eudajmonion 19.09.2008 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 ...jeśli chodzi o moją opinie to dom przede wszystkim ma świetna izolacyjnosc cieplną tak ze w czasie upałów panował szczególnie na dole przyjemny chłód natomiast teraz kiedy temperatura spadła za oknem do 8 stopni i pada deszcz to w domu jest 21.5% i zaznaczam że nie włączyłem jeszcze centralnego ogrzewania a nawet nie paliłem w kominku... no to witam w klubie, bo po 2,5 miecha pomieszkiwania mogę powiedzieć jedynie....to samo wczoraj 8 stopni, u mnie 22 bez grzania i tak od paru dni... witam, mam pytanie, czy moglibyście napisać z jakiego materiału budowaliście Wasze domy, czym ocieplono ściany i jak grubo, jak dużo ocieplenia poszło na podłogę na gruncie i na poddaszu? a także, jak ustawiony macie dom względem kierunków świata i czy posiadacie wentylację mechaniczną z odzyskiem ciepła? jeśli pisaliście wcześniej to przepraszam za niedopatrzenie. chciałbym dobrze ocieplić dom stąd pytanie. RAIDER12 - niedaleko mam do Krakowa i również chętnie bym się wybrał zobaczyć tak wykończoną Librę jeśli można pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 20.09.2008 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam,Zapraszam wszystkich chetnych zobaczenia zamieszkalej już Libry na przyszłą sobotę bądź niedzielę,proszę tylko o informację na priva bo chciałbym aby ewentualne wizyty były skumulowane w jakimś konkretnym czasie,nie spodziewam sie oczywiście jakiś tłumów bo librowicze są rozsiani po całej Polsce i dzieli nas zbyt duża odległosć jednak jeśli Sylwia i Artur będą tak zdeterminowani żeby jechać taki kawał drogi aby zobaczyć dom to będę mocno zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 20.09.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Witam, Mam problem z zakupem tego okna okrągłego fi 70 . Nikt nie chce wykonać mi go jako PCV skrzydło w ramie w tej średnicy. Za drewniane zaśpiewano mi 1900PLN. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami w tej materii ( i cenami) . pozdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 21.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2008 płaciłem za nie w grudniu coś kolo 800 za dębowe Urzędowskiego z rabatem, bo była promocja, ale Twoja cena to i tak niezła przesada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 22.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Witam, Mam problem z zakupem tego okna okrągłego fi 70 . Nikt nie chce wykonać mi go jako PCV skrzydło w ramie w tej średnicy. Za drewniane zaśpiewano mi 1900PLN. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami w tej materii ( i cenami) . pozdrawiam G witam ja zapłaciłem 600 złotych w oknoplusie za model platinium jedynie co było problemem to średnica zamiast 70 zrobili mi 75 cm wiec nie rozumiem dlaczego masz taką cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 25.09.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Raider!-proszę sprawdzić swoją skrzynkę odbiroczą Pozdawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 25.09.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 witam ja zapłaciłem 600 złotych w oknoplusie za model platinium jedynie co było problemem to średnica zamiast 70 zrobili mi 75 cm wiec nie rozumiem dlaczego masz taką cene Masz u mnie Piwo zamówiłem okno okrągłe fi 70 (niestety szklenie tylko w ramie) w Oknoplusie za 498PLN – obustronny kolor barwione w masie. Ale ty chyba kupowałeś w oknoplaście bo oknoplus nie ma profilu o nazwie platinium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmarek 26.09.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 witam ja zapłaciłem 600 złotych w oknoplusie za model platinium jedynie co było problemem to średnica zamiast 70 zrobili mi 75 cm wiec nie rozumiem dlaczego masz taką cene Masz u mnie Piwo zamówiłem okno okrągłe fi 70 (niestety szklenie tylko w ramie) w Oknoplusie za 498PLN – obustronny kolor barwione w masie. Ale ty chyba kupowałeś w oknoplaście bo oknoplus nie ma profilu o nazwie platinium witam no widzisz nie wolno dawać się naciągać . Masz rację w oknoplaście już mi się wszystko pomieszało. Najważniejsze że udało Ci się kupić fajne okienko w dobrej cenie a czy jest otwierane czy nie wydaje mi się że nie gra roli akurat w tym pomieszczeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ASIA123 29.09.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 WITAM WSZYSTKICH!!! jak i wszyscy od paru tygodnii bardzo interesuje sie tym wspaniałym domkiem poniewaz w przyszłym roku mamy zamiar jego wybudowac tylko meczy mnie jedna sprawa a mianowicie kotłownia czy ona nie jest za mała ??a moze ktos robił jej adaptacje w inne miejsce bo my myslimy o wysunieciu garazu do przodu a za sciana kominkowa ja umiescic prosze o pomoc !!! a tak wogole to mile widziane sa zdjecia z wnetrza libry [email protected] z gory dziekujemy i pozdrowko !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 29.09.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Witam wszystkich Librowiczów Późno tu trafiłam, szkoda bo wiele cennych rad jest na forum. Moja Libra stoi zadaszona. Mam pytanie do tych którzy już ukończyli budowę i mieszkają,doczytałam się,że garaż bardzo się wychładza i konieczne jest położenie styropianu na suficie,gdyż w innym wypadku na pietrze jest zbyt zimno. Czy Wy tak robiliście? Poszukuję osoby, która zajęłaby się ociepleniem poddasza, położeniem glazur i innymi pracami wykończeniowymi. Może moglibyście polecić kogoś z okolic Grodziska Maz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 01.10.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2008 ociepliłem i strop i ściany od wewnątrz garażu, bo to co piszą jest prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anettka 02.10.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Mam jeszcze pytanie odnośnie ścian działowych na piętrze, jaki jest ich koszt z katongipsu? Włściwie od początku miały takie być a teraz odradzają mi,bo to podobno duży koszt. Jeśli tak to jaki materiał proponujecie? PozdrawiamAneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felo79 05.10.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2008 Witam bardzo serdecznie! Właśnie jestem na etapie robienia schodów zewnętrznych i zastanawiam się czy robić je półokrągłe czy proste (chodzi o stopnie). Proszę o rade z jakiego materiału można je wykonać i jak to wygląda. Może jakieś fotki. Jak to naprawdę wygląda (docinki na stopniach). Pozdrowienia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 07.10.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 WitamSwimmer mam do Ciebie pytanie - jakie masz wymiary okien na prterze od strony ogrodu - chodzi mi o salon, jadalnię i kuchniępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 07.10.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 ale ja mam zmienioną elewacje ogrodową. Czy interesują Cię moje okna czy te w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 07.10.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Interesują mnie okna takie jakie masz wstawione - uważam ze jest to dobre rozwiązanie i takie samo chcielibyśmy zastosować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA1 07.10.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2008 Swimmer ...ja też jestem ciekawa końcowego efektu...wylałeś może już taras???? Chciałam zapytać też o schody ...zamierzam odwrócić tak jak i ty....Czy są strome.???.....Spotkałam się z tym, że murarz nie chciał takich robić, tłumacząc że będą właśnie strome!!!Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gore_ 08.10.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2008 Witam, Mam pytanie: jakie macie rozmiary wanien narożnych w waszych Librach? Ekipa od instalacji zadaje mi trudne pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek-Jasia 09.10.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 Witam Swimmer bardzo proszę o odpowiedź w sprawie wymiarów - okien jest t o dla mnie ważne bo muszę juz podjąć decyzję pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swimmer 09.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2008 sorry, ale nie dostawałem powiadomień z forum.....ciekawe czemu. No to po kolei - schody, które mi zrobiono wcale nie są strome. są wygodne i szerokie. nie mam pojęcia czemu marudzą - może im się nie chce chrzanić, bo wg mojego majstra to była upierdliwa robota ale zrobił, bo to jego pasja. co do tarasów to niestety musicie poczekać do wiosny...proza życia, są inne priorytety muszę wyłożyc w końcu balkony, bo spadki juz mam no i na końcu okna: elewacja ogrodowa: wyjście na taras- duże okno:2090/2300, okno z kuchni i okno z salonu ( oba zamiast balkonu)1160/1440 i jedyny balkon zgodny z projektem- ten z boku salonu 860/2300. pozdrawiam.swimmer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts