Efgard 20.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja to jestem dalton, ale moja żona twierdzi, że jeden kolor to ecru, a drugi cappucino. Oczywiste, że trochę inne odcienie są w pogodny dzień, a inne w pochmurny. Inaczej elewacja wygląda rano, a inaczej wieczorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 My zaplanowaliśmy płytki od tego samego producenta http://bezbolesny.republika.pl/39.jpg Też mamy zamiar położyć je na murek tak żeby trochę wystawały poza jego obrys. Co prawda mają mniejszą grubość 2,5 cm, ale powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ...a te balustrady bajka... Balustrady są w dwukolorowe, z bliska wyglądają tak http://bezbolesny.republika.pl/DSC03004.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Efgard, masz balkony podobne do naszych. Nie ma tu chyba jak założyć obróbki blacharskiej. Jak masz zamiar wykończyć je od czoła, żeby woda dobrze spływała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dewi 20.09.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Efgard, jeżeli to możliwe prosiłabym Cię o przesłanie danych o koszcie budowy Libry (chcemy budować systemem gospodarczym). Pochodzę z Kielc, dom chcemy budować w Radomiu (myślę, że ceny w obu miastach są porównywalne). Zastanawiamy się nad tym projektem. Obawiamy się jednak kosztów (szczególnie dach chyba nie należy do najtańszych ). Więc bardzo prosiłabym o chociaż orientacyjne dane dotyczące kosztów postawienia stanu surowego otwartego, surowego zamkniętego i stanu nadającego się do zamieszkania. Wiadomość może być na priv, jeżeli nie chcesz pisać na ogólnym. Będę baaaaaaaardzo wdzięczna Mam jeszcze jedno pytanie do wszystkich budujących Librę. Zastanawia mnie funkconalność pomieszczeń na górze. Są tam duże skosy, co jak sądzę wpływa na ich "ustwność". Fajnie byłoby, gdyby ktoś wstawił zdjęcia przedstawiające te pomieszczenia. Liczę na pomoc wszystkich "Librowiczów", bo mamy z mężem naprawdę ogromny dylemat co do wyboru projektu (inny projekt, który bierzemy pod uwagę to Ciekawy II z kolekcji Muratora)... A tak na marginesie, Libra jest naprawdę piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 20.09.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Z Kielc do Radomia?! Przesadziłaś ... jestem w takim szoku, że nie mogę dziś już nic więcej napisać... (żart) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dewi 20.09.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Z Kielc do Radomia?! Przesadziłaś ... jestem w takim szoku, że nie mogę dziś już nic więcej napisać... (żart) Tak to czasami bywa, że osiadamy w miejscach, które nawet nie przyszłyby nam do głowy Swoją drogą, Radom to dobre miejsce na wystartowanie z własnymi inwestycjami (nie mam tu na myśli budowy domu). Tutejszy rynek, jakby to powiedzieć, hmmm....trochę kuleje Także jest miejsce na nowe inwestycje Właściwie to chcemy się budować pod Radomiem, strasznie kusi nas ta Libra, więc wszelkie sugestie, rady i dane dotyczące realizacji projektu mile widziane. No i te koszty, fajnie byłoby je znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dewi 20.09.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Librowicze, pomóżcie! Wybór projektu to naprawdę bardzo trudna decyzja. Przypomnijcie sobie siebie z pustą działką i tonami katalogów z projektami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 20.09.2007 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ...a te balustrady bajka... Balustrady są w dwukolorowe, z bliska wyglądają tak http://bezbolesny.republika.pl/DSC03004.jpg moge prosic o więcej zdjęć, czy sa identycznie wygiete jak w oryginale? czy oka są z drewna czy z pcv w kol dębu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 20.09.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Z jakiej firmy są te balusrady? Ile kosztowały? Widać, że są malowane proszkowo (chyba) Właśnie szukam czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Annkier: moge prosic o więcej zdjęć, czy sa identycznie wygiete jak w oryginale? http://bezbolesny.republika.pl/PICT8051.jpg czy oka są z drewna czy z pcv w kol dębu? Okna są z mahoniowe (meranti) kolor afromozja czy jakoś tak jacob Z jakiej firmy są te balusrady? Ile kosztowały? Widać, że są malowane proszkowo (chyba) Firma nazywa się „Impala” i jest z Reska (zachodniopomorskie).Balustrady są ocynkowane i pomalowane proszkowo. Kosztowały 300 zł/mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 20.09.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Kosztowały 300 zł/mb To dokładnie tyle samo ile u nas chcą kowale "artystyczni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Artystyczne to one nie są, ale ocynk i malowanie proszkowe robią tą cenę, za to wiem, że nie będę ich musiał malować, przynajmniej nie w tym życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 20.09.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Proszki są chyba najlepsze Ludziska a z jakich materiałów robiliście podbitki pod dachem? Drewo, siding? Andrzej chciałby wiedzieć Jak macie zakończony szczyt dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 20.09.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Ja z drewna i w przeciwieństwie do balustrad będę ją musiał malować jeszcze w tym życiu , ale bardziej mi się podoba niż plastikowa i nie hałasuje na słońcu lub mrozie. Szczyt mam zakończony taśmą ołowianą, kształtka z dachówki była cholernie droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 20.09.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Szczyt mam zakończony taśmą ołowianą, kształtka z dachówki była cholernie droga Byłem niedawno na targach budowlanych w Rzeszowie. Złapałem pana z Ruppa i powiedział mi, że prawdopodobnie nikt już nie robi poczwórnych kształtek, bo się nie opłaca. Prawił, że nawet creaton się z tego wycofuje. My też mamy ołowianą taśmę. Całe lato stał na niej bocian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 21.09.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Podprzybitka z blachy trapezowej tej samej kolorystyki co obróbki dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 21.09.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2007 Jak zagladnąłem na tą stronę to mnie zamórowało jak zobaczyłem tyle pięknych LIBR ,noooooooo gratuluję wszystkim efektów ich pracy i jestem pod wrazeniem.Grzegorz masz przepiękne elewacje i trafileś z tym kolorem w mój gust a dom na tle tej nawiezionej czarnej ziemi wygląda REWELACYYYYYYJNIE!!! i powiem ci że mój będzie odwzorowaniem twojego nie wiem czy tylko efekt będzie taki sam,dzisiaj rozmawiałem z moim majstrem i dałem mu adres strony i żeby zobaczył twój dom i powiedział ze sie zrobi,apropo zapomnialem poinformować że własnie zacząłem fundamenty a stan surowy otwarty mam zaplanowany przez majstra na drugą połowe listopada,pozdrawiam wszystkich librowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 22.09.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 A u mnie właśnie zalali strop. teraz dwa tygodnie przestoju i wreszcie ściana kolankowa + lukarny. Odżyję jak skończą murarkę i zaczną więźbę. Strasznie się to ciągnie, ale są dokładni. A domki macie piękne, aż żal ściska, że my dopiero za rok tak będziemy mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 23.09.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Witam! Mam pytanie do wszystkich tych "librowiczów", którzy są po odbiorze instalacji wentylacyjnej oraz kominowej. Konkretnie chodzi mi o wentylację kuchni w projekcie nie mogę dopatrzyć się komina wentylacyjnego, jak to jest u Was rozwiązane ? Mam kominiarz kazał dodatkowy komin budować!! Z góry dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts