Wójciki Trzy 03.06.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Kacha. Zapłaciliśmy brutto 20 k z montażem. Szprosy są konstrukcyjne zewnętrzne drewniane. Jak chcesz to podaj mi maila wyśle Ci kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 04.06.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Dzięki bardzo i oczywiście bardzo Cię proszę o fotki. Mój mail: [email protected]Dzięki jeszcze raz. Pozdrawiam. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 04.06.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Dzięki bardzo i oczywiście bardzo Cię proszę o fotki. Witam. Nareszcie zebrałem się i wrzuciłem zdjęcia na serwer (tak będzie łatwiej), zapraszam: Zdjęcia Libry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 07.06.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Wojciki, dom bardzo mi sie podoba, dbałość o szczegóły i w ogóle fakt nie odchodzenia zbyt daleko od projektu- gratulacje! Zapytam jaka gr styropianu został ocieplony, z czego zostaną wykończone tarasy? Podobno bardzo ciężko połozyć gres bo sa półkola. Interesuja mnie także schody, bedą drewniane czy z betonu? Podziwiam i zazdroszczę takiego stanu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 08.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witam,ociepliliśmy styropianem 12 cm + pogrubienia pod lukarnami 3 cm. Na tarasy chcemy położyć coś takiego:http://www.realit.pl/index1.php?d=1&idp=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 08.06.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mam pytania do "Wójcików trzech": - czy podnosiliście ściankę kolankową na poddaszu? - jakie zmiany zrobiliście na poddaszu, ze zdjęć wynika, że poprzestawialiście trochę ścianki na górze. macie ładny domek, aż miło patrzeć jak rośnie i pięknieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 08.06.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Ścianka kolankowa nie jest podniesiona.Na dole przesunęliśmy trochę działówki między sypialnią spiżarką a gabinetem tak, żeby powiększyć łazienkę i zmieścić tam prysznic.Na poddaszu zrezygnowaliśmy ze ścianki działowej między pokojem 2/3 i 2/2, trochę pomniejszyliśmy garderoby i zrobiliśmy dodatkowe wejście z naszej sypialni (2/5) do łazienki. W łazience we wnęce za kominem zrezygnowaliśmy z ona i robimy tam prysznic.Zapomniałem odpisać Annkierowi. Schody będą drewniane, bieg będą miały trochę inny niż w projekcie. Wejście na schody będzie naprzeciwko kuchni, a zamiast trzech zabiegów będą dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fali 08.06.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Mam pytanie do Wójcików Trzech.Czy nie macie problemu z otwieraniem tak zamontowanych okien z łukami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 08.06.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 "Wójciki" dziękuję za szybką odpowiedź. i jeszcze jedno małe pytanko: jaki promień ma krąg - kwietnik, który widać na Waszych zdjęciach - czy tak jak w projekcie 98cm? pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 08.06.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Fali Nie ma problemu z otwieraniem okien. W łukowych nadprożach od środka zalany jest pas styropianu (widać to na zdjęciach) który włożony został po to żeby można było na etapie tynków lub regipsów usuwając go ukształtować tak nadproże żeby łukowe okno o nie nie zawadzało. Magda’Lenka Niestety zrobiliśmy tu odstępstwo od projektu promień kwietnika wynosi 75 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fali 09.06.2007 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ja poprostu przesunołem okna bardziej do środka. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na szczycie dachu zastosowałeś czwórnik czy poprostu docięte gąsiory połączone taśmą ? Mam chyba tę samą dachówkę Creatona i cena 1600zł za czwórnik trochę mnie zszokowała http://www.fali.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 09.06.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Ja poprostu przesunołem okna bardziej do środka. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na szczycie dachu zastosowałeś czwórnik czy poprostu docięte gąsiory połączone taśmą ? Mam chyba tę samą dachówkę Creatona i cena 1600zł za czwórnik trochę mnie zszokowała http://www.fali.fotosik.pl/ Prawdę mówiąc myślałem, że Creaton nie ma w ofercie czwórnika, więc mam przycięte gąsiory uszczelnione taśmą, ale przy tej cenie to chyba nawet jakbym wiedział to bym nie wziął Bardzo podoba mi się Twój domek, gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fali 09.06.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Buduję w Poznaniu.Podoba mi się w Twoim domku zachowanie większości detali elewacyjnych.Podoba mi się taras. Ja niestety musiałem z niego zrezygnować bo jest za duży jak na moją działkę (618 m2), ale w zamian planuję drewniany ok 16m2.Czy plananujesz również ozdobne elementy drewniane po bokach bramy garażowej (jak w oryginalnym projekcie) i ewentualnie jak je zamierzasz zamocować ? http://www.fali.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 09.06.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Czy plananujesz również ozdobne elementy drewniane po bokach bramy garażowej (jak w oryginalnym projekcie) i ewentualnie jak je zamierzasz zamocować ? Zrobiłem poziomą podbitkę. W projekcie jest po krokwiach i wydaje mi się, że te drewniane elementy ozdobne bardziej pasują to takiej podbitki. Muszę się jeszcze zastanowić, może spróbuje przymierzyć kawałek belki i zobaczyć jak to wygląda. A Ty, jaką masz podbitkę, będziesz robił te ozdobniki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 09.06.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Witam!Do fali, czy podnosiliście ściankę kolankową, a jeżeli tak to czy wydłużaliście krokwie tak żeby "zgubić" podniesienie ścianki ???Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fali 09.06.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Do "Wójciki Trzy" Podbitki jeszcze nie mam, ale zrobię po krokwiach a przy rynnach ściąc na prosto mniej więcej tak u__/Ozdobniki chciałbym zrobić, ale mam styropian 15cm i porotherm więc nie wiem jakie wielkie bym musiał mieć mocowania.Do "jonestp"Ścianki kolankowej nie podnosiliśmy i myślę że nie wyglądało by to za ciekawie ponieważ lukarny i balkony zostały by bardziej "wciągnięte" w konstrukcję dachu a to one nadają LIBRZE ciekawy wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 10.06.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Fali dziękuję za opowiedź, w takim razie jak Wam (wszystkim tym co nie podnosili ścianki kolankowej) się mieszka lub będzie mieszkać tzn czy nie jest zbyt mało miejsca i czy jest możliwość ustawienia mebli przy ściance??? Temat bardzo mnie interesuje ponieważ muszę zadecydować czy podnosić ściankę.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 11.06.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 witaj,my podnieśliśmy ściankę kolankową o jeden pustak i nie wygląda to z zewnątrz źle a w środku zyskaliśmy trochę powierzchni, mamy w pobliżu "Manuelę" podniesioną "na oko" o ok. 3-4 pustaki i tamta już trochę straciła na wyglądzie.My przed budową widzieliśmy Librę w środku i dla nas było tam za mało miejsca.Uważam że jeden pustak w górę to dobry kompromis pomiędzy wyglądem zewnetrznym i zyskaniem dodatkowej powierzchni. pozdrMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 11.06.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Jestem w 95% przekonany co do podniesienia ścianki kolankowej, jeszcze tylko moi "spece" mają się wypowiedzieć na temat możliwości wydłużenia krokwi w celu zmniejszenia efektu podniesienia dachu. Lenka101 dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 11.06.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Witam wszystkich! jestem nowym uczestnikiem forum a ponieważ we wrześniu ruszam z budową domu Libra mam kilka pytań do ludzi którzy budują ten dom a w szczegolności do " Wójciki trzy"ktorego dom jest najbardziej zbliżony do orginału,podziwiam i zazdroszczę bo ja również zamierzam wiernie odwzorować projekt,mam prośbę czy móglbyś zamieścić wiecej zdjec w których widać jak wyglądają poszczególne pomieszczenia a wszczegolności salon ,kuchnia i jadalnia,oraz kilka pomieszczeń na górze,chcialbym sie dowiedzieć od ciebie czy teraz coś byś zmienił i czy ten projekt jest tym który teraz też byś wybrał,przepraszam za tyle pytań ale jesli nie jest to tajemnicą czy moglbyś powiedzieć ile cię kosztowal ten dom na chwile obecną bo to jest równie cenna informacja za odpowiedź z gory dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts