Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pytanie do wszystkich librowiczów – jak usytuowane są wasze domy względem stron świata?

Ja mam działkę z wjazdem od zachodu i wybrałem projekt lustrzany libry żeby słońce wpadało chociaż przez małe drzwi tarasowe i okno w kuchni . Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja?

Grzegorz

U nas jestdokładnie tak samo jak u Ciebie :) Też odbicie lustrzane.

czołem

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie

W przyszłym roku planuję rozpocząć z budowę LIBRY w okolicach Chrzanowa.

Mam pytanie do wszystkich librowiczów – jak usytuowane są wasze domy względem stron świata?

Ja mam działkę z wjazdem od zachodu i wybrałem projekt lustrzany libry żeby słońce wpadało chociaż przez małe drzwi tarasowe i okno w kuchni . Ciekaw jestem jak są usytuowane są wasze domy i czy ktoś ma podobne jak ja?

Pozdrawiam wszystkich

Grzegorz

Witam,

a ja mam rowniez wjazd od zachodu. Projekt jest standardowy (kuchnia wychodzi od wschodu) natomiast w salonie na poludniowej scianie dostawilam okno, zeby doswietlic wnetrze :).

Pozdrawiam

Aneta

Ja mam front od wschodu jedni mówią że to dobrze, a inni, że powinno być na odwrót

U nas będzie tak samo :) Wolę obserwować piękne zachody słońca na tarasie.

A ze zdaniem "ważne, że Libra" całkowicie się zgodzę :D

Gore_ masz już pozwolenie czy jeszcze w trakcie załatwiania spraw?

Dziękuje za tak szeroki odzew na pytanie w sprawie usytuowania waszych domów, ja naczytałem się muratora i zastanawiałem się czy salon będzie dostatecznie doświetlony, ale już wiem że będzie ok. :D

markoa.

jestem na etapie kompletowania dokumentów do PnB, jest kilka komplikacji ale jestem dobrej myśli. Rozglądam się już za majstrem, myślę że w połowie grudnia będę miał jakieś wstępne wyceny.

RAIDER12 może ty mi polecisz jakieś ekipy bo to ten sam teren? :wink:

Jeśli chcesz nie drogą ekipę to musisz ich ustawiać już dziś bo terminy mają na rok z góry,a gdybyś chciał moją to ci powiem że sa solidni ale nie tani,i do mnie już dojezdżają tak że nie wiem czy jeszcze by chcięli jeżdzić jeszcze dalej bo roboty mają huk,szukaj w swojej okolicy a gdybyś miał problem to ci pomogę.

Witam

Mam pytanie odnosnie okien a wzasadzie jednego okraglego

Czy mieliscie problem z zamowieniem tego rozmiaru ( 70 cm) jesli nie to ile was kosztowalo.Nam wyceniono 70 dziesiatke drogo ale za 100 taniej i zasanawiamy sie nad powiekszeniem otworu.Co wy na to

W tych firmach w których byłem 70 była najmniejszym rozmiarem możliwym do wykonania ze względu na marszczenie się tworzywa. Niestety chcąc mieć okno uchylne należy zamówić co najmniej 80 (w kotłowni jest to uzasadnione).

Nie ma tego problemu przy oknach drewnianych.

Nasze kosztowało ok 400 zł.

W tych firmach w których byłem 70 była najmniejszym rozmiarem możliwym do wykonania ze względu na marszczenie się tworzywa. Niestety chcąc mieć okno uchylne należy zamówić co najmniej 80 (w kotłowni jest to uzasadnione).

Nie ma tego problemu przy oknach drewnianych.

Nasze kosztowało ok 400 zł.

Witam jak ja pytalem w jednej firmie to powiedziano mi ze minimalny rozmiar to 100 za 1200 zł a w drugiej za 70 powiedziano mi 1600 zł wielka roznica Jacob moglbys podac mi producenta twoich okien

Z gory dzieki

CZEŚC W TAMTYM TYGODNIU KUPIŁEM PLAN LIBRY

DZISIAJ WSTEPNIE ROZMAWIALEM Z FIRMĄ BUDOWLANĄ ZASPIEWALI 50TYS : W TYM

- STAN ZERO

- KONSTRUKCJA PARTERU - ROBOTY MUROWE

- STROP NAD PARTEREM ORAZ ELEMENTY ŻELBETOWE

- KONSTRUKCJA PODDASZA - ROBOTY MUROWE

- ELEMENTY ŻELBETOWE PODDASZA

- TARASY

- WIEŹBA

PROSZĘ O RADE CZY TO DUŻO JAK NA OKOLICE W-AWY

Czyli że ta wycena dotyczy 2008 r to myślę że nie jest najgorsza biorąc pod uwagę że w tej wycenie są tarasy,ja teraz zaplaciłem z kryciem dachówką 55000 ale bez tarasów czyli że mniej wiecej tyle co ty jeśli zaplacisz za krycie,być może uda ci sie znaleźć tańszą ekipę ale w Warszawie może być trudno,pozdrawiam.

co do okna okrągłego to: 70 za 700 zł - okno drewniane Urzędowski, a co do stropu - mam monolityczny, ale nie potrzebowałam żadnej dokumentacji - majster przeliczył wszystko, kupił co trzeba - kierownik wpisał swoje i tyle. Co do cen: płaciliśmy 30 tys. za stan surowy z pokryciem dachu dachówką ceramiczną, ale bez tarasów. drogo czy tanio to kwestia czasu. dziś myślę, że się nam udało...pozdrawiam.

Czyli że ta wycena dotyczy 2008 r to myślę że nie jest najgorsza biorąc pod uwagę że w tej wycenie są tarasy,ja teraz zaplaciłem z kryciem dachówką 55000 ale bez tarasów czyli że mniej wiecej tyle co ty jeśli zaplacisz za krycie,być może uda ci sie znaleźć tańszą ekipę ale w Warszawie może być trudno,pozdrawiam.

jaka jest cena za wylanie wszystkich tarasów w librze łacznie ze schodami z przodu?

pytam bo mnie ekipa skasowała od sso 36tys z tarasami- cena ustalana w 08.2006

czy jesli ustaliłam cene wczesniej to teraz powinnam dopłacić więcej majstrowi bo np. nie sadził ze będą az tak duze te tarasy? oczywiście cena za prace była ustalana wg projeku

ankier skąd była twoja ekipa może blisko mnie doswiadczenie mają biorą dużo taniej więc byli by idealni. Mam jaszcze pytanie wszyscy kryją dachówką dlaczego nie blacha czy ktoś rozważał taką obcję

mogę zapytać, bedą u mnie za 2 tyg, wiem że mają już terminy na nast rok pozajmowane, pozatym Sochaczew to jednak daleko

dam znać,

pozdrawiam