sylwia-artur 18.04.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Planuję w swojej Librze 2 g zrobić w części łączącej salon z kuchnią zrobić kuchnię na wyspie....Czy zmieści mi się wyspa obok słupka?I czy nie będzie to kolidowało z wyjściem na taras?Jest odpowiednio dużo miejsca?Pozrawiam!Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 18.04.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Planuję w swojej Librze 2 g zrobić w części łączącej salon z kuchnią zrobić kuchnię na wyspie....Czy zmieści mi się wyspa obok słupka?I czy nie będzie to kolidowało z wyjściem na taras?Jest odpowiednio dużo miejsca? Pozrawiam! SylwiaJa w Librze nie widzę takiej możliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 22.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam Jak ktoś planuje dach to właśnie dostałem dzisiaj wycenę wykonania okuć krokwi, jak na razie bez wieszaka - cena 5400 zł netto. Wszystko wykonane według rysunków z materiałów pomocniczych. Czas wykonania ok. tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 22.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Uzupełnienie do poprzedniego postu: Wieszak - 900 zł netto W sumie okucia ok. 6300 zł netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 22.04.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Planuję w swojej Librze 2 g zrobić w części łączącej salon z kuchnią zrobić kuchnię na wyspie....Czy zmieści mi się wyspa obok słupka?I czy nie będzie to kolidowało z wyjściem na taras?Jest odpowiednio dużo miejsca? Pozrawiam! Sylwia Podobnie jak RAIDER12 nie widzę tego. Razem ze słupkiem od ściany na taras z tego co pamiętam jest ok. 235 cm. Zakładając że słupek ma 25 cm i na przejście zostawić trzeba ok. 1m to zostaje ok. 1 m na kuchnie, czyli tak mniej więcej na np. samą płytę grzewczą. Jest szansa zrobic wyspę ale trzeba by zrezygnować z tarasu, ale to już zmienia całkowicie Librę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edekc 22.04.2008 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 witam wszystkich sympatyków projektu libra przed miesiącem przykryłem jak znajdę trochę czasu umieszczę zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 23.04.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Czekamy na fotki Libry Pozdrawiam! Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 23.04.2008 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2008 Podobnie jak RAIDER12 nie widzę tego. Razem ze słupkiem od ściany na taras z tego co pamiętam jest ok. 235 cm. Zakładając że słupek ma 25 cm i na przejście zostawić trzeba ok. 1m to zostaje ok. 1 m na kuchnie, czyli tak mniej więcej na np. samą płytę grzewczą. Dzięki za odpowiedz Lecz nie wiem czy dobrze się zrozumieliśmy...Myśle,że te 235 cm o których mówisz wystarczy na kuchnię wyspową z`blatem...Wejście do aneksu kuchennego planuję pozostawić za słupkiem-tak jak jest w orginalnym planie..Myślisz,że w tej wersji kuchnia wyspowa będzie wygodna? Pozdrawiam z Lublina Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uchol 24.04.2008 02:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 witam wszystkich w koncu zgromadzilismy wszystkie papiery i ruszamy co prawda jestem pełen obaw ale najwazniejsze że bedzie to libra mam troche watpliwosci co do wielkości domku ale trudno innego nie bedzie pozdrawiam wszystkich dzieki wam dosc dużo wiem juz o tym projekcie i mam nadzieje ze pomożecie w trudnych sprawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 24.04.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Słuchajcie, znajomi mowią mi zebym ocieplił strop garazu jakimś styropkiem 6-10cm , argumentyują to tym ze drzwi garażowe garazu wbudowanego w bryłe budynku nie trzymają ciepła i garaz sie mocna wychładza, twierdzą ze oni tez nie ocieplali na początku tego stropu ale zaraz po 1 zimie odrazu kładli styro bo w pomieszczeniu nad garazem bylo wyraznie chłodno i to ponoć szło od podłogi co o tym myslicie ? pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 24.04.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Słuchajcie, znajomi mowią mi zebym ocieplił strop garazu jakimś styropkiem 6-10cm , argumentyują to tym ze drzwi garażowe garazu wbudowanego w bryłe budynku nie trzymają ciepła i garaz sie mocna wychładza, twierdzą ze oni tez nie ocieplali na początku tego stropu ale zaraz po 1 zimie odrazu kładli styro bo w pomieszczeniu nad garazem bylo wyraznie chłodno i to ponoć szło od podłogi co o tym myslicie ? pzdr art My tak zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 24.04.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 hej!Drodzy.kupilem projekt,w tej chwili czekam na pozwolenie n a budowie.problemu by niebylo gdyby nie to ze obok mojej miejscowosci czyli w Lubsku zobaczylem moj dom LIBRA wszedlem wczesniej pukajac otworzyl mi majster i pokazal mi ten moj wymarzony dom i ROZCZAROWALEM SIE NA MAXA kuchnia salon garaz takie jakies to male niemowiac o gabinecie czy o prysznicu na dole!TERAZ ZALUJE ZE GO WIDZIALEM I BYLEM TAM-ale i tak go wybuduje bo co teraz mam zrobic jak juz materialy budowlane kupione wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kullt1980 24.04.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko Jaka mieliscie kolejnosc przed polozeniem tynkow w srodku domku Bo w tym momencie elektryk kable rozwija i czy potym tynki klasc czy cos jeszcze Dziekuje za sugestje z goryPozdrawiam Librowiczow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 25.04.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 hej! Drodzy.kupilem projekt,w tej chwili czekam na pozwolenie n a budowie.problemu by niebylo gdyby nie to ze obok mojej miejscowosci czyli w Lubsku zobaczylem moj dom LIBRA wszedlem wczesniej pukajac otworzyl mi majster i pokazal mi ten moj wymarzony dom i ROZCZAROWALEM SIE NA MAXA kuchnia salon garaz takie jakies to male niemowiac o gabinecie czy o prysznicu na dole!TERAZ ZALUJE ZE GO WIDZIALEM I BYLEM TAM-ale i tak go wybuduje bo co teraz mam zrobic jak juz materialy budowlane kupione wszystkie. Witam Cię serdecznie . Wiem o czym mówisz ja miałem identyczna sytuacje , kupiłem projekt libry wyobrażałem sobie jaka to będzie piękna przestrzeń , wszystko na dole otwarte, nawet dochodziło do tego że mówiłem że nasze dzieci będą mogły jeździć na rolkach miedzy pokojem a kuchnią . pojechałem oglądnąć dom w Realu i co klops . Wszystko malutkie i ciaśniutkie , pierwsze wrażenie negatywne ale później uświadomiłem sobie jedno libra jest domkiem bardzo oryginalnym Małym ale mającym to coś w sobie to czego nie maja inne domki. Pomieszczenia owszem są nie duże ale bardzo funkcjonalne i praktyczne dla 4 osobowej rodziny idealne . Gdzie byś się nie obrócił to widzisz to samo wszystkie budowane na jedno kopyto tak jak za komuny tu sam wygląd tego domu robi wrażenie warunek jest jeden bryła budynku musi zostać taka jak na projekcie środek można pozmieniać i nawet trzeba jeśli będziesz chciał kilka propozycji to zapraszam [email protected] ja jestem na etapie pod betonki w przyszłym tygodniu mury będą się Pieły do góry … PS tak na marginesie cholernie drogi dom …… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo114 25.04.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Witam Mam pytanko Jaka mieliscie kolejnosc przed polozeniem tynkow w srodku domku Bo w tym momencie elektryk kable rozwija i czy potym tynki klasc czy cos jeszcze Dziekuje za sugestje z gory Pozdrawiam Librowiczow my zrobiliśmy jeszcze instalację wodkan oraz piony centralnego pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 26.04.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 hej! Drodzy.kupilem projekt,w tej chwili czekam na pozwolenie n a budowie.problemu by niebylo gdyby nie to ze obok mojej miejscowosci czyli w Lubsku zobaczylem moj dom LIBRA wszedlem wczesniej pukajac otworzyl mi majster i pokazal mi ten moj wymarzony dom i ROZCZAROWALEM SIE NA MAXA kuchnia salon garaz takie jakies to male niemowiac o gabinecie czy o prysznicu na dole!TERAZ ZALUJE ZE GO WIDZIALEM I BYLEM TAM-ale i tak go wybuduje bo co teraz mam zrobic jak juz materialy budowlane kupione wszystkie.Jakie to materiały kupiłeś które uniemożliwiaja ci wybudowanie innego domu,możesz wymienić?,ja nie wyobrażam sobie budowania domu którego już na wstępie nie akceptuję przecież będziesz żałował całe życie bo dom to nie telewizor który można ot tak po prostu wymienić na nowy po paru latach,dziwię się też tym wszystkim co są tak zaskoczeni wielkością pomieszczeń, to czym kierowali się przy wyborze projektu tylko wyglądem zewnętrznym? przecież jeśli ktoś nie ma wyobraźni przestrzennej to wystarczy wyrysować sobie na działce jak będą wyglądać te pomieszczenia lub też stanąć w większym pokoju i zaznaczyć jak u mnie to będzie wyglądać i wszystko jest jasne,dlatego bardzo ważne jest jesli ktoś przed wybudowaniem ma możliwość obejrzenia domu w realu bo wtedy ma szansę ewentualnej zmiany wyglądu lub funkcjonalności pomieszczeń tak jak Tmarek który był u mnie i był również trochę rozczarowany wielkością zwłaszcza salonu i kuchni.Ja jednak świadomie wybrałem ten dom ponieważ będę już mieszkać w nim tylko z żoną i dla dwóch osób zupełnie wystarczy ale jeśli ktoś planuje w bliższej przeszłości mieć dużą rodzinę to faktycznie dom może być za mały.Radzę ci abyś dobrze przemyślał budowę tego domu bo dla ciebie na pewno jeszcze nie jest za późno jeśli nie zdążyłeś wbić szpadla w ziemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciechan 26.04.2008 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 hej.materialow niemoge juz wymienic bo sa z niemiec (dachowka i pustaki unipor)To nie dokonca jest tak ze mi sie niepodoba domek,przed wyborem projektu decydowalismy sie pol roku(plyty cd,katalogi itp)wyglad domu jest przepiekny ale trzeba pare modyfikacji wniesc wewnatrz domu by byl bardziej funkconalny.podnioslem scianke kolankowa,powiekszylem kotlownie w strone schodow,zlikwidowalem jedne drzwi w salonie bedzie tam okno,powiekszylem tez kosztem gabinetu lazieneczke by wszedl prysznic .mysle ze bedzie dobrze i jak macie jakies pomysly na powiekszenie LIBRY to piszcie.mysle ze bedzie dobrze. ps.przyszla zona jest zadowolona z projektu wiec coz mi pozostalo! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------LEGIA-WISLA 2-0 (vuko i chinyama) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 28.04.2008 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 witam cześć rajder jak tam wykończenia na jakim etapie jesteś bedę musiał podjechać do ciebie i cos podpatrzyć pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 28.04.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 witam cześć rajder jak tam wykończenia na jakim etapie jesteś bedę musiał podjechać do ciebie i cos podpatrzyć pozdrowieniaWitam,na razie mam lekką obsówe z robotami bo ekipa nabrała za dużo roboty i nie mogą wywiązać sie z terminów ale myślę że za dwa miesiące już będą bardziej widoczne zmiany w stosunku do tego co juz widziałeś a jak dobrze pójdzie to już będzie finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 29.04.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 ja kończę fundamenty i siebie tez przy okazji wszystko na raz kopanie , drenaż , odwodnienie , kanalizacja ,prąd stały przyłącz, woda . zalewanie pod betonki . a przy okazji szlak mnie trafia z tymi urzędnikami o wszystko trzeba się prosić po dwadzieścia razy . naszczepcie majstrów mam wspaniałych a to najważniejsze …. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts