z palety creatona? bardzo mi sie podoba Twoj dach i w ogóle te krzywe kominy sa super chyba sie powtarzam ale cały czas podziwiam te zdjecia które wstawiłes chętnie bym pogadała z Toba o dachu moj gg to 4968283 ten http://www.creaton.de/jcat-images/Produktbilder/Dachflaeche/KERA_PF_DFL_ant.jpg czy ten? http://www.creaton.de/jcat-images/Produktbilder/Dachflaeche/KERA_PF_DFL_schiefer.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 18.01.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Wojciki, Czy ten kol łupka to ten jasniejszy czy ciemniejszy z palety creatona? Ten jaśniejszy, mój nr gg 282332, chętnie pogadam skype: grzegorzwojcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 20.01.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 A co powiecie na temat okien? Drewniane czy plastikowe? I co z łukami na górze jeśli plastiki? Czekam naodpowiedź tych co już mają. Jeśli możecie podzielcie się wnioskami. I jak to się ma do ceny? Kolorowe pcv i drewno? Mozże ktoś posiada wycenę? Pozdro. Kacha, Co do okien w łuku są super i nie rezygnował bym z nich. Pracuję w tej branży i podpowiem jeżeli wybierzecie rozwierno uchylne to przed odbiorem od producenta sprawdżcie ich prawidłowe działanie gduż okna w łuku które posiadają RU są bardzo ciężkie do wyregulowania i mogą obcierać tak jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 20.01.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Plis. Pomocy! W poniedziałek idziemy do architekta adaptującego projekt, aby ustalic szczegóły dotyczące ścianki kolankowej. Wstępnie powiedzieliśmy mu , że chcemy podnieśc o jeden pustak. On twierdzi, że to może zmienic wygląd domu,a w ogóle to lepiej jak byśmy przesunęli ją do środka. Wdety nietrzebaby jej podnosic, ale pomieszczenia zmniejszą się o jakieś 54 cm pod skosami i co za tym idzie będzie mniejsza kubatura. Szczerz powiedziawszy nie bardzo nam się ten pomysł podoba. Pomozcie! Czy po podniesieniu o jeden pustak trzeba zmieniac dł.krokwi? albo spłaszczac dach, czy jest to na tyle nieistotna wizualnie zmiana, że mozna sobie podarowac? Co nam radzicie? Pozdro. Kacha Popieram innych co do podniesienia o jeden pustak. Prawie wszystkie Manuele są podwyższone i nie widać żadnej różnicy w wyglądzie zew. a w zamian masz wygodniejsze pomieszczenia. Krokwie nie są wcale dużo dłuższe. Architekt chce tylko wyrwać kaskę. Ok 1000. Zobacz w projekcie który masz jakich zmian możesz dokonać bez pozwolenia. Takie info w projekcie musisz mieć. U mnie za zmianę umiejscowienia schodów których zmian nie muszę mieć w projekcie architekt zażądał 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 21.01.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 widok z lotu majstra: 1. szczythttp://img227.imageshack.us/img227/7771/maly5ur.jpg 2. krawężnica http://img227.imageshack.us/img227/5456/malakr3gh.jpg 3. On http://img227.imageshack.us/img227/637/komin0jt.jpg Zamawiami właśnie okna. W oknoplast kraków wyceniono komplet na 13.600 zł Możecie powiedzieć czy cena jest do przyjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 22.01.2007 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Witam serdecznie!Właśnie postanowiłam zamówić projekt domu Libra.Mam pytanie dot. daptacji projektu do warunków strefy wiatrowej i śniegowej.W Bielsku-Białej, gdzie ma stanąć dom mamy 3 i 4 strefę, jak jest w Biłgoraju?I jak ścianka kolankowa? Ja również chciałabym ja podnieść i nie dyskretne pytanie: jak mają się koszty opracowane przez pracownię do rzeczywistości za stan surowy zamknięty?A co do ceny okien, uważam, że jest przyzwoita. Jakie to okna drewniane, plasikowe -w jakim kolorze?POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 22.01.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 W Bielsku-Białej, gdzie ma stanąć dom mamy 3 i 4 strefę, jak jest w Biłgoraju? Trochę mi głupio, ale nie mam zielonego pojęcia pierwszy raz słyszę o takich strefach. Po wyborze projektu poszliśmy z nim do urzędu i powiedziano nam, że wszystko ok - mury więc do góry. Jakie to okna drewniane, plasikowe -w jakim kolorze? Kolor złoty dąb - obustronny. Plastiki. jak mają się koszty opracowane przez pracownię do rzeczywistości za stan surowy zamknięty? Koszty są przybliżone, chociaż nieco niższe. Poszukam coś o tych strefach, jak się dowiem to naskrobię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 22.01.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Super, dzięki!Od stref zależy konstrukcja fundamentów i dachu (więżby) nio i kąt dachu w mojej gminie, to 30-45 stopni. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 22.01.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 A jeszcze jedno pytanko: Ścianka... Cena za okna- OK!! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 23.01.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ścianka - ok 65 cm dojdzie jeszcze posadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 23.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 jacob,czy to 65cm to po podniesieniu o 1 pustak? własnie zmierzyłam zagłówek łożka, który ma 66 cmsofa ma 80cm, czyli łozko na styk ale juz sofa musi stac na srodku zdążyłeś z przykryciem, masz juz moze zdjecia dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 23.01.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Ja mam wstępną wycenę: machoń meranti - drewno. Komplet sokółka ze szprosami 26 tys. urzędowski koło 16, stolar jeszcze taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 23.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 czy to 65cm to po podniesieniu o 1 pustak? Tak, o jeden pustak. Od razu mówię, że nie mierzyłem, rozmiar podałem "po pustakach", więc może być jakaś odchyłka Okna zamówione Ich cena się troszeczkę zmieniła, bo zdecydowaliśmy się na szyby P-2. swimmer - okna marzenie P.S. Z przykryciem prawie zdążyłem. Dachówka ma być jutro o 8.00 (już oglądałem ją na składzie, cudo), tymczasem śnieżek radośnie tańczy bezszelestnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 23.01.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 jacob, uchyl rabka tajemnicy i pochwal sie co to za cudo i w jakim kolorze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 23.01.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 hy hy ruppceramika sirius 13, kolor antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 23.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ooo, ja tez sie nad ruppem zastanawiałam i to nad antracytem, tylko nie wiem jaka jest róznica pomiędzy siriusem a siriusem 13?powiedz ile wynegocjowałeś za swoją dachówkę, ile za dekarza?ja juz mam zamówionego dekarza, he, he z Twoich okolic 35złm2 połozenie dachówki z obróbka, oknami i podbitką czy Biłgoraj jest tak piękny i malowniczy jak Zwierzyniec? ciagle sie wacham czy rupp czy nie rób:)a moze roben? albo creaton- czekam własniena jego wycene jeśli masz jakies spostrzezenia, chetnie posłucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 24.01.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Marzyłem sobie o creatonie niestety cena zmiotła mnie z nóg. Jako alternatywę w każdym składzie proponowano mi właśnie ruppa. Cena wyszła 3,20 za dachówkę podstawową (przy 3,55 - katalogowa) a za cały dach łącznie z oknami welux, aluminiowymi koszami itd.. (ale bez rynien) wyniosła ok 20.000. Co ciekawe wygląda na to, że w projekcie błędnie podano powierzchnię dachu - 220 m2, Po wyliczeniu w liku punktach powierzchnia ta wyniosła ok 237-240m2 już po odliczeniu 3 okien 0,78/1,6 Moi dekarze taki dach wykonują (robocizna) za ok 12.000 zł (+ewentualne zakwaterowanie) więźba + dachówka, okna i cała reszta czy Biłgoraj jest tak piękny i malowniczy jak Zwierzyniec? Toż to tylko rzut beretem Moja działka leży na granicy nadleśnictw Biłgoraj i Zwierzyniec. Uroczy zakątek, Roztocze Na temat robena mam mieszane uczucia. Widziałem na prawdę piękne dachy wykonane tą dachówką, ale i nieco gorsze. Podobno są partie lepsze i gorsze (taki totolotek, to nie na moje nerwy). Chociaż wydaje mi się, że negatywne głosy o tej dachówce są przesadzone i opierają się głównie na plotkach. Jeżeli ktoś lubi połysk to pewnie wybierze ten materiał. tylko nie wiem jaka jest róznica pomiędzy siriusem a siriusem 13? Sirius produkowany do zeszłego roku - 15 szt./m2 - nie barwiony w masie. Sirius 13 - nowość, ulepszone zamki, szczelniejsza. troszkę pozaokrąglany, barwiony w masie (antracyt i brąz z tym, że masa podkładowa po angobę barwną zawsze jest brąowa) - nieco większa od sirusa i lżejsza - 13 szt./m2, ogólnie nowocześniejsza. Od lutego ma być około 6% podwyżki. Generalnie miałem pecha, bo akurat kiedy składałem amówienia pokończyły się promocje na creatona, bo gdyby cena była przybliżona tobym się nie zastanawiał. Podobno w Polsce są jeszcze kłopoty z egzekwowaniem gwarancji na creatona ze względu na brak oficjalnego przedstawicielstwa tak mi mówili na składach. Czy to prawda - nie wiem. Więcej będziemy wiedzieć jak zaczniemy kłaść na dachu. Póki co dzisiaj samochód ze składu z dachówką zawróciłem z powrotem, bo śniegu po kolana i ciągle sypie. Mój nowy sąsiad mówi, żeby się nie przejmować, bo kiedy on krył to śniegu było po jaja (więc zapas jakiś jest) a sypać wiecznie nie będzie. i tak się długo udawało czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 24.01.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 z ciekawości po ile sa tam działki?moze warto mi odzyskac ziemię po dziadku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 24.01.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ja mam działkę po dziadku dlatego dokładnie Ci nie powiem. Wiem tyle, że w okolicach Biłgoraja działki należą do bardzo drogich w odniesieniu do cen krajowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 25.01.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 no tak czytam i czytam i nie widzę, żeby ktoś kładł braasa na dach.. I tak się zastanawiam dlaczego? Niby tańsze niż ceramiczna, a wygląda tak samo. To jaki jest powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts