Wójciki Trzy 15.08.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 witam. mam prośbę do Wójciki Trzy. czy moglibyście przesłać zdjęcia szpalet wewnętrznych górnych okien łukowych? Interesuje mnie, jak wyglądają po wykończeniu tak, by te okna otwierały się na oścież. TB Witam. Wnęka okienna po wykończeniu wygląda tak: http://bezbolesny.republika.pl/okno.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 15.08.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam. U mnie było to zrobione tak, że poniżej pogrubienia zastała wylana płyta betonowa żeby związać elementy komina i zrobić podporę dla styropianu. http://bezbolesny.republika.pl/Libra_komin_2/pogrubienie_komina_1.jpg Samo pogrubienie jest ze styropianu + siatka+ tynk. U mnie w tej chwili mniej więcej tak właśnie kominy wyglądają - z tym, że ja nie mam systemowych, a całe z cegły murowane. I dokładnie tak samo będą robione pogrubienia - styropian, siatka, tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara15 16.08.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 witamwszystkich LIBROWICZÓW jestem następną fanką tego projektów. Czekam teraz na plan zagospodarowania czy na mojej działce może powstać takie cudo , a do tego czasu bardzo chętnie pooglądam Wasze nowe fotki więc jak posuneliście się z pracami to bardzo proszę o wstawienie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kullt1980 18.08.2007 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Librowiczow my z zona w tym roku zaczelismy budowe oto pare zdjatk jak najbardziej aktualnych pozdrowki czesc http://naszd0m.blog.onet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 20.08.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Mam pytanie za 100 pkt.Najczęściej spotykamy sytuację, że dom jest ocieplony styropianem np. 10, a na wysokości fundamentów 5 czy 3 i w miejscu tego ocieplenia fundamentowego kładziony jest klinkier czy jakaś płytka z lekkiego betonu – czyli materiał, który nie pochłania wilgoci i osłania przed nią styropian i całość elewacji powyżej.A co w naszej sytuacji?!Jeżeli ktoś buduje LIBRĘ zgodnie z projektem to stosuje odwrotną metodę do powyższej – całość 10 a cokoły 13 czy 15 + jeszcze szersze trapeziki na rogach. Suma sumarum – całość od góry do dołu idzie w styropianie.Co zatem w naszej Librze ma zniwelować wilgoć idącą z gleby?„Fachowcy” podpowiadają mi, że można obsypać naokoło żwirem lub zrobić opaskę z płyt lub kostki chodnikowej.No sam nie wiem?!Jak Wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKBLAZ 26.08.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 witam. mam prośbę do Wójciki Trzy. czy moglibyście przesłać zdjęcia szpalet wewnętrznych górnych okien łukowych? Interesuje mnie, jak wyglądają po wykończeniu tak, by te okna otwierały się na oścież. TB Witam. Wnęka okienna po wykończeniu wygląda tak: http://bezbolesny.republika.pl/okno.jpg Dzięki za zdjęcia. Piękne łuki. Ciekawe kiedy ja takie będę miał??? Może na wiosnę??? Na razie mam wylany strop i czekam na cieślę i blacharzy. pzdr wszystkich "Librowiczów". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 26.08.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 No właśnie, a kiedy zaczynaliście wiosną kończyc stan surowy otwarty? Kiedy osadzaliście okna i wpuszczaliście kolejne ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 27.08.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 no! kończa kominy, w poniedzialek przywiaza więźbe i cieśla zacznie robote, oby pogoda byla bo jak zacznie popadywac to mnie szlak trafi pozdro art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 27.08.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 aaaaaaaa byłbym zapomnial, kłaść dachówke w tym roku jeszcze ? czy czekac do wiosny? sam nie wiem, rozsadek podpowiada mi zebym zrobil to teraz i niech se to stoi do wiosny, z drugiej strony dekarza pewnie nie znajde juz teraz a do wisony pewnie tak, co radzicie ? pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 28.08.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Kładź teraz, domek Ci lepiej osiądzie, a i sprawdzisz dachówkę przez zimę. Poza tym, przy ciężkiej zimie może pozrywać folię i więźba będzie narażona na zimowe warunki atmosferyczne, czyli nienajlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 29.08.2007 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 helo, moze wy mnie z kolegą oświecicie... co obejmujuje wymurownaie domu?? bo dzis murarz kolege zaskoczyl , posatwil mu chate ale id razu nie robil tej warstwy chudego betonu na piasku tylko stwierdzil ze to sie zrobi potem bo piasek lepiej osiadzie itp, teraz jak przyszlo do wylewania tej 1 warstwy betonu na piasku i to stwierdzil ze to jest płatne osobno tak samo taras i schody zewnetrze... Powiem szczerze ze ja juz teraz nie wiem czy mi moj murazr nie powie tego samego bo umowe mam na wykonanie wszystkich scian, stropu, kominów , funadamentu i niesytety nie znalazłem tam wzmianki o zrobienmu tej 1 wylewki na piasku , tarasach czy schodach.. jak to u was bylo? pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenka101 29.08.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Witaj! 649 k.c. (tytuł XVI Umowa o roboty budowlane) w razie wątpliwości poczytuje się, że wykonawca podjął się wszystkich robót objętych projektem stanowiacym część składową umowy. Przepis ten znajdzie zwłaszcza zastosowanie, gdy Wykonacwa podjął się całości prac stanu surowego lub deweloperwskiego. Zawsze jednak warto z ekipą szczegółowo ustalić, co robią i za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 30.08.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Mi nie robili ansów co do chudziaka i schodów zewnętrznych, ale postawili się gdy przyszło wymurować ścianki działowe - stweirdzili, że to nie wchodzi w zakres stanu surowego otwartego - myślałem, że ich uduszę. Absurd.Po tej akcji się rozstaliśmy - a mieli mi wybudowac cały dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.08.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 My umówiliśmy się, że stan surowy otwarty wraz z pokryciem dachu dachówką to również ściany wewnętrzne działowe, chudy beton na gruncie i schody wewnętrzne. co do chudziaka to chcieli najpierw robic go na wiosnę, ale się uparliśmy, że teraz. ( wymienili te same względy co Twoi) tarasy, schody zewnętrzne, ocieplenie i luksfery w garażu zrobią na wiosnę... za odpowiednią opłatą rzecz jasna! Za to co się umówiliśmy weźmie 30 tys. wiec myślę, że dla nas nieźle, a na razie jest o.k. Mamy ściany parteru. chyba dziś zbroili podciągi nad otworami okiennymi i garażem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 30.08.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 niestety, murarz za chudy beton wezmie osobny cash, to samo tarasy , schody zewentrzne ale pytalem kierasa, mowił ze to normalne ze chca osobno kase za ta robote, stwierdzil ze trzeba wszsytko dogadywac przy podpisywaniu umowy... moja wina, moj bład - trza bedzie dozucic kasy z drugiej strony , skaoswal mnie 13 kola za chate - to raczej niewiele pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.08.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 To całkiem....nic! U nas jak pisałam z pokryciem dachu 30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niezapominajka567 05.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witajcie "Librowicze"!!!! Ja rowniez zastanawiam sie nad tym slicznym projekcikiem tylko,ze w wersji z podwojnym garazem.Czy ktos z was buduje z podwojnym garazem i moglby udostepnic mi zdjecia lub wie gdzie mozna obejrzec na zywo taki domek?? Z gory serdeczne dzieki!!Pozdrawiam!!! ( GG 9162312) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 06.09.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 To całkiem....nic! U nas jak pisałam z pokryciem dachu 30. to tez całkiem tanio bo z dachem a teraz o dekarza bardzo trudno, własnie dogaduję się z trzecim najtańszym i stanęło na 9500 za samą dachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 07.09.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam,u nas z więźbą wyniesie 50tys jednak nie zapewniamy ekipie żadnych stempli, wody, prądu zupełnie nic. mamy też podpiwniczenie pod całym domem.natomiast za dach wyszło 13tys. nieco drożej bo kładziemy karpiówkę.dla porównania w pierwotnej wersji zwykłej dachówki było 10tys. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetatomek 07.09.2007 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 My za robociznę włącznie z dachem-pokrycie dachowką zaplacimy 55tys:( sam dach 20tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts