pablo114 02.02.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Pablo! I jeżeli mozesz się podzielić tymi informacjami, jakie koszty poniosłeś za stan Witam koszt w moim przypadku to ok. 85 tyś. (dachówka Roben, rynny Kanion, kostka Porotherm) ale to jest cena na stan otwarty , muszę się przyznać też, iż miałem tylko jednego maistra, któremu sami pomagaliśmy (poza cieślami).Moja Libra ma zato podpiwniczenie pod całym domem nawet pod tarasem i jestem z tego bardzo dumny, choć musiałem wejść w ziemie ponad 1.70m by nie podnieść domu i zachować orginalny wygląd. Wewnątrz zrezygnowałem ze spiżarni na kąto łazienki i z kotłowni z przyczyn oczywistych(piwnica) Odnośnie zdjęć z budowy to bardzo chętnie przęślę na meila, adres prześlijcie na [email protected] Za miesiąc ruszam z prądem,schodami zew. okna na jesień, no i część tynków wew. No ale to tylko plany gdyż jestem 9 miesięcy po ślubie, a za dwa tyg. zwiększy się grono mojej rodzinki więc ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 03.02.2007 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Tynki wewnętrzne robicie z płyt gipsowych, czy tradycyjnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 03.02.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 ja będę robiła z piasku kwarcowego, sa bardzo ładne i trwalsze niz gipsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 03.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A jak się mają Annakier do tradycyjnych cenowo? Mi co innego spez sen z powiek. Okna bedą drewniane....muszę zrobic najpierw tynki i podloge, żeby je wstawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 03.02.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Witam. Tomasz, tamashi , Krzysztof , annkier , jaszczurka , Marcin wysłałem wam 4 meile z moimi zdjęciami mam nadzieje że wam w czymś pomogą.jest tego troche tak że przy wolnym łączu troche się będzie ściągać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu i Magda 04.02.2007 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witamy:) My zaczynamy budowę we wrześniu ale teraz walczymy ze zmianami w projekcie- dzięki Waszym pomysłom i opiniom wprowadzanie zmian nie jest trudne:) Teraz chciałoby się zobaczyć Librę w realu stąd pytanie - jeżeli macie już fotki z wykończania domku w wewnątrz czy na zewnątrz to pochwalcie się proszę. Mój e-mail [email protected] Z góry wielkie dzięki:) Bedziemy budować w Wejherowie koło Gdyni - czy ktoś jeszcze buduje w tej okolicy?? Pozdrawiamy i trzymamy kciuki za Wasze Liberki:) S&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 04.02.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 My będziemy budowali w czerwcu w Augustowie. Szkoda, że zaczynacie dopiero we wrześniu, bo tak my moglibyśmy podziwiac Wasz domek.W lipcu będziemy w Przetoczynie.pozdro. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 04.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jedna sprawa - łuki w drzwiach balkonowych. Okazuje się, że aby mieć pewność szczelności tych okien przez wiele lat, wspomniane łuki nie mogą być wyższe niż 20 cm (w projekcje 30). Do detal i wiele firm robi okna na "30". Jednak okazuje się, że mogą być kłopoty po paru latach. Taką informację otrzymałem od inżynierów z oknoplast Kraków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krysiek 04.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 PABLO serdeczne dzięki za zdjęcia jest ok.Co do tych łuków JACOB to masz racje też się dowiadywałem i to w tej samej firmie.Istnieje jeszcze jeden problem w późniejszej eksploatacjii trzeba je często regulować.Każdy łuk nad oknem to dodatkowo ok.700zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu i Magda 04.02.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 My będziemy budowali w czerwcu w Augustowie. Szkoda, że zaczynacie dopiero we wrześniu, bo tak my moglibyśmy podziwiac Wasz domek.W lipcu będziemy w Przetoczynie.pozdro. Kacha Przetoczyno to już rzut beretem od Wejherowa Z kolei teraz my się cieszymy że będziemy mogli śledzić Twoje postępy w budowie (szkoda że tylko na zdjęciach:) ) Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 04.02.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witam Wszystkich! Czekam i czekam, dzwonili do mnie w Poniedziałek 29.01.07, że wysyłali projekt i do piątku jeszcze nie doszedł! Z Wrocławia do Bielska-Białej nie jest aż tak daleko... Mam nadzieję, że jutro będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 04.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Witamy wszystkich Librowiczów! Chyba do Was dołączymy, bo został nam już tylko wybór między Librą II a Emanuelą II.I w związku z tym mam pytanie/prośbę do Violki:czy dałoby się obejrzeć Twoją Librę? Mieszkamy we Wrocławiu, więc możemy choćby jutroPozdrawiamy, Asia i Jarek[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 05.02.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Znalazłam coś takiego w wątku o elewacjach,to chyba Libry? Pozwoliłam sobie na umieszczenie tych zdjec u nas, z góry przepraszam wlasciceli:)http://www.kwiat.com.pl/pic/domki/d_5.jpg http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/0af1d770.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiv 05.02.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ten pierwszy domek to raczej Manuela (brak słupka na tarasie i komin wentylacyjny nad lukarną). Zdjęcie tego samego domku było na okładce jednego z pism dotyczących budownictwa ale niestety nie pamiętam już którego bo było to dość dawno temu. I na reklamówce w hurtowni więc zdjęcie raczej popularne;) Wydaje mi się, że wówczas nie było jeszcze projektów Libra czy też Emanuela. Może ktoś się przyzna do posiadania tych domków i rozwieje wątpliwości? Pozdrawiam,valdiv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 05.02.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam jako iż nie wszystkie moje zdjęcia doszły na wskazane adresy przesyłam wam linka do mojego albumu zaprzaszam. http://pablo114.fotosik.pl/albumy/127211.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 05.02.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 a to był mój wzór http://images20.fotosik.pl/3/ad851b821737d8fa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 05.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 http://images20.fotosik.pl/3/da175 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 05.02.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mam nadzieje że właściciel się nie obrazi że pokazałem wam ich domek. http://images20.fotosik.pl/3/da175483f8fa6b53.jpg http://images12.fotosik.pl/35/1373046d38dd70e1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu i Magda 05.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam jako iż nie wszystkie moje zdjęcia doszły na wskazane adresy przesyłam wam linka do mojego albumu zaprzaszam. http://pablo114.fotosik.pl/albumy/127211.html Gratulujemy!! Świetne zdjęcia (nie wiem czemu niektóre się nie otwieraja). Świetny pomysł z piwnicą - też będziemy budować z piwnicą (trzeba gdzieś stare trunki przechowywać ) Napisz proszę jaki jest układ pomieszczeń w piwnicy bo pech chciał że akurat te zdjęcia się nie otwierają Pozdrawiamy i gratulujemy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 05.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam jako iż nie wszystkie moje zdjęcia doszły na wskazane adresy przesyłam wam linka do mojego albumu zaprzaszam. Bardzo ładny dach:) Powiedz czy to roben średzka falista plus o większym formacie czy ten mały? Antracyt czy czarna? Masz tylko 1 komin, dlaczego? Czy to zdjęcie w naszym watku to też ten sam roben, ktory Ty wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts