Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Metry metrami i możecie sobie liczyć ale przy końcowym rozrachunku dochodzi oprawianie okien,obsadzanie parapetów,i jeszcze jakieś obróbki tak że uzbiera sie tego trochę dlatego lepiej odrazu zapytać przed robotą,niech liczą wcześniej a nie już po wykonaniu i wtedy będziesz wiedział ile cię będzie to kosztować,ja się przekonałem że lepiej pytać wcześniej bo potem można sie mocno zdziwić z czego im wyszła ta kwota.Miałem tak z elektrykiem nie pytałem o cenę wcześniej bo to kuzyn mojej żony i nie wyobrażałem sobie że może policzyc wiecej jak innym a okazało sie zupełnie coś innego,skasował mnie wiecej jak innych uznając chyba że mam za dużo pieniędzy a wcześniej chwalił sie do robotników którzy robią u mnie wykończeniówkę że za zostawienie pętelki pod oświetlenie dachu w podbitce a mam tam ze 20 świateł bierze 50zł od sztuki tak że instalacja wyszła mnie 7800 sama robocizna!

gdybym wcześniej wiedział że tak będzie liczył to pogoniłbym go ale do głowy mi nie przyszło że swój może tak liczyć dlatego aktualnie jak robie łazienkę to nie pytam sie ile za metr plytek tylko ile za zrobienie tej łazienki.

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witam

w środę przychodzą mi ocieplać dom styropianem 15 cm gr

mam porother 25

ile wyszło m2 elewacji zewnętrznej?

mojemu ociepleniowcowi wyszło 260m2

czy 48 zł za m2 robocizny z materiałem-system KABE (bez boni) to dobra cena?

elektryk krzyknął 35 zł za pkt robocizny i powiedział ze srednio to jest 150 pkt do zrobienia

materiał to 30 zł za pkt

proszę zweryfikujcie moje wyceny

dziękuję

witam

w środę przychodzą mi ocieplać dom styropianem 15 cm gr

mam porother 25

ile wyszło m2 elewacji zewnętrznej?

mojemu ociepleniowcowi wyszło 260m2

czy 48 zł za m2 robocizny z materiałem-system KABE (bez boni) to dobra cena?

elektryk krzyknął 35 zł za pkt robocizny i powiedział ze srednio to jest 150 pkt do zrobienia

materiał to 30 zł za pkt

proszę zweryfikujcie moje wyceny

dziękuję

cena elektryka wydaje mi się dobra w krakowie koszt jednego pkt to

w dycie 80 zł a w peszlu 95 zł z materiałem ale 150 pkt to trochę za dużo myśle że jakieś 90/ 100 to już wystarczająco - uwaga i przestroga pilnuj elektyka jak tylko możesz i zadawaj głupie pytania ( np po ca ta dodatkowa puszka ) elektrycy lubia nabic sobie dodatkowych pkt. a naprawde są one całkowicie nie potrzebne . wiem na własnym przykładzie .....

U nas elektryk to 21 za pkt. + materiał. Razem robocizna + okablowanie chałupy wyszły nas 5600 zł. Co do elewacji, którą na porothermie 25 będę ocieplał 15 wełny rockwoola to majstrowi wyszło 185m. więc skąd u Ciebie 250? troche duża różnica? :o cena systemu za 1m to 88 zł. + listwy startowe. Do tego koszt robocizny...chyba 31, ale nie jestem pewien. pozdrawiam. :wink:

U nas elektryk to 21 za pkt. + materiał. Razem robocizna + okablowanie chałupy wyszły nas 5600 zł. Co do elewacji, którą na porothermie 25 będę ocieplał 15 wełny rockwoola to majstrowi wyszło 185m. więc skąd u Ciebie 250? troche duża różnica? :o cena systemu za 1m to 88 zł. + listwy startowe. Do tego koszt robocizny...chyba 31, ale nie jestem pewien. pozdrawiam. :wink:
U mnie wyszło 220 metrów,widać że każdy liczy jak chce.