swimmer 18.03.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 mam pytanko z innej beczki. Jaki kominek wstawialiście lub wstawiacie? Jakiej mocy i czy doprowadzenie powietrza będzie z zewnątrz? pozdrawiam. swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annkier 18.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ale rozbierznościczyli muszę ociepleniowcowi zwrócić uwagę co do tych metrów ale jak mu to udowodnić ze jest mniej?z projektu nic nie wynika za 1m2 materału powiedział 47zła za 1m 2 robocizny 35 złjak to pomnożę przez 250-260 to będzie niezła sumka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IM1719501449 18.03.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ja to już nie wiem ale to jakoś dziwnie wychodzi z tym ociepleniem.na piwnicę która jest u nas pod całością wyszło ok 100m2 więc z jakiej racji wychodzą takie powierzchnie i kwoty??!!my zaczynamy ocieplac jak tylko zrobi się ciepło i aktualnie wydatki mają się następująco:18m3 styropianu - 2286zł150m siatki - 232,50zł700kołków - 154złdo tego wiadomo dodatkowo klej i narożniki ale to też są mniejsze kwoty.47zł - dużooo250-260 m2 naprawdę nie mam zielonego pojęcia jak oni to liczą - koszmar też bym była przerażona pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacob 18.03.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Może coś Wam pomogą wyliczenia mojej ekipy http://img144.imageshack.us/img144/2973/dsc00028bv7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 19.03.2008 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 dobra to może ja z innej beczki troszkę bo zaczynam budowę.u mnie w Librze bloczki fundamentowe wyszły 870 szt 14 cm h, po 3,8 zł ( miało być netto ale powiedzieli mi że nie dodadzą vatu bo maja fabrykę )(inne składy bud mają od 4,8zł do 4 zł),razem z dostawą jeszcze mi zejdą z ceny bloczka jak wezmę od nich porotherm 24 cena 7,32 zł/szt ale też do lekkiej negocjacji jak wezmę od nich wszystko.mam pytanie , ile wam zeszło stali zbrojeniowej na całą Librę, 2 tony stykną:>??ja mam za tonę 2700 złMojemu majstrowi wyszło 1700 szt Porothermu na całą Librę , macie jakies uwagi do tego to zapraszam, może w praniu inaczej wychodzi.Jeżeli te moje posty wydają się nie co śmieszne to proszę o wyrozumiałość , dopiero zaczynam i zbieram doświadczenie:)Ile wam wyszło żwiru i piachu na budowę.Te wszystkie ceny są w rejonie Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 19.03.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Mam prosbe, ma ktos moze zrobiona z bliska fotkę opierzenia swojego komina? Bardzo by mi sie przydała bo dekarze zdaje sie zje...i mi robote i udowadniaja mi ze to nie ich wina tylko materiałow z których wykonywali opierzenie, a ja czuje ze robote sknocili - poprostu zle załozyli listwy - tak moim zdaniem potzrebuje fotki zeby im to udowodnić z góry dzieki fotke prosilbym na [email protected] lub wklejcie tu na forum pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 19.03.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 dobra to może ja z innej beczki troszkę bo zaczynam budowę. u mnie w Librze bloczki fundamentowe wyszły 870 szt 14 cm h, po 3,8 zł ( miało być netto ale powiedzieli mi że nie dodadzą vatu bo maja fabrykę )(inne składy bud mają od 4,8zł do 4 zł),razem z dostawą jeszcze mi zejdą z ceny bloczka jak wezmę od nich porotherm 24 cena 7,32 zł/szt ale też do lekkiej negocjacji jak wezmę od nich wszystko. mam pytanie , ile wam zeszło stali zbrojeniowej na całą Librę, 2 tony stykną:>?? ja mam za tonę 2700 zł Mojemu majstrowi wyszło 1700 szt Porothermu na całą Librę , macie jakies uwagi do tego to zapraszam, może w praniu inaczej wychodzi. Jeżeli te moje posty wydają się nie co śmieszne to proszę o wyrozumiałość , dopiero zaczynam i zbieram doświadczenie:) Ile wam wyszło żwiru i piachu na budowę.1700szt? za dużo,wystarczy 20 palet to jest 1440szt Te wszystkie ceny są w rejonie Trójmiasta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 20.03.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 aha to już wiem więcej:) dzięki , ktoś wie więcej to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
velazquez 24.03.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Witam wszystkich librowiczów! W tym tygodniu kupujemy z żoną projekt, ale mamy kilka wątpliwości... Poproszę o opinię na temat stropu monolitycznego, czy wychodzi taniej? Czy przy takim stropie można zrezygnować z belek i podciągów na parterze oraz wylać go w jednej płycie z balkonami? Czy to ułatwi mi róznież montaż rolet nadstawnych? Czy ktoś zastosował fundamenty monolityczne (taniej czy drożej?)? Czy zmiany dotyczące stropu i fundamentów wymagały obliczeń konstruktora i ile to kosztowało? Mamy działeczkę 21x34m i zastanawiamy sie czy Libra nie będzie zbyt duża optycznie... Nikt nie pisze o gabarytach działek, a przeciez ważne jest ile zostanie ogródka od strony salonu. Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek podpowiedzi i rady! Serdecznie pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 25.03.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 strop monolityczny wylewany był razem z balkonami. z tego co liczyliśmy wyszło taniej niż teriwa, ale...transport tego stropu w nasze okolice był nieopłacalny. nie możesz zrezygnować z podciągów.idzie bardzo dużo drewna na deskowanie ( trzeba to wkalkulować licząc koszty) + nie trzeba kartongipsów - jest gładki jak pupa niemowlaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 26.03.2008 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Mam pytanie, proponuja mi cegłę UNIPOR zamiast POROTHERMU , wymiary te same, czy ktoś budował z Uniporu i czy to nie ma znaczenia jeżeli zrobie Librę z Uniporu zamiast Porothermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 26.03.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie ma żadnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 26.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Nie ma żadnego. czyli wychodzi na to samo , tylko róźnią sie fabryką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 27.03.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 27.03.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Oczywiście. spoko dzięki , i tak szukam na necie wartości współczynnika przewodzenia ciepła, muszę wiedzieć czy to będzie dobre:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 27.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 ja mam porotherm i to podobno fajnie, ale nawet najlepszy pustak to znikome ciepło w porównaniu i grubością izolacji cieplnej...lepiej zacznij czytać o właściwościach wełny i styropianu takiego albo takiego zamiast zawracać sobie głowe pierdołami. Wiem, bo też przez to przechodziłem jak większość z nas zresztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 27.03.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 ja mam porotherm i to podobno fajnie, ale nawet najlepszy pustak to znikome ciepło w porównaniu i grubością izolacji cieplnej...lepiej zacznij czytać o właściwościach wełny i styropianu takiego albo takiego zamiast zawracać sobie głowe pierdołami. Wiem, bo też przez to przechodziłem jak większość z nas zresztą nie no wszystko ok, ale raczej to nie są pierdoły, mur stawia się na całe życie, izolację można sobie zerwać ewentualnie jak się nie uda a muru później nie rozbierzesz:) Upewniam się tylko, tyle mojego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 27.03.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 MAM PROSBĘ DO WSZYSTKICH, KTÓRZY JUŻ WYBUDOWALI LIBRĘ!!!......zapewne doświadczenie odnośnie całej budowy macie duże!!Ponieważ sama podejmuję się budowy, możecie mi napisać jakich błędów byście nie popełnili zaczynając jeszcze raz budowę ........Uff i może mi ktoś doradzi, na czym można zaoszczędzić troszkę grosza???Jeśli chodzi o materiały ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 27.03.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 ja mam porotherm i to podobno fajnie, ale nawet najlepszy pustak to znikome ciepło w porównaniu i grubością izolacji cieplnej...lepiej zacznij czytać o właściwościach wełny i styropianu takiego albo takiego zamiast zawracać sobie głowe pierdołami. Wiem, bo też przez to przechodziłem jak większość z nas zresztą nie no wszystko ok, ale raczej to nie są pierdoły, mur stawia się na całe życie, izolację można sobie zerwać ewentualnie jak się nie uda a muru później nie rozbierzesz:) Upewniam się tylko, tyle mojego:) no to CI powiem , bo urodziłem się w Gdyni więc prawie jak rodzina , że to z czego są ściany ma znikome znaczenie jeśli chodzi o ciepło ważniejsze jest to czym są obłożone ...moje będą wełną 15 i nie wiem czy będę chciał to zdzierać, bo porotherm kosztował mnie po cenach z zeszłego roku 20 kawałków, a ocieplenie...tyle samo. dalej myśl sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eudajmonion 28.03.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 mam pytanie do tych którzy już mają zrobione balustrady na balkony.jaka jest ich wysokość?mam teraz dylemat bo nie wiem czy 105, 110, czy 115cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts