Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pablo!

I jeżeli mozesz się podzielić tymi informacjami, jakie koszty poniosłeś za stan

Witam koszt w moim przypadku to ok. 85 tyś. (dachówka Roben, rynny Kanion, kostka Porotherm) ale to jest cena na stan otwarty , muszę się przyznać też, iż miałem tylko jednego maistra, któremu sami pomagaliśmy (poza cieślami).Moja Libra ma zato podpiwniczenie pod całym domem nawet pod tarasem i jestem z tego bardzo dumny, choć musiałem wejść w ziemie ponad 1.70m by nie podnieść domu i zachować orginalny wygląd. Wewnątrz zrezygnowałem ze spiżarni na kąto łazienki i z kotłowni z przyczyn oczywistych(piwnica)

Odnośnie zdjęć z budowy to bardzo chętnie przęślę na meila, adres prześlijcie na

[email protected]

Za miesiąc ruszam z prądem,schodami zew. okna na jesień, no i część tynków wew.

No ale to tylko plany gdyż jestem 9 miesięcy po ślubie, a za dwa tyg. zwiększy się grono mojej rodzinki więc .....

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witamy:)

My zaczynamy budowę we wrześniu ale teraz walczymy ze zmianami w projekcie- dzięki Waszym pomysłom i opiniom wprowadzanie zmian nie jest trudne:) Teraz chciałoby się zobaczyć Librę w realu stąd pytanie - jeżeli macie już fotki z wykończania domku w wewnątrz czy na zewnątrz to pochwalcie się proszę. Mój e-mail [email protected] Z góry wielkie dzięki:)

Bedziemy budować w Wejherowie koło Gdyni - czy ktoś jeszcze buduje w tej okolicy??:)

Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za Wasze Liberki:):)

S&M

Jedna sprawa - łuki w drzwiach balkonowych.

Okazuje się, że aby mieć pewność szczelności tych okien przez wiele lat, wspomniane łuki nie mogą być wyższe niż 20 cm (w projekcje 30). Do detal i wiele firm robi okna na "30". Jednak okazuje się, że mogą być kłopoty po paru latach.

Taką informację otrzymałem od inżynierów z oknoplast Kraków.

Pozdrawiam

My będziemy budowali w czerwcu w Augustowie. Szkoda, że zaczynacie dopiero we wrześniu, bo tak my moglibyśmy podziwiac Wasz domek.W lipcu będziemy w Przetoczynie.pozdro. Kacha

Przetoczyno to już rzut beretem od Wejherowa :) Z kolei teraz my się cieszymy że będziemy mogli śledzić Twoje postępy w budowie (szkoda że tylko na zdjęciach:) ) Pozdrawiamy:)

Gość Asia i Jarek

Witamy wszystkich Librowiczów! Chyba do Was dołączymy, bo został nam już tylko wybór między Librą II a Emanuelą II.

I w związku z tym mam pytanie/prośbę do Violki:

czy dałoby się obejrzeć Twoją Librę? Mieszkamy we Wrocławiu, więc możemy choćby jutro

Pozdrawiamy, Asia i Jarek

[email protected]

Ten pierwszy domek to raczej Manuela (brak słupka na tarasie i komin wentylacyjny nad lukarną). Zdjęcie tego samego domku było na okładce jednego z pism dotyczących budownictwa ale niestety nie pamiętam już którego bo było to dość dawno temu. I na reklamówce w hurtowni więc zdjęcie raczej popularne;) Wydaje mi się, że wówczas nie było jeszcze projektów Libra czy też Emanuela. Może ktoś się przyzna do posiadania tych domków i rozwieje wątpliwości?

Pozdrawiam,

valdiv

Witam jako iż nie wszystkie moje zdjęcia doszły na wskazane adresy przesyłam wam linka do mojego albumu zaprzaszam.

http://pablo114.fotosik.pl/albumy/127211.html

Gratulujemy!! Świetne zdjęcia (nie wiem czemu niektóre się nie otwieraja). Świetny pomysł z piwnicą - też będziemy budować z piwnicą (trzeba gdzieś stare trunki przechowywać:) ) Napisz proszę jaki jest układ pomieszczeń w piwnicy bo pech chciał że akurat te zdjęcia się nie otwierają:) Pozdrawiamy i gratulujemy!!

Witam jako iż nie wszystkie moje zdjęcia doszły na wskazane adresy przesyłam wam linka do mojego albumu zaprzaszam.

Bardzo ładny dach:)

Powiedz czy to roben średzka falista plus o większym formacie czy ten mały?

Antracyt czy czarna?

Masz tylko 1 komin, dlaczego?

Czy to zdjęcie w naszym watku to też ten sam roben, ktory Ty wybrałeś?