Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzien dobry,

podaje ilosci i rodzaj bloczkow suporexu, ktory kupilismy: 12x24x59/600-M - 480 szt., 24x24x59/500-M - 1120 szt., 6x24x59/600-D 320 szt. Z tego zostala nam niecala paleta 24 i troche 6. U nas za 3 tygodnie koniec meczarni, z czego bardzo sie ciesze i juz powoli szykuje transport mebli :).

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzien dobry,

..... U nas za 3 tygodnie koniec meczarni, z czego bardzo sie ciesze i juz powoli szykuje transport mebli :).

Pozdrawiam

Witam Violka

Jest szansa, że dorzucisz jakieś zdjęcia ze stanu obecnego? Może podsunęłabyś mi pare rozwiązań choćby kuchni i łazienki na górze. Ja jestem obecnie na etapie prądu i już mi głowa puchnie, co prawda mam już wszystko wmiare zaplanowane, ale zawsze można podłapać jakieś lepsze rozwiązanie. :wink:

pozdrawiam

Hej,

jesli chodzi o kuchnie, to wydaje mi sie, ze nic za bardzo Ci nie pomoge, bo ja drzwi na taras zamienilam na okno i tam dalam dodatkowo szafki. Co do lazienki, to musze pogrzebac w komputerze i znalezc jakies fotki lazienki, chociaz u mnie to jest mocno zabudowana :). Na kominie stoi szafka z umywalkami a na przeciwko wc i bidet i wanna.

Pozdrawiam

Czym wiecie gdzie można zobaczyć librę w okolicach Lublina?Z góry dziękuje za odpowiedźMM

Jest tuż pod Lublinem. Jadąc od strony Przemyśla chyba w Mętaowie albo Mokrem nie pamiętam jak to się nazywa(trochę przed Wólką Abramowicką). W głębi (nie przy drodze). Otynkowana na żółto, chyba ceglasty dach.

Pozdrawiam.

Jak pisałem moja ekipa wyjechała.Znalazłem inną.

Wycena mnie powaliła.

320 tyś za stan surowy w tym materiał 240 robocizna 80

Fakt ,że Libra jest podpiwniczona ,ale tyle?

Poprzednia ekipa na jesieni wyceniła mi stan surowy na 180tyś materiał +robocizna.

Ceny się tak zmieniły ?Czy szukają jelenia?

[/code]

Violka

wyczytałem kolor bramy "Złoty Dąb", więc teraz pytanko czy to jest z firmy Wiśniowski?

dzięki.

Hej,

wymiary okien na dole mam 150 x 150 :). Brama nie jest od Wisniowskiego. Kupilismy ja z malej prywatnej firmy (http://www.ester.home.pl) ale tez kolor zloty dab. Jesli chodzi o to czy sie bedzie to odznaczalo od sosny to trudno mi powiedziec, bo pewnie nawet i kolor sosny rozni sie u poszczegolnych producentow. Ale mysle, ze sosna jest jasniejsza, wiec moze sie troche odznaczac.

Pozdrawiam :)

Hej,

... bo pewnie nawet i kolor sosny rozni sie u poszczegolnych producentow. Ale mysle, ze sosna jest jasniejsza, wiec moze sie troche odznaczac.

Pozdrawiam :)

dzięki wielkie.

Dokładnie między firmami są zupełnie rózne odcienie tego samego koloru ja zamawiam od Wiśniewskiego no i oczywiście nie ma mojego koloru,a więc mam zdjęcie Libry w kolorze sosna i wstawiłem do niego brame z twojego zdjęcia i oczywiście jest różnica ale nie aż tak bardzo. Jest jaszcze paleta kolorów RAL ale to już nie tosamo.

dzięki.

No witam! Mam pozwolenie! W końcu! Kupiłam dziś materiał na ściany wewnętrzne: suporex 12 po 4,9 za bloczek netto, do tego stal fi 6 -259 kg, cegły na komin (1) i już Razem...8300,- czekam na porotherm na zewnętrzne: pod koniec miesiąca było 7,9 za bloczek. Po 1 ma byc więcej, a ja dalej czekam...strach się bac. bloczek fundamentowy w maju będzie..dziś 1,9 ale w maju któż to wie? idzie się załamac..

ojojoj dawno mnie tu nie było dużo musiałam nadrobić :D

podpisaliśmy umowę z wykonawcą. z piwnicą i więźbą wyszło za robociznę 50tys. Początek budowy we wrześniu a w listopadzie ma już stan surowy stać :) mamy zakupioną stal wyszło 3100 za tonę. czekamy na porotherm bo jak narazie z nim cienko. cena pewnie też nas zszokuje.

czy ktoś z Was orientuje się w cenach dachówek?

dachówka z creatona angoba miedziana to ok 50zł/m2 czy to dużo?

pzdr

hej

słuchajcie no, czy w wypadku zakupu stali na zbrojenia domu jest możliwy wybieg oszczedzający inwestorowi 15 Vat? Chodzi o mozliwość wykonania usługi budowlanej polegającej na wykonaniu i montażu zbrojenia ław fundamentowych , posadzek oraz stropu przez firme ktora defacto tą stal wam spzredaje a jest firmą handlowo-usługową taka usługa jest na 7% Vacie... chyba tak samo wygląda sprawa okien (zakup 22%) ale zakup z montazem to juz 7% prawda?

czy ktos moze mi cos na ten temat powiedziec ? To pilna sprawa....

pzdr

art

Hej wszystkim!

W piątek złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę Libry i podpisałam umowę na wykonanie stanu surowego.

Teraz czekam na pozwolenie...

Znalazłam też, przez przypadek Konstruktora,który projektował już więżbę dla Libry a nawet prowadził nadzór, zmienił również (na korzyść) konstrukcę więżby, chowając 4 słupy w ściany, dostosowanie więżby do naszych warunków pogodowych spowpdowało znaczne utycie krokwi...

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!