Wójciki Trzy 28.03.2008 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 mam pytanie do tych którzy już mają zrobione balustrady na balkony. jaka jest ich wysokość? mam teraz dylemat bo nie wiem czy 105, 110, czy 115cm U mie jest 102 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 28.03.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 mam pytanie do tych którzy już mają zrobione balustrady na balkony. jaka jest ich wysokość? mam teraz dylemat bo nie wiem czy 105, 110, czy 115cm U mie jest 102 cm. I one są po prostu piękne!!!! CZy mógłbyś napisać skąd je wytrzasnąłeś? Jeśli gdzieś z netu to też bym zamówił.Jaki był koszt jednej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 28.03.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 mam pytanie do tych którzy już mają zrobione balustrady na balkony. jaka jest ich wysokość? mam teraz dylemat bo nie wiem czy 105, 110, czy 115cm U mie jest 102 cm. I one są po prostu piękne!!!! CZy mógłbyś napisać skąd je wytrzasnąłeś? Jeśli gdzieś z netu to też bym zamówił.Jaki był koszt jednej? Już pisałem, ale dobrego wykonawcę nie zaszkodzi polecić jeszcze raz : „Firma nazywa się „Impala” i jest z Reska (zachodniopomorskie). Balustrady są ocynkowane i pomalowane proszkowo. Kosztowały 300 zł/mb ” Mogę podać nr tel. do właściciela, może wybierze się do Augustowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 28.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 bardzo proszę będę go "molestował" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 29.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 bardzo proszę będę go "molestował" Pan Zygmunt Święcicki Tel. 504222180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EVA_GREG_S 29.03.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witamy, To miło, ze możemy dołączyc do grona Librowiczów. My również po długich poszukiwaniach zdecydowalismy sie na budowe Libry i uważamy, że jest to swietny projekt. Cieszymy sie też, że tak dużo osób na forum chętnie dzieli sie swoimi doświadczeniami-które są przecież bezcenne.Zaczytujemy sie w Waszych postach traktujac je jako droge na przyszłość. Nasz dom powstanie w okolicach Żywca.I jak to na góry przystało mamy działkę na lekkim spadzie od strony południowej.Zdecydowalismy się na półpodpiwniczenie na odcinku salon/jadalnia.Ciekawi jesteśmy czy ktoś budował Libre na spadzie.Chetnie wysłuchamy Waszych sugestii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek0204 29.03.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam wszystkich Librowiczów. Na początku chciałbym pogratulować wszystkim doskonałego wyboru projektu. Jesteśmy z żoną dopiero na etapie załatwiania pozwolenia na budowę i bardzo cieszy nas, że znaleźliśmy to forum. Dzięki niemu na pewno uda na nam się uniknąć wielu błędów. Nasz dom powstanie w Czosnowie pod Warszawą. Nie zamierzamy wprowadzać zbyt dużo zmian w projekcie ponieważ dla nas jest on niemal idealny. Moje pierwsze pytanie do tych, którzy już zbliżają się do finiszu: czy mając własną działkę uda nam sie za 400 tys. zł. pobudować i wykończyć wymarzoną Librę(biorąc pod uwagę dzisiejsze ceny)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 31.03.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 nAPISZCIE CZY GARAŻ JEST SPORY, CZY JEST MOŻLIWE ZROBIENIE MIEDZY GARAŻEM A SALONEM (ŚCIANA OD KOMINKA) KOTŁOWNI? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dampel 31.03.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Witam, Dzisiaj widziałem pierwsze mury naszej libry ... garaż nie jest spory ... a salon jest jeszcze mniejszy ... nie sądzę żeby się udało tam wepchnąć cokolwiek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 01.04.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 witam ja przerobiłem budynek tak aby miedzy garazem a salonem zmieściła się kotłownia . Przeróbka nie duża bo wyciągnąłem garaż do przodu o dokładnie 2 metry. Przez to uzyskałem kotłownie 7 m2 i jest ona całkowicie wystarczająca . A z pomieszczenia które zostało po pomieszczeniu gospodarczym ( byłej kotłowni ) zrobiłem przedpokój czyli połączyłem wiatrołap z byłą kotłownią . i jeszcze jedna zmiana zmieniłem ułożenie komina ( komin do kominka ) tak aby przykleił się do ściany która oddziela garaz i przedpokój daje to zmianę nie do poznania w łazience u góry ponieważ na całej długości nie powstają dziwne ścianki które całkowicie zmniejszają pomieszczenie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 01.04.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 A teraz coś z zupełnie innej beczki. Zamówiłem okna w dobrej podkrakowskiej firmie. Okna przywieźli, zamontowali, wszystko w jak najlepszym porządku. Z tym, że niestety gdzieś nastąpił błąd i firma pomyliła się, zamontowali mi szyby ze złym kolorem szprosów. Zgłosiliśmy reklamację i szyby zostały wynienione. Ponieważ firma jest porządna to w ramach reklamacji zostawili mi poprzednie szyby. Teraz mam dwie opcje, pierwsza umyć je i wymieniać co święta dla szpanu . Druga to sprzedać i tu małe ogłoszenie. Nowe, nie używane szyby zespolone, do okien z projektu Libra, ze szprosem złotym w bardzo atrakcyjnej cenie. Zdjęcia szyb w galerii: http://picasaweb.google.com/KasiaPiwka/DomNet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 01.04.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 PRIMA APRILIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 02.04.2008 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Jeżeli chodzi o mój post to jest w 100% serio! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoa 02.04.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 jonestp zauważyłam, że masz zamontowane rolety zewnętrzne czy mógłbyś zdradzić jaki jest ich koszt, i jakie to są rolety. Z góry dziękuję Pozdrawiam Anna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 02.04.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanie czy powiększaliście okno w kuchni. W projekcie widze że jest o rozmiarach 60x120, czy według Was to wystarczy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 02.04.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 to zależy jak zamierzasz urządzić kuchnie i jak jest usadowiony budynek względem stron świata. wg mnie mogłoby być większe, ale to z kolei popsuje wygląd elewacji. no chyba, że powiększysz też okno spiżarni...tak więc coś za coś. my zostawiliśmy jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uchol 02.04.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 dzień dobry wszystkim Librowiczom mam zamiar budowac ten dom i troche wasze posty mnie przerażaja jak to jest z tym salonem i garażem moze jeszcze ktos powie o pomieszczeniu gospodarczy m czy zmieści sie tam piec na ekogroszek jesli możecie przyslijcie zdjecia wnetrz bardzo mnie to interesuje pozdrawiam mam nadzieje że sie ktos odezwie i jeszcze jedno pytanie jakie są koszty realne stanu pod klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga0505 02.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 czesc! czy ktos buduje ten domek w pobliżu Żor, Rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 02.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 to zależy jak zamierzasz urządzić kuchnie i jak jest usadowiony budynek względem stron świata. wg mnie mogłoby być większe, ale to z kolei popsuje wygląd elewacji. no chyba, że powiększysz też okno spiżarni...tak więc coś za coś. my zostawiliśmy jak jest. My poszerzyliśmy oba okna do 80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EVA_GREG_S 02.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Powiekszenie okien w kuchni i w spiżarni -tak jak to widac na zdjeciach u Wójcikow to dobry pomysl.Prawde mówiac wygląda to lepiej niz w projekcie.My tez zamierzamy to zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts