szeginie 02.06.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Wielkie dzieki za zdjecia Libra wyglada super.Masz sliczny taras !Gratuluje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 03.06.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witaj Raider ! Super fotki. Koncepcję zewnętrznego wyglądu mamy z moją żonką prawie identyczną jak Ty. Czarna dachówka, brązowa podbitka i wykończenia. No może poza kolorem elewacji, który zrobimy w trochę innym kolorze. Pomieszczenia wyglądają rewelacyjnie. Zazdroszczę, że już jesteś na tym etapie, ponieważ ja dopiero co wystartowałem, i jeszcze długo............... no ale należy być cierpliwym. Domek naprawdę rewelka. Mam nadzieję, że Wójciki Trzy też wklei kilka fotek. Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 03.06.2008 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Wkleiłem obiecane zdjęcia zajęło mi to niestety sporo czasu, w realu wyglada lepiej bo zdjęcia nie obejmują całych pomieszczeń tylko wybrane fragmenty,wybrałem na razie tylko dwa pomieszczenia na górze i łazienkę resztę zdjęć zamieszczę jak zakończę budowę obiecuję. Hej RAIDER12 ! Dziękuję bardzo za fotki :)Jestem pod wielkim wrażeniem Libry-szczególnie podoba mi się Twoja łazienka.Z niecierpliwośćią czekamy na ciąg dalszy :)I 3-mam za słowo,że wkleisz więcej fotek-szczególnie interesują mnie schody.... Pozdawiam z Lublina Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 03.06.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Proszę również o fotki dolnej łazienki-bo ja kombinuję coś z oknami w kuchni i tej łazience .Może fotki mi pomogą Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 03.06.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Raider świetnie się prezentuje Wasz dom. Nie mogę się doczekać większej ilości zdjęć Jaki jest dokładnie kolor elewacji? Jest super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 03.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich i dzięki za opinię,jednak zdjęcia nie oddają w pelni wyglądu tak elewacji jak i wyglądu pomieszczeń ponieważ ciężko jest tak stanąc żeby uchwycić całość,jeśli chodzi o elewacje to na tych zdjęciach wyglada prawie tak jak biała a faktycznie jest kremowa z małą nutką seledynu i oto mi chodziło,wszystkie pomieszczenia które pokazałem są w fazie wykańczania tak ze ostateczny efekt będzie za miesiąc,schody będą gotowe w tym tygodniu ale na barierki będę musiał jeszcze poczekać tak jak na wypełnienie kute balkonów i ogrodzenia,drzwi wewnętrzne juz mam na budowie i czekaja na zakonczenie malowania,ekipy mnie nie opuszczają od 12 września i jestem juz troche znużony codzienną obecnością na budowie i przez to wydaje mi sie ze budowa się ślimaczy a to dopiero niecale 10 miesięcy od wbicia pierwszej łopaty,jak zakończę budowę zamieszczę zdjęcia dzienne i nocne ponieważ w tym domu tak na zewnątrz jak wewnątrz mam mnóstwo punktów świetlnych które diametralnie zmienią wizualny efekt domu a po wprowadzeniu zorganizuję dzień otwarty dla tych co będą chcieli zobaczyć wszystko w realu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 03.06.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witam wszystkich i dzięki za opinię,jednak zdjęcia nie oddają w pelni wyglądu tak elewacji jak i wyglądu pomieszczeń ponieważ ciężko jest tak stanąc żeby uchwycić całość,jeśli chodzi o elewacje to na tych zdjęciach wyglada prawie tak jak biała a faktycznie jest kremowa z małą nutką seledynu i oto mi chodziło,wszystkie pomieszczenia które pokazałem są w fazie wykańczania tak ze ostateczny efekt będzie za miesiąc,schody będą gotowe w tym tygodniu ale na barierki będę musiał jeszcze poczekać tak jak na wypełnienie kute balkonów i ogrodzenia,drzwi wewnętrzne juz mam na budowie i czekaja na zakonczenie malowania,ekipy mnie nie opuszczają od 12 września i jestem juz troche znużony codzienną obecnością na budowie i przez to wydaje mi sie ze budowa się ślimaczy a to dopiero niecale 10 miesięcy od wbicia pierwszej łopaty,jak zakończę budowę zamieszczę zdjęcia dzienne i nocne ponieważ w tym domu tak na zewnątrz jak wewnątrz mam mnóstwo punktów świetlnych które diametralnie zmienią wizualny efekt domu a po wprowadzeniu zorganizuję dzień otwarty dla tych co będą chcieli zobaczyć wszystko w realu. A kiedy dokładnie te otwarte drzwi Bo my do Ciebie mamy z 500 km. Czekamy z niecierpliwością na nowe foty Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 04.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 jeśli chodzi o elewacje to na tych zdjęciach wyglada prawie tak jak biała a faktycznie jest kremowa z małą nutką seledynu i oto mi chodziło, To masz rację, że zdjęcia nie oddają dokładnie bo seledynu to ja tam wcale nie widzę Co nie zmienia faktu, że na zdjęciach wygląda super ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 04.06.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam wszystkich serdecznie. Przypadkiem "odkryłam" tutejsze forum i temat poświęcony wspaniałemu projektowi: LIBRA !!! Z zaciekawieniem wraz z mężem poczytaliśmy wpisy jak również z wielką uwagą obejrzeliśmy fotki. Piękne domki My z mężem zdecydowaliśmy się na ten projekt z podwójnym garażem. Dodatkowo dom jest podpiwniczony - poza garażem. Na poddaszu został podniesiony trempel o 2 pustaki (budowa z gazobetonu) co znacznie zwiększyło powierzchnię poddasza. Na dodatek za garażem mamy dodatkowe wejście do piwnicy z zewnątrz i nad wejściem strop co jeszcze berdziej powiększa poddasze. Ponieważ w zagospodarowaniu przestrzennym na mapie UM nasz dom musi być usytuowany kalenicą równolegle do drogi (kopertowy odpada) musieliśmy przerobić konstrukcję dachu, aby podnieść kalenicę garażową do wysokości dachu. To był początek powiększonego poddasza. Teraz stoimy przed problemem ustawienia ścianek działowych na górze. Gdybyśmy ustawili je wg projektu - łazienka stałaby się hangarem i jeszcze jest wiele miejsca. Rozstawienie kominów nie pozwala na stworzenie korytarza między nimi, gdyż w tym przypadku jest za duża strata m2. Czy ktoś powiększał w ten sposób poddasze i ma pomysł na ścianki ? PS. Ja planuję przy sypialni sporą garderobę z przejściem do pralni i z pralni do łazienki (drugie wejście dla męża i mnie). Pozdrawiamy forumowiczów Jesteśmy z Torunia, jeśli komuś po drodze - jesteśmy chętni do wymiany uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 04.06.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witajcie - co taka cisza na forum ? Czyżby wszyscy na budowach ? Mimo to jeszcze raz zapytam o posiadaczy rekuperatorów w Librze o inf. dotyczące rozłożenia kanałów i gdzie umieściliście czerpnie i wyrzutnie powietrza Ciao Gregor W pzyszłym tygodniu przyjedzie do mnie na budowę gość z rekuperatory.pl i będziemy rozmawiać na temat założenia reku. Ma zaproponować właśnie miejsca czerpni i wyrzutni. Jak się czegoś dowiem to dam znać. Pozdrawiam Dzięki Cobre Ja jestem także umówiony z przedstawicielem tej firmy w odz. w Zielonej Górze. Problem tylko w tym iż człowiek, z którym rozmawiałem już kilkakrotnie nie daje mi żadnego poczucia pewności w tym co mówi i robi. I o to najbardziej się właśnie obawiam. Dlatego potrzebuję Waszego wsparcia i jakichś danych tych, którzy już mają rekuperator zainstalowany. Ponieważ niestety w naszym kraju nieczęsto się zdarza tak, że musisz być mądrzejszy od fachowców. Miałem już taki przypadek, kiedy czyściłem i nabijałem klimatyzację w aucie - o mały włos, a mogłoby to mnie kosztować z 5000. Tylko dlatego, że renomowany serwis klimatyzacji, robił wszystko odwrotnie niż powinien. Na szczęście straciłem tylko dodatkowo 300 zł ale myślicie, że mi je oddali !! W życiu nawet nie było mowy - przecież to w żadnym wypadku nie była ich wina ! Dlatego z rekuperatorem też chcę uniknąć takiej syt. Czekam na jakieś info. Ciao Gregor Właśnie przed chwilą otrzymałem ofertę na rekuperator od firmy rekuperatory.pl - nieco jestem zaskoczony, ponieważ cena oscyluje pomiędzy 21/25 tys. tzn. w zależności od użytego urządzenia sama robicizna + wszystkie przewody, złączki itp. itd. to około 13,5 tys. !!! Szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile te materiały i robicizna powinny kosztować, ale z drugiej firmy dostałem ofertę na całość (reku+robocizna+materiały) - 13 tys. ?! Czekam jeszcze na wycenę z jednej firmy, ale już jestem zszokowany Rozbieżności zbyt duże - pomóżcie jeśli ktoś już zakładał rekuperator u siebie. Ciao Gregor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 04.06.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Witam wszystkich serdecznie. Przypadkiem "odkryłam" tutejsze forum i temat poświęcony wspaniałemu projektowi: LIBRA !!! Z zaciekawieniem wraz z mężem poczytaliśmy wpisy jak również z wielką uwagą obejrzeliśmy fotki. Piękne domki My z mężem zdecydowaliśmy się na ten projekt z podwójnym garażem. Dodatkowo dom jest podpiwniczony - poza garażem. Na poddaszu został podniesiony trempel o 2 pustaki (budowa z gazobetonu) co znacznie zwiększyło powierzchnię poddasza. Na dodatek za garażem mamy dodatkowe wejście do piwnicy z zewnątrz i nad wejściem strop co jeszcze berdziej powiększa poddasze. Ponieważ w zagospodarowaniu przestrzennym na mapie UM nasz dom musi być usytuowany kalenicą równolegle do drogi (kopertowy odpada) musieliśmy przerobić konstrukcję dachu, aby podnieść kalenicę garażową do wysokości dachu. To był początek powiększonego poddasza. Teraz stoimy przed problemem ustawienia ścianek działowych na górze. Gdybyśmy ustawili je wg projektu - łazienka stałaby się hangarem i jeszcze jest wiele miejsca. Rozstawienie kominów nie pozwala na stworzenie korytarza między nimi, gdyż w tym przypadku jest za duża strata m2. Czy ktoś powiększał w ten sposób poddasze i ma pomysł na ścianki ? PS. Ja planuję przy sypialni sporą garderobę z przejściem do pralni i z pralni do łazienki (drugie wejście dla męża i mnie). Pozdrawiamy forumowiczów Jesteśmy z Torunia, jeśli komuś po drodze - jesteśmy chętni do wymiany uwag witamy nowych librowiczów z ciasteczkowego miasteczka jak widać libry powstaja jak grzyby po deszczu pytanie czy jadalne czy trujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 04.06.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Powstają Projekt zakupiliśmy w końcu 2006r. Budowa ruszyła w lipcu ubiegłego roku. Teraz ścianki, elektryka, tynki........ instalacje CO i przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 04.06.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 ludzie , ja z innej beczki. jak się wkleja zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wójciki Trzy 04.06.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Cześć. Ponieważ było dużo pytań o schody, to u nas schody wyszły tak : http://www.bezbolesny.republika.pl/PICT8294%20(Small).JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 04.06.2008 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Super schody, u mnie inaczej będą usytuowane - mam jeszcze zejście do piwnicy 05 czerwca: Witam ponownie. Nie mogę się doszukać, czy padło wcześniej pytanie o grubość i szerokość listw wokół okien ?? Jaką grubość stropianu doklejaliście na elewacje w pionach pod facjatami ?? Dodatkowo nie wiem czy dobrze zrobiliśmy godząc się na płytki na fundamentach od dołu rezygnując z listwy poziomej w koło domu :/ Stało się tak po namowach znajomych, którzy twierdzą że tam zbiera się brud i siadają ptaszki robiąc to co zwykle......, a moja działka jest przy lesie. Obawiam się, że na tym może ucierpieć LIBRA. Narożne słupy będą jak najbardziej, nawet przy garażu planuję zrobić narożnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido79 05.06.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 schody są rewelacyjne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taleja 05.06.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Wójciki Trzy nie bądź taki i pochwal się większą ilością fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 05.06.2008 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 ludzie , ja z innej beczki. jak się wkleja zdjęcia? Powinieneś gdzieś na serwerze mieć własne zdjęcia, a w tekście posta wpisujesz ścieżkę dostępu do niego. Najprostszym sposobem jest utworzenie własnej strony ww w. Wpisz w google: darmowa strona ww w. Moją wczoraj zakładałam TUTAJ Pozdrawiam @ll PS. Napisz w poście i dalej adres obrazka. ((Dla przykładu klikam prawym myszki na obrazku murator[color=red]dom[/color].pl powyżej na stronie, zakładka właściwości i zaznaczam adres URL z okienka które wyskoczyło, potem prawy myszki i kopiuj)). Natępnie wklejasz adres w tekst, a na koniec należy zamknąć tag poleceniem jak widzisz to samo tylko z ukośnikiem. Czyli: adres obrazka Efekt taki: http://forum.muratordom.pl/templates/subMurator/images/toplogo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 05.06.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Cześć. Ponieważ było dużo pytań o schody, to u nas schody wyszły tak Hej Wójciki Trzy ! Dziękujemy bardzo za zdjęcia schodów i nieśmiało prosimy o jeszcze .Szczgólnie zależy mi na fotkach dolnej łazienki,kuchni....Tu prośba do wszystkich którzy mają Librę w fazie wykończania-chwalcie się i zamieszczajcie foty .Forum dotyczące Libry jest bardzo bogate w informacje,ale skromne w fotki .Czas to zmienić! Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianna33 05.06.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dla budujących librę II, czy nie uważacie że mimo podwójnego garażu jest on stanowczo za krótki ? Zawierzyłam ilustracjom, na których jest dużo miejsca z przodu i z tyłu pojazdów jednak w rzeczywistości nie jest tak kolorowo. Nie mam długiej limuzyny, ale octavia 2 w garażu nie pozostawia wiele miejsca na przejście za samochodem Teraz wysunęłabym garaż jeszcze 0,5 - 0,8m do przodu, a najlepiej wydłużyła całą librę o dobry metr. Jak dla mnie garaż musi dać możliwość otwarcia szeroko wszystkich drzwi, aby wygodnie wsiadać i wysiadać całą rodzinką w deszczowe czy zimne dni. W moim garażu i tak będzie parkowało jedno autko, ale garaż jest za krótki ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts