Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

idkam mam do ciebie pytanie. kto robił dla ciebie adaptację projektu? nie chcę czynić wielkich zmian ale jednak na razie trwamy przypiwnicy. w domusie powiedzieli mi, że owszem zrobią mi taki plan ale za 2 500,00- . trochę dużo. czy jesteś zadowolony ze swojego projektanta?

pozdrawiam :D

idkam mam do ciebie pytanie. kto robił dla ciebie adaptację projektu? nie chcę czynić wielkich zmian ale jednak na razie trwamy przypiwnicy. w domusie powiedzieli mi, że owszem zrobią mi taki plan ale za 2 500,00- . trochę dużo. czy jesteś zadowolony ze swojego projektanta?

Witam,

Hmmm, nie bardzo mogę pomóc, bo po pierwsze nie zdecydowaliśmy się na piwnicę i o tym nie rozmawialiśmy, a z architekta nie bardzo jesteśmy jednak zadowoleni - terminowy jest, znajomości ma, ale nie lubli się przemęczać, lubi gotowe projekty bez zmian :wink:

Ale chyba piwnica to nie taka prosta sprawa ... :cry:

W Domusie za zmianę konstrukcji schodów na betonowe zaśpiewali mi 500, a architek powiedział że wystarczy wpis do dziennika budowy, konstrukcją zajmie się wykonawca a oceną kierownik budowy.

M&M

• 3 weeks później...

Witajcie!

Nam takze wpadł w ręce projekt Libra i cieszę sie ze piszecie już coś o kosztach.Narazie jeszcze szukamy ale Wasze informacje nas coraz bardziej przekanują. Pytanie: jak wygląda kosztorys na stan surowy otwarty i ile kosztuje adaptacja projektu z niewielkimi zmianami np: likwidacja małego tarasu, jednego okna garazowego. I czy ktos już rozpoczął budowę!

Pozdrawiamy B&D

Witajcie!

Nam takze wpadł w ręce projekt Libra i cieszę sie ze piszecie już coś o kosztach.Narazie jeszcze szukamy ale Wasze informacje nas coraz bardziej przekanują. Pytanie: jak wygląda kosztorys na stan surowy otwarty i ile kosztuje adaptacja projektu z niewielkimi zmianami np: likwidacja małego tarasu, jednego okna garazowego. I czy ktos już rozpoczął budowę!

Pozdrawiamy B&D

Witamy, witamy!!!

ja chcę się zamknąć w kwocie 100-110 tys. PLN - stan surowy otwarty.

(beton komórkowy, posadzki, dach ceramiczny)

Adaptacja i przyłącza (projekt) oraz oczyszczalnia - 2800 PLN

• 2 weeks później...

Hej,

jesli chodzi o Manuele to jest mnostwo informacji w grupie manuelowcow :). Ja przymierzam sie ostro do Libry. Bardzo mi sie ten projekt podoba i jesli dobrze pojdzie spotkanie wstepne z kierownikiem budowy w poniedzialek 17 stycznia to mam nadzieje ruszyc na wiosne. A skad jestescie jesli mozna wiedziec?

Pozdrawiam

Hej ,

Jesteśmy z Bydgoszczy. Będziemy budować 20 km od B-czy, Na razie czekamy na warunki zabudowy.

Mnie najbardziej podoba sie LIBRA, jest taka przytulna w porównaniu do pozostałych ale mam kilka wątpliwości.

Powiedz czy zamierzasz coś zmieniać?

D

idkam,

Czy rozpoczęliście już budowę? Jakich zmian dokonaliście w projekcie?

DiG

Witajcie,

rozpoczynamy na wiosnę. Zmiany opisaliśmy na poprzedniej stronie, ale powtórzę:

Parter

- zlikwidowaliśmy mały taras i drzwi balkonowe zastąpiliśmy oknem (koszty i bardziej ustawny salon),

- zlikwidowaliśmy spiżarnię, a WC przenieśliśmy na ścianę pomieszczenia gospodarczego (kuchnia zdecydowanie bardziej ergonomiczna i większa 13m kw, większe okno, gabinet większy 12m kw.)

- schody betonowe a nie drewniane

- dwa okienka w garażu

- podniesiona ścianka kolankowa o 24 cm (zwiększenie pow. użytkowej)

- likwidacja jednego balkonu - zastąpiliśmy go oknem

- likwidacja jednego okna dachowego w garderobie

W razie pytań - pisz!