cobre 28.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Witam Dla budujących Librę II: W zestawieniu więźby dachowej w materiałach pomocniczych jest błąd.Płatew P1 ma długość 420 cm, a na rzucie więźby jest 453 cm i jak widzę to jest to prawidłowa wartość. Ja mam wersję projeku z zeszłego roku, może teraz jest to poprawione ale zwróćcie uwagę na to przy zamawianiu więźby. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 28.05.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Czy może mi ktos powiedzieć jaka jest u was w domku wysokość ścianki kolankowej??? podbijam temat ścianki kolankowej Gregor dziękuję za odzew Ja podniosłem o jeden pustak. W sumie ścianka kolankowa wyszła 75 cm. Jestem na etapie kładzenia więźby i widzę że w zasadzie to wystarczy. Swobodnie stoję (1,9m wzrostu) jakiś metr od ściany. Zastanawialiśmy się czy nie podnieść o więcej, ale ze względu na obawy popsucia wyglądu Libry ostatecznie zrezygnowaliśmy. Jak na razie jestem zadowolony. Krokwie będę miał trochę wydłużone. Mam nadzieję, że uda mi się zrobic dach do wysokości balkonów, tak jak jest to w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 29.05.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Czy może mi ktos powiedzieć jaka jest u was w domku wysokość ścianki kolankowej??? podbijam temat ścianki kolankowej Gregor dziękuję za odzew Ja podniosłem o jeden pustak. W sumie ścianka kolankowa wyszła 75 cm. Jestem na etapie kładzenia więźby i widzę że w zasadzie to wystarczy. Swobodnie stoję (1,9m wzrostu) jakiś metr od ściany. Zastanawialiśmy się czy nie podnieść o więcej, ale ze względu na obawy popsucia wyglądu Libry ostatecznie zrezygnowaliśmy. Jak na razie jestem zadowolony. Krokwie będę miał trochę wydłużone. Mam nadzieję, że uda mi się zrobic dach do wysokości balkonów, tak jak jest to w projekcie. Potwierdzam co powyżej i zamierzamy zrobić tak samo. Myślę, że jest to wystarczające podwyższenie, a zarazem nie wpływa na wygląd zewnętrzny bryły budynku. Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 29.05.2008 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 wczoraj robiłem przekop pod fundamentem na kanalizę i wodę , kupiłem rurę do wodociągu fi 32 co się dzisiaj okazało że to co mamy w projekcie że wystarczy fi 32 to mija się z realiami, może ktoś z was robił inaczej , mi pan w wodociągach powiedział że najlepiej kupić fi 40, mówię to wszystkim którzy zaczęli to robić.Może macie inne zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.05.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 a w którym miejscu Gdyni jest położona Twoja działka? Bo nijak nie mogę skojarzyć a mieszkałem tam całe życie prawie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 30.05.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 wczoraj robiłem przekop pod fundamentem na kanalizę i wodę , kupiłem rurę do wodociągu fi 32 co się dzisiaj okazało że to co mamy w projekcie że wystarczy fi 32 to mija się z realiami, może ktoś z was robił inaczej , mi pan w wodociągach powiedział że najlepiej kupić fi 40, mówię to wszystkim którzy zaczęli to robić. Może macie inne zdanie na ten temat. Co za różnica czy fi 32 czy fi 40 Strasznymi pierdołami się przejmujesz , daj spokój nie przejmuj się to są naprawdę błahe rzeczy które nie mają żadnego wpływu na ciśnienie wody czy bez przeszkodowy przepływ wody …. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 30.05.2008 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witajcie - co taka cisza na forum ? Czyżby wszyscy na budowach ? Mimo to jeszcze raz zapytam o posiadaczy rekuperatorów w Librze o inf. dotyczące rozłożenia kanałów i gdzie umieściliście czerpnie i wyrzutnie powietrza Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 30.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Witajcie - co taka cisza na forum ? Czyżby wszyscy na budowach ? Mimo to jeszcze raz zapytam o posiadaczy rekuperatorów w Librze o inf. dotyczące rozłożenia kanałów i gdzie umieściliście czerpnie i wyrzutnie powietrza Ciao Gregor W pzyszłym tygodniu przyjedzie do mnie na budowę gość z rekuperatory.pl i będziemy rozmawiać na temat założenia reku. Ma zaproponować właśnie miejsca czerpni i wyrzutni. Jak się czegoś dowiem to dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 31.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Mam pytanie do Wujciki Trzy,dlaczego zakończyłeś swój dziennik budowy w zeszłym roku?myślę ze wiekszośc na tym forum jest zainteresowana wyglądem domu i pomieszczeń wewnątrz domu już wykończonego a takich na forum brakuje,czy ci co już zamieszkuja swoje piękne domy juz nie zaglądają na forum librowiczów?ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania,aktualnie mocno finiszuję i mam już wykończoną praktycznie całą górę zostały tylko jeszcze drobne detale,dom do zamieszkania będzie gotowy za miesiąc ale jeszcze przed ostatecznym finiszem zamieszczę parę fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 01.06.2008 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witajcie - co taka cisza na forum ? Czyżby wszyscy na budowach ? Mimo to jeszcze raz zapytam o posiadaczy rekuperatorów w Librze o inf. dotyczące rozłożenia kanałów i gdzie umieściliście czerpnie i wyrzutnie powietrza Ciao Gregor W pzyszłym tygodniu przyjedzie do mnie na budowę gość z rekuperatory.pl i będziemy rozmawiać na temat założenia reku. Ma zaproponować właśnie miejsca czerpni i wyrzutni. Jak się czegoś dowiem to dam znać. Pozdrawiam Dzięki Cobre Ja jestem także umówiony z przedstawicielem tej firmy w odz. w Zielonej Górze. Problem tylko w tym iż człowiek, z którym rozmawiałem już kilkakrotnie nie daje mi żadnego poczucia pewności w tym co mówi i robi. I o to najbardziej się właśnie obawiam. Dlatego potrzebuję Waszego wsparcia i jakichś danych tych, którzy już mają rekuperator zainstalowany. Ponieważ niestety w naszym kraju nieczęsto się zdarza tak, że musisz być mądrzejszy od fachowców. Miałem już taki przypadek, kiedy czyściłem i nabijałem klimatyzację w aucie - o mały włos, a mogłoby to mnie kosztować z 5000. Tylko dlatego, że renomowany serwis klimatyzacji, robił wszystko odwrotnie niż powinien. Na szczęście straciłem tylko dodatkowo 300 zł ale myślicie, że mi je oddali !! W życiu nawet nie było mowy - przecież to w żadnym wypadku nie była ich wina ! Dlatego z rekuperatorem też chcę uniknąć takiej syt. Czekam na jakieś info. Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 01.06.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Mam pytanie do Wujciki Trzy,dlaczego zakończyłeś swój dziennik budowy w zeszłym roku?myślę ze wiekszośc na tym forum jest zainteresowana wyglądem domu i pomieszczeń wewnątrz domu już wykończonego a takich na forum brakuje,czy ci co już zamieszkuja swoje piękne domy juz nie zaglądają na forum librowiczów?ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania,aktualnie mocno finiszuję i mam już wykończoną praktycznie całą górę zostały tylko jeszcze drobne detale,dom do zamieszkania będzie gotowy za miesiąc ale jeszcze przed ostatecznym finiszem zamieszczę parę fotek. Daj znać kiedy już będą - czkam z niecierpliwością Pozdr. Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudziak.jm 01.06.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Witam wszystkich serdecznie!Czy ktoś z was ma pojęcie o produkcie który nazywa się siatka Stauss i Europerl ???Czy znacie jakiegoś przedstawiciela tych produktów w Polsce i fachowego wykonawcę???Proszę o odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudziak.jm 01.06.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Mam pytanie do Wujciki Trzy,dlaczego zakończyłeś swój dziennik budowy w zeszłym roku?myślę ze wiekszośc na tym forum jest zainteresowana wyglądem domu i pomieszczeń wewnątrz domu już wykończonego a takich na forum brakuje,czy ci co już zamieszkuja swoje piękne domy juz nie zaglądają na forum librowiczów?ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania,aktualnie mocno finiszuję i mam już wykończoną praktycznie całą górę zostały tylko jeszcze drobne detale,dom do zamieszkania będzie gotowy za miesiąc ale jeszcze przed ostatecznym finiszem zamieszczę parę fotek. Witam odnosnie Twojej wypowiedzi to mam pytanko: czy możesz mi podesłać zdjęcia wnętrza Twojego domku ??? Byłbym bardzo wdzięczny:) Mój e-mail to : [email protected] Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
donwojto 01.06.2008 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 wczoraj robiłem przekop pod fundamentem na kanalizę i wodę , kupiłem rurę do wodociągu fi 32 co się dzisiaj okazało że to co mamy w projekcie że wystarczy fi 32 to mija się z realiami, może ktoś z was robił inaczej , mi pan w wodociągach powiedział że najlepiej kupić fi 40, mówię to wszystkim którzy zaczęli to robić. Może macie inne zdanie na ten temat. Co za różnica czy fi 32 czy fi 40 Strasznymi pierdołami się przejmujesz , daj spokój nie przejmuj się to są naprawdę błahe rzeczy które nie mają żadnego wpływu na ciśnienie wody czy bez przeszkodowy przepływ wody …. pozdrawiam no i co że pierdoły, mówić nie zaszkodzi a jak facet który robi projekty mówi że lepiej fi 40 to chyba cos w tym jest czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 02.06.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania, Trzymamy CIę za słowo Raider I muszę przyznać, że też mnie dziwi brak odzewu tych którzy ukończyli budowę Libry. Może jest tak, ze jak kończysz budowę to jesteś tak bardzo zakochany w tym domu, że już nie chcesz się z nikim dzielić swoją radością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 02.06.2008 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania, Trzymamy CIę za słowo Raider I muszę przyznać, że też mnie dziwi brak odzewu tych którzy ukończyli budowę Libry. Może jest tak, ze jak kończysz budowę to jesteś tak bardzo zakochany w tym domu, że już nie chcesz się z nikim dzielić swoją radością? witam albo tak że jesteś tak wypompowany z kasy że nie stać Cię już na dostęp do Internetu, mysle że to drugie jest bardziej prawdopodobne ja kończę stan surowy otwarty i pomału zamykam się w 175000 a planowałem bagatela 140,000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 02.06.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 ja ze swej strony obiecuję że niedługo zamieszczę mase zdjęć Libry gotowej już do zamieszkania, Trzymamy CIę za słowo Raider I muszę przyznać, że też mnie dziwi brak odzewu tych którzy ukończyli budowę Libry. Może jest tak, ze jak kończysz budowę to jesteś tak bardzo zakochany w tym domu, że już nie chcesz się z nikim dzielić swoją radością? witam albo tak że jesteś tak wypompowany z kasy że nie stać Cię już na dostęp do Internetu, mysle że to drugie jest bardziej prawdopodobne ja kończę stan surowy otwarty i pomału zamykam się w 175000 a planowałem bagatela 140,000 Witaj Tamarek Ja też planuję zamknięcie stanu surowego otwartego na poziomie 140/150 zastanawiam się jak boleśnie zweryfikuje mnie rzeczywistość i o ile tak naprawdę się pomyliłem. Ale to dopiero za miesiąc. Zobaczymy Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 02.06.2008 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 albo tak że jesteś tak wypompowany z kasy że nie stać Cię już na dostęp do Internetu, No o tym nie pomyślałam! Masz rację - to całkiem prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 02.06.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 albo tak że jesteś tak wypompowany z kasy że nie stać Cię już na dostęp do Internetu, No o tym nie pomyślałam! Masz rację - to całkiem prawdopodobne oj tak plany są planami a realia realiami wiec samo planowanie jest tylko początkiem do zmian . sam kalkulowałem sobie najważniejsze rzeczy takie jak pustaki tyle betonu tyle cementu tyle piasku itd. a w rzeczywistości stało się całkowicie inaczej na same pierdoły które nigdy nie brałem pod uwagę poszło przeszło 15 tys . i w tym momencie zaczynam się bać następnego i jak wszyscy mówią najdroższego etapu ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 02.06.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 http://img175.imageshack.us/img175/1913/libra004kd7.jpg[/url] http://img46.imageshack.us/img46/2998/libra003ri0.jpg http://img519.imageshack.us/img519/9931/libra021sk1.jpg http://img367.imageshack.us/img367/7009/libra014bj2.jpg http://img367.imageshack.us/img367/1728/libra007jq5.jpg http://img401.imageshack.us/img401/1861/libra015dv1.jpg http://img119.imageshack.us/img119/3561/libra018gj2.jpg http://img119.imageshack.us/img119/6775/libra017tj5.jpg http://img112.imageshack.us/img112/9011/libra022tf6.jpg http://img128.imageshack.us/img128/3633/libra023ia6.jpg http://img128.imageshack.us/img128/5089/libra024gf0.jpg http://img128.imageshack.us/img128/1474/libra020pr0.jpg http://img128.imageshack.us/img128/1426/libra025sp7.jpg Wkleiłem obiecane zdjęcia zajęło mi to niestety sporo czasu, w realu wyglada lepiej bo zdjęcia nie obejmują całych pomieszczeń tylko wybrane fragmenty,wybrałem na razie tylko dwa pomieszczenia na górze i łazienkę resztę zdjęć zamieszczę jak zakończę budowę obiecuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts