pichma 18.01.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witamy Wszystkich Librowiczów Na wiosnę zaczynamy budowę Libry w odbiciu lustrzanym, mamy już prawie wszystkie papiery, czyli pozwolenie na budowę itp... Umowa z ekipą budowlaną podpisana, kierownik budowy umówiony, mamy nadzieję, że do dwóch - trzech tygodni złożymy papiery o rozpoczęcie budowy. A jak się ociepli to ruszamy z fundamentami. Będziemy pewnie stałymi bywalcami tego wątku Pozdrawiamy Ja również witam Też kupiliśmy projekt LIBRY tylko II z podwójnym garażem i myślimy zacząć na wiosnę, kompletujemy papiery i ocieramy pot z czoła. Jesteśmy na etapie poszukiwania ekipy budowlanej, jak możecie podać nam namiary na waszych fachowców byłabym bardzo wdzięczna bo też jesteśmy z Rzeszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 18.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mam pytanko do was , jakie rynny braliscie? plastiki czy metal ocynk kolor ?co zadecydowalo ? pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niebieskooka sroka 18.01.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witajcie Drodzy Forumowicze!Jestem nowa na forum i z wielką przyjemnością czytałam Wasze opinie,porady i zmiany dotyczące projektu Libra.My również z męzem wybralismy ten projekt sposrod wielu setek ,które przejrzelismy.Jeszcze do niedawna nie planowalismy budowy domu,a poniewaz niespodziewanie dostalismy działke od moich rodzicow,postanowilismy zmienić naszą decyzję o 360stopni i planujemy zaczac sie budowac na poczatku przyszlego roku.Nasza Libra stanie w woj.mazowieckim w miejscowości Żabia Wola.My również postanowiliśmy dokonać kilku zmian w projekcie m.in:chcemy dołożyc jeszcze jedno okno w kuchni,rezygnujemy z małego tarasu w salonie i z wyjscia balkonowego(planujemy to miejsce zamurowac)a zamiast tego chcemy dać okno na ścianie sąsiedniej w salonie(chcemy mieć widno w pokoju z możliwie każdej strony).Myślimy również nad powiększeniem tarasu na dole o jeszcze kilka metrów,chcemy również nieco oddzielić salon od kuchni ścianką.Jeśli chodzi o góre ,planujemy łazienkę podzielić na pół tak,aby uzyskac w sypialni dostep do garderoby i do osobistej łazienki.Z pewnościa w miarę budowania nasuna sie nam jeszcze nowe pomysły...Korzystając z okazji,ponieważ wielu z Was pobudowało już domy i jest na finiszu czy mogłabym Was prosić o podanie namiarów na dobrą i sprawdzoną ekipę ,która pobudowałaby nam nasz domek .Będziemy z góry bardzo wdzięczni za wszelkie informacje.A propos ,jeśli jest gdzieś w woj.mazowieckim pobudowana Libra i można ją obejrzeć to z miłą chęcią byśmy skorzystali.Na zakończenie wszystkiego dobrego w Nowym Roku i niech się mury pną do góry!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 20.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 http://img229.imageshack.us/img229/6464/dsc09435qh7.jpg Witam i tak jak obiecałem zamieszczam efekt mojej 4 miesięcznej pracy http://img176.imageshack.us/img176/1189/dsc09436sv3.jpg http://img444.imageshack.us/img444/6365/dsc09437gu6.jpg http://img229.imageshack.us/img229/1354/dsc09438ma3.jpg http://img516.imageshack.us/img516/1561/dsc09439kx7.jpg http://img299.imageshack.us/img299/4841/dsc09440gv2.jpg http://img233.imageshack.us/img233/7663/dsc09441nk8.jpg http://img514.imageshack.us/img514/2747/dsc09442ew2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 20.01.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Byłem dzisiaj na budowie ale zapomnialem kluczy dlatego zamieszczam tylko zdjęcia z zewnątrz,obiecuję że zrobię wewnątrz i zamieszczę je na stronie,aktualnie kończą mi podbitkę dachu a wewnątrz domu robią ocieplenie.Życzę wszystkim takiej pogody aby można było pracować w styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 21.01.2008 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Raider swietna Libra, powiedz kominy czym są otynkowane? bo efekt swietny moim zdnaiem pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 21.01.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Raider swietna Libra, powiedz kominy czym są otynkowane? bo efekt swietny moim zdnaiem pzdr artJest to tynk żywiczny mozaikowy,przeznaczony specjalnie do kominów nie pamiętam nazwy ale jak ktoś byłby zainteresowany to zapytam,wybrałem go ze względu na to iż kominy lubią się brudzić a na tym brudu nie znać,niestety będą musieli go trochę poprawić bo jak został położony to mimo to ze był owinięty folią to w nocy przyszedł mróz ponad 10 stopni i widać że na dnie komina jest mały odprysk ale reszta naszczęście jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylvka 22.01.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Kurcze, nikt nie ma skończonej górnej łazienki?? A tylu tu Librowiczów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 23.01.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no super RAIDER!!! A mnie dziś po dwóch dniach roboty opuścił hydraulik - efekt 3700 mniej w kieszeni i rozprowadzona instalacja wodno-kanalizacyjna oraz odkurzacz centralny. I na razie czekam na klijenta od kominków coby zrobił rozprowadzenie DPG...może ktoś z Was ma w tej materii doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 23.01.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 no super RAIDER!!! A mnie dziś po dwóch dniach roboty opuścił hydraulik - efekt 3700 mniej w kieszeni i rozprowadzona instalacja wodno-kanalizacyjna oraz odkurzacz centralny. I na razie czekam na klijenta od kominków coby zrobił rozprowadzenie DPG...może ktoś z Was ma w tej materii doświadczenia?Mam już zrobione DPG i zrobił mi ten gość co centralny odkurzacz ponieważ zajmuje sie też kominkami ale odrazu odradził rozprowadzać po wszystkich pomieszczeniach gdyż Libra jest otwarta i ciepło i tak będzie sie unośić ku górze dlatego dał tylko do sypialni,mam pytanie bo własnie robię od jutra instalację wodkangaz razem z podłogówką na całym parterze, to 3700 to tylko za robociznę ?czy są jeszcze materiały i co zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 24.01.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 dokładnie 2195 materiały i 1500 robocizna.Firma na fakturę. rozprowadzony odkurzacz czyli dwa gniazda na górze i dwa na dole do 7,5 m węża. zostaje kupic odkurzacz i szczotki. wada i kanalizacja na górze - wanna, dwa zlewy, sanitariaty, na dole- w łazience natrysk, zlew, wc , kuchnia - zlew, zmywarka, pom. gospodarcze - przyłącza do pralki, 2 pomp ciepła i kran w garażu oraz na zew. budynku. stawka 100 za punkt.Napisz mi za to proszę ile Cię kosztowało to DPG ? Ja zastanawiam się jeszcze nad łazienką na górze. Jak wspomniałem mam pompę ciepła więc wolę miec zabezpieczenie na wielkie mazurskie mrozy. Może jestem zbyt zapobiegliwy, ale strzeżonego Pan Bóg strzeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 24.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Jeśli chodzi o DPG to jest to znikomy koszt,facet który mi to wykonywał robił mi jeszcze centralny odkurzacz i doprowadzał jeszcze powietrze do kominka i za wszystko zapłaciłem 1600zł dlatego nie potrafię odpowiedzieć ile kosztowało samo DPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 25.01.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 powiedzcie mi , czy okna z PCV te nasze balkonowe nie idze zrobić z opcją uchyłu ? kurcze juz kilka firm mi odmówilo tej opcji, mowią ze takie rzeczy to tylko w drewnie prawda to ? pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 25.01.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 powiedzcie mi , czy okna z PCV te nasze balkonowe nie idze zrobić z opcją uchyłu ? kurcze juz kilka firm mi odmówilo tej opcji, mowią ze takie rzeczy to tylko w drewnie prawda to ? pzdr art eee nie wiem czemu, ja mam aluplast i nie było żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 27.01.2008 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 powiedzcie mi , czy okna z PCV te nasze balkonowe nie idze zrobić z opcją uchyłu ? kurcze juz kilka firm mi odmówilo tej opcji, mowią ze takie rzeczy to tylko w drewnie prawda to ? pzdr artNieprawda ja mam z oknoplast Kraków i nie miałem żadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radarekk 27.01.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Za ile można wybudować Librę (realny koszt budowy ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 27.01.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Ja właśnie skończyłem stan surowy otwarty. Z porothermu 25, dachówka sirius 13 ruppa, - 148 tys. w tym robocizna 30 tys. do tego papierologia 10 tys. i koszt działki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAREK 1719499663 27.01.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jak sie kształtuje koszt robocizny za dach? U mnie miało być liczone normalnie z metra ale jak przyszło do płacenia to sobie podoliczali jakieś kalenice i zamiast 8tyś wyszło 10tyś. Dach kryty dachówką , kominy wybudowałem sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 28.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 hej Raider12 dzwonil gośc z oknoplast kraków i mi uskutecznia gadkę ze nie da sie uchyłu zrobic na balkonowych.... chyba ze słupek byłby na srodku czy coś.. nie kumam tego kurcze i co tu chodzi? raider12 czy ty masz zrobione te okna balkonowe standardowo? to znaczy dzrwi otiwrane do srodka z ruchomym słupkiem i z uchyłem takim jak w kazdym innym oknie ? czy jakos inaczej? cos mi tez gadał o wyprofilowaniu wnęki okna balkonowego pilne art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 28.01.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 hej Raider12 dzwonil gośc z oknoplast kraków i mi uskutecznia gadkę ze nie da sie uchyłu zrobic na balkonowych.... chyba ze słupek byłby na srodku czy coś.. nie kumam tego kurcze i co tu chodzi? raider12 czy ty masz zrobione te okna balkonowe standardowo? to znaczy dzrwi otiwrane do srodka z ruchomym słupkiem i z uchyłem takim jak w kazdym innym oknie ? czy jakos inaczej? cos mi tez gadał o wyprofilowaniu wnęki okna balkonowego pilne artJakie mam okna to widać na zdjęciach i są z ruchomym słupkiem,otwierają sie do środka i z uchyłem z tym że uchył dotyczy prawej strony natomiast lewa się otwiera normalnie,jeśli chodzi o wyprofilowanie to jest oczywiste że przy oknach łukowych musisz o tym pomyśleć dlatego ja skorzystałem z rady forumowicza Wójciki Trzy który we wcześniejszych postach nawet to zilustrował zdjęciami i pokazałem to mojej ekipie którzy mi dokładnie tak zrobili dlatego u mnie teraz okna łukowe otwieraja sie bez problemu na oścież.Tego faceta z Oknoplastu zapytaj jak to możliwe że on widzi jakis problem jak ktoś inny ma te okna od tego samego producenta i otwieraja sie jak chce a jeśli nie uwierzy to mogę zrobić zdjęcia i mu pokażesz jak sie otwieraja,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts