Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witajcie

mam pytanko do Wojciki Trzy, na zdjeciach z twojej budowy widac, ze na piętrze, scianki działowe nie wszedzie dochodza az do scianki kolankowej i w zwiazku z tym pytanie laika :-) - dlaczego?

pzdr

ar_com

Cześć

W łazience na górze zrobiliśmy wnękę na prysznic pomiędzy kominem a ścianką działową z garderobą i zrezygnowaliśmy z okna. Za prysznicem powstała wnęka podzielona na dwie części (ścianką działową równoległą do ścianki działowej z garderobą) schowek od strony garderoby i miejsce na pralkę od strony łazienki.

Poniżej jest nieudolny szkic :)

http://www.bezbolesny.republika.pl/prysznic.jpg

bry,

dzieki Wójciki Trzy, juz wszsytko wiem, bardzo dobry pomysl z tym przysznicem nawiasem mowiac.

Murarz namawia mnie na podniesienie scianki kolankowej, ale przekonał mnie jak na razie w 8,9% :wink: Srednio nam zalezy na jakiejs specjalnej ustawnosci tych pokoi na gorze, tam sie bedzie spać , ewentualnie robic to co zwiazane z łózkiem :wink: Moim zdaniem 80% czasu spedzonego w domu za dnia to bedzie parter. Dzieci puki co nie ma :) A jak beda to pomieszkaja max 20 lat :wink: i tyle to jakos wytrzymaja z ta scianką kolankowa :wink:

pzdr

art

jestem załamany tempem moich murarzy, szli jak burzaa, a teraz jak zaczeli szalowac wszystko pod strop to tempo zlecialo chyba o 90% :x , to faktycznie tak długo trwa? zaczeli zbijac dechy 9 lipca , minely 2 tygodnie a maja zaszalowane słupy w srodku, podciagi P5 i P4 , oraz belki B1, a niby dzien w dzien sa na budowie..., a gdzie tu balkony, płyta PZ1 i cała reszta ??

Mam pytanko do tych co juz maja ten etap za soba , ile to u was trwalo?

pzdr

art

uff.. no to mnie Grzegorz uspokoiles, bo juz myslalem zzaczynaja sie lenić, a mnie ciesla z terminem goni -druga polowa sierpnia, aaaa jeszcze jedno,

po zalaniu stropu jest ze 2 tyg. przerwy a potem murazrze jeszcze musza pare rzeczy na stropie porobic z drugim wiencem wlacznie - ile to bedzie potem schło? mowie o 2 wiencu i czy ten wieniec tez lales z gruchy ? a te łuki na oknami balkonowymi byl;y szalowane na miejscu czy zrobiles gotowe na dole a potem tylko u gory je mocowales

pzdr

art

ile to bedzie potem schło? mowie o 2 wiencu i czy ten wieniec tez lales z gruchy ? a te łuki na oknami balkonowymi byl;y szalowane na miejscu czy zrobiles gotowe na dole a potem tylko u gory je mocowales

pzdr

art

Wieniec był lany z betoniarki, sechł długo, za długo, :) bo czekałem na ekipę od dachu, więc nie powiem Ci ile powinien. Łuki zrobili na dole.

jestem załamany tempem moich murarzy, szli jak burzaa, a teraz jak zaczeli szalowac wszystko pod strop to tempo zlecialo chyba o 90% :x , to sa na budowie..., a gdzie tu balkony, płyta PZ1 i cała reszta ??

Mam pytanko do tych co juz maja ten etap za soba , ile to u was trwalo?

pzdr

art

Witam

u mnie zaczeliśmy w sobotę i w następną laliśmy strop,a miałem 1-go maistra.

tak że moim zdaniem....., a jeszcze trzeba zazbroić. :D

pozdrawiam

Witam!

Podzielę się jak to nasi budowlańcy zrobili...

Zapraszam do odwiedzenia strony ze zdjęciami...

My nie wylewaliśmy chudego betonu,nie budowaliśmy z bloczków, wylewaliśmy do gruntu na wys 1.20-1.30m B20, szałowaliśmy dopiero na to, i wylaliśmy też B20, do środka fundamentu wsypaliśmy ziemię i 2 rodzaje kamienia, zagęszczając. Płytę, też B20, wylali bardzo szybko, całe prace trwały chyba ze 2 tygodnie.

Wiem, że kiedyś płytę lało się po zimie, woda i śnieg odpowiednio ubijały środek, dziś to się zagęszcza-mechanicznie ubija.

Pozdrawiam.