Weronika1 05.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witam! Po prostu SUPER!!! jak dla mnie oczywiście. Właśnie planowałam prosty kominek na tle takiej ceglastej ściany! Teraz wiem, że takich ścian bedzie więcej w moim domu i już mam głowę pełną pomysłów na wnętrze! Dzięki i pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 05.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Witamy,kolejna wycena: 51tys za robociznę bez pokrycia dachu i z podpiwniczeniem prawie całkowitym (bez powierzchni pod garażem)?Jak Wam się to widzi?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 06.03.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Witam!Ja mam wycenę obliczoną w następujący sposób: 156m2*800zł=124 560złTo jest wycena materiał+robocizna za stan surowy zamknięty (fundament+mury konstrukcyjne+dach z ociepniem+okna).Robocizna kształtuje się na poziomie okło 20-30% tej kwoty, czyli około 30tys. zł.Budynek nie będzie podpiwniczony. W jakiej części Polski będzie budowa????? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 06.03.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mój majster chce 30,- Z materiałami stan surowy bez okien i tarasów ( te na drugi rok za dopłata - podobno tak się robi, żeby osiadł fundament) to około 110 tys. Nie mam podpiwniczenia, buduje z porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 06.03.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 A na okna Urzędowskiego ( ale nie galux) z mahoniu mam wycenę na 16.500,- bez garażowych - tam będą luxfery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 06.03.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Budowa w okolicach Płocka woj mazowieckie.Czy uważacie, że jest to duża kwota biorąc pod uwagę fakt, iż musimy zapewnić wyłącznie prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 06.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Hmmm...Szczerze powiem... mam zamiar wprowadzić sie na parter w grudniu... Nikt nic o osiadaniu fundamentów nie mówił, jedynie o wyschnięciu budynku...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 07.03.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Hmmm... Szczerze powiem... mam zamiar wprowadzić sie na parter w grudniu... Nikt nic o osiadaniu fundamentów nie mówił, jedynie o wyschnięciu budynku... pozdr. Można wiedzić na jakim jesteś obecnie etapie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 07.03.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja już mam stan surowy otwarty i za robociznę zapłaciłem 35.000, w tym:21.000 za całą murarkę (fundamenty + chudziak, ściany nośne, działowe, strop, kominy + klinkier, tarasy i schody zewnętrzne);14.000 za dach (więźba, pokrycie dachówką ceramiczną, rynny, obróbki blachą, podprzybitka + ocieplenie zewnętrzne podprzybitki).Przy czym to są ceny ustalone na wiosnę 2006 r. Teraz z miesiąca na miesiąc ceny robocizny i materiałów idą w górę. Np. pierwszą partię Porothermu 30 P+W kupowałem po 2,80 za pustak. A ostatnią partię po 4,20. To jest chore.Teraz jestem na etapie tynków i wylewek. W zeszłym roku fachowcy brali 8-9 zł/m2. Teraz biorą 10-12. I tak jest ze wszystkim. Ja zapobiegawczo kupiłem na początku lutego cały materiał na elewacje zewnętrzne, bo mnie wszyscy straszyli, że od 1 marca planowane są podwyżki. Ja natomiast mam teraz inny problem. Drzwi wejściowe w Librze są o szerokości 140 (drzwi z dostawką (naświetlem - różnie to nazywają)). Cały szkopół w tym, że ja wymarzyłem sobie (bardzo niepraktycznie) te drzwi w kolorze białym. I jest zonk. Gerda wogóle nie robi naświetli. Porta robi piękne drzwi z naświetlem typu Gdynia ale brak koloru białego. Plastiki mi się nie podobają, blaszane muszą mieć drewnianą dostawkę i koło się zamyka. Jestem skazany na jakiegoś stolarza (najlepiej z okolic Kielc). Może macie możliwość mi pomóc? Z góry dziękuję!Efgard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 07.03.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Robiąc rozeznanie w sprawie drzwi dowiedziałam się, że drewnianych nie zrobią większych niż 110 (skrzydło)Proszę zamieść jakieś zdjęcia z realizacji... Podziel się efektami...Pozdrawiam i gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 07.03.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 My mamy budujemy Manuelę ( Emanuelę). Tam drzwi też są 140 - czyli z doświetlem.Każdy stolarz robi takie drzwi. My zamawialiśmy tutaj www. jastrzemski.plSzukając schodów - każdy stolarz pokazywał mi swój katalog, gdzie mieściły się najróżniejsze drzwi, w różnych kolorach.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 07.03.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Ja ostatnio odwiedziłam stronę http://www.magstol.pldzięki, zara zobaczymy....pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 07.03.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Kurcze ale to prawda, skrzydło drzwi może mieć max 110cm, do tych 140cm dokłada się "dostawkę" właśnie dzwoniłam do jastrzemskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK 1719499663 08.03.2007 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam Mam ogromną prośbe do posiadaczy projektu Libry, prześlijcie mi jeżeli możecie skan projektu więźby i zestawienia materiałów na więźbe. W czasia zamawiania więźby okazało sie że mam niepełne materiały pomocnicze ( tylko nieparzyste strony) więc poprosiłem Domus aby mi przesłali meilem pełne zestawienie więźby ale w mateiałach które mi przysłali są inne wymiary niektórych elementów i nie wiem co teraz robić . Na moim projekcie nie ma czegoś takiego jak "wymiany1-3" oraz długość KK1 wynosi 3,94m, a w zestawieniu które mi przysłali jest 2,52m. Poradźcie coś prosze Mój email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOBOAX 09.03.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Projekt Libry zamówiłem jesienią 2005. Rok walki z papierami i działką . Teraz strzał w plecy.Moja ekipa budowlana wyjechała do Iirlandii. Mam doła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 11.03.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Co tynie powiesz? Porotherm zamawiałam miesiąc temu za 5,30 netto... nie dostane go na pewno do kwietnia i nie wiadomo czy w ogóle...jest do kupienia w Suwałkach za...8,10 brutto kl.15, a mój dostawca stwierdzil, że już byly od czasu zamówienia 2 podwyżki, więc....chyba kupę w Suwalkach. Tam on w ogóle JEST!!! Co wy nato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK 1719499663 11.03.2007 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Dzięki Panu Grzegorzowi wyjaśniła mi sie sprawa więźby za co serdecznie dziękuję. Jedna z krokwi została w późniejszych projektach podzielona na dwie części przez co nie zgadzały sie wymiary z materiałów pomocniczych z projektem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjm 13.03.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Witam!Czy ktoś budował Librę z suporeksu (betonu komórkowego)?Jeśli tak, to ile go potrzeba...Czym wiecie gdzie można zobaczyć librę w okolicach Lublina?Z góry dziękuje za odpowiedźMM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olij 16.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 no właśnie czy budował koś z suporeksu? Ja przymierzam się do budowy zbieram jeszcze pozwolenia i myślę że czerwiec-lipiec zacznę budowę w Jordanowie pod Wrocławiem. Rozważam właśnie suporex, ale jeszcze nie wiem. Jakby ktoś budował lub znał ewentualne za i przeciw wdzięczny będę za opinie.PozdrawiamOlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 19.03.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no właśnie czy budował koś z suporeksu? Ja przymierzam się do budowy zbieram jeszcze pozwolenia i myślę że czerwiec-lipiec zacznę budowę w Jordanowie pod Wrocławiem. Rozważam właśnie suporex, ale jeszcze nie wiem. Jakby ktoś budował lub znał ewentualne za i przeciw wdzięczny będę za opinie. Pozdrawiam Olo Witam, my budowalismy z suporexu, tylko musialabym fakture odgrzebac ile jakich bloczkow kupilismy. Przemawiajaca za suporexem jest na pewno cena. W kazdym razie tak bylo rok temu, ale sadze, ze przy galopujacych cenach materialow budowlanych suporex jest nadal atrakcyjny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts