chomik-słupsk 03.12.2004 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Witam. Nina a czy pokrycie dachowka i rynny mialas w twj cenie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chomik-słupsk 03.12.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Dzisiaj mialem kolejna rozmowe z pewnym wykonawca ,ktory po obejrzeniu projektu cmokal,mowil to i tamto i uwaga cena za robocizne 45 tys .Ja mu na to ze ja buduje jeden dom a nie dwa.Po 30 min rozmowy jest juz 25 tys.PODZIEKOWALEM PANU.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 03.12.2004 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Witajcie !!! u nas przedstawia się to następująco: - 15000 za wszelakie mury, murki, ściany, ścianki, fundamenty, tarasiki, schody (ogólnie prace murarskie)- 10000 postawienie więźby i ułożenie całego dachu z oknami i orynnowaniem M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 03.12.2004 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 A.... co więcej: - czekam na mapki do odrolnienia części gruntu (do 5a)- pozwolenie będę miał za ok 1 m-c M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nina Mirgos 06.12.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Witam. Nina a czy pokrycie dachowka i rynny mialas w twj cenie?? Przecież napisałam: deskowanie + papa. Blachodachówkę i rynny nam kładli dekarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suufka 08.12.2004 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 idkam mam do ciebie pytanie. kto robił dla ciebie adaptację projektu? nie chcę czynić wielkich zmian ale jednak na razie trwamy przypiwnicy. w domusie powiedzieli mi, że owszem zrobią mi taki plan ale za 2 500,00- . trochę dużo. czy jesteś zadowolony ze swojego projektanta? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 08.12.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2004 idkam mam do ciebie pytanie. kto robił dla ciebie adaptację projektu? nie chcę czynić wielkich zmian ale jednak na razie trwamy przypiwnicy. w domusie powiedzieli mi, że owszem zrobią mi taki plan ale za 2 500,00- . trochę dużo. czy jesteś zadowolony ze swojego projektanta? Witam, Hmmm, nie bardzo mogę pomóc, bo po pierwsze nie zdecydowaliśmy się na piwnicę i o tym nie rozmawialiśmy, a z architekta nie bardzo jesteśmy jednak zadowoleni - terminowy jest, znajomości ma, ale nie lubli się przemęczać, lubi gotowe projekty bez zmian Ale chyba piwnica to nie taka prosta sprawa ... W Domusie za zmianę konstrukcji schodów na betonowe zaśpiewali mi 500, a architek powiedział że wystarczy wpis do dziennika budowy, konstrukcją zajmie się wykonawca a oceną kierownik budowy. M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BD 30.12.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witajcie!Nam takze wpadł w ręce projekt Libra i cieszę sie ze piszecie już coś o kosztach.Narazie jeszcze szukamy ale Wasze informacje nas coraz bardziej przekanują. Pytanie: jak wygląda kosztorys na stan surowy otwarty i ile kosztuje adaptacja projektu z niewielkimi zmianami np: likwidacja małego tarasu, jednego okna garazowego. I czy ktos już rozpoczął budowę!Pozdrawiamy B&D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 30.12.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 Witajcie! Nam takze wpadł w ręce projekt Libra i cieszę sie ze piszecie już coś o kosztach.Narazie jeszcze szukamy ale Wasze informacje nas coraz bardziej przekanują. Pytanie: jak wygląda kosztorys na stan surowy otwarty i ile kosztuje adaptacja projektu z niewielkimi zmianami np: likwidacja małego tarasu, jednego okna garazowego. I czy ktos już rozpoczął budowę! Pozdrawiamy B&D Witamy, witamy!!! ja chcę się zamknąć w kwocie 100-110 tys. PLN - stan surowy otwarty. (beton komórkowy, posadzki, dach ceramiczny) Adaptacja i przyłącza (projekt) oraz oczyszczalnia - 2800 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Grzegorz 12.01.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam, Czy ktoś z Was zakupił projekt (lub może już buduje) Manuelę Archipelagu albo LIBRĘ , EMANUELĘ Domusa?Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 12.01.2005 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 http://murator.com.pl/forum/search.phpwpisz nazwę projektu a sporo znajdziesz na ich temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Grzegorz 12.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Już wszystko przeczytałam. Sporo informacji ale dosyć starych...liczę na nowinkiD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violka 12.01.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Hej, jesli chodzi o Manuele to jest mnostwo informacji w grupie manuelowcow . Ja przymierzam sie ostro do Libry. Bardzo mi sie ten projekt podoba i jesli dobrze pojdzie spotkanie wstepne z kierownikiem budowy w poniedzialek 17 stycznia to mam nadzieje ruszyc na wiosne. A skad jestescie jesli mozna wiedziec? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Grzegorz 12.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Hej ,Jesteśmy z Bydgoszczy. Będziemy budować 20 km od B-czy, Na razie czekamy na warunki zabudowy.Mnie najbardziej podoba sie LIBRA, jest taka przytulna w porównaniu do pozostałych ale mam kilka wątpliwości.Powiedz czy zamierzasz coś zmieniać?D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.01.2005 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Witam i zapraszam http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=33068&postdays=0&postorder=asc&start=120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Grzegorz 12.01.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 idkam, Czy rozpoczęliście już budowę? Jakich zmian dokonaliście w projekcie?DiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.01.2005 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 idkam, Czy rozpoczęliście już budowę? Jakich zmian dokonaliście w projekcie? DiG Witajcie, rozpoczynamy na wiosnę. Zmiany opisaliśmy na poprzedniej stronie, ale powtórzę: Parter - zlikwidowaliśmy mały taras i drzwi balkonowe zastąpiliśmy oknem (koszty i bardziej ustawny salon), - zlikwidowaliśmy spiżarnię, a WC przenieśliśmy na ścianę pomieszczenia gospodarczego (kuchnia zdecydowanie bardziej ergonomiczna i większa 13m kw, większe okno, gabinet większy 12m kw.) - schody betonowe a nie drewniane - dwa okienka w garażu Góra - podniesiona ścianka kolankowa o 24 cm (zwiększenie pow. użytkowej) - likwidacja jednego balkonu - zastąpiliśmy go oknem - likwidacja jednego okna dachowego w garderobie W razie pytań - pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 12.01.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Już wszystko przeczytałam. Sporo informacji ale dosyć starych...liczę na nowinki D. Ale jakiego typu nowinki? Na bieżąco wszyscy piszą w swoich dziennikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota i Grzegorz 12.01.2005 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 idkam,Jakie koszty ponieśliście za zmianę w projekcie?DiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 12.01.2005 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 adaptacja + przyłącza + oczyszczalnia = 2800 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts