pablo114 07.11.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 oczywiście trzeba tutaj dodać że 7000zł drzwi wew. są to dzisiejsze plany, natomiast jeśli przyjdzie na to czas to może się okazać że w wyniku redukcji kosztów, mój gust się drastycznie zmieni no i ta kwota również bardzo zmaleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.11.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 No to nam wczoraj za8,6 m więźby i 3m łat i kontrałat zaśpiewali...12 tys. ale podobno to kwota za 16m z wyliczeń tartaku. Dodam, że nie robili zgodnie z projektem tylko patrz wyżej - z wyliczeń cieśli wyszło 11,6 całośc czyli 2m mniej niż w projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 07.11.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Ja zapłaciłem dokładnie tyle samo za drzewo na dach 11980zł na okrągło 12000 ale jest piękne a te przekroje które nie zmieniałem w projekcie choć ekipa mnie do tego namawiała są powalające i sam nie wiem jak oni to będą wciągać na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.11.2007 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Zgodzęsię z Tobą jest piękne ! A u mnie główna krokiew ma 14X25 obciął z 18X25 więc nie za wiele i tak na wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 11.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 http://bezbolesny.republika.pl/Libra_elewacja/libra_6.jpghttp://bezbolesny.republika.pl/Libra_elewacja/libra_7.jpg mam pytanie odnosnie płotu, jak nazywają sie te betonowe gotowe elementy podmurówki, wyglada to duzo estetyczniej niż wylewanie betonu, czy takie ogrodzenie jest duzo droższe, jak to się montuje?z gory dziekuje za odp, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sain 11.11.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Super elewacja Libry, ja swoja Emanuelke II bede chcial zrobic w podobnym stylu (kolorki delikatnie inne i czerwono-brazowy dach z dachowki) Mam nadzieje, ze wyjdzie ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 11.11.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 mam pytanie odnosnie płotu, jak nazywają sie te betonowe gotowe elementy podmurówki, wyglada to duzo estetyczniej niż wylewanie betonu, czy takie ogrodzenie jest duzo droższe, jak to się montuje? z gory dziekuje za odp, Witam. Kupiłem to tutaj: http://www.ogrodzeniasiatki.pl/cokol.html Ta firma sprzedaje te elementy, ale nie wiem kto je produkuje. Za deskę płaciłem 48 zł, a za łącznik 21 zł. Składa się to bardzo prosto, po zacementowaniu słupków jak z klocków. System ma swoje wady i zalety Łatwiej się to montuję, odpadają koszty fundamentu betonu, szalowania, desek itp., jest pewność, że murek nie biedzie pękał. Biorąc pod uwagę niższe koszty robocizny, bo robi się to łatwiej i szybciej myślę, że koszty są porównywalne z systemem tradycyjnym, ale chyba trochę wyższe. Wada- jeśli trawnik ma przylegać do grodzenia to niewygodnie będzie się ją kosić, bo murek wylewany jest bez zagłębień, a tutaj łączniki wystają poza obrys desek. Ponieważ przy płocie ma rosnąć żywopłot, więc będzie wysypana kora, czyli problem z koszeniem odpadnie. P.S. Widzę, że można to kupić bliżej Ciebie: http://www.prodlew.com.pl/ogrodzenia/cokoly.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 11.11.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 zapytam jeszcze czy najpierw podnosić teren tzn nasypac piachu a potem humusu czy zrobic ogrodzenie i sypać, nie chciałabym podnosić terenu sasiadom, ktorych jeszcze nie mam, ale nie wiem która kolejnośc jest bardziej właściwa?jak to było u Ciebie, bo teren jak widac na zdjeciu jest równiutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 12.11.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 U mnie najpierw była niwelacja terenu z grubsza, później ogrodzenie i dalsze wyrównywanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 12.11.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Witam serdecznie Wątek śledzę już od jakiegoś czasu i bardzo się z cieszę, że na niego trafiłam. Piszcie jak najwięcej bo my (tzn ja i mąż) dopiero na początku drogi (załatwianie pozwolenia). Mam nadzieję, że w przyszłym roku wystartujemy z budową ale jak tak Was czytam to zaczynam w to wątpić Czy jest ktoś kto planuje budowę Libry w przyszłym roku? My będziemy budować Librę II wersja podstawowa Pozdrawiam Librowiczów i mam nadzieję, że dzięki Wam i Waszym doświadczeniom jakoś łagodniej przebrniemy przez trudy budowy Taleja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 12.11.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 U mnie najpierw była niwelacja terenu z grubsza, później ogrodzenie i dalsze wyrównywanie. ja jestem na etapie wylewania tarasów i mam pyt, czy zabezpieczaliscie je tak jak fundamenty, folia kubełkową itd,a kwietnik z czego został zrobiny? i co ze słupem na tarasie, czy tak krzywizna jest wproflowana ze styropianu czy z betonu komorkowego? podpowiedzcie moi drodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 12.11.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Krzywiznę słupa mam ze styropianu a tarasy będą heretyckie ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoa 13.11.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich sympatyków LIBRY. Na wiosnę zamierzam rozpocząć budowę Libry II, wcześniej jednak bardzo chętnie zobaczyłabym domek w realu, czy ktoś buduje wg tego projektu w Polsce północno-zachodniej? Byłabym niezmiernie wdzięczna mogąc zobaczyć realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 13.11.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich sympatyków LIBRY. Na wiosnę zamierzam rozpocząć budowę Libry II, wcześniej jednak bardzo chętnie zobaczyłabym domek w realu, czy ktoś buduje wg tego projektu w Polsce północno-zachodniej? Byłabym niezmiernie wdzięczna mogąc zobaczyć realizację. Witam. Budujemy Librę w Gryficach 140 km od Wałcza, zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoa 14.11.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Wójciki Trzy serdecznie dziękuję za zaproszenie na pewno skorzystam. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 17.11.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 A ja mam pytanko w sprawie okien: Czy ktoś z Was kombinował inaczej ze szprosam. Zamiast dużego okna na dole mamy tarasowe drzwi, a zamiast mniejszych drzwi okna. Myśleliśmy o podziale na cztery tych okien, a drzwi tarasowych na 6 ( tak jak balkonów na górze, ale sami nie wiemy jak to ędzie wyglądało. Pozdrawiam . swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 18.11.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 powiększyłem łazienkę o spiżarnię i może tak ...????http://images31.fotosik.pl/49/1f3a94f78f74fb27.jpglubhttp://images25.fotosik.pl/114/7530cb36cd36cdae.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 19.11.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam serdecznie W przyszłym roku planuję rozpocząć z budowę LIBRY w okolicach Chrzanowa. Mam pytanie do wszystkich librowiczów – jak usytuowane są wasze domy względem stron świata? Ja mam działkę z wjazdem od zachodu i wybrałem projekt lustrzany libry żeby słońce wpadało chociaż przez małe drzwi tarasowe i okno w kuchni . Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja? Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 19.11.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam serdecznie W przyszłym.... Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja? Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Hej Grzegorz Ja mam front od wschodu jedni mówią że to dobrze, a inni, że powinno być na odwrót ale po prostu tak mam usytuowaną działkę do drogi i i za bardzo się tym nie przejmowałem. ps. ważne że Libra pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 19.11.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Ja zachód slońca będę obserwował z kuchni i przez drzwi na taras a pozatym wspanialy widok na ruiny zamku w Rudnie,jak ktoś oglądał serial "Czarne chmury to tam gdzie ja mieszkam w tych plenerach kręcono ten film.Grzegorz,z Chrzanowa do Tenczynka jest tylko 15 kilometrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts