jacob 19.11.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Mam pytanie do wszystkich librowiczów – jak usytuowane są wasze domy względem stron świata? Ja mam działkę z wjazdem od zachodu i wybrałem projekt lustrzany libry żeby słońce wpadało chociaż przez małe drzwi tarasowe i okno w kuchni . Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja? Grzegorz U nas jestdokładnie tak samo jak u Ciebie Też odbicie lustrzane. czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 20.11.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 u mnie wyjście tarasowe na wschód, ściana grażowa północ...mam odbicie lustrzane..i ważne, że libra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 20.11.2007 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam serdecznie W przyszłym roku planuję rozpocząć z budowę LIBRY w okolicach Chrzanowa. Mam pytanie do wszystkich librowiczów – jak usytuowane są wasze domy względem stron świata? Ja mam działkę z wjazdem od zachodu i wybrałem projekt lustrzany libry żeby słońce wpadało chociaż przez małe drzwi tarasowe i okno w kuchni . Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja? Pozdrawiam wszystkich Grzegorz Witam, a ja mam rowniez wjazd od zachodu. Projekt jest standardowy (kuchnia wychodzi od wschodu) natomiast w salonie na poludniowej scianie dostawilam okno, zeby doswietlic wnetrze . Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 20.11.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witam,nasza Libra usytuowana jest frontem na północ. czy dobrze czy źle nawet się nie zastanawialiśmy pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 21.11.2007 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja mam front od wschodu jedni mówią że to dobrze, a inni, że powinno być na odwrót U nas będzie tak samo Wolę obserwować piękne zachody słońca na tarasie. A ze zdaniem "ważne, że Libra" całkowicie się zgodzę Gore_ masz już pozwolenie czy jeszcze w trakcie załatwiania spraw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 21.11.2007 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam,mam ważne pytanie do tych którzy zmieniali strop na monolityczny.czy potrzebowaliście dodatkowych rysunków, opisu technicznego czy czegoś w tym rodzaju a dokładnie czy kierownik tego potrzebował??jak to wyglądało u was??będę wdzięczna za szybką odpowiedź. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 21.11.2007 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 hej krotkie pytanko - ile m2 wełny zamówiliście na ocieplenie poddasza Libry?i jak grubo jej macie ? pozdrówka art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 22.11.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ja mam front od wschodu jedni mówią że to dobrze, a inni, że powinno być na odwrót U nas będzie tak samo Wolę obserwować piękne zachody słońca na tarasie. A ze zdaniem "ważne, że Libra" całkowicie się zgodzę Gore_ masz już pozwolenie czy jeszcze w trakcie załatwiania spraw? Dziękuje za tak szeroki odzew na pytanie w sprawie usytuowania waszych domów, ja naczytałem się muratora i zastanawiałem się czy salon będzie dostatecznie doświetlony, ale już wiem że będzie ok. markoa. jestem na etapie kompletowania dokumentów do PnB, jest kilka komplikacji ale jestem dobrej myśli. Rozglądam się już za majstrem, myślę że w połowie grudnia będę miał jakieś wstępne wyceny. RAIDER12 może ty mi polecisz jakieś ekipy bo to ten sam teren? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 22.11.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Jeśli chcesz nie drogą ekipę to musisz ich ustawiać już dziś bo terminy mają na rok z góry,a gdybyś chciał moją to ci powiem że sa solidni ale nie tani,i do mnie już dojezdżają tak że nie wiem czy jeszcze by chcięli jeżdzić jeszcze dalej bo roboty mają huk,szukaj w swojej okolicy a gdybyś miał problem to ci pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kullt1980 23.11.2007 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 WitamMam pytanie odnosnie okien a wzasadzie jednego okraglegoCzy mieliscie problem z zamowieniem tego rozmiaru ( 70 cm) jesli nie to ile was kosztowalo.Nam wyceniono 70 dziesiatke drogo ale za 100 taniej i zasanawiamy sie nad powiekszeniem otworu.Co wy na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 23.11.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 W tych firmach w których byłem 70 była najmniejszym rozmiarem możliwym do wykonania ze względu na marszczenie się tworzywa. Niestety chcąc mieć okno uchylne należy zamówić co najmniej 80 (w kotłowni jest to uzasadnione).Nie ma tego problemu przy oknach drewnianych.Nasze kosztowało ok 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kullt1980 24.11.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 W tych firmach w których byłem 70 była najmniejszym rozmiarem możliwym do wykonania ze względu na marszczenie się tworzywa. Niestety chcąc mieć okno uchylne należy zamówić co najmniej 80 (w kotłowni jest to uzasadnione). Nie ma tego problemu przy oknach drewnianych. Nasze kosztowało ok 400 zł. Witam jak ja pytalem w jednej firmie to powiedziano mi ze minimalny rozmiar to 100 za 1200 zł a w drugiej za 70 powiedziano mi 1600 zł wielka roznica Jacob moglbys podac mi producenta twoich okien Z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 24.11.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 Mam przed sobą fakturę. Wystawiona 29 czerwca. cena netto: 392.52 zł, brutto: 420 zł Producent:VEMATul. Rolnicza 1022-600 Tomaszów Lubelski /http://www.vemat.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREX 123 24.11.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2007 CZEŚC W TAMTYM TYGODNIU KUPIŁEM PLAN LIBRY DZISIAJ WSTEPNIE ROZMAWIALEM Z FIRMĄ BUDOWLANĄ ZASPIEWALI 50TYS : W TYM- STAN ZERO - KONSTRUKCJA PARTERU - ROBOTY MUROWE - STROP NAD PARTEREM ORAZ ELEMENTY ŻELBETOWE- KONSTRUKCJA PODDASZA - ROBOTY MUROWE- ELEMENTY ŻELBETOWE PODDASZA- TARASY- WIEŹBA PROSZĘ O RADE CZY TO DUŻO JAK NA OKOLICE W-AWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 25.11.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Czyli że ta wycena dotyczy 2008 r to myślę że nie jest najgorsza biorąc pod uwagę że w tej wycenie są tarasy,ja teraz zaplaciłem z kryciem dachówką 55000 ale bez tarasów czyli że mniej wiecej tyle co ty jeśli zaplacisz za krycie,być może uda ci sie znaleźć tańszą ekipę ale w Warszawie może być trudno,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 25.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 co do okna okrągłego to: 70 za 700 zł - okno drewniane Urzędowski, a co do stropu - mam monolityczny, ale nie potrzebowałam żadnej dokumentacji - majster przeliczył wszystko, kupił co trzeba - kierownik wpisał swoje i tyle. Co do cen: płaciliśmy 30 tys. za stan surowy z pokryciem dachu dachówką ceramiczną, ale bez tarasów. drogo czy tanio to kwestia czasu. dziś myślę, że się nam udało...pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 25.11.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Czyli że ta wycena dotyczy 2008 r to myślę że nie jest najgorsza biorąc pod uwagę że w tej wycenie są tarasy,ja teraz zaplaciłem z kryciem dachówką 55000 ale bez tarasów czyli że mniej wiecej tyle co ty jeśli zaplacisz za krycie,być może uda ci sie znaleźć tańszą ekipę ale w Warszawie może być trudno,pozdrawiam. jaka jest cena za wylanie wszystkich tarasów w librze łacznie ze schodami z przodu? pytam bo mnie ekipa skasowała od sso 36tys z tarasami- cena ustalana w 08.2006 czy jesli ustaliłam cene wczesniej to teraz powinnam dopłacić więcej majstrowi bo np. nie sadził ze będą az tak duze te tarasy? oczywiście cena za prace była ustalana wg projeku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREX 123 25.11.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ankier skąd była twoja ekipa może blisko mnie doswiadczenie mają biorą dużo taniej więc byli by idealni. Mam jaszcze pytanie wszyscy kryją dachówką dlaczego nie blacha czy ktoś rozważał taką obcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JAREX 123 25.11.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jeżeli chodzi o tarasy to ja bym się trzymał ustalonej ceny Moja firma wliczyła w całośc to nie wiem ile wynoszą koszty samych tarasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 25.11.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 ankier skąd była twoja ekipa może blisko mnie doswiadczenie mają biorą dużo taniej więc byli by idealni. Mam jaszcze pytanie wszyscy kryją dachówką dlaczego nie blacha czy ktoś rozważał taką obcję mogę zapytać, bedą u mnie za 2 tyg, wiem że mają już terminy na nast rok pozajmowane, pozatym Sochaczew to jednak daleko dam znać, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts