Weronika1 01.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam! Dziś wylalismy słupy i wymurowane zostały kominy...[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 02.08.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich!!!!Pytanie, pytanie, wielkie pytanie...Czym wykończyliście Swoje kominy?Cegła czy płytka, skąd, i ile Wam tego zeszło....Piszcie piszcie jeszcze raz piszcie.Zdań jest mnóstwo... Skłaniam się ku cegłom klinkierowym z CRH Orion lub Wega, jeśli macie ślijcie zdjęcia....Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 03.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Z cegły klinkierowej ze skosami jak w projekcie, ale ile cegieł pójdzie na razie nie wiem. Kupiliśmy wg obliczeń majstra na jeden komin, bo drugiego nie będzie...pompa ciepła. Ja też mam pytanie: będziemy lali strop monolityczny jak to się ma do ścian z porothermu 25? może ktoś z Was już tak budował? Ostatnio sporo czytałam o zmianach w projektach gotowych i trochę się martwię czy on nie będzie za ciężki. Ale ja blondynka jestem... co wy na to? Nie ubliżając oczywiście innym blondynkom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKBLAZ 04.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Fali Nie ma problemu z otwieraniem okien. W łukowych nadprożach od środka zalany jest pas styropianu (widać to na zdjęciach) który włożony został po to żeby można było na etapie tynków lub regipsów usuwając go ukształtować tak nadproże żeby łukowe okno o nie nie zawadzało. Magda’Lenka Niestety zrobiliśmy tu odstępstwo od projektu promień kwietnika wynosi 75 cm. witam. mam prośbę do Wójciki Trzy. czy moglibyście przesłać zdjęcia szpalet wewnętrznych górnych okien łukowych? Interesuje mnie, jak wyglądają po wykończeniu tak, by te okna otwierały się na oścież. TB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 04.08.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 witam. mam prośbę do Wójciki Trzy. czy moglibyście przesłać zdjęcia szpalet wewnętrznych górnych okien łukowych? Interesuje mnie, jak wyglądają po wykończeniu tak, by te okna otwierały się na oścież. TB Witam. Zdjęcia wykończonych łuków będę mógł wysłać dopiero w przyszłym tygodniu bo jescze nie są skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 05.08.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich!!!! Pytanie, pytanie, wielkie pytanie... Czym wykończyliście Swoje kominy? Cegła czy płytka, skąd, i ile Wam tego zeszło.... Piszcie piszcie jeszcze raz piszcie. Zdań jest mnóstwo... Skłaniam się ku cegłom klinkierowym z CRH Orion lub Wega, jeśli macie ślijcie zdjęcia.... Pozdrawiam. witam my chcemy zrobic z kamienia. Mamy podmorowke z kamienia a chcemy takze z niego zrobic komin i ogrodzenie. Nasz Majster troche kreci nosem ale powiedzial ze da sie zrobic pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Weronika1 06.08.2007 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam! Fajny pomysł... Ja mam trochę inną wizję... Przesyłajcie zdjęcia z realizacji i powodzenia!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 06.08.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 oto kilka zdjec naszej libry http://anetatomek.fotosik.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOBOAX 08.08.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mam pytanie w sprawie komina.Komin mam budowany z gotowych elementów i niue mam poijęcia jak rozwiązać jego zakończenie.Zakończenie to gotowe elementy czy w jakiś spośób się je muruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 08.08.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A ja sie znowu chwalę: właśnie zrobiliśmy przepust do pompy ciepła i dziś zasypujemy fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 11.08.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Mam pytanie czy okna dachowe robiliście zgodnie z projektem czy tez większe? Ja myśle o powiększeniu okna w łazience.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WOBOAX 12.08.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Wójciki Trzy mają komin systemowy zrobiony tak jak w projekcie.Moi murarze twierdzą że w kominie systemowym nie da się zrobić pogrubienia przed zakończeniem komina.Na zdjęciach widać ,że bok jest chyba doklejany z suporeksu.Ale jak powstała góra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 13.08.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 no i strop zalany, uff nie obeszlo sie niestety bez 2 małych wpadek przy zaszalowaniu, ale te ryzyko zwiazane z braniem majstrów za male pieniążki pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 13.08.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Gratulacje!! A ile czasu stawiali Wam ściany parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 13.08.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witajcie,moi drodzy librowicze, mam pyt odnoscie akcesoriów dachowych, czy zamawialiscie na Wasze dachy kominek do odpowietrzenia wentylacji sanitarnej tzw. kanalizacji?Czy wystrczy podłaczyć odpowietrzenie do jednego z kominów, dekarz uparł się na dodatkowe akcesoria, juz i tak zrobiłam 4 kominki wentylacyjne 2 do kuchni, 1 do spiżarni i 1 do wc na dole, jak to u Was wyglada? a jak rozwiazać montaż anteny tv, braliście specjalną dachówke? albo schodki kominowe lub drabinki sniegowe?pozdrawiam i czekam na odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 13.08.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Gratulacje!! A ile czasu stawiali Wam ściany parteru? generalnie z 4 tyg to trwalo, mam taki majstrów ze... tak samo z szalowaniem stropu bylo , wszsytko dlugo dlufgo dlugo.... kieras jak wchodzil na budowe to zawsze mowił - matko boska! dopiero jestescie w tym miejscu! ? no ale co zrobic? ja chce juz tylko posatwic w koncu czesc konstrukcyjna do konca i miec ten etap z głowy pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 14.08.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 czy zamawialiscie na Wasze dachy kominek do odpowietrzenia wentylacji sanitarnej tzw. kanalizacji? Czy wystrczy podłaczyć odpowietrzenie do jednego z kominów, My zrobiliśmy odpowietrzenie kanalizacji osobnym ciągiem, a co za tym idzie doszedł jeszcze jeden kominek na dachu. Zrobiłem tak, po przeczytaniu na tymże Forum kilku uwag na ten temat. Podobno bywa tak, że jak się podłączy odpowietrzenie kanalizacji do jednego z kominów wentylujących inne pomieszczenia może przy pewnych warunkach atmosferycznych nastąpić zassanie powietrza z komina z powrotem do środka i tym samym mamy smrodek z kanalizacji np. w salonie. Czy tak rzeczywiście może się zdarzyć - tego nie wiem, ale wolałem nie sprawdzać Co do anteny na dachu - to w każdej chwili można podmienić dachówkę bez szwanku. Natomiast nie słyszałem żeby antena dachowa wymagała jakiejś specjalnej dachówki. Raczej nie poznam problemu, bo planuję antenę (talerz - C+, Polsatu lub N - w zależności od tego, która z tych telewizji wygra prawa do transmisji meczów OE ) na elewacji południowej, przy jednym z balkoników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 14.08.2007 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam, zapraszam na strone: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1968362#1968362 do grupy "Librowcow". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 14.08.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam, u nas antena jest przytwierdzona do komina, ale zadnych opasek, facet z cyfrowego polsatu po mistrzowsku ja zamontowal. Wyglada jakby "przycupnela" przy kominie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 14.08.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Wójciki Trzy mają komin systemowy zrobiony tak jak w projekcie. Moi murarze twierdzą że w kominie systemowym nie da się zrobić pogrubienia przed zakończeniem komina. Na zdjęciach widać ,że bok jest chyba doklejany z suporeksu. Ale jak powstała góra? Witam. U mnie było to zrobione tak, że poniżej pogrubienia zastała wylana płyta betonowa żeby związać elementy komina i zrobić podporę dla styropianu. http://bezbolesny.republika.pl/Libra_komin_2/pogrubienie_komina_1.jpg Samo pogrubienie jest ze styropianu + siatka+ tynk. http://bezbolesny.republika.pl/Libra_komin_2/pogrubienie_komina_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts