pablo114 11.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 pozdrawiam Tarasy mają kształt dokładnie taki jak w projekcie. To znaczy ten przy wejściu do domu i przy drzwiach z kuchni bo tego małego od ogrodu nie robiłem- mam tam okno. Stopnie i murki są wymurowane z bloczków betonowych płyta zalana. Kosztów nie pamiętam bo robiłem to jesienią. Co do cięcia płytek to mam nadzieję, że nie będzie tak źle bo promień łuków schodów jest dosyć duży, a tak naprawdę to się okaże jak to będzie wyglądać ja również wstawiłem tam okno (mały taras) a w poniedziałek będe miał odpowiedz odnośnie okna okrągłego ale trzykomorowego.masz może jakieś zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 14.05.2007 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Okna mam z kieleckiej firmy Apolloplast. Profil Brugmana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radarekk 15.05.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Szukam informacji odnośnie projektu Libra .Czy ktoś mógłby udostępnic mi takie informacje jak : zestawienie materiałow ,koszty poszczególnych etapów budowy itp,itd.Mój adres :[email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOBOAX 15.05.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 W projekcie na murakch są kule.Czy ktoś je robił ?Jeśli tak to jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 17.05.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Widziałem podobne kule w ofercie firm wykonujących różne "bajery" z gipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 17.05.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Można kupić klosz szklany, np. taki : http://www.elmag.bls.pl/p.p/klosz-kula-biala-mala-sr140mm.ijc.html zalać betonem, stłuc jak beton zwiąże i kula gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 18.05.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Można kupić klosz szklany, np. taki : http://www.elmag.bls.pl/p.p/klosz-kula-biala-mala-sr140mm.ijc.html zalać betonem, stłuc jak beton zwiąże i kula gotowa witam. kapitalny taras właśnie jestem w trakcie jego realizacji,możesz podesłać jakieś zdjęcia.? [email protected] , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 18.05.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mam pyt odnosnie wyciągu nad kuchnią, u mnie kuchnia bedzie mniej wiecej w tym samym miejscu jak w projekcie , moj kier bud powiedział ze trzeba zrobić dodatkową wentylacje zeby poźniej podłaczyć tam wyciąg kuchenny, jak to rozwiazaliście u siebiez gory dziekuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 18.05.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 Do Jakobapowiedz mi czy ilości syriusza podane przez Ciebie, Ci wystarczyły? Firma z Olsztyna chce nam wcisnąc 176 gąsiorów i po 42 P i L . Mamy jak Ty odbicie lustrzane więc ilości powinny się zgadzac. Do tego rezygnujemy z jednego okna dachowego i jednego komina bo będzie pompa ciepła więc wg mnie chyba trzeba doliczyc dachówki podstawowej? Czekam na wiadomośc pilnie. Odezwij sie prosze. Kacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 18.05.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mam pyt odnosnie wyciągu nad kuchnią, u mnie kuchnia bedzie mniej wiecej w tym samym miejscu jak w projekcie , moj kier bud powiedział ze trzeba zrobić dodatkową wentylacje zeby poźniej podłaczyć tam wyciąg kuchenny, jak to rozwiazaliście u siebie z gory dziekuje za odp ja zrobiłem mały komin w gabinecie ale otwory zaczynają sie od poddasza i wypuszczone są na stryszek gdzie połącze je z dachówką wentylacyjną, podciągne rure z kuchni przez łazienke i do wentylacji. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
valdiv 18.05.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 W wersji wentylacji przez dachówkę wentylacyjną jest o wiele większe prawdopodobieństwo wtłaczania powietrza do pomieszczenia w przypadku wiatru wiejącego na tę połać dachu. Może jeżeli będzie jakiś filtr w okapie to trochę zniweluje ten efekt ale niekoniecznie. Ten typ wentylacji sprawdza się bardzo dobrze przy odpowietrzaniu pionów kanalizacyjnych bo tam aż tak to nie przeszkadza co najwyżej poziom wody w syfonach trochę poszaleje. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 19.05.2007 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2007 Muszę poprawić informacje dotyczące ilości dachówek. Ostatecznie okazuje się, że należało zamówić jeszcze ok 100 szt. Początkowo obliczono je na powierzchnię 145 m2 mimo że w projekcie jest 122 m2 Na etapie docinania dachówki pod gąsiory wytworzyło się więcej odpadów niż założono. swimmer Tak się zastanawiam z tymi gąsiorami. Może wybraliście inny model? (krótszy). Nasze są te z podwójną mufą. (ten wyżej) http://www.ruppceramika.ic.pl/oferta/img/ksztaltowe/ksztaltowe_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 20.05.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 mam pyt odnosnie wyciągu nad kuchnią, u mnie kuchnia bedzie mniej wiecej w tym samym miejscu jak w projekcie , moj kier bud powiedział ze trzeba zrobić dodatkową wentylacje zeby poźniej podłaczyć tam wyciąg kuchenny, jak to rozwiazaliście u siebie z gory dziekuje za odp ja zrobiłem mały komin w gabinecie ale otwory zaczynają sie od poddasza ja tez tak zrobie 2 wentylacje w miejscu gdzie sa w projekcie i wypuszczone są na stryszek gdzie połącze je z dachówką wentylacyjną, podciągne rure z kuchni przez łazienke i do wentylacji. chcę własnie tego uniknąć tego przeciagania rur przez łazienke, bedzie to brzydko wygladalo i trzeba obudować dlatego chciałm wymyslic coś bardzie estetycznego wymyśliłam zeby 2 wentylacje umiescić bezpośrednio nad kucnią na poddaszu w garderobie i na strych nie wiiem tylko czy da sie to zrealizować pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 20.05.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2007 mam pyt odnosnie chcę własnie tego uniknąć tego przeciagania rur przez łazienke, bedzie to brzydko wygladalo i trzeba obudować dlatego chciałm wymyslic coś bardzie estetycznego wymyśliłam zeby 2 wentylacje umiescić bezpośrednio nad kucnią na poddaszu w garderobie i na strych nie wiiem tylko czy da sie to zrealizować pozdr. bez problemu da się tak zrobić ja akurat w tym pokoju na poddaszu tymczasowo zrezygnowałem z garderoby. Odnośnie przeciągania przez łazienkę na dole o są to nieduże rury, można zrobić sufit podwieszany i po kłopocie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radarekk 22.05.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Szukam informacji o projekcie libra, koszty budowy,zestawienie materiałów,czy ktoś mógłby udostępnic mi takie informacje , mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 24.05.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Poszukaj tutaj:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=33068&start=660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 25.05.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 ciężko jest znaleźć zdjęcia z wykończonej libry wewnątrz ale zobaczcie co znalazłem może ktoś coś podpaczy . http://projekty.budujemydom.pl/filmy.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 03.06.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 No to cześc! Jacob mam wyliczenie dachówki z innej firmy: podstawowej 3490 sztuk ( u nas będzie jeden komin i dwa okna połaciowe ) 3 dachówki wentylacyjne, szczytowa L i P po 42 szt. gąsior konisch 150 szt., muszla konisch - 7 szt. W związku z tym mam pytanie: starczyło Ci tych gąsiorów? I jeszcze mam pytanie do Wójciki Trzy: Jakie masz okna? Są super. Pozdrawiam. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 03.06.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 I jeszcze mam pytanie do Wójciki Trzy: Jakie masz okna? Witam, Cieszę się, że Ci się podobają Okna są drewniane mahoń (meranti), kolor afromosia czy jakoś tak z frmy: http://www.partner-s.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 03.06.2007 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 o dzięki Ci Wójciki Trzy! A możesz powiedziec ile za komplet płaciłeś? I czy one są ze szprosami, bo tego nie widac? My mamy wycenę Urzędowskiego mahoń meranti na prawie 18.000. Dużo czy mało? Dodam, że na parterze jak Ty będziemy mieli 1 taras, ale zamiast okna duże drzwi balkonowe. Pozdrawiam. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts