anetatomek 18.06.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 witam ponawiam jeszcze raz moja prosbe: mam pytanie jakie kolory dachowki wy wybieraliscie jakie firmy...no i najwazniejsze pytanie ile was kosztowal dach: materialy +robocizna anetapsbardzo zalezy nam na waszych opiniach wiec z niecierpliwoscia czekamy na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 18.06.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Rupp ceramika: Sirius 13 - ciemny brąz, bo: barwiona w masie, przystępna cena i w planie zagospodarowania mamy brązowy dach. Wadą jest dłu........gi czas oczekiwania. Zamówienie z maja - termin realizacji: październik/listopad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 19.06.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 witaj w klubie!my zamówilismy dachówkę w lutym i czekamyyyyyyyyycoraz bardziej niecierpliwiepodobno już w ubiegłym tygodniu zaczęli produkować "nasz kolor"naturalna czerwień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 19.06.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam, u nas architekt kończy projekt. zmiany na jakie się zdecydowaliśmy to: podpiwniczenie pod całym domem schody zmieniliśmy na kręcone (dwupoziomowe) toaleta na dole zostanie powiększona nieco zwiększymy powierzchnię wiatrołapu na górze kosmetyczne zmiany, które przy okragłych schodach nieco zwiększą powierzchnię pokoju (przedłuzenie ścianki przy wannie) inne ewentualne zmiany wprowadzimy, gdy ruszy budowa (wrzesień) czy ktoś brał pod uwagę karpiówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 19.06.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Lenka - też braliście siriusa? A jeśli wolno spytac ile Wam wyszło podstawowej i P,L? gąsiorów itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 19.06.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Witam, u nas architekt kończy projekt. zmiany na jakie się zdecydowaliśmy to: podpiwniczenie pod całym domem Gratuluje decyzji o podpiwniczeniu i możecie być pewni że będziecie z nich bardzo zadowoleni(wiem z własnego doświadczenia ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 19.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 160 gąsiorów wystarczyło prawie na styk - rupp 13 antracyt okna mam oknoplast Kraków - złoty dąb wewn i zewn oraz welux-dachowe, brama garażowa normstahl http://www.normstahl.com.pl/pl/produkty/bramy-garazowe/bramy-sekcyjne-gorne-euro/euroflair-iso.html złoty dąb Wójciki: Czy obniżaliście dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 19.06.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Gratuluje decyzji o podpiwniczeniu i możecie być pewni że będziecie z nich bardzo zadowoleni(wiem z własnego doświadczenia ) pozdrawiam zapomniałam o jeszce jednaj rzeczy, mianowicie chcemy podwyższyć poziom garażu do reszty domu. czy mogę wiedzieć ile masz pomieszczeń w piwnicy i jak mniej więcej są rozmieszczone? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 19.06.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 Wójciki: Czy obniżaliście dach? Przepraszam, ale nie za bardzo rozumiem, dach oprócz podbitki jest taki jak w projekcie. My też, wybraliśmy bramę Normstahl, właśnie nam zamontowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 20.06.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 pozdrawiam . czy mogę wiedzieć ile masz pomieszczeń w piwnicy i jak mniej więcej są rozmieszczone? pozdrawiam Ja mam 6 piwnic : pod salonem,jadalnią,kuchnią wraz z łazienką,pod tarasem,gabinetem i pod holem Nie mam piwnic pod garażem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 20.06.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 pablo114 - czy pamiętasz ile zużyleś bloczka ? u nas też bedzie 6 pomieszczeń więc myślę, że zużycie materiału bedzie podobne. z góry dzięki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 20.06.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 my rowniesz zrobilismy piwnice pod calym domem i byla to sluszna decyzja mamy duze pomieszcenie po salonem ktore nam ma sluzyc jako kotlownia i warsztat meza pod kuchnia i gabinetem wyszly dwa pokoje, ktore jeszcze nie maja przeznaczenia byc moze w jednym zrobimy pokoj dla dzieci taki typowy do zabawy, pod garazem mamy pralnie i "zsyp na bielizne"prosto z gornej lazienki , pod wiatrolapem i czescia hollu mamy typowa piwnice"na sloiczki" pozdrawiam aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 20.06.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2007 my rowniesz zrobilismy piwnice pod calym domem i byla to sluszna decyzja mamy duze pomieszcenie po salonem ktore nam ma sluzyc jako kotlownia i warsztat meza pod kuchnia i gabinetem wyszly dwa pokoje, ktore jeszcze nie maja przeznaczenia byc moze w jednym zrobimy pokoj dla dzieci taki typowy do zabawy, pod garazem mamy pralnie i "zsyp na bielizne"prosto z gornej lazienki , pod wiatrolapem i czescia hollu mamy typowa piwnice"na sloiczki" pozdrawiam aneta suuper ten pomysł ze zsypem może też się pokusimy a Wam ile bloczka poszło? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 21.06.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 I&M -niestety nie umie odpowiedziec ile poszlo bloczkow my kupowalismy material na caly dom jednoczesnie i nie liczymy dokladnie ile na co idzie:( budowalismy piwnice od zewnetrzenej strony z bloczka oceplenie-styropian i od wewnatrz pustak ceramicznya jesli chodzi o zsyp-to polecam sa to male koszty a wygoda duza-zwlaszcza jesli tez bedziecie miec pralnie w piwnicy:)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 22.06.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Hej Librowcy! Nie mam jeszcze kupionego kominka a już mam problem . W kominie wbudowałem ceramiczny wkład kominowy fi200, ze skraplaczem, otworem na drzwiczki i trójnikiem, który wchodzi pod kątem 45 stopni do salonu. Po ulewnych deszczach znajduję na podłodze w salonie sporą kałużę. Woda ścieka po wewnętrznej gładkiej powierzchni wkładu kominowego i pod kątem 45 stopni wpada wprost do salonu. W sklepie z kominkami sprzedawca stwierdził, że to spotykany problem i że nie da się go w 100 % zlikwidować, ale można próbować półśrodków, np. założyć daszek u wylotu komina, lub wprowadzić rurę od kominka do wkładu kominowego pod kątem 90 stopni (a nie jak jest teraz 45) ale, że każda z tych opcji osłabia ciąg (i tak już osłabiony przez wilgoć w kominie !!!). W przeciwnym razie mogę się spodziewać, że w palenisku będzie stała woda, która po zmieszaniu z sadzą zabrudzi mi cały salon!!! Czy da się jakoś ten problem rozwiązać? Działo się u Was coś podobnego?! Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 22.06.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 pablo114 - czy pamiętasz ile zużyleś bloczka ? u nas też bedzie 6 pomieszczeń więc myślę, że zużycie materiału bedzie podobne. z góry dzięki pzdr hmm z tego co pamiętam to na ściany zewnętrze poszło mi ok 2000 bloczków betonowych, niestey ścian działowych już nie liczyłem. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 24.06.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Dziękuję za odpowiedzi chyba musimu dokupić nieco bloczków. czy ktoś zdecydował się na dachówkę karpiówkę lub brał ją pod uwagę? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 26.06.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 A ja mam pytanie: Czy ktoś z Was montował już kominek z DPG? Może mógłby podpowiedziec jak poprowadził przewody na parterze do gabinetu grawitacyjnie? Jaki model wybraliście? Pozdrawiam. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justyna-osowiec 03.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Witam, My też budujemy Librę i jesteśmy już na etapie dachu z którym mamy problem. Na ścianie z garażem i salonem mamy przedłużony daszek zgodnie z projektem. Dzisiaj położyli mi gąsior w tym miejscu i wygląda okropnie. Powiedziałam o tym mojemu mastrowi o tym a on na to odparł, iż tak musi byc i lepiej nie będzie. Mam prośbę do tych którzy tę część mają zrobioną o troche zdjęć żebym mogła mu pokazać że jednak się da (ostatnio zdjęciami przekonałam go do tego, że wykończenie nad garażem może jednak ładnie wyglądać bo też się upierał że się nie da a jak zobaczył zdjęcia to mina mu zdrzedła i daszek ładnie wygląda) Więc bardzo proszę was o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 04.07.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 witajcie mam pytanko do Wojciki Trzy, na zdjeciach z twojej budowy widac, ze na piętrze, scianki działowe nie wszedzie dochodza az do scianki kolankowej i w zwiazku z tym pytanie laika - dlaczego? pzdr ar_com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts