violka 20.03.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dzien dobry, podaje ilosci i rodzaj bloczkow suporexu, ktory kupilismy: 12x24x59/600-M - 480 szt., 24x24x59/500-M - 1120 szt., 6x24x59/600-D 320 szt. Z tego zostala nam niecala paleta 24 i troche 6. U nas za 3 tygodnie koniec meczarni, z czego bardzo sie ciesze i juz powoli szykuje transport mebli . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olij 20.03.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 dzięki za info , na pewno troszkę ułatwi mi to w poszukiwaniach budulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 20.03.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dzien dobry, ..... U nas za 3 tygodnie koniec meczarni, z czego bardzo sie ciesze i juz powoli szykuje transport mebli . Pozdrawiam Witam Violka Jest szansa, że dorzucisz jakieś zdjęcia ze stanu obecnego? Może podsunęłabyś mi pare rozwiązań choćby kuchni i łazienki na górze. Ja jestem obecnie na etapie prądu i już mi głowa puchnie, co prawda mam już wszystko wmiare zaplanowane, ale zawsze można podłapać jakieś lepsze rozwiązanie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 22.03.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hej, jesli chodzi o kuchnie, to wydaje mi sie, ze nic za bardzo Ci nie pomoge, bo ja drzwi na taras zamienilam na okno i tam dalam dodatkowo szafki. Co do lazienki, to musze pogrzebac w komputerze i znalezc jakies fotki lazienki, chociaz u mnie to jest mocno zabudowana . Na kominie stoi szafka z umywalkami a na przeciwko wc i bidet i wanna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 22.03.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 violka na priv wysłałem prośbe do ciebie, jesli znajdziesz czas bardzo prosze - odpisz pozdrówka w ten upal;ny wiosenny dzień... art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 22.03.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 help! potrzeba mi cieśli (poprzedni pojechał do Angli pracowac za funty) , szukam juz od 2 tygodni i wszsycy dobrzy są do konca roku zarezerwowani , jestem w kropce , znacie kogos dobrego z poznania lub okolic ?? art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 22.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Czym wiecie gdzie można zobaczyć librę w okolicach Lublina?Z góry dziękuje za odpowiedźMMJest tuż pod Lublinem. Jadąc od strony Przemyśla chyba w Mętaowie albo Mokrem nie pamiętam jak to się nazywa(trochę przed Wólką Abramowicką). W głębi (nie przy drodze). Otynkowana na żółto, chyba ceglasty dach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 23.03.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 violka na priv wysłałem prośbe do ciebie, jesli znajdziesz czas bardzo prosze - odpisz pozdrówka w ten upal;ny wiosenny dzień... art Hej art, nie dostalam niestety nic od Ciebie do dzisiaj . Wyslij mi moze na gg to samo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 23.03.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 hej Violka puscilem cały message na GG pozdrówka art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOBOAX 24.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Jak pisałem moja ekipa wyjechała.Znalazłem inną.Wycena mnie powaliła.320 tyś za stan surowy w tym materiał 240 robocizna 80Fakt ,że Libra jest podpiwniczona ,ale tyle?Poprzednia ekipa na jesieni wyceniła mi stan surowy na 180tyś materiał +robocizna.Ceny się tak zmieniły ?Czy szukają jelenia?[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 25.03.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ceny się tak zmieniły ?Czy szukają jelenia? Ceny się zmieniły, to fakt. A cena i tak wg mnie spokojnie 2x zawyżona Stan surowy?? To ile będzie to kosztowało pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 26.03.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Violka Mam pytanie w salonie zmieniłaś drzwi balkonowe na okno (w rogu) czy szerokość tego okna zostawiłaś na 120? a drugi pytanko czy brama garażowa to kolor złoty dąb? ja okna będę miał Oregon III (prawie identyczny jak sosna) i ciekawe czy by się bardzo odznaczało.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 27.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Violka wyczytałem kolor bramy "Złoty Dąb", więc teraz pytanko czy to jest z firmy Wiśniowski?dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 27.03.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Violka wyczytałem kolor bramy "Złoty Dąb", więc teraz pytanko czy to jest z firmy Wiśniowski? dzięki. Hej, wymiary okien na dole mam 150 x 150 . Brama nie jest od Wisniowskiego. Kupilismy ja z malej prywatnej firmy (http://www.ester.home.pl) ale tez kolor zloty dab. Jesli chodzi o to czy sie bedzie to odznaczalo od sosny to trudno mi powiedziec, bo pewnie nawet i kolor sosny rozni sie u poszczegolnych producentow. Ale mysle, ze sosna jest jasniejsza, wiec moze sie troche odznaczac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 27.03.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Hej, ... bo pewnie nawet i kolor sosny rozni sie u poszczegolnych producentow. Ale mysle, ze sosna jest jasniejsza, wiec moze sie troche odznaczac. Pozdrawiam dzięki wielkie. Dokładnie między firmami są zupełnie rózne odcienie tego samego koloru ja zamawiam od Wiśniewskiego no i oczywiście nie ma mojego koloru,a więc mam zdjęcie Libry w kolorze sosna i wstawiłem do niego brame z twojego zdjęcia i oczywiście jest różnica ale nie aż tak bardzo. Jest jaszcze paleta kolorów RAL ale to już nie tosamo. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.03.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 No witam! Mam pozwolenie! W końcu! Kupiłam dziś materiał na ściany wewnętrzne: suporex 12 po 4,9 za bloczek netto, do tego stal fi 6 -259 kg, cegły na komin (1) i już Razem...8300,- czekam na porotherm na zewnętrzne: pod koniec miesiąca było 7,9 za bloczek. Po 1 ma byc więcej, a ja dalej czekam...strach się bac. bloczek fundamentowy w maju będzie..dziś 1,9 ale w maju któż to wie? idzie się załamac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 30.03.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ojojoj dawno mnie tu nie było dużo musiałam nadrobić podpisaliśmy umowę z wykonawcą. z piwnicą i więźbą wyszło za robociznę 50tys. Początek budowy we wrześniu a w listopadzie ma już stan surowy stać mamy zakupioną stal wyszło 3100 za tonę. czekamy na porotherm bo jak narazie z nim cienko. cena pewnie też nas zszokuje. czy ktoś z Was orientuje się w cenach dachówek? dachówka z creatona angoba miedziana to ok 50zł/m2 czy to dużo? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 03.04.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 hej słuchajcie no, czy w wypadku zakupu stali na zbrojenia domu jest możliwy wybieg oszczedzający inwestorowi 15 Vat? Chodzi o mozliwość wykonania usługi budowlanej polegającej na wykonaniu i montażu zbrojenia ław fundamentowych , posadzek oraz stropu przez firme ktora defacto tą stal wam spzredaje a jest firmą handlowo-usługową taka usługa jest na 7% Vacie... chyba tak samo wygląda sprawa okien (zakup 22%) ale zakup z montazem to juz 7% prawda? czy ktos moze mi cos na ten temat powiedziec ? To pilna sprawa.... pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 05.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 temat odliczen nieaktualny , cała stal jest do odliczenia (zwrot roznicymiedzy 7 a 22% Vat) art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 09.04.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Hej wszystkim! W piątek złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę Libry i podpisałam umowę na wykonanie stanu surowego. Teraz czekam na pozwolenie...Znalazłam też, przez przypadek Konstruktora,który projektował już więżbę dla Libry a nawet prowadził nadzór, zmienił również (na korzyść) konstrukcę więżby, chowając 4 słupy w ściany, dostosowanie więżby do naszych warunków pogodowych spowpdowało znaczne utycie krokwi... Pozdrawiam wszystkich serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts