EDZIA1 13.12.2007 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 DZIEKI ZA ODPOWIEDZ. a MOŻECIE MI NAPISAĆ ILE BY KOSZTOWAŁO POSTAWIENIE SAMEGO DOMKU BEZ OKIEN...TYLKO Z DACHEM??? DZIAŁKE JUZ MAMY OGRODZONĄ .DZIĘKI. i JUZ WIECEJ NIE PATRZĘ NA TE WASZE DOMKI ...............BO NIE BEDĘ SPAŁA...POZDRAWIAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 13.12.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Odlicz sobie od tej wyceny koszt okien która zależna jest od tego z czego będą te okna,minimalna cena myśle że wynosi ok 12000 za wszystkie ale od urzędowskiego grubo ponad 20000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 13.12.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Witam, RAIDER12 zgadzam się z Tobą w każdym calu. My trafiliśmy na te wyższe ceny. Porotherm po13zł Stal po 3100zł no ale trudno.... efekty wynagradzają i PRAWIE(robi wielką różnicę) człowiek zapomina o kosztach. Nie mamy jeszcze pewnych elementów do dachówki (Creaton karpiówka więc cena też nieco większa) ale to będzie jakieś 5-6tys więcej. Dopłata za beton jakieś 5tys. i na chwilę obecną 230poszło. dodam że mamy podpiwniczenie pod całym domem i dodatkowo drenaż. ceny trochę zmądrzały więc koszty także należy zmniejszyć. myślę że 200tys trzeba liczyć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 14.12.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 kOCHANI DZIĘKI ZA WIADOMOŚCI, POWIEM SZCZERZE TROSZKE NAM ROZSWIETLILIŚCIE UMYSŁY, WIEMY NA CZYM STOIMY.....I CO NAJWAŻNIEJSZE PO DZISIEJSZYM POKAZANIU FORUM MĘŻOWI Z WASZYMI LIBRAMI .......NABRAŁ CHĘCI.Z GÓRY DZIĘKI!!!!! Jeszcze jakbym mogła zobaczyć wnętrzae tego domku byłabym wam bardzo wdzieczna...pozdrawiam ...Edyta ([email protected]) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 14.12.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 nasza Libra z tego roku kosztowała 145 tys+ okna 21 + kolektor do pompy ciepła 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 15.12.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 WitamCzy ktoś buduje lub wybudował Librę II z podwójnym garażem w woj warmińsko - mazurskimpozdrawiamhttp://www.dobredomy.pl/?id_project=110 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 18.12.2007 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 cisza na planie - pewnie wszyscy bułki klepią na święta no to ja pierwszy: Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia bo bez niego nie ma kasy, a bez kasy nie ma domu...a potem spełnienia marzeń jakiekolwiek by one nie były. Dużo, dużo szczęścia w Nowym 2008 Roku i obfitości łask Bożych bo przynajmniej ja dziś dzięki nim buduję swoją Librę. Pozdrawiam Was wszystkich. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 18.12.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Witam, swimmer dziękujemy za wspaniałe życzenia. Genialnie trafiłeś w potrzeby jak mniemam Wszystkich Librowiczów Tobie jak i reszcie osób piszących na Forum życzymy podobnie zdrówka, spokoju ducha, wytrwałości w dążeniu do celów, miliona kolorowych papierków zwanych pieniążkami, braku podwyżek materiałów budowlanych i robocizny oraz wymarzonego ukończenia Libry. I aby dobrze przywitać Nowy 2008 Rok wystrzałowego Sylwestra. Pozdrawiamy I&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 19.12.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Rownież ja przyłączam sie do życzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor001 19.12.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Witam,Jesli ktos chce zobaczy Libre II zapraszam do Radomia, Mazowieckie Aktualnie: mury, scianki dzialowe, wiezba dachowa odeskowana i przykryta papa. Koszty narazie okolo 100tys z robocizna. Na wiosne okna drewniane koszt 13tys, oraz drzwi garazowe 6tys,Kolor zloty dabceny z montazem Czy ktos moze umiescic zdjecia wykonczonej Libry w srodku ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 21.12.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 A skąd Ty te okna wytrzaśniesz? Ja miałem wyceny od 17 do 21. fakt,że mahoń meranti. ostatecznie wybrałem dębowe Urzędowskiego za 21 właśnie. Więc 13? Z czego to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor001 21.12.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Sosna, cena producenta za 9 okien,zrezygnowalem z 1 wyjscia na taras na dole z tego co pamietam to okna na balkonie z lukami po 2100okragle 70 przy wejsciu - 700w biurze 150x150 - 800 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 21.12.2007 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam gregor001 Zastanawiam się nad wyborem tego projektu w związku z tym mam kilka pytań do Ciebie- czy wizualnie salon wygląda duży- czy robiłeś jakiś zmiany w projekcie jeśli tak to jakie- czy podniosłeś ściankę kolankową jeśli tak to o ile- z jakiego materiału postawione są ściany budynku zewnętrzne jak i działowe- czy strop był gotowy czy zalewany- jak wyglądają pokoje na poddaszu czy są funkcjonalne i duże- czy jest jakiś stryszek jeśli tak to jakiej wielkości- ile wyniosła sama robocizna- czy masz jakieś zdjęcia z budowybędę wdzięczny za odpowiedźpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregor001 21.12.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Witam gregor001 Zastanawiam się nad wyborem tego projektu w związku z tym mam kilka pytań do Ciebie - czy wizualnie salon wygląda duży - czy robiłeś jakiś zmiany w projekcie jeśli tak to jakie - czy podniosłeś ściankę kolankową jeśli tak to o ile - z jakiego materiału postawione są ściany budynku zewnętrzne jak i działowe - czy strop był gotowy czy zalewany - jak wyglądają pokoje na poddaszu czy są funkcjonalne i duże - czy jest jakiś stryszek jeśli tak to jakiej wielkości - ile wyniosła sama robocizna - czy masz jakieś zdjęcia z budowy będę wdzięczny za odpowiedź pozdrawiam Witam, Dzisiaj dopiero murarze skonczyli mi dzialowki, - Salon wyglada na duzy ale to okaze sie pozniej. - Pozmienialem okna w salonie i nie robilem spizarni. - Scianka podniesiona o 1 pustaka. - Z zewnatrz ytong a w srodku suporeks - Strop teriva i lany - tak jak w projekcie - niestety nie wiem jeszcze czy beda funkcjonalne - strych jeszcze nie zrobiony - robocizna 25tys niestety nie mam zdjec Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 22.12.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Dziękujemy bardzo za odpowiedź oraz życzymy Wesołych Świąt , Szczęśliwego Nowego Roku oraz szybkiego zakończenia budowy.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 22.12.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 No to ja równieżWesołych świąt DLA WSZYSTKICH LIBROWICZóW !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 26.12.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2007 A mnie w poniedziałek majster pokrył drugą połac Wow!! I w związku z tym mam pytanie odnośnie kominków wentylacyjnych. Jak to cholerstwo się łączy z resztą. to znaczy jak działa wentylacja kuchni, spiżarni i łazienki? Anemostaty w ścianach - tak? do tego przewód z rury - tak? I do kominka? A centrala do salonu opisana w projekcie to niby gdzie stoi? I co to jest skoro nie grawitacyjna? Trochę się zacząłem gubic czytając projekt, a majstra głupio pytac, że niby głab jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 28.12.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 apropo głąbów Co to są anemostaty? To jakieś grzyby? wiem, wiem - google Szczęśliwego Nowego Roku!! Z tejże okazji też kilka fotek. Co prawda nieco nieaktualne i nie najlepszej jakości... ale mam nadzieję, że zachęci, to innych. http://img248.imageshack.us/img248/8053/32345533tl4.jpg http://img248.imageshack.us/img248/7777/57244967jj4.jpg http://img208.imageshack.us/img208/3283/16082891us9.jpg http://img409.imageshack.us/img409/7594/59925815fz3.jpg Przy okazji przepraszam osoby, którym obiecałem przesłać trochę fotek a tego nie zrobiłem. Pożyczyłem komputer ze zbiorem na dysku pewnemu studentowi. Może przywiezie go na ferie (jak mu się zechce targać). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Libertowicz 28.12.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2007 Witam serdecznie WAS wszystkich!Mam zamiar w przyszlym roku rozpocząć budowę libry. jak na razie nabyliśmy dzialkę i chcemy określić koszty jakie będą nas czekać.Dlatego gorąca prośba do WAS o przeslanie kosztorysu (ogólnego lub szczególowego). Wiem, że ceny materialów jak i robocizny różnią się w zależności od regionu kraju stąd ta prośba. ps.Gratuluję wszystkim budowy LIBRY! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 31.12.2007 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 Jakob ty mi tu głąbami oczu nie mydl zdjęcia piękne - tylko napisz coś o tej wentylacji proszę! No i pytanie za 100 pkt. : co zrobiliście z zakończeniem zbiegu kalenic? Rupp nie produkuje czwórników więc mam zgryz. Pomocy!!! Help, help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts