Sain 25.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Jeżeli chodzi o tarasy to ja bym się trzymał ustalonej ceny Moja firma wliczyła w całośc to nie wiem ile wynoszą koszty samych tarasów Witam budowniczego z Sochaczewa Ja po nowym roku planuje zaczac budowe, tylko, ze wybralem Emanuele II z podwojnym garazem i sporymi zmianami - dom powiekszony do 250 m2 + 37 garaz - mierzone po podlodze. Ekipa za postawienie bez schodow zewnetrznych i tarazso, zas z przykryciem dachowka zarzadala 45000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 26.11.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 HEJ, kolejne pytanieile płaciliście za blachy węzłowe?zaproponowano nam 5tys za materiał + robocizna.czy to drogo czy normalna cena?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 27.11.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 2,5 tys. z robocizną, ale mam okrojone.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 28.11.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 blachy węzłowe???a które to jeżeli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 28.11.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Blachy węzłowe są to elementy łączące krokwie z jętkami itp. Generalnie związane z ułożeniem więźby dachowej a dokładniej jej zmontowaniem swimmer kto poradził ci ich okrojenie? Ile mniej więcej procentowo je zmniejszyłeś? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 29.11.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Tak naprawdę zielonego pojęcia brak...ślusarz, który je wykonywał rozmawiał z cieślą i ustalili, że skoro zmniejszają przekrój czterech głównych krokwi i czegos tam jeszcze to i te blachy mogą byc takiej a takiej grubości . wg projektu 2,4 miało byc za sam materiał ... miała byc 1,2 robocizna. Oni się spotkali i ustalili wszystko..ja płaciłem. Ach było trochę mojego udziału.. powiedziałem, że ma byctak coby mi sie dach na łeb nie zwalił. Mam z nimi umowy jeśli coś ..tfu, tfu będzie nie tak to bekną i wiedzieli, że nie zależy mi na kasie..mogę zapłcic ile trzeba...za bezpieczeństwo nawet jeśli to kosmos... stwierdzili, że więźba jest przewymiarowana tak jak okucia więc...reszte wiecie. Ja im ufam..jeden i drugi nie pracują w swoich zawodach od wczoraj i nie należą do najtańszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.11.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 No i się pochwalę - choc to nieładnie...zamówiliśmy okna i stąd to szczęście...komplet bez szprosów dąb.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 02.12.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 to pochwal sie ile zapłaciłeś? jaka to firma? pcv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 02.12.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Urzędowski - drewno dębowe 21 kawałków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Efgard 06.12.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 To pewnie jeden z moich ostatnich wpisów. Dlaczego? WCZORAJ SIĘ WPROWADZIŁEM DO MOJEJ LIBRY!!! Chociaż okrutnie zmęczony, to i szczęśliwy nieziemsko! Pozdrawiam wszystkich, życzę powodzenia i wytrwałości (której podczas budowy niejednokrotnie brakuje). Trzymajcie się Librowicze. Efgard P.S. Taki prezent sobie na Mikołaja zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 06.12.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Gratulacje Efgard!!! Życzę Ci długich, sokojnych i szczęśliwych lat mieszkania w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 06.12.2007 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Super!!!Dołączam się do życzeń!!!Gratulacje po raz kolejny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 06.12.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 no i ja - dużo zdrowia i szczęścia Bratku!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 06.12.2007 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 I ja się dołaczam do gratulacji ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 10.12.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 No i cisza na planie....a u mnie dziś przywieźli dachówkę A propo dachu, a raczej lukarn i balkonu - czy u Was też opuścili okno niżej 5 cm żeby mogło się otwierac? I ile daliście ocieplenia pod dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 12.12.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 No i cisza na planie....a u mnie dziś przywieźli dachówkę A propo dachu, a raczej lukarn i balkonu - czy u Was też opuścili okno niżej 5 cm żeby mogło się otwierać? I ile daliście ocieplenia pod dach? U nas wykonawca okien obniżył łuk. Ponadto wewnętrzne glify nad oknem są wyprofilowane pod kątem, tak aby okno się otworzyło. Grubość wełny ok 25 cm - 20 cm między krokwie + 5 cm pod płytę. Ja mam inne pytanka Odnośnie grzejników na górze. 1. Czy dajecie grzejnik na klatce schodowej? 2. Jak rozwiązujecie ulokowanie grzejników w pokojach? Hydraulik twierdzi (słusznie), że grzejnik powinien być przy oknie. Ja mam jednak obawę, że tak umocowane kaloryfery będą za bardzo rzucać się w oczy (zawsze prosto z drzwi). 3. może podłogówka? (słyszałem że w sypialni raczej nie) pozdrawiam P.S. Wybraliśmy już kominek Był kłopot ze względu na wnękę. Ostatecznie zdecydowaliśmy się na kombinację dwóch takich: http://img215.imageshack.us/img215/7470/kominek2vc8.jpg + http://img47.imageshack.us/img47/9052/kominek1rt2.jpg z materiału tego: http://img149.imageshack.us/img149/5742/pytkabx3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 12.12.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 no dzięki bardzo.. czyli Wasz wykonawca zrobił z oknami to samo co nasz, a odnośnie kaloryferów nie pomogę...u nas wszędzie podłogówka. Ale..teraz ja mam pytanko: o co chodzi z wnęką do kominka? W czym problem? My chcemy coś na kształt KFD linea H. Jak znajdę zdjęcie to wkleję. pozdrawiam. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 13.12.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 SŁUCHAJCIE TAK SIĘ NAOGLADAŁAM TYCH PRZEPIĘKNYCH DOMÓW ....ZE AŻ MI SIE ZAMARZYŁA!!!!!! TAKA WŁASNIE LIBRA!!!! jESTEM SPOD RADOMIA ....BARDZO PROSZE JEŚLI MOŻECIE O PRZESŁANIE DANYCH DOTYCZACYCH KOSZTÓW STANU ZAMKNIETEGO......mORDUJE MĘŻA ABY ZACZĄC BUDOWAĆ, ALE NIESTEY PRZERAŻONY JEST KOSZTAMI BUDOWY ...PROSZE ROZSWIETLCIE NAM UMYSŁY CO DO KOSZTÓW BUDOWY,POZDRAWIAMY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 13.12.2007 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 To zalezy czy macie już działkę. Na jakim terenie. Nam np koszt pod klucz wyniesie około 200 tys, ale kolegów z "większego świata" może kosztować i 300, 400 tys. P.S. Jak zamordujesz męża to będziesz musiała sama kopać fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 13.12.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Jacob twoja cena aktualnie jest nierealna a wręcz z innego świata,ja już pisałem na ten temat i myśle że najwiecej mogą powiedziec ci co aktualnie kończą stan surowy bo zahaczylismy z cenami materialów w apogeum drożyzny,mnie stan surowy zamknięty bez drzwi wejściowych i garażowych wyniósł ok 200000 ale sam dach który powiększyłem i wybralem nie tania dachowke kosztował z robocizną 78000 ,myślę że jeśli aktualnie ktos zacznie budować to oszczędności w stosunku do mojej wyceny może znależć w tańszej ekipie,cegłe która staniała prawie dwókrotnie do tego co ja kupowałem i przy wykonaniu dachu, reszta sie nie zmieniła i tam sie nie znajdzie oszczędnosci tak że jeśli komuś uda sie wybudowac stan zamknięty za 160-170 000 to uznam że jest to możliwe ze względu na rejonizację ale na mniej już bym nie liczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts