Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tmarek gratulacje!

wlasnie ogladam twoje zdjecia z wnetrza poprostu rewelacja!!!!!!!!!!

a schody marzenie!!!!!!!!!!!!!

jakie wykonczenia ktos naprawde sie przylozyl

jesli mozesz napisac kto je robil i ile kosztowaly byslibysmy wdzieczni

NAprawde sluczny domek, az che sie w nim zamieszkac

pozdrawiam :D :D :D

Witam

Bardzo dziękuje

Schody robiła mi firma Włodarczyk

http://www.schody.net.pl

naprawdę polecam

terminowi , uczciwi , bardzo mili i bardzo dokładni .

jeśli chodzi o cenę to wolał bym nie wypowiadać się na forum myślę ze powinniście sami zadzwonić do chłopaków z firmy Włodarczyk i wybrać coś dla siebie. Jest wiele wariantów materiał , balustrada, wykończenie wszystkie te czynniki maja wpływ na cenę a dodatkowo libra librze nie równa wie ilość materiału także będzie inna.

Pozdrawiam

no schody rzeczywiście rewelka!!!! zdradź słodką tajemnicę - ile zabuliłeś? Gratulacje!!

może tak toyota avensis 2003 rok wyposażenie prestiż

lub fiat punto nówka z salonu nie śmigana.

pozdrawiam

Tmarek - Wow ! wybrales schody marzenie :wink: piekne....

a ja za swoje zabuliłem 21 i juz teraz wszsycy na okolo mdleją jak cene usłysza :o

gdybym wybral te co ty - bylyby pikiety ,protesty , demonstracje pod domem i transparenty z napisem "Burżujom mowimy NIE! " :wink:

cześć ludzie!! Jaw sprawie tarasów i schodów zewnętrznych - czy Wy izolowaliście fundament od murków?? wykonawca mi dziś powiedział, że bez izolacji poziomej od gruntu przejmując jego wilgoć w zimie każdy tynk i każda wykładzina z niego odpadnie. Co zrobiliście z tym tematem?? Izolować czy nie??

cześć ludzie!! Jaw sprawie tarasów i schodów zewnętrznych - czy Wy izolowaliście fundament od murków?? wykonawca mi dziś powiedział, że bez izolacji poziomej od gruntu przejmując jego wilgoć w zimie każdy tynk i każda wykładzina z niego odpadnie. Co zrobiliście z tym tematem?? Izolować czy nie??

Na wszelki słuczaj zaizoluj. Koszty prawie żadne. Izolacja pod murkami tarasu standartowa czyli dysperbit + folia pozioma. Schody wejściowe mam wylane z betonu na folii budowlanej, nie wiem czy to cos da, ale tak mam juz zrobione i nic tego nie zmieni. Taras bede wykładał drzewem, a schody wejściowe docelowo rozwale i dam kostke brukową bo mam dość odpadających po zimie płytek.

Witam wszystkich Librowiczów,

Czy możecie napisać ile kosztowały was te wielkie okucia więźby wraz z wieszakiem? oraz gdzie te elementy zostały wykonane? Bardzo proszę o jakieś namiary bo nawet nie wiem gdzie szukać kogoś kto zajmuje się wykonywaniem takich elementów.

pozdrawiam,

edit: Przejrzałem parę galerii z więźbą libry i zauważyłem, że nie wszyscy maja wykonane te okucia ... Czy zrezygnowaliście z tego za namową dekarzy?

Zdjęcie elementu, o który mi chodzi można obejrzeć pod tym linkiem:

http://www.naszalibra.yoyo.pl/slides/PICT7137.html

Napiszcie jak rozwiązaliście ten problem u siebie, bo arkusz blachy 14-stki kosztuje 1700zł brutto :-? a do wykonania wszystkich okuć zgodnie z projektem potrzebne są co najmniej 2 ? :o do tego dojdzie jeszcze robocizna za wycięcie i zespawanie tego w całość....

Witam wszyskich Librów. Ja tez planuje dołączyć do Waszego grona budujących ten domek, dlatego prosze o przesłanie kosztorysu, zestawienia materiałów abyn mógł dokonac analizy i oceny swoich mozliwosci finansowych. Dziękuję i pozdrawiam, [email protected]

witaj nie ma co planować tylko działać

jak zaplanujesz kwotę x to i tak będzie mało wiec nie planuj bo i tak nie przewidzisz wszystkiego a kosztorys dostałeś z projektem który moim zdaniem jest całkowicie realny

Witam wszyskich Librów. Ja tez planuje dołączyć do Waszego grona budujących ten domek, dlatego prosze o przesłanie kosztorysu, zestawienia materiałów abyn mógł dokonac analizy i oceny swoich mozliwosci finansowych. Dziękuję i pozdrawiam, [email protected]

witaj nie ma co planować tylko działać

jak zaplanujesz kwotę x to i tak będzie mało wiec nie planuj bo i tak nie przewidzisz wszystkiego a kosztorys dostałeś z projektem który moim zdaniem jest całkowicie realny

Popieram słowa Tamarka i dodam, że jesli dojdziesz do kwoty "x" to dolicz jeszcze 30 % - zawsze tak jakoś mi na końcu wychodzi... :cry: Choć staram się brać tą maxymalną kwotę z wyliczenia. A w razie jak Ci zostanie to będziesz miał za co kupić nowe auto :wink:

ciao

• 3 weeks później...
Tak, dziękuję za rady. Moje planowanie obejmuje także zakup projektu wraz z kosztorysem dlatego prosze o jakieś pomocne materiały. A potem bedę działał. Pozdr.

ale cisza na naszym forum

moi mili co sądzicie o Cyprysikach Kalifornijskich ktoś moze sadził moge kupić w dobrej cenie i dlatego się zastanawiam

pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...