Weronika1 07.07.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Witam wszystkich mam już fundament! Za tydzień ruszamy z murami! Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aldona2 08.07.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 mam nadzieję, ze już zbudowaliście Librę, jaki był koszt budowy i z jakiego materiału budowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 08.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 witajcie mam pytanko do Wojciki Trzy, na zdjeciach z twojej budowy widac, ze na piętrze, scianki działowe nie wszedzie dochodza az do scianki kolankowej i w zwiazku z tym pytanie laika - dlaczego? pzdr ar_com Cześć W łazience na górze zrobiliśmy wnękę na prysznic pomiędzy kominem a ścianką działową z garderobą i zrezygnowaliśmy z okna. Za prysznicem powstała wnęka podzielona na dwie części (ścianką działową równoległą do ścianki działowej z garderobą) schowek od strony garderoby i miejsce na pralkę od strony łazienki. Poniżej jest nieudolny szkic http://www.bezbolesny.republika.pl/prysznic.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 09.07.2007 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 bry, dzieki Wójciki Trzy, juz wszsytko wiem, bardzo dobry pomysl z tym przysznicem nawiasem mowiac. Murarz namawia mnie na podniesienie scianki kolankowej, ale przekonał mnie jak na razie w 8,9% Srednio nam zalezy na jakiejs specjalnej ustawnosci tych pokoi na gorze, tam sie bedzie spać , ewentualnie robic to co zwiazane z łózkiem Moim zdaniem 80% czasu spedzonego w domu za dnia to bedzie parter. Dzieci puki co nie ma A jak beda to pomieszkaja max 20 lat i tyle to jakos wytrzymaja z ta scianką kolankowa pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 13.07.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 No to się pochwalę! Dziś czyli...13 w piątek wykopaliśmy dziurę pod fundament! W poniedziałek zalewamy. Pozdro. Kacha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 16.07.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Witam! Róbcie zdjęcia, prześlijcie, zobaczymy postępy!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 19.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Witam! Róbcie zdjęcia, prześlijcie, zobaczymy postępy!!! Pozdrawiam. Witam, w którym miejscu Bielska budujecie? Ja pracuje w Bielsku,więc jak mnie wyprzedzicie to może wpadne coś podglądnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 20.07.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 jestem załamany tempem moich murarzy, szli jak burzaa, a teraz jak zaczeli szalowac wszystko pod strop to tempo zlecialo chyba o 90% , to faktycznie tak długo trwa? zaczeli zbijac dechy 9 lipca , minely 2 tygodnie a maja zaszalowane słupy w srodku, podciagi P5 i P4 , oraz belki B1, a niby dzien w dzien sa na budowie..., a gdzie tu balkony, płyta PZ1 i cała reszta ?? Mam pytanko do tych co juz maja ten etap za soba , ile to u was trwalo? pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.07.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Mam pytanko do tych co juz maja ten etap za soba , ile to u was trwalo? pzdr art Nie martw się u mnie trwało to dokładnie miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 20.07.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 uff.. no to mnie Grzegorz uspokoiles, bo juz myslalem zzaczynaja sie lenić, a mnie ciesla z terminem goni -druga polowa sierpnia, aaaa jeszcze jedno,po zalaniu stropu jest ze 2 tyg. przerwy a potem murazrze jeszcze musza pare rzeczy na stropie porobic z drugim wiencem wlacznie - ile to bedzie potem schło? mowie o 2 wiencu i czy ten wieniec tez lales z gruchy ? a te łuki na oknami balkonowymi byl;y szalowane na miejscu czy zrobiles gotowe na dole a potem tylko u gory je mocowales pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.07.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 ile to bedzie potem schło? mowie o 2 wiencu i czy ten wieniec tez lales z gruchy ? a te łuki na oknami balkonowymi byl;y szalowane na miejscu czy zrobiles gotowe na dole a potem tylko u gory je mocowales pzdr art Wieniec był lany z betoniarki, sechł długo, za długo, bo czekałem na ekipę od dachu, więc nie powiem Ci ile powinien. Łuki zrobili na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 20.07.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 jestem załamany tempem moich murarzy, szli jak burzaa, a teraz jak zaczeli szalowac wszystko pod strop to tempo zlecialo chyba o 90% , to sa na budowie..., a gdzie tu balkony, płyta PZ1 i cała reszta ?? Mam pytanko do tych co juz maja ten etap za soba , ile to u was trwalo? pzdr art Witam u mnie zaczeliśmy w sobotę i w następną laliśmy strop,a miałem 1-go maistra. tak że moim zdaniem....., a jeszcze trzeba zazbroić. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 26.07.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 hej, mam pytanko - ile betonu poszlo na strop i w słupy? pytam bo mam kierasa ktory czesto sie myli w obliczeniach niecierpilwie czekam na pomoc w tej kwesti pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sain 26.07.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Czy ktos z szanownych forumowiczow budowal Libre z podwojnym garazem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 26.07.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Powiedzcie czy kwota 70 zł za 1 pkt przy instalacji elektrycznej to duża kwota, przy założeniu, że elektryk liczy odrębnie włącznki światła i światło? Ile Wy płacicliście za pkt i czy dużo Wam wyszło punktów? Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 26.07.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 hej, mam pytanko - ile betonu poszlo na strop i w słupy? pytam bo mam kierasa ktory czesto sie myli w obliczeniach niecierpilwie czekam na pomoc w tej kwesti pzdr art witam bez słupów mi wyszło 18 kubików, oczywiście cały strop lany. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKBLAZ 27.07.2007 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 a mi ze słupami (czyli cały strop) wyszło 21 m3.TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 27.07.2007 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam! Zaczęliśmy ciągnąć mury do góry!!! Co do stropu, bedzie się robił w poniedziałek (po modernizacji) płyta prawie w całości z belek i pustaków... Cieszy oko taki wzrost!!! Pozdrawiam Wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 28.07.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 A u mnie 3 poziom pustaków fundamentowych. Kiedy i czy wylewali Wam chudy beton na gruncie? U nas majster zciemnia, że w przyszłym roku. To normalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 29.07.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Witam!Podzielę się jak to nasi budowlańcy zrobili...Zapraszam do odwiedzenia strony ze zdjęciami... My nie wylewaliśmy chudego betonu,nie budowaliśmy z bloczków, wylewaliśmy do gruntu na wys 1.20-1.30m B20, szałowaliśmy dopiero na to, i wylaliśmy też B20, do środka fundamentu wsypaliśmy ziemię i 2 rodzaje kamienia, zagęszczając. Płytę, też B20, wylali bardzo szybko, całe prace trwały chyba ze 2 tygodnie.Wiem, że kiedyś płytę lało się po zimie, woda i śnieg odpowiednio ubijały środek, dziś to się zagęszcza-mechanicznie ubija.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts