Weronika1 21.02.2007 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 CZY KTOŚ Z WAS MA MOŻE DOŚWIADCZENIA Z KORKIEM JAKO MATERIAŁEM DO OCIEPLENIA DOMU?Rozważam tę możliwość jako alternatywę dla wełny.Co sądzicie na ten temat?Pozdrawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 21.02.2007 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witamy serdecznie!!! My także planujemy rozpoczęcie budowy wspaniałej Libry! Jesteśmy na etapie załatwiania formalności i, co ostatnio wprawia nas w zakłopotanie, zmian w projekcie. Chcemy dodać piwnicę pod prawie całym domkiem (wyłączając powierzchnię pod garażem), zejście zrobić z kotłowni (nieco zmodyfikować ścianki?) i co za tym idzie zmienić początkowy projekt schodów. Tu właśnie pojawia się problem. W jaki sposób je zmodyfikować aby nie zabierać zbyt dużo miejsca i nie utrudniać komunikacji? Architekci zaproponowali wprawdzie pewne rozwiązania ale nie jesteśmy do końca usatysfakcjonowani a dodatkowo bardzo chcielibyśmy poznać Wasze opinie i pomysły. Prosimy o sugestie Forumowiczów i o ile jest to możliwe przesłanie zdjęć schodów na dole i u góry aby mieć...hmmm..."przestrzenne rozeznanie" Pozdrawiamy p.s. czy ktoś buduje Librę w woj. mazowieckim? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 22.02.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 Moje dzisiejsze poszukiwania obfitowały w masę informacji... Korek 5cm grubości -75zł za 1m2 Więc kicham to wszystko! Ocieplę styropianem 10cm! Znalazłam porotherm 30cm za 4,85zł brutto, dachówkę z TONDACHU -28zł 1m2 i super drzwi, zewnętrzne suber wypasione z 2 zamkami gerda, stalowej konstrukcji, z szybą, w tak naturalnej okleinie... wyglądają jak drewniane w cenie 1999zł! Polski producent z Sosnowca. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 23.02.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 super drzwi, zewnętrzne suber wypasione z 2 zamkami gerda, stalowej konstrukcji, z szybą, w tak naturalnej okleinie... wyglądają jak drewniane w cenie 1999zł! Polski producent z Sosnowca. Z naświetlem te drzwi? Jakieś namiary? Strona internetowa etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 23.02.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 Witam!Producent długo współpracuje ze sklepem "Specjalista" Bielsku-Białej, niestety nie ma (albo nie hcieli mi podać) adresu strony internetowej, po długim męczeniu sprzedawcy dostałam nr telefonu, zapraszam na GG.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 26.02.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No to się pochwalę! Dziś złożyliśmy wzystkie kwity do pozwoleniana budowę! pozostaje tylko czekac. Mam pytanie do tych co budują z porothermu 25 p+w. Ile ocieplenia na to? Ja chcę ocieplic wełną, ale nie wiem jakiej grubości, żeby dom byl naprawdę ciepły? Zakładamy,że współczynnik przenikania ciepła ma byc wyższy niż norma. Pozdro. KAcha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 26.02.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 ja planuję ocieplić P25 syropianem 15 cm ale nie wiem jak rozwiązać te wystające scianki, a może dać 12cm i 15 na tych bardziej wystjących sciankach, podobno powyżej 12 cm styropianu juz nic więcej nie dajea co Wy o tym myslicie? jak obliczyc parametry ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 27.02.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 No cóż...ja w tym temacie w ogóle nie mam zielonego pojęcia. Chcemy ocieplac wełną więc my to dopiero będziemy mieli problem z tym o czym piszesz. Natomiast jeśli chodzi o styropian to gdzieś już czytałam, że po prostu jest jak piszesz grubsza warstwa. My chyba rozwiążemy problem grubości okładziną kamienną - piaskowiec,a reszta tynk strukturalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 27.02.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam Wszystkich!Mam pytanie (kolejne...) Jaki sposób ogrzewania wybraliście?Zdecydowaliśmy z Mężem, że w grę wchodzi ogrzewanie gazem.Zastanawiamy się teraz nad grzejnikami, ogrzewaniem podłogowym i kominkiem z płaszczem wodnym. Pierwsze wyceny całej instalacji, współpracującej mam i drżę... 38-45 tys.Nie wiem co o tym myśleć.... Robocizna podłogowego (150m2) 9500?!Jaki piec wybrać, grzejniki i jak to się wszystko ma do kominka z płaszczem i w reszcie jaki ten kominek jakiej mocy, itp. Piszcie co myślicie! (Jestem na etapie poszukiwania EKIPY budowlanej z Bielska i okolic, jak ktoś ma kogoś do polecenia, namiar na kogoś, proszę sie podzielić) Dostałam właśnie wycenę Buderusa, nie całe 22 000( instalacja przystosowana do płaszcza ogrzewanie grzejnikowe i podłogowe w pomieszczeniach z płytkami) plus wkład 3300 lub z szybą podnoszoną do góry 5500, nie jest chyba żle... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 27.02.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Myślę ze kwota 45tys jest b. wysoka i wolałabym już w tej cenie zainstalować pompe ciepła, bo taką wycenę dostałm na PC + instalacja podłogowa Moi znajomi ogrzewają sie gazem i kominlkiem z DGP i twierdzą że to wystarcza. Byliśmy u nich kilka razy zima, nie ogrzewali sie w ogóle gazem, tylko tym kominkiem i było bardzo ciepło (20sc) Ogrzewanie gazowe podłogowe właczyli dopiero gdy pojawił sie mróz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 27.02.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 hej własnie dostałem zestawienie materiałowna Libre od kierownika budowy:budujemy z silikatów 250x250x220 przykladowo - sciany zewnetrzne parter grub. 250mm - 115m2 sciany działowe parter grub. 120mm - 73m2 - sciany poddasze grub. 250mm - 35m2 sciany poddasze grub. 120mm - 64m2 -bloczki m6 - 660szt- styropian na ocieplenie scian fundamentowych - 53m2-izolacja przeciwwilgociowa na ławach - 33m2 jest tego wiecej , chce sprawdzic czy to sie zgadza z waszymi obliczeniamipiszcie... Jezeli macie inne zestawienia , to prosze napiszcie jakie pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 28.02.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Cześc Babki! Co do ogrzewania to my jesteśmy przeddzień podpisania umowy na pompę ciepła. Pompa + 186m ogrzewnia podłogowego ( bo tyle wychodzi de facto po podłodze bez garażu) to....59700,- do tego musimy zainwestowac w coś do grzania c.u.w bo pompa propanowa nie ma tej opcji... Annkier ile w końcu kupiłas tego porothermu, albo ile trzeba go miec biorac pod uwagę, że ściankę kolankową podnosimy o 1 wiecej? Pozdro. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 28.02.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 No to już wiem: robocizna stanu surowego otwartego to: 30 tys. do tego materiały: ściany itd. 40 i dach też coś koło tego.razem 110. I oby tak zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 28.02.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witamy ponownie! Nam firma z Płocka krzyknęła 59tys za stan surowy otwarty . Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 02.03.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Cześc Babki! Co do ogrzewania to my jesteśmy przeddzień podpisania umowy na pompę ciepła. Pompa + 186m ogrzewnia podłogowego ( bo tyle wychodzi de facto po podłodze bez garażu) to....59700,- do tego musimy zainwestowac w coś do grzania c.u.w bo pompa propanowa nie ma tej opcji... Annkier ile w końcu kupiłas tego porothermu, albo ile trzeba go miec biorac pod uwagę, że ściankę kolankową podnosimy o 1 wiecej? Pozdro. Kacha Kupiłam tylko 22 palety i załuje bo już na drugi dzień nie mogłam dokupić. Obliczyłam że brakuje mi jeszcze 6 palet, w bo w pohorotermie P25 nie ma połówek. Jaka pompe ciepła zamówiłas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 02.03.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Pro D 7/14 Wi Climykomfort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad i Basia 03.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 [. No i ta ścianka między salonem a kuchnią ze światełkami... marzenie Mam prośbę interesuje mnie ta ścianka właśnie miedzy kuchnią a salonem, przyznaję nie mam koncepcji na rozwiązanie tej częći domu, cały czas sie zastanawiam czy zbudować ścianę czy nie. Moja prośba jeżeli ktoś może mi przysłac zdjęcie z fajnym rozwiązaniem będę wdzięczna . [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stasiu i Magda 04.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Mamy podobny problem jak Konrad i Basia - macie pomysły i zdjęcia z adaptacji salonu i kuchni to pochwalcie się, napiszcie lub prześlijcie zdjęcia proszę Nie wiem czy zostawić ściankę pomiędzy kuchnią a salonem czy nie.. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 05.03.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam!Ja postanowiłam, że ściany napewno tam nie będzie. Zastanawiam się nad barkiem lub stołem śniadaniowym... (postanowiłam również zrezygnować z drzwi i zastąpić je oknem).Zstanawiam się nad rodzajem wykończenia powierzchni salonu, płytki czy deski, ogrzewanie podłogowe w całości czy części salonu....? Jakie rozwiązania Wy wybraliście? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 05.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 No to macie....http://www.innemeble.pl Tam jest coś ....fajnego jak dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts