ar_com 20.07.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 Potrzebuję obliczyć ile w przybliżeniu potrzeba bloczków betonowych na schody wejściowe i taras, czy może macie rozeznanie ile wam „weszło” bloczków? no właśnie...ile bloczków, jak głboko posadowionych- jak projekcie na głębokości fundamentów budynku czy nieco plyciej i co dalej - beton czy środek zasypany piachem i tylko szlichta...? przyłaczam sie do tych pytań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido79 20.07.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a co sądzicie, żeby dać na taras kostkę brukowa. zamiast lać betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 20.07.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 a co sądzicie, żeby dać na taras kostkę brukowa. zamiast lać betonu. Tez o tym mysle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonestp 20.07.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 U nas weszło 330 bloczków o wymiarach 20*20*40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przand 22.07.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Przez dluzszy czas przymierzalem sie z malzonka do zakupu Libry II, ktora jest chyba najpiekniejszym z projektow, jakie udalo nam sie znalezc w internecie. Jednak ze wzgledu na nasze priorytety (podwojny garaz, wygodne schody i przestrzenne pomieszczenia gospodarcze) oraz ograniczenia co do szerokosci dzialki, w koncu zdecydowalismy sie na inny projekt - Hornówek. Nieco brzydszy, ale wedlug nas duzo bardziej praktyczny. Mimo to, o Librze wciaz bedziemy milo wspominac. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 24.07.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 witam jechałem wczoraj trasą lublin -sandomierz -kraków po drodze widziałem libre w stanie surowym zamkniętym może właściciel jest u nas na czacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido79 24.07.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 witam Librowiczów, mam pytanie, planuję w połowie jesieni stan surowy otwarty, co sądzicie o wstawieniu okien jeszcze przed zimą???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregor Zielona Góra 25.07.2008 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 witam Librowiczów, mam pytanie, planuję w połowie jesieni stan surowy otwarty, co sądzicie o wstawieniu okien jeszcze przed zimą???? Ja zamierzam do końca sierpnia postawić stan surowy otwarty i zamierzałem poczekać do wiosny z dalszymi pracami. Nie chcę wstawiać okien. Uważam, że to zbędne w mojej sytuacji, a poza tym myślę, że nie warto ryzykować, że ktoś może je ukraść lub szyby powybijać. Jeśli nie zamierzasz później nic robić, to ja bym nie wstawiał. ciao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 25.07.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 witam Librowiczów, mam pytanie, planuję w połowie jesieni stan surowy otwarty, co sądzicie o wstawieniu okien jeszcze przed zimą???? Ja zamierzam do końca sierpnia postawić stan surowy otwarty i zamierzałem poczekać do wiosny z dalszymi pracami. Nie chcę wstawiać okien. Uważam, że to zbędne w mojej sytuacji, a poza tym myślę, że nie warto ryzykować, że ktoś może je ukraść lub szyby powybijać. Jeśli nie zamierzasz później nic robić, to ja bym nie wstawiał. ciao nie wstawiaj - przy tak długim okresie istnieje big ryzik ze ci te okna zakoszą, pozatym niech sie te mury osusza niech tam wieje niech hula wiatr , najlepeij zabij otwory dechami co by przewiew był i styka pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 25.07.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2008 tak, tak słuchaj kolegów, bo dobrze gadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dido79 26.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinkers29 29.07.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2008 Witam wszystkich mam zamiar budowac libre 2 zastanawiam sie czy jest taki domek gdzies w trojmiescie chcialbym zobaczyc go na zywo moze ktos z Was jest w stanie mi pomoc??pzdrmarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 30.07.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 no to się pochwalę - wczoraj skończyli mi elewację i wypłukali kieszeń , ale prawie już...jeszcze tylko tarasy i balkony. Z czego więc się cieszę? Ano z tego, że mi dupa w zimie nie zmarznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszxxx 30.07.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Mam prośbę czy moze mi ktoś udostępnic zdjecia z realizacji projektu Zenit lub Libra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 31.07.2008 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Jeśli o tą Librę chodzi, to może tu coś znajdzieszhttp://forum.muratordom.pl/czy-ktos-budowal-libre-z-firmy-domus,t33068.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 31.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 swimmer - foty foty foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 01.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 no to się pochwalę - wczoraj skończyli mi elewację i wypłukali kieszeń , ale prawie już...jeszcze tylko tarasy i balkony. Z czego więc się cieszę? Ano z tego, że mi pupa w zimie nie zmarznie GRATULACJE !!! U mnie właśnie tynkują w środku. Swimmer - możesz zdradzić jakiego rzędu jest kwota potrzebna na ocieplenie i ile w ogóle jest metrów kwadratowych do ocieplenia. Pozdrawiam Cobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1919 02.08.2008 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam Stosowal ktos szalunki styropianowe na nadproza lukowe nad oknami.Moze znacie jakies inne rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cobre 04.08.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam Stosowal ktos szalunki styropianowe na nadproza lukowe nad oknami.Moze znacie jakies inne rozwiazania U mnie miałem szalunki zbite z desek a od dołu w miejscu łuku była zwykła wygięta sklejka oczywiście odpowiednio podparta deskami. W ten sposób były robione wszystkie łuki, nad drzwiami balkonowymi i te nad tarasem. Żadnych problemów nie było podczas wylewania. Ekipa od okien też przy pomiarach była zadowolona że ładne łuki wyszły, mówili że rzadko się spotyka takie "proste" łuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 04.08.2008 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam, Jestem o krok od zamówienia okien ( najprawdopodobniej Okfens – Machoń obustronny barwione w masie – 19kPLN z montażem), plastiki, bo za drewniane miałem jakieś chore wyceny na ponad 30 tys. Czy ktoś ma jakieś aktualne wyceny okien? Kilka stron wcześniej czytałem, że niektórzy z was kupowali okna drewniane za 20kPLN, ja nie mogę po tyle znaleźć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts