pablo114 06.02.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Gratulujemy!! Świetne zdjęcia (nie wiem czemu niektóre się nie otwieraja). Napisz proszę jaki jest układ pomieszczeń odnośnie piwnic: pod kuchnią 1, gabinet 2, taras do filara 3, wiatrołap z holem 4(i tam są schody), jadalnia 5, salon 6. Mój architekt powiedział że musze mieć betonowe schody na poddasze by pod nimi dać schody do piwnicy ale nasz majster doradził nam inaczej no i będą takie jak w projekcie bo wtedy jest większa przestrzeń.(spróbujcie jeszcze raz wejść na zdjęcia bo ja sprawdzałem w pracy i wszystkie się otwierają javascript:emoticon('') javascript:emoticon('')) annkier - tak jest to roben średzka falista antracyt ale jeszcze mały format, domek w wątku nie wiem jaką ma dachówke, ponieważ jak tam byłem to ja już miałem swoją więc nie zapytałem. ten mały komin z przodu jest do pieca gazoweo, a ja mam piwnice i piec będzie tam gdzie jest duży komin więc powiększyłem go, a drugi komin mam z drugiej strony tylko że jest to tylko wentylacyjny więc murowałem do poddasza,a nad dach dałem dachówke wentylacyjną (na zdjęciach widać je tam 2-szt.) tak jak w projekcie tyle że wypućsiłem go do gabinetu a nie do łazienki. pozdrawiam javascript:emoticon('') javascript:emoticon('') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu i Magda 06.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 odnośnie piwnic: pod kuchnią 1, gabinet 2, taras do filara 3, wiatrołap z holem 4(i tam są schody), jadalnia 5, salon 6. Mój architekt powiedział że musze mieć betonowe schody na poddasze by pod nimi dać schody do piwnicy ale nasz majster doradził nam inaczej no i będą takie jak w projekcie bo wtedy jest większa przestrzeń. Dzięki Pablo:) Dziś rzeczywiście wszystkie zdjęcia otwierają się bez problemu:) Widocznie nawet komputer był pod wrażeniem Libry z piwnicą A propos piwnicy jeszcze jedno pytanie.. Mam wątpliwość czy nie należałoby wzmocnić zbrojenia pod garażem. Obawiam się czy ciężar samochodu nie będzie powodował jakichś nieporządanych efektów w postaci pęknięć stropu czy poważniejszych problemów. Czy wypowiedział się na ten temat architekt?? Jak to wyglądało w Twoim przypadku? Z góry dziękuję za informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 07.02.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzięki Pablo:) Dziś rzeczywiście wszystkie zdjęcia otwierają się bez problemu:) Widocznie nawet komputer był pod wrażeniem Libry z piwnicą A propos piwnicy jeszcze jedno pytanie.. Garaż jest znacznie niżej od reszty więc nie ma sęsu robić pod nim piwnicy. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 07.02.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witamy wszystkich Librowiczów! Chyba do Was dołączymy, bo został nam już tylko wybór między Librą II a Emanuelą II. I w związku z tym mam pytanie/prośbę do Violki: czy dałoby się obejrzeć Twoją Librę? Mieszkamy we Wrocławiu, więc możemy choćby jutro Pozdrawiamy, Asia i Jarek [email protected] Hej, przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, ale cos system w muratorze nie dziala i juz dawno nie dostalam wiadomosci, ze ktos sie dopisal do watku. Jesli chodzi o odwiedziny to nie ma sprawy!!! W tygodniu mamy czas dopiero ok 16, ale w sobote to juz od rana jestesmy przewaznie na budowie . Napiszcie do mnie maila, to sie juz na priv dogadamy co do terminu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 08.02.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 http://images20.fotosik.pl/14/fc740d4be9d036a4.jpg 5 min pracy na komputerze i może taki salon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robjar 09.02.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Super prosimy o więcej i o różne ustawienia mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 09.02.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 "Mój architekt powiedział że musze mieć betonowe schody na poddasze by pod nimi dać schody do piwnicy ale nasz majster doradził nam inaczej no i będą takie jak w projekcie bo wtedy jest większa przestrzeń" Pablo, Zapytam o te schodymyślałam ze jak obroce je o 90st to wtedy bede miała wiecej przestrzeni i bedzie bardziej funkcjonalnie, zakładam tez że beda betonowe Proszę wstawcie jakieś zdjecia schodów w swojej Librzez góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 09.02.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 A my wczoraj spotkaliśmy się z wykonawcą. zabrał projekt do wyceny robocizny. ciekawe ile zaśpiewa Już nie mogę się doczekac wiosny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krysiek 09.02.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Cześć swimmerJestem ciekaw czy ceny poszły dużo do góry od września.Podziel się na forum ile zaśpiewał za stan surowy.Ja 39000zł i uważam że to jest niezła cena.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 09.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ile???? 39 tys. NO my w zeszłym roku mieliśmy wycenę na ten rok!!! - 25, ale jak będzie w praniu zobaczymy. Jak dostanę to napiszę. A tak na marginesie mojemu kumplowi majster stawia podobny, ale większy dom - bez pokrycia chce 20 Myślę, że to niezła cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 09.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Rozumie, że mówicie o cenach łącznie z wliczonymi materiałami, które zapewniają wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krysiek 10.02.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 39000 to sama robocizna od wykopania fundamentów po przykrycie dachu.Wszystko robi jedna firma.Budowa pod Wrocławiem stąd pewnie i cena troche wyższa niż w mniejszych miejscowościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 10.02.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Wygląda na to, że ceny są drastycznie różne. Z tym, że fundamenty kopaliśmy rodzinnie. Średnia cena murarki w naszych stronach to ok 3.000 zł za kondygnację. W librze drugiej kondygnacji jest niewiele, więc i cena za nią była o ok. połowę niższa. Jeżeli wliczone jest w to również wykonanie dachu do cena bardziej nabiera sensu, chociaż Ciągle jest to bardzo drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 10.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 No właśnie. U nas cena obejmuje : fundament bez koparki ściany parteru + schody+tarasy ściany poddasza więźbę pokrycie wraz z orrynnowaniem ocieplenie Ile będzie nie wiem, ale macie racje wjednym: Wasze ceny różnią się drastycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Asia i Jarek 10.02.2007 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Do Violki: Bardzo, bardzo dziękujemy za możliwość obejrzenia Waszej Libry. Macie kilka rozwiązań, które nie przyszły nam wcześniej do głowy, a nad którymi teraz będziemy się zastanawiać. No i ta ścianka między salonem a kuchnią ze światełkami... marzenie Zazdrościmy Wam, że jesteście już na ukończeniu a dla nas to dopiero początki, ale może za jakieś 1,5 roku zaprosimy Was do nas z rewizytą. Pozdrawiamy, Asia i Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 10.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Violka! wklej w swój album parę fotek jeśli możesz. My też chętnie byśmy popatrzyli, to zawsze pomaga w podjęciu decyzji i poprawia wizję lub...ją zmienia. Please! Na iwzytę za daleko z Augustowa Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1michal11 10.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Drodzy Librowicze, na to forum trafilem calkiem przypadkowo szukajac informacji o dachach.Libre buduje w Tarnowskich Gorach - Slask. Mam ja przykryta pelnym deskowaniem i papa. Mocno mi ta prowizorka przecieka w kilku miejscach. Na to klade dachowke Roben czarnobrazowa...Co mam zrobic?Dac na pape folie czy bez folii od razu na pape laty, kontrlaty i dachowke?Rozmawialem z kilkoma fachowcami i zdania sa podzielone...Pomozcie bo na zastanwienie sie mam czas do poniedzialku rano - wtedy wchodzi ekipa... Tak z dodatkowych informacji - cala Libre podpiwniczylem, piwnice cale wkopalem (dziura na 3,0m). Zmienilem detale - wywalilem okno w garderobie, zmienilem drzwi balkonowe w kuchni na okno, zmniejszylem tarasy. Jestem na etapie wykanczania i wszystko mi sie nadal podoba, a to najlepiej swiadczy o projekcie... Pozdrawiam wszystkichMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 10.02.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Drugą warstwe papy i na to dachówke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 10.02.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Drugi raz papa i przeczytaj to by nie zrobili Ci takich byków.http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1624152&highlight=#1624152 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1michal11 10.02.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam! Ja dalem sobie spokoj z Oknoplastem - chca byc bardziej papiescy od papieza. Nie chcieli podjac tematu rolet w oknach z lukami...Dako z Nowego Sacza, ktore robi okna tej samej jakosci mi je wykonalo i bez problemu zamontowalo... Michal z Tarnowskich Gor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts