swimmer 28.10.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 No to cześc. Właśnie przymierzamy się do stawiania komina. Mamy brązowy dach sirius 13 i zastanawiamy się jaki do tego kolor komina pacnąc? może coś doradzicie? myślimy wstępnie o czerwonym klinkierze i grafitowej fudze, ale samijuż nie wiemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 28.10.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Widzę Swimmer że jesteśmy na podobnym etapie budowy,u mnie od poniedziałku murują ściany szczytowe i komin,zdecydowałem się na pewną istotną zmianę która powiększy moja librę tak że łazienka będzie miała ok 12 metrów a wszystkie pomieszczenia zyskają po kilka przez to podnoszę dach o kilkadziesiąt centymetrów aby zachować kąt a jak to będzie wyglądać zobaczycie,biłem sie z myślą czy to nie zmieni wyglądu domu ale mam zapewnienie że nie, już nie mogę doczekać się końca listopada kiedy efekt zmian będzie już widoczny,mam jeszcze pytanie do tych co już skończyli dach,nie mogę dostać kominków wentylacyjnych do dachówki RUPP ceramika czarna perła glazurowana jeśli ktos wie gdzie takie dostać proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 29.10.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 no to gratulacje! Ja wciąż czekam na więźbę nie ma jeszcze największych przekrojów bo ...drewna brak. I tak majster ( z zawodu cieśla ja okroił do 8,6 m - 4 do okuc mają po 14 w przekroju i same okucia też mniejsze - co z tego będzie... Mam do niego zaufanie myslę, że nie chce żeby mi się dach na łeb zwalił. Tym bardziej, że to nie była moja sugestia, ale jego własna inicjatywa. Na razie stawiają ściany działowe parteru, potem postawią więźbę i dopiero będą murowali lukarny , komin i ściany poddasza...może do wiosny zdążą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 29.10.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam, no to się pochwalimy bo wreszcie mamy coś konkretnego Piwnica ukończona i od dziś mury pną się do góry. jutro ściany będą już wymurowane a po świętach zabieramy się za strop pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 29.10.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 no to super....u mnie ściany i strop budowali....2,5 miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 29.10.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 no to super....u mnie ściany i strop budowali....2,5 miesiącaChyba nie budowali bez przerwy? u mnie uwinęli się w dwa tygodnie w tym wypadły im dwa dni z powodu fatalnej pogody a tempo naprawdę jest rewelacyjne i wykonanie bez zastrzeżeń a kierownika budowy mam bardzo rygorystycznego i nie mającego nic wspólnego z moją ekipą bo sam go zatrudniłem i opinia jego jest bardzo pozytywna tak że narazie budowa mnie cieszy i nie miałem żadnych niespodzianek a jeśli już to in plus,jeśli dalej będzie tak miodowo to chyba zacznę budować jeszcze jeden dom bo własnie jestem w trakcie załatwiania pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.10.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 no nie całkiem - przerwa na podciągi, strop w całości wylewany dojrzewa długo -3 tyg. wieńce, schody -też wylewane. teraz przerwa wymuszona - więźba..nie wiem kiedy tartak ją wystruga. A raczej nie całą bo brakuje największych przekrojów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 31.10.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 No! Murarka prawie cała zrobiona (został taras z tyłu i schody z przodu), wiezba postawiona , calość odeskowana i opapowana , otwory na okna i dzrwi zabite dechami - pozostaje czekac do wiosny , bo kasa sie skonczyla a i fachowców do roboty brak, na tą chwile 133 tysiaki zamawiam własnie dachówke Creatona co by mi ciesla w marcu ją połozył to byl ciezki rok, przyszly pewnie bedzie jeszcze bardziej stresujący ale co tam - i tak warto art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.10.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 WitajcieProszę powiedzcie mi jaką szerokość mają drzwi frontowe?Budujemy Diunę III z Domusa i zastanawiam się czy przy 120cm uda nam się zrobić tak jak u Was boczne doświetlenie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 31.10.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 U nas 140 cm ale naświetle jest stałe. Drzwi wyszły ok 93 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.10.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 jacob czyli Libra ma w planach 140cm czy powiększałeś wejście? U nas w Diunie jest 120cm więc chyba ciut za mało na doświetlenie i zbyt dużo na standardowe drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.10.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 ar com czy ja dobrze zrozumiałem: 133 tys. bez dachówki? No chłopie toś mnie zaskoczył. A ile w tym to robocizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 31.10.2007 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 helo,, swimmer, robocizny w tych 133tys wyszlo dokladnie 22 tys zł swoja droga swimmer , zaskoczylem cie pozytywnie czy tez przerazilem ? pozdrówka art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.10.2007 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 U mnie robocizna to 30 tys, dachówka ceramiczna rupp 22,5 tys. Może troche gorsza od creatona, ale mi starczy. A sciany z porothermu. brak piwnicy - może u Ciebie jest, no i strop wylewany, a nie teriwa - calośc zmieści sie w 140 tys. Sam oceń dużo czy mało. Jak do tych 133 u Ciebie dorzucisz dach to wyjdzie...sporo jak dla mnie i dlatego zastanawiałem się skad ta różnica w kosztach. Myślałem, że na robociźnie, ale nie. Więc musi byc co innego, bo przyznasz, że troche tego będzie, a już myślałem, że ja będę miał przewalone po tegorocznych podwyżkach cen. W jednym się z Tobą zawsze zgodzę i tak było warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 31.10.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 no tak bylem nieprecyzyjny , te 133 tys to nasze calkowite koszty zwiazane z budową ale z wszystkim kompletnie, natomiast sam dom do tego stanu obecnego to dokladnie 100760 zł to nieco zmienia postac rzeczy pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.10.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 no to mnie uspokoiłeś ( a raczej nie mnie, bo u mnie już pozamiatane), bo to oznacza, że tę naszą Librę można postawic w 150 i to przy użyciu najróżniejszych materiałów. To chyba optymistyczne przesłanie dla tych co dopiero zamierzają kupic ten projekt, bo myślę, że zważywszy na czasy, to chyba nie tak wiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 31.10.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 u nas 130 tys dało taki stan jaki widać wyżej na zdjęciach. Wewnątrz są jeszcze instalacje elektryczna, kanalizacyjna (dół) oraz tynki gipsowe i odkurzacz centralny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.10.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Jak u Was tyle za 130 to ja się nie zamknę w 200...same okna teraz to lekko 20, do tego elewacja z wełną jakieś 50?, że o instalacjach, drzwiach i innych duperelach (he, he..) nie wspomnę...załamc się można. A tak mi było fajnie po polemice z ar_comem. Pozdro.Załamaniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 31.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Głowa do góry. Z tego co widzę prawdziwe koszty zaczynają się dopiero teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 31.10.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 SWIMMER nie przejmuj się nie tylko u ciebie tak wyjdzie ,mnie też będzie kosztowało znacznie wiecej niż przedmówców a i tak sie cieszę że robie systemem gospodarczym bo firmy zaśpiewały mi tyle że i tak zaoszczędzę sporą kasę a to co zaoszczędzę dołożę do porządnego wykończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts